Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

NightHawk ::
http://www.hardwareversand.de/articlede...
In še 40€ za H81 plato, ki ima poleg USB 3 in SATA3 še HDMI priključek. Kaj še češ? :)
In še 40€ za H81 plato, ki ima poleg USB 3 in SATA3 še HDMI priključek. Kaj še češ? :)

FlyingBee ::
AMD samo in le v primeru, če bi se želela kakšna igra na low ali medium odigrat, čeprav se da za silo tudi s haswelli

nuclear ::
Kakšna bi bila optimalna nadgradnja za sistem v podpisu(intel, gpu: radeon ALI nvidia; sistem)? Načeloma bi kupil kar successorje teh komponent, nič overkill. Kupujem, ker sem se preselil v drugo državo. Drugače, pa me zanima, kako bi se obnesla radeon 7950 grafična za sistem v podpisu? Sem razmišljal, če bi uporabil računalnik v podpisu in dokupil samo grafično 7950.
Thx
Thx
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()

Hayabusa ::
Druga grafična & napajalnik, vse ostalo je ok.
Če boš navijal:
http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...
grafična opcija2:
http://www.dinokomp.at/produkt/xfx-rade...
Ohišje po izbiri - za Macho mora biti prostora za 164 mm višine hladilnika in cca 280mm dolžine za grafično.
Če boš navijal:
grafična opcija2:
http://www.dinokomp.at/produkt/xfx-rade...
Ohišje po izbiri - za Macho mora biti prostora za 164 mm višine hladilnika in cca 280mm dolžine za grafično.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

spirit ::
Na tvojem mestu bi uporabil sistem iz podpisa in dodal grafično ali 7950 ali pa kaj iz nove R9 serije kako 280x ali 290, ostalo imaš čisto uredu.

se strinjam z uporabo sistema iz podpisa, ampak bom moral malo preračunat koliko bo koštalo pošiljanje v drugo državo, ali pa da nesem stvari na avion :)

Kam se seliš ?
Zapakirana pc kišta z ohišjem (glavni delež kg) ima cca 15 kg, vso ostalo ima manj kot, z izjemo cpu hladilnika in napajalnika.
Zapakirana pc kišta z ohišjem (glavni delež kg) ima cca 15 kg, vso ostalo ima manj kot, z izjemo cpu hladilnika in napajalnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

Sem v UK, konec meseca grem domov, in bom verjetno kar poslal te komponente na UK naslov. Moram malo pobrskati koliko bo prišla poštnina, in kako zavarovati, da bo delujoče prišlo na naslov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()

tom-182 ::
Namen imam kupiti nov racunalnik.. Ker hocm mal prisparat bom uzel rabljen i7 procesor ter plato kar mi bo naneslo nekaj cez 200€ zdej me pa zanima kaj lahko dobim za dodatnih 500 evrov kar mi še manjka..
Asus p8h77-m pro // intel i7 2700k // 280x // 8GB // Benq XL2411z @144hz

staher ::
l.p.
Mene pa zanimaji ohišja atx midi, veliko jih je, ampak imel bi takšnega, ki pri delovanju ni vdora prahu v notranjost.
staher
Mene pa zanimaji ohišja atx midi, veliko jih je, ampak imel bi takšnega, ki pri delovanju ni vdora prahu v notranjost.
staher

Če greš z letalom se jaz nebi jajcal s pošiljanjem, temveč kupil v UK.
Hm? V bistvu bom naredil eno od teh 2 stvari:
- poslal s pošto okol 50€ pride pošiljka z zavarovanjem in tem zadevam ali pa enostavno v kartonasto vrečko nesel disk, plato, grafo, rame na letalo...

tom-182 ::
Nekak mam ze oboje od istiga prodajalca.. plato in procesor. Ce grem na novo plato ter nov i7 lahko samo se dodatnih 200 vrzem. i7 920 z overclockanjem bi mogla zadostovat za vse igre ali pac?
Asus p8h77-m pro // intel i7 2700k // 280x // 8GB // Benq XL2411z @144hz

_Medo_ ::
Prosim nekoga, če si vzame čas in mi sestavi skupaj GAMER pc za 600€.
Najlepša hvala! :)
http://www.neobux.com/?rh=4B6F707269766E696B4A616E6B6F

nofaith ::
Prosim nekoga, če si vzame čas in mi sestavi skupaj GAMER pc za 600€.
dinokomp.at
http://prntscr.com/26i1nn
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

spirit ::
l.p.
staher
tema o ohišjih ni ravno dolga bi pa priporočal fractal design R4 tudi jaz, ker ima dovolj protiprašnih filtrov in to ali pa kaj od bitfenixa, samo pri teh ne vem če je na stranicah kaj pene za dušitev zvoka, ki pri R4 je. če kdo to ve bom zelo vesel če sporoči.

