» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
282 / 1161
»»

Pro_moted ::

s1m0n je izjavil:

Bi kdo kaj dodal, zamenjal pri tem sistemu ?

MB: ASUS Z87-Deluxe
CPU: i7 4770K BOX
RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB 1600
GPU: MSI 760TF Gaming 2GB
SSD: Samsung 840 Pro 256GB
PSU: XFX 750 ali 850 Gold serija
Cooler: Corsair H100i z SP120
Ohišje: Fractal Design Define XL R2

Trgovina: dinokomp.at (razen SSD)

HDDji gredo iz starega sistema (Samsung F3 1TB in Samsung F1 1.5TB).
Prav tako DVD pogon, če sploh ker ga tako ne rabimo dan danes.

Za napajalnik še ne vem odvisno katerega bom dobil trenutno 750 modela tam kjer mislim kupit ni! Tudi 840Pro v 256GB izvedbi ni, to bom verjetno zgrabil drugje.

Napajalnik je definitivno overkill,. Tole je čisto dovolj, tudi če bi še dodla eno 760 zraven, bi zmogel brez problema:
http://www.dinokomp.at/produkt/enermax-...

Drugače pa super sestava, nimaš kaj.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

mako69i ::

Jutro!

recimo da imam že v večji meri zložen komp. Kaj pravite?

konfig.3

konfig.3

Malo sem se tudi barvno prilagajal, naj bi komp bil vražje rdeč :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mako69i ()

Hayabusa ::

s1m0n
Max. poraba grafične je cca 170W, procesorja 84W, diska 20W, ventilatorji & rami & ssd 10W, os. plošča 20W == 304W
Hehe, podoben sistem, glej porabo: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...

80 plus
http://www.dinokomp.at/produkt/sharkoon...

Od tu dalje se že preseravam :D:

80 plus
http://www.dinokomp.at/produkt/sharkoon...

80 plus Bronze
http://www.dinokomp.at/produkt/lepa-b-7...

80plus gold
http://www.mlacom.si/seasonic-g-550-550w

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

s1m0n ::

@Hayabusa, sem zamenjal PSU za 660W model od Seasonic.
Sistem bo res porabil nekje polovico v izjemah a kaj pol.

klkkkkkkkkkk ::

V gamingu ti bo porabil okoli 250-300W ...

mogoče raje XFX 650W - cenejši

Zgodovina sprememb…

S proper 660W psu (kar SS je) nimaš kaj početi :D.

learning10 ::

kaj menite o naslednji konfiguraciji.
Namen vse razen igrice, torej kakšna virtualka, filmi, muske, kakšno razvijalno okolje ter seveda nek browser.

Kaj bi spremenili budget 600EUR.

Zgodovina sprememb…

NightHawk ::

learning10 je izjavil:

Namen vse razen igrice, torej kakšna virtualka, filmi, muske, kakšno razvijalno okolje ter seveda nek browser.

Jest imam nekaj zelo podobnega sam. Ok, ohišje je stvar okusa :) ampak jest sem vzel Seasonic G 360 napajalnik. Ta, ki si ga ti izbral je tudi vredu za to konfiguracijo.

Pa tole ohišje
http://www.mlacom.si/coolermaster-silen...

Ampak potem prideš čez budget ja. Do 600€ imaš vredu sestavo.

dottor ::

Prosim za oceno sistema:

Asus H81M-E
Crucial DDR3 2 GB 1333 MHz
zapisovalnik LG GH24NSB0
Ohišje Spire 1071B + 420W
WD Blue 500 GB
Intel Pentium G3220

Skupaj: 240€

Uporabljal se bo za internet (youtubem facebook, mejli, ...), muziko pa kak filem pogledat. Z denarjem je "stranka" zelo na tesnem zato išče kar se da poceni računalnik, da bi zdržal čim dlje. Pomoje je zgoraj sestavljena konfiguracija res minimum. Kasneje se ga da po potrebi nadgradit (močnejši procesor, več rama, grafična kartica, ...).

Že vnaprej hvala za predloge.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

GenZNPC ::

Če je tako zelo na meji, pride boljše skozi z rabljenim dualcorom in 4gb rama.
skibidi

Želi novega in ne rabljenega.

