» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
104 / 1161
»»

Janac ::

tist cooler nardijo za 1e pol pa ne dajo zravn oz. prodajajo za 20e

Loocas ::

saj BOX hladilnik obstaja, samo ni zraven CPUja pakiran...

Pro_moted ::

1. Matična plošča Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3, S1155
2. Procesor Intel Core i5 2500 3.3GHZ 6M LGA1155 BOX
3. RAM Kingston DDR3 4GB PC1600 (KHX1600C9D3/4G) ×2
4. Grafična kartica Club3D GTX560Ti 1024MB GDDR5
5. Napajalnik LC 600W LC6600GP2 140mmFANv2.3(24pin)
6. Trdi disk Hitachi500GB 7200 RPM 32MB SATA6Gb/s 3.5
7. Optična enota Asus DRW-24B3ST DVD-RW, SATA, črn

Vse skupaj me stane 762 evrinov.
Trenutno imam pač 800 evrov limit.Naj povem da procesorja ne mislim navijat, zato sem vzel 2500, kot naslednje bi rad imel podporo Nvidia SLI in pa da mi plata omogoča da bom čez čas ko bodo finance ,vgradil še boljši procesor.Če prav razumem bo ta plošča IvyBridge podpirala ?
Zanima me glede napajalnika, ali je dovolj, ali naj vzamem kaj drugega?
In pa ali naj vzamem drugi hladilnik procesorja, glede nato da nebom navijal procesorja.

Računalnik uporabljam za 3d modeliranje in podobne programe in za igre.Tako da mora biti dober allraunder.
Je to kaj sem spesnil skupaj kompaktibilno?
Lp

Zgodovina sprememb…

Asus DRW-24B3ST - zakaj bi kdo to sploh kupu? a ni nič cenejšega?

nekaj takega morebiti?

- ta model plate je boljši (podpira SLI/Crossfire) in ima vse VGA priključke
- ohišje??
- boljši napajalnik

epicus ::

Ok odločil sem se da bom kupil.
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 208.00 €
SCYTHE Mugen 3 SCMG-3000 Rev. B 39,66 €
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 rev 1.3 137,59 €
ali ASRock Z68 Extreme3 Gen3 135,66 €
CORSAIR Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 48,36 €
SAMSUNG SH-S222AB-BEBE DVDRW SATA 16,34 €
XFX PRO550W Core Edition 63,68 €
Fractal Design ARC 93,46€

Disk imam, grafo bom kupil kasneje nek v smislu gtx 560 ti.

Vprašanja imam naslednja:
Katera grafa je bolša za neko zmerno navijanje, oz. do kje bi lahko šel s takimi komponentami? Bral sem da ima asrock neke probleme z boot errorji, ki zahtevajo update biosa, gigabyte pa problem z boot-loopom. Kakšne so vaše izkušnje?

Drugič ali je Ram 1600 mhz sploh kompatibilen z i5 2500k, ker sem bral, da je narejen za 1333 mhz in manj. Kako je z garancijo priuporabi 1600 mhz rama?

Kakšno mnenje o cpu hladilniku, napajalniku in ohišju mogoče? Ohišje sem izbral to, ker ima že vgrajene 3 vente, prašne filtre, usb3 in ker nima LED lučk :)
Open mind for a different view

Loocas je izjavil:

nekaj takega morebiti?

- ta model plate je boljši (podpira SLI/Crossfire) in ima vse VGA priključke
- ohišje??
- boljši napajalnik

Hvala na pomoči. No ohišje že imam in sicer ; THERMALTAKE Armor A90 VL90001W2Z.Ja predvsem napajalnik me je zanimal.Sem že bližje nakupu :D

Loocas je izjavil:

saj BOX hladilnik obstaja, samo ni zraven CPUja pakiran...

saj sem rekel da je na voljo za 20e

dwinxp ::

Kupujemo nov pisarniški mlinček...

Sestavil sem si slednjo konfiguracijo:
- Asus P8H67-M Pro.............106,19€
- Intel Celeron G530............42,22€
- Corsair DDR3 1x4GB 1333MHz....20,08€
- Napajalec LC6420GP2 420W......36,58€
SKUPAJ.........................205,07€
--------------------------------------

Obrazložitev:
- Ohišje imam, Disk imam 160Gb IDE (star 1 leto), DVD pogon imam, Grafično bi porabil kar integrirano na procu...
- Matično bi res lahko vzel H61 za 55€ vendar imam problem z diskom, kajti kot ste opazili potrebujem IDE vodilo + grafične izhode na matični... ter prva dokaj spodobna matična plošča je bila tale P8H67-M PRO...