SuperVeloce ::

aljaz33 ::
Pozdravljeni,
kupujem PC vrednosti do 650€. Največjo dilemo mi predstavlja procesor, saj ne vem, ali bi se odločil za Intel ali AMD. Trenutno izbiram med
Intel Core i5 4570 BOX, Haswell ter AMD FX-Series FX-8350 BOX. Na računalniku bodo nameščeni Windowsi, uporabljal se bo za programiranje, izdelavo spletnih strani ter občasno tudi za montažo videa (ljubiteljsko, za domačo uporabo). Zanima me, ali se mi izplača kupiti 16 GB rama-a ali je za moje potrebe dovolj 8 GB?
Primer konfiguracije:
AMD FX-Series FX-8350 BOX
Matična plošča Gigabyte GA-970A-D3, AM3/AM3+
GeIL EVO Veloce Series DDR3-1600, CL10 - 16 GB Kit GEV316GB1600C10DC
Grafična kartica GIGABYTE NV 620GT, 1GB /LP (GV-N620D3-1GL)
Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
SSD disk CRUCIAL M500 120GB 2.5" SATA3 MLC 7mm
Samsung SH-224DB DVD-RW
Napajalnik Zalman ZM450-GS - 450W
Ohišje Aerocool V3X Devil Red Edition Midi-Tower EN57455
Prosim za kakršnekoli predloge, nasvete in pripombe glede konfiguracije.
kupujem PC vrednosti do 650€. Največjo dilemo mi predstavlja procesor, saj ne vem, ali bi se odločil za Intel ali AMD. Trenutno izbiram med
Intel Core i5 4570 BOX, Haswell ter AMD FX-Series FX-8350 BOX. Na računalniku bodo nameščeni Windowsi, uporabljal se bo za programiranje, izdelavo spletnih strani ter občasno tudi za montažo videa (ljubiteljsko, za domačo uporabo). Zanima me, ali se mi izplača kupiti 16 GB rama-a ali je za moje potrebe dovolj 8 GB?
Primer konfiguracije:
AMD FX-Series FX-8350 BOX
Matična plošča Gigabyte GA-970A-D3, AM3/AM3+
GeIL EVO Veloce Series DDR3-1600, CL10 - 16 GB Kit GEV316GB1600C10DC
Grafična kartica GIGABYTE NV 620GT, 1GB /LP (GV-N620D3-1GL)
Trdi disk WD 1TB 7200RPM 64MB 6GB/S BLUE WD10EZEX
SSD disk CRUCIAL M500 120GB 2.5" SATA3 MLC 7mm
Samsung SH-224DB DVD-RW
Napajalnik Zalman ZM450-GS - 450W
Ohišje Aerocool V3X Devil Red Edition Midi-Tower EN57455
Prosim za kakršnekoli predloge, nasvete in pripombe glede konfiguracije.

Amdjev stock hladlnik je nadležno glasen (googlaj "amd stock cooler loud".
Izbrani napajalnik je drek, vzemi xfx 450/550 pro.
http://www.hardocp.com/article/2011/12/...
Tale je 300W in zmore 2x 18A na +12V:
http://www.mlacom.si/napajalniki/be-qui...
Če boš vzel i5 4570 dodatne grafične ne potrebuješ.
Izbrani napajalnik je drek, vzemi xfx 450/550 pro.
http://www.hardocp.com/article/2011/12/...
Tale je 300W in zmore 2x 18A na +12V:
http://www.mlacom.si/napajalniki/be-qui...
Če boš vzel i5 4570 dodatne grafične ne potrebuješ.