Ja pa kaj hočeš, da bi bilo cenejše ali pa če lahko dobi za 5€ več?
skibidi

Dej 10 ali 15€ več za 4GB rama, tako bo zdržal čim dlje.

Samo mnenje me zanima, ker sem gledal tudi AMD APUje, pa me zanima ali bi raje APU vtaknu not (A6 5400K + Gigabyte GA-F2A55M-HD2). Razlika v ceni je 5€ (je dražji APU).

Kolko vem je intel hitrejši v cpu, sam grafika v apuju je pa ornk hitrejša. Zdaj nevem kak bi se pa razlika poznala pri youtube gpu acceleration pa aero pa ta dodatni kič.
Jaz bi vzel apu in 4gb rama, nekako takole: http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Sem šel na funtechu na hitro pogledat pa če izbereš zgornji proc in plato in 4gb rama prideš 10EUR ceneje skozi, če vzameš vse ostalo najcenejšo stvar.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

IL_DIAVOLO ::

learning10 je izjavil:

Za to tvoje nezahtevno delo ti je dovolj že 4GB rama in amd procesor, ki je cenejši, kot intel.

Jaz bi vzel rame od kingstona.

Kako veš, da je grafika v "APU"ju ornk hitrejša? Ker Intel HD 4600 je nekje 25% počasnejša od najboljše AMDjeve v A10 procesorju. Nevem sicer, kakšna je grafika v Pentiumu napram i5 in i7 procesorji, ampak A6 tudi nima grafike A10. Razlike v gledanju HD filmov in v Office-u sigurno ne bo.

In pa to AMD a55 čipovje nima ne SATA 3, ne USB 3. Intel H81 čipovje vse to ima in ne stane nič več.

Se pravi bom pustu tako kot je, le da bomo verjetno dali 4GB rama za tistih 15€ več. Hvala.

Ni v pentiumu hd 4400? Ja no v apuju pa je počasen triny. Nah po mojem je pa totalno vseeno kaj vzame. Tist 1-2% razlike je neopazna.
4gb rama to pa nujno ja.
skibidi

NightHawk je izjavil:

Kako veš, da je grafika v "APU"ju ornk hitrejša? Ker Intel HD 4600 je nekje 25% počasnejša od najboljše AMDjeve v A10 procesorju. Nevem sicer, kakšna je grafika v Pentiumu napram i5 in i7 procesorji, ampak A6 tudi nima grafike A10. Razlike v gledanju HD filmov in v Office-u sigurno ne bo.

In pa to AMD a55 čipovje nima ne SATA 3, ne USB 3. Intel H81 čipovje vse to ima in ne stane nič več.

25% je minimalna - pšrej 30-50% = neigralno in igralno
Prav tako pentium nima HD 4600 ampak HD 4000.

trnvpeti ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

NightHawk je izjavil:

od kod ti podatek, da ima hw pentium hd4000?

iloveboobz ::

To je itk bedarija.
Haswell pentium ma grafiko z 10 shader enotami (proti 20, ki so v hd 4400/4600).

In če hočeš neki gejmat, tut APU nebo dovolj (razn če ti je 720p ok).
Vse ostalo lahko pa obe platformi prebavita (yt, aero, video decode je za te gpuje dolgčas).

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

NightHawk je izjavil:

Pentium nima HD 4000 grafike.
25% ni minimalna ampak je povprečna. Če greš na minimalno je HD 4600 2% hitejši od AMD A10 v igri Dota2. Pa nehaj si že izmišljevati krene podatke in jih takole na hojladri servirati.

SuperVeloce ::

Med Intel HD graphics na pentiumu in HD4600 je precej večja razlika, kot med A6 in A10 grafiko.

http://semiaccurate.com/2013/06/03/inte...

Test Intel HD 4600 in primerjava z HD4000 ter AMD A10 5800k. 15% povprečne razlike

Kaj pa ko v igro pride cena? Cena Intel Igp vs. AMD Igp?
skibidi

GeForce ::

Torej, ker mi je strela skurila plato od mojega prastarega Core2Duo sistema, bi vse skupaj zamenjal za nekaj novejšega. Tako, da bi prosil za predloge, do nekje 350€. Od starega računalnika bom uporabil ohišje, diske in CD enoto. Naj bo pa sestavljeno tako, da bom lahko čez par let nadgradil le komponento ali dve in bo spet za nekaj časa mir. Aja, uporaba bo internet, office + občasno kakšna igra.