Vprašanja:
1) Imate kakšno boljšo in cenejšo izvedbo matične plošče z IDE vodilom ter priklopi za monitor (VGA + DVI (ali HDMI) ?
2) Pomnilnik je bolje da je 2x2GB kot 1x4GB ? Namreč če ni izguba hitrosti opazna raje vzamem 1x4GB pa mogoče kasneje dokupimo še 1x4GB če bo potreba...

To je to hvala za nasvete...

Mrakw ::

Pozdrav

Opažam, da vsi vztamete napajalnike LC... pa se sploh splaca? zakaj imajo oni tako poceni napajalnike ko druge firme nimajo... kaj je poanta?

Slisal sem da ce vzames LC napajalnik npr. 600W ti bo samo za kratek cas lahko dosegel tako št. W, ko drugi lahko dalj casa...

joman ::

Meni Lc power napajalnika 420 in 550w delata že več kot 3 leta brez problema

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joman ()

joman je izjavil:

Meni Lc power napajalnika 420 in 550w delata že več kot 3 leta brez problema

Ja nekaj more bit narobe!!! nemorjo imet vsi ostali ponudniki drazje a samo LC ima tako poceni... Tukaj meni nekaj ni vsec... nekaj more bit na tem... neki folk kle nategujejo

genesiss ::

Matična plošča ASUS P8Z68-V LX 102,14 €
Procesor INTEL Core i5 2500 3.3GHz 6MB BOX LGA1155 196,18 €
Pomnilnik GEIL Enhance Corsa GEC38GB1600C9DC 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 49,86 €
Grafična kartica SAPPHIRE Radeon HD6770 1GB PCIe 116,95 €
Trdi disk 1 WD WD5000AAKX 500GB 7.2/16M/S600 83,32 €
Ohišje COOLER MASTER Silencio 550 RC-550 črn 81,98 €
Optična enota NEC AD-7261S DVD-+RW 24x dvoslojni črn 20,10 €
Napajalnik XFX PRO550W Core Edition 63,68 €

Skupaj: 714€ (http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon... )

Računalnik se bo uporabljal za office, filmi, autocad. Cilj je višji srednji razred. Bo to ok?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

dwinxp ::

Osebno na W niti ne gledam, ampak ko izbiram napajalec pogledam kolk je zmožen napajati po +12V linijah. Recimo tisti model, ki sem ga izbral LC6420GP2 ima npr. 2 liniji po 15A + 16A. Če si malo izračunaš koliko porabi kakšna komponenta lahko vidiš, da recimo za moj zgornji sistem je več kot dovolj. Če pa recimo bi imel kakšne bolj požrešne komponente in bi porabil več kot je tistih 15A + 16A ... potem bi se napajalec sesedel... posledično tudi skuril... :D Tako nekako laično razloženo...

To lahko imenujemo tudi izkoristek napajalnika. Ter to se ocenjuje po nekih mednarodnih pravilih... (tiste oznake 80+ ...) Bolje kot je ocenjen več izkoristka ima, to pa pomeni, da recimo napajalec z zelo dobrim izkoristom lahko z deklarirano 350W močjo ima več amperov po linijah, kot pa napajalec s slabim izkoristom ter deklariranimi 500W... v bistvu so teli W samo marketinška poteza... Zato pa recimo kak Enermax napajalec z 400W je dosti dražji od kakšnega LC-ja z 550W...kajti ima dosti boljši izkoristek ter ga lahko veliko bolj obremeniš...

Zato pravim... glej Ampere na določeni linijah in ne samo na Watt-e, ki jih prodajalci tako na veliko pišejo :D

kmetek ::

Prodajalci ne pišejo, ampak proizvajalci.

Cooler ::

Pro_moted

Ta plata podpira le PCI Express 2.0 standard. Če boš, kot sam praviš, nadgradil že z Ivy Bridge potem kupi tako ki podpira 3.0 standard.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cooler ()

Cooler je izjavil:

Pro_moted

Ta plata podpira le PCI Express 2.0 standard. Če boš, kot sam praviš, nadgradil že z Ivy Bridge potem kupi tako ki podpira 3.0 standard.