D3m ::
Lahko bi vzel tudi FX-6350, če samo za domačo uporabo to delaš. Ali pa APU sistem z A10-6800K.
|HP EliteBook|R7 8840U|

s1m0n ::
MB: ASUS Z87-Deluxe
CPU: i7 4770K BOX
RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB 1600
GPU: MSI 760TF Gaming 2GB
SSD: Samsung 840 Evo 250GB
PSU: Seasonic X-650
Cooler: Corsair H100i z SP120
Ohišje: Fractal Design Define XL R2
Tole bi zdaj jaz zaključil (sestava iz strani 309), zamenjal sem PSU (iz XFX 750 na Seasonic X-650) ter SSD iz Pro serije na Evo (prvo ker Pro serije tam kjer kupujem v 256GB izvedbi ni ter ker je Evo novejši in cenejši! Ja vem MLC je v Pro-ju.
Bo OK ? Kako dolgo rabi Dinokomp, da dobavi komponente v povprečju ?

GenZNPC ::
@aljaz33
620 GT ? Kje si pa to vzel?
Da nebi slučajno to grafično kupil.
Če že misliš kupit grafo in uporabit Cudo z mercury enginom v CS6 Premiere, potem vsaj 640gt gddr5 ni pa potrebno.
620 GT ? Kje si pa to vzel?
Da nebi slučajno to grafično kupil.
Če že misliš kupit grafo in uporabit Cudo z mercury enginom v CS6 Premiere, potem vsaj 640gt gddr5 ni pa potrebno.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

@aljaz
To kaj si ti objavil je 700€.
Če vzameš amd konfig vzemi fx-8320 (8350 ni vreden 40€ več)
Če hočeš uporablat cudo (premiere cs6 ali eksperimentiranje programiranje z cudo) investiraj teh 40€ v 640GT.
Če pa se odločiš za Intla ti ni potrebno kupit ločeno grafo.
Napajalnik zamenjaj.
8GB rama bi ti moralo biti zaenkrat dovolj.
Če bi vzel amd konfig bi na tvojem mestu vzel nekako takole:
A MD
Intel pa takole:
INTEL
@ staher
Poklikaj vsako ohišje posebej pa poglej če ma filtre, zdaj kolko sem jaz ipazil je pri ohišjih vedno ista gostota pri mrežah za prah, drugače zrak nebi šel skozi.
To kaj si ti objavil je 700€.
Če vzameš amd konfig vzemi fx-8320 (8350 ni vreden 40€ več)
Če hočeš uporablat cudo (premiere cs6 ali eksperimentiranje programiranje z cudo) investiraj teh 40€ v 640GT.
Če pa se odločiš za Intla ti ni potrebno kupit ločeno grafo.
Napajalnik zamenjaj.
8GB rama bi ti moralo biti zaenkrat dovolj.
Če bi vzel amd konfig bi na tvojem mestu vzel nekako takole:
A MD
Intel pa takole:
INTEL
@ staher
Poklikaj vsako ohišje posebej pa poglej če ma filtre, zdaj kolko sem jaz ipazil je pri ohišjih vedno ista gostota pri mrežah za prah, drugače zrak nebi šel skozi.
skibidi

Najprej hvala za vaše nasvete!
@Hayabusa
Hvala za nasvet!
@D3m
Kaj je to APU sistem?
@m0LN4r
Za katero konfiguracijo bi se ti osebno odločil ob dejstvu, da bodo na računalniku tekli Windowsi - AMD ali Intel? Kaj pa kakšen Intelov i5 procesor za nekaj manj denarja? Kaj priporočaš?
Osebno bi tudi raje vzel WD trdi disk. Je ta Segate boljši od WD iz moje konfiguracije?
@Hayabusa
Hvala za nasvet!
@D3m
Kaj je to APU sistem?
@m0LN4r
Za katero konfiguracijo bi se ti osebno odločil ob dejstvu, da bodo na računalniku tekli Windowsi - AMD ali Intel? Kaj pa kakšen Intelov i5 procesor za nekaj manj denarja? Kaj priporočaš?
Osebno bi tudi raje vzel WD trdi disk. Je ta Segate boljši od WD iz moje konfiguracije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljaz33 ()

Kaj je to APU sistem?
AMD Accelerated Processing Unit @ Wikipedia
http://www.vortez.net/articles_pages/am...