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Če imaš ide diske in cd enoto, tega na haswell platformi ni več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

matic492 ::

GeForce je izjavil:

Torej, ker mi je strela skurila plato od mojega prastarega Core2Duo sistema, bi vse skupaj zamenjal za nekaj novejšega. Tako, da bi prosil za predloge, do nekje 350€. Od starega računalnika bom uporabil ohišje, diske in CD enoto. Naj bo pa sestavljeno tako, da bom lahko čez par let nadgradil le komponento ali dve in bo spet za nekaj časa mir. Aja, uporaba bo internet, office + občasno kakšna igra.

AMD APU:

Notri daš grafiko pa ti še naprej laufa.

INTEL:

Tu notri daš isto naprej grafiko, samo tista "občasna igra" ne bo delovala tkao tekoče kot na 6800K-ju.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Sepravi matična, ram, procesor, napajalnik in grafična za 350€? Za tvoje potrebe se mi zdi i3 boljša izbira kot FX 6300 procesor.

i3 4130
Asus B85M-G (c2) plošča
enega izmed ddr3 CL9 1600mhz 1.5V ramov
Seasonic G360 (gold) napajalnik
Asus 7790 1GB

Skupaj 375 na hardwareversand.de + 20€ poštnine. Če ti je to preveč daš pa samo 4GB rama (30€ ceneje) in mogoče namesto 7770 grafično (20€ ceneje). Meni se zdi 7790 vredna 20€ več. Ram bo pa zaenkrat 4gb dovolj.

maticbla
Pri intel sestavi imaš predrago ploščo in slabši procesor.

občasno kakšna igra.

Bo potrebno malo bolj pojasniti.

*občasno kakšna igra - FIFA 14, F1 2013, Tomb Rider, kar je pač novega....ampak, do sedaj sem to igral na C2D E4300 @ 2.8GHz + nVidia 9600GT, pa je bilo dokaj vredu (razen res teh najnovejših iger, pri katerih je bila večina detailov na off), tako da glavno da je tam nekje 30FPS na medium nastavitvah. Tudi sam se gledal i3 4340, pa da bi uporabljal kar integrirano grafiko.

Diski so vsi SATA, CD enota je IDE, tako da bom tudi to menjal.

EDIT:Kaj je razlika med dinokomp .AT in .SI?

EDIT2:Raje, dam sedaj nekoliko manj za CPU in nekoliko več za kvaliteten in tih napajalnik, pa bom kasneje posodobil CPU.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

intel i3 4130 je veliko boljši nakup od i3 4340, glede na razliko v ceni. (100€ vs 130€). 200MHz razlike (3.4 vs 3.6) in HD4600 vs HD4400.
Ne boš dobil kvalitetnejše zadeve kot seasonic g360 v tem cenovnem razredu. Na njega pa lahko obesiš tudi grafično za 200+ eur (geforce 760 ali Radeon 7950). Vendar je v sloveniji drag...
i3 ti nebo potrebno posodobiti tako hitro.

Aha, a razlika med HD4600 in HD4400 ni vredna 30€? Ker sem gledal 4340 ravno zaradi GPUja.

Ne ni. Sploh ker je potem za 22€ več že i5 4440 procesor, ki ima 4 jedra in HD 4600.
i3 4130 = 98€
i4 4440 = 152€

Jest bi se odločal med tema dvema.
Comparison of Intel graphics processing units @ Wikipedia

Ampak če tukaj pogledaš razlike med 4400 in 4600 je samo frekvenca in to minimalno. To sigurno ni vredno 30€.

APu 5800K/6600K/6800K .. je veliko boljši glede igPU

Vseeno ti priporočam i5 + 270X kot pa i3 + 7950
Zakaj?
Proc i5 ti nebo treba menjat kmalu... recimo primer i5 750 in i3 530 ....
GPU pa hitro padejo cene tako da čez 3 leta prodaš to kupiš novo...

Zgodovina sprememb…

Če pa hočeš zmogljivo/poceni kišto. Pa na boš mogel iti AMD konf.

V multithreadu = i3

Lp

Zgodovina sprememb…

cholt45 ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Če pa hočeš zmogljivo/poceni kišto. Pa na boš mogel iti AMD konf.