Hvala za namig.Sem že našel eno Asus , ki ima PCI E 3.0. Lp

gegoran ::

Pa ste prepričani da ta kartica nima PCI E 3.0 ... ker tu piše da je 3.0 ready http://www.gigabyte.com/press-center/ne...
Torej tudi sam bi kupil matično, ki ima PCI E 3.0, tako da prosim za priporočila

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gegoran ()

ASRock Z68 Extreme3 Gen3 132eur
Gainward GeForce GTX 560 Ti 1GB Golden Sample 228eur
INTEL Core i5 2500 3.3GHz 6MB BOX LGA1155 196,18 eur
CORSAIR Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9B 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 52,31eur
Trdi disk Hitachi500GB 7200 RPM 32MB SATA6Gb/s 3.5 81,2eur
XFX PRO550W Core Edition 63,68eur
NEC AD-7261S DVD-+RW 24x dvoslojni črn 20,10eur
THERMALTAKE Armor A90 VL90001W2Z 67,13eur

Cena 840,6eur

Torej ta matična pa mi omogoča SLI in pa nadgradnjo na IvyBridge ko bodo finance :D

podpira Ivy Bridge, samo ne boš ti tega upgrejdal, trust me.

Loocas je izjavil:

podpira Ivy Bridge, samo ne boš ti tega upgrejdal, trust me.

Že zdaj bi kupil i7 zaradi 3d modeliranja in renderiranja, pa žal nimam denaja toliko,tako da si nebi zapiral opcij, pa magari bi lahko zdaj na matični 30 evrov prišparal.Če si bom pa v prihodnosti lahko privoščil i7 ali pa katerega z IvyBridge pa toliko boljše :D SLI pa me res matra da bi mel, ker sem videl stvar delovati pri prijatlu in je bomba.

če že resno misliš o upgrejdanju, potem zdaj kupi recimo i5-2320 in pa najcenej plato H61...

PrimozR ::

SLI je en navaden fail no, bo bolje zamenjati 560 Ti za 660 Ti - zmogljivostno bo tam-tam oz. bo 660 Ti počasnejša, ampak bo tišja, porabila bo manj elektrike, pod črto pa bo vse skupaj verjetno tudi cenejše.

Spet sta mi dala za razmišljat :/

Sssaga ::

SLI je za ahrdcore freake. ki vejo kaj hočejo... im ki imajo v žepu debelo denarnico :)

Preseravanje po domač povedan :P

Ali pa za triple monitor setupe (no, SL ali CF). Za vse scenarije z enim monitorjem je ena grafa dovolj.

PrimozR je izjavil:

Ali pa za triple monitor setupe (no, SL ali CF). Za vse scenarije z enim monitorjem je ena grafa dovolj.

Torej mi svetuješ da si ubodem kaj takega GIGABYTE GA-P67-DS3-B3, LGA1155,ATX, P67 89eur, ostalo pa lahko pustim kot je , če pa mi čez kako leto dve pride potreba po več pa menjam za boljšo grafično in pa i7 procesor (zaradi 3d modeliranja in renderiranja), ker IB-a tega plata nebo nesla.

Zgodovina sprememb…

eieieie1 ::

Skoz se veliko bolj splača kupovat nek srednji razred in rajši na vsake 1-2,3 leta menjaš kake komponente... SLI/CF kupiš takoj, ne pa zdaj eno grafo in pol čez 2 leti še eno isto ker je brezveze in se ne splača. Če pa maš denar in nisi zadovoljen z nekim povprečjem in igraš na velikih resolucijah in vse na najboljši kvaliteti si pa pač privoščiš grafične za 400-500€ oziroma kake SLI/CF kombinacije.

Pro_moted je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Torej mi svetuješ da si ubodem kaj takega GIGABYTE GA-P67-DS3-B3, LGA1155,ATX, P67 89eur, ostalo pa lahko pustim kot je , če pa mi čez kako leto dve pride potreba po več pa menjam za boljšo grafično in pa i7 procesor (zaradi 3d modeliranja in renderiranja), ker IB-a tega plata nebo nesla.

Ne, ne predlagam tega (od kje ti ta ideja? P67 v nekaterih primerih namreč povsem lepo podpira SLI). Če ne boš kupoval K procesorja je sploh neumno kupovati P67 plato, torej raje vzemi H67, da jo boš lahko čez 3 ali več let prestavil v drug računalnik in koristil vgrajen grafični čip. Pa brez skrbi, LGA-1155 plat, ki Ivy Bridga ne bodo podpirale, bo ZELO malo.

Half-Saint ::

Na kratko:
nabavil komponente pri e-tec.at, plačal prek elektronske banke z UPN nalogom. Poslali so mi prek DPD, dobil pa sem z danes na jutri. Dostava se pravi enako hitra kot znotraj Slovenije.

Zapakirano je bilo korektno in nič DOA. Priporočam. Če kdo živi blizu avstrijske meje, pa gre lahko osebno prevzet robo v katero od njihovih fizičnih trgovin.

LP
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

kmetek ::

Kje imajo najbližji iz kranjskega konca? Celovec?