APU je poceni procesor z kvazi 4 jedri in zelo dobro integrirano grafiko. Recimo 6800K, ki je najdražji je primerljiv z i3.
Zdaj odločitev je predvsem odvisna od tega kako zelo zahtevno boš programiral, montiral videe in ali boš pri programiranju uporabljal cudo ali mogoče premiere cs6.
Zdaj če bi se jaz odločal in bi montiral hobi videoje v 1080p, bi vzel amd konfig pa 640GT.
Lahko bi pa tudi vzel i7 zdaj brez grafe in čez eno leto vzel kako rabljeno 650Ti.
V bistvu se moraš sam odločit.
Razlika med diski je zanemarljiva.
Hayabusa predlagaš 350W napajalnik ali 450W? Jaz nisem videl xfx 350, na dinoju.
Zdaj odločitev je predvsem odvisna od tega kako zelo zahtevno boš programiral, montiral videe in ali boš pri programiranju uporabljal cudo ali mogoče premiere cs6.
Zdaj če bi se jaz odločal in bi montiral hobi videoje v 1080p, bi vzel amd konfig pa 640GT.
Lahko bi pa tudi vzel i7 zdaj brez grafe in čez eno leto vzel kako rabljeno 650Ti.
V bistvu se moraš sam odločit.
Razlika med diski je zanemarljiva.
Hayabusa predlagaš 350W napajalnik ali 450W? Jaz nisem videl xfx 350, na dinoju.
skibidi

Za intel, kot da bi nekje videl, vidim da res ne obstaja. Sicer, če se bo odločil, mogoče pozneje dokupit grafo bi blo 450W bolj pametna inv.
skibidi
Zgodovina sprememb…

Predvidevam, da je podpora v Windowsih za AMD-jeve procesorje urejena? V preteklosti so bile namreč težave z AMD-jevimi procesorji na Windowsih (npr. v Corel Draw).

D3m ::
A res? Ne vem za te težave, če že so odpravili težavo pri CorelDrawu.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ok, super :)
Trenutno se nagibam k m0LN4r-jevi AMD konfiguraciji. Še glede trdega diska me nekaj zanima: Razlike med WD serijo blue in black. Se mi izplača dati 20€ več in vzeti serijo black?
Trenutno se nagibam k m0LN4r-jevi AMD konfiguraciji. Še glede trdega diska me nekaj zanima: Razlike med WD serijo blue in black. Se mi izplača dati 20€ več in vzeti serijo black?

Tomson ::
Če že ne zaradi hitrosti (kjer ni bistvene opazne razlike), se splača (vsaj po mojem mnenju) dat 20€ za 5-letno garancijo, ki prinaša tudi večjo zanesljivost.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Izkušnje? Naročil dva ista WD black. Nova iz vrečke, en je delal, drugi je imel napako. Garancija k proizvajalcu 7dni pa sem mel novi disk.
Imam 8 let star 500gb hitachi (poslan v garancijo verjetno zamenjan za novega), 5let star 320gb hitachi, 5let star 500gb wd blue. So bli nošeni naokoli že neštetokrat prepolnjeni pa formatirani in delajo.
Hitachi se mi je pokvaril ravno 4. leto. Sploh neveš kako je bilo fajn ko sem ga poslal gor k proizvajalcu pa čez 10 dni dobil novega.
Ja po mojem se splača vzet 5 let garancije na disk pa ni važn kateri. Vsak se ti lahko v teh 5 letih odloči, da se bo pokvaril.
Lahko si pa kupiš 120mm machoja, če vzameš cenejši konfig in boš mel "neslišen" komp med delom.
Imam 8 let star 500gb hitachi (poslan v garancijo verjetno zamenjan za novega), 5let star 320gb hitachi, 5let star 500gb wd blue. So bli nošeni naokoli že neštetokrat prepolnjeni pa formatirani in delajo.
Hitachi se mi je pokvaril ravno 4. leto. Sploh neveš kako je bilo fajn ko sem ga poslal gor k proizvajalcu pa čez 10 dni dobil novega.
Ja po mojem se splača vzet 5 let garancije na disk pa ni važn kateri. Vsak se ti lahko v teh 5 letih odloči, da se bo pokvaril.
Lahko si pa kupiš 120mm machoja, če vzameš cenejši konfig in boš mel "neslišen" komp med delom.
skibidi
Zgodovina sprememb…