V multithreadu = i3

Lp

Kaj si hotel s tem reči? Da za "pameten" denar ne dobiš dobre AMD konfiguracije? Ne razumem čisto tistega "pa na boš mogel iti AMD konf."

Ja malo sem se zatipkal..
Hotel se povedati, da i3 ni vreden svojega denarja...

EDIT:
Intel
pentium dober za pisarniško delo
i5 gaming
i7 streaming/gaming itd.

AMD:
Poceni apu pisarniško delo
Athlon x 750K gaming
FX 6300/8320 gaming

Zgodovina sprememb…

Apu se splača samo in če nočeš trenutno kupiti ločene grafe pa bi vseeno solidno zaigral kako igro. Plus če se gre o budget zadevi.
Ni za vse gaming BF4 na max. Za ene je dovolj če lahko tu pa tam kak nfs al dirt zavrtijo.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Se mi je zdelo da misliš tak. Ker glih gledam da za kolega eno low budget zadevo pisarniško skup spravim in se mi je zdel APU good deal z svojo ceno. Kje je najboljše da kupim? Nekja sem gledal mylemon.at, kjer mam možnos direkt prevzeti. Kje pa ima dinokomp sotre v avstiji, ali ima samo internetno trgovino?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cholt45 ()

Za pisarniško delo je boljši Intel. AMD A serija ima sicer boljšo grafiko, ki jo pa v pisarniških sistemih ne izkoristiš in sta obe dovolj. Intel ima boljše low end plate (čipovja), hitrejši single core preformans in manj gretja, zaradi boljše tehnologije izdelave.

Ja hitreje boš lahko pisal v wordu pa excelu, mogoče še v slikarju boš lahko večjo sliko prolepil, ker boš to resnično opazil.

Jaz v vsakdanjih opravilih ne opazim razlike na 6800k in 4930k.

Če si boš pa za hobby instaliru gor dirt 3 pa ti nebo vseeno kaj si vzel.

Včasih res nevem kaj si eni predstavljate pod pisarniškim delom in občasnim igranjem na kompu za 400EUR.
skibidi

Zgodovina sprememb…

GenZNPC je izjavil:

Ja hitreje boš lahko pisal v wordu pa excelu, mogoče še v slikarju boš lahko večjo sliko prolepil, ker boš to resnično opazil.

Jaz v vsakdanjih opravilih ne opazim razlike na 6800k in 4930k.

Če si boš pa za hobby instaliru gor dirt 3 pa ti nebo vseeno kaj si vzel.

Včasih res nevem kaj si eni predstavljate pod pisarniškim delom in občasnim igranjem na kompu za 400EUR.

Tam kjer delam je v pisarni 50 računalnikov in niti na enem ni za hobi gor Dirt3 inštaliran. Pisarniški sistem je pač pisarniški sistem.

Če pa nekdo rabi za domačo uporabi, poceni sistem, na katerem bo lahko tudi igral igre in ne loči med 1024×768 ali 1920×1080 (takih je kar nekaj), potem je pa AMD A8 ali A10 prava izbira.

Zadnji odstavek si odlično napisal se strinjam. Jaz bi samo dodal, da pa poznam take pisarne, ko skus igre nabijajo :D Samo pač na fb :D
skibidi

NightHawk...
Nisi ga razumel... če slučajno kdo sestavlja računalnik za pisarniško delo... in mu po dolgem času pade na misel kakšna igra potem verjemi ... A10 6800K je veliko boljša izbira kot pa intel...

JA nighthawk ma prav. Vem da si nekateri ne morete predstavljati totalno pisarniškega sistema, vendar tam grafika res nima veze. Mogoče bo res bolje da pogledam za kakim intelom. Tak da bom kar za kakim g1620 ali kakim podobnim.
Edit: Ja samo na FB ti grafika kaj dosti ne pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cholt45 ()

iloveboobz ::

g3220 je za pisarno top izbira.. pa pocen h81 platka ma vse kar rabiš (kar nemorš rečit za vstopne amd rešitve).

Iz nemčije za 50€ dobiš penitum 3220
http://www.hardwareversand.de/articlede...
še ena cheap plata...

Lp
««
282 / 1161
»»