Half-Saint ::

kmetek je izjavil:

Kje imajo najbližji iz kranjskega konca? Celovec?

Ne vem.

V tem času, ko si pisal to sporočilo, bi lahko preveril na njihovi spletni strani ;)
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

dwinxp je izjavil:

Osebno na W niti ne gledam, ampak ko izbiram napajalec pogledam kolk je zmožen napajati po +12V linijah. Recimo tisti model, ki sem ga izbral LC6420GP2 ima npr. 2 liniji po 15A + 16A. Če si malo izračunaš koliko porabi kakšna komponenta lahko vidiš, da recimo za moj zgornji sistem je več kot dovolj. Če pa recimo bi imel kakšne bolj požrešne komponente in bi porabil več kot je tistih 15A + 16A ... potem bi se napajalec sesedel... posledično tudi skuril... :D Tako nekako laično razloženo...

To lahko imenujemo tudi izkoristek napajalnika. Ter to se ocenjuje po nekih mednarodnih pravilih... (tiste oznake 80+ ...) Bolje kot je ocenjen več izkoristka ima, to pa pomeni, da recimo napajalec z zelo dobrim izkoristom lahko z deklarirano 350W močjo ima več amperov po linijah, kot pa napajalec s slabim izkoristom ter deklariranimi 500W... v bistvu so teli W samo marketinška poteza... Zato pa recimo kak Enermax napajalec z 400W je dosti dražji od kakšnega LC-ja z 550W...kajti ima dosti boljši izkoristek ter ga lahko veliko bolj obremeniš...

Zato pravim... glej Ampere na določeni linijah in ne samo na Watt-e, ki jih prodajalci tako na veliko pišejo :D

TNX!

S pomočjo sorodnega foruma sem sestavil: http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Office, autocad. Bo kul?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

99ghetto99 ::

za ssd uzam raje OCZ Vertex3 120GB 25/S600 je bolj stabilen8-)

genesiss je izjavil:

S pomočjo sorodnega foruma sem sestavil: http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Office, autocad. Bo kul?

grafična?????

svenica ::

integrirana??????

mogoče bi sam vzel z68 chipset, ki omogoča navijanje in uporabo integrirane graficne.

asus p8z68-v lx je dobra izbira, za nekje 105EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svenica ()

aaaa ok

svenica je izjavil:

integrirana??????

mogoče bi sam vzel z68 chipset, ki omogoča navijanje in uporabo integrirane graficne.

asus p8z68-v lx je dobra izbira, za nekje 105EUR.

V bistvu se navijalo ne bo, zato tudi ta plosca in procesor. Kaj si mislil z omogoca uporabo integrirance graficne?

H-60 ::

Pozdravljeni.

Zanima me ali je računalnik vreden nakupa (namenjen bi bil za igranje igric, obgelavo filmov in slik)

Procesor: Intel Core i5 2400M 3,1GHz
Pomnilnik: 8GB DDR3
Trdi disk: 1TB
Grafična: GeForce GT530 2GB

Podatke sem prepisal iz revije Harvey Norman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: H-60 ()

za 900e dobiš boljše!!!!!!

edino če se ti gre za ličenčni os

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Ne ne gre mi se za licenčni OS.
Sam se ne spoznam glih na komponente ali je kdo tako prijazen in ni mi priporočal komponente za računalnik.
Cena naj ne presega 900€.

Računalnik bi bil namenjn za igranje igric, obdelavo filmov in slik.
Skratka za vsakdanjo rabo.

FlyingBee ::

H-60: ne kupovat iz takih trgovin računalnikov, ampak raje v trgovinah samo z računalniško opremo. Eno stran nazaj na tem forumu je kar nekaj takih konfiguracij za tvoj budget

PS. grafična je podn
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Zgodovina sprememb…

monitor, miš, tipkovnico rabiš?

FlyingBee je izjavil:

H-60: ne kupovat iz takih trgovin računalnikov, ampak raje v trgovinah samo z računalniško opremo.

PS. grafična je podn

+1

dvomim da je ta grafa 2GB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Je kdo tako prijazen da bi mi sestavil kompatibilne komponente za računalnik.

Nujno potrebujem računalnik ker je moj crknu (matična plošča je šla).

bom js, monitor, miš, tipkovnico rabiš?

ne rabim miške, monitorja in tipkolnice

Z68 omogoča navijanje K procesorjev IN uporabo integriranega grafičnega čipa, H67 podpira samo grafično, P67 pa samo navijanje.

za kaj boš uporablu

za igre, obdelavo filmov in slik
««
104 / 1161
»»