Krizmk ::
Pozdravljeni,
Prosil bi vas za pomoč, rabil bi 2 ponudbi za mašini.
Računalnik se bo uporabljal večinoma za urejanje videov in glasbe, poredko kakšna igra.
1. budget okrog 600-700 EUR
2. budget okrog 800-900 EUR
Oboje naj bo na Intelovi osnovi. Zaželjen seveda SSD disk ( + 1tb dodatni HDD).
Ne potrebujem optičnega pogona in operacijskega sistema.
LP
Prosil bi vas za pomoč, rabil bi 2 ponudbi za mašini.
Računalnik se bo uporabljal večinoma za urejanje videov in glasbe, poredko kakšna igra.
1. budget okrog 600-700 EUR
2. budget okrog 800-900 EUR
Oboje naj bo na Intelovi osnovi. Zaželjen seveda SSD disk ( + 1tb dodatni HDD).
Ne potrebujem optičnega pogona in operacijskega sistema.
LP

Krizmk ::
Pozdravljen,
Uporablja se adobe, vegas, kdaj tudi pinnacle. Za občasno risanje (bolj kot ne hobi) pa večinoma autocad, solidworks, urejanje slikovja pa coreldraw in photoshop.
Uporablja se adobe, vegas, kdaj tudi pinnacle. Za občasno risanje (bolj kot ne hobi) pa večinoma autocad, solidworks, urejanje slikovja pa coreldraw in photoshop.

GeForce ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Če pa hočeš zmogljivo/poceni kišto. Pa na boš mogel iti AMD konf.
V multithreadu = i3
Lp
Hvala za predloge. Sedaj sem sestavil nekaj podobnega kot je predlagal @NightHawk (http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb.... Za CPU in napajalnik sem kar prepričan, tudi optična enota se mi zdi vredu? Problem je edino pri plati in RAMih, kjer je obojega toliko v ponudbi da nevem kaj bi izbral. Važno mi je da lahko koristim iGPU od procesorja, in da ima 4 slote za ram, PCIe režo, in pa da bo po možnosti delovala čimdlje

Aja, dodatne grafične ne bi jemal.

NightHawk ::
Takole naredi. Tisti S procesor je počasnejši in nima smisla žrtvovati preformansa za porabo, glede na to, da je to desktop in ne prenostnik. Pa 4€ več je.
Sem pa dal konkretno boljši napajalnik z Gold certifikatom za 17€ več. Če ti ne ustreza je tisti 450W tudi dobra izbira. Na kateregakoli izmed teh dveh lahko v prihodnosti priklopiš gor tudi grafično srednjega visokega razreda (recimo do 240€, verjetno tudi več ampak ok...).
Takole naredi. Tisti S procesor je počasnejši in nima smisla žrtvovati preformansa za porabo, glede na to, da je to desktop in ne prenostnik. Pa 4€ več je.
Sem pa dal konkretno boljši napajalnik z Gold certifikatom za 17€ več. Če ti ne ustreza je tisti 450W tudi dobra izbira. Na kateregakoli izmed teh dveh lahko v prihodnosti priklopiš gor tudi grafično srednjega visokega razreda (recimo do 240€, verjetno tudi več ampak ok...).

VoltageMX ::
Zdravo zanima me ali bo napajalnik Corsair GS600(600W) dovolj za poganjanje sledecega sistema:
Procesor: i5 3570k
Plata: Asrock extreme6
Ram: corsair vengeance 8gb(2x4) 1333mhz
Grafa: xfx radeon 7970 ghz edition
Trdi disk: seagata baeacuda 1TB
Ohisje: Cooler master storm trooper (6 120mm ventilatotjev, od tega dva ali trije z led lucko)
Coolink corator CPU hladilnik
Hvala za informacije!
Procesor: i5 3570k
Plata: Asrock extreme6
Ram: corsair vengeance 8gb(2x4) 1333mhz
Grafa: xfx radeon 7970 ghz edition
Trdi disk: seagata baeacuda 1TB
Ohisje: Cooler master storm trooper (6 120mm ventilatotjev, od tega dva ali trije z led lucko)
Coolink corator CPU hladilnik
Hvala za informacije!