» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
93 / 1148
»»

Yohan del Sud ::

Hvala Webeg-u in _IKE_-u za direktne in izčrpne odgovore in nasvete. Čeprav še vedno nimam pol odgovorov, ki jih iščem.

Ok, še informacij z moje strani. Zadnji sistem sem sestavil pred 8 leti in je bil katastrofa. 2 leti sesuvanja, neobstoječih driverjev in ad hoc reševanja nekompatibilnosti. Sem ga razstavil in prodal po delih, pa jih imam še pol po omarah - sumljivi rami in na pol ugonobljeni diski, tri bedne polkompatibilne grafe, tudi eno kao orenk ohišje je še nekje.

Nakar sem po vezah (pa časa in denarja je tudi bilo več) dal sestavit Dellovo delovno postajo v njihovi irski fabrki (čisto prvi C2D E6400 in radeon 1900/256, kmalu nadgrajen na 3850/256) in sem imel mir, do sedaj, ko res ne gre več nič nikamor in vse več zadev šteka.

Bi kupil prvo skompletirano in testirano zadevo z želenimi specifikacijami za to ceno in garancijo v zadnjem merkatorju (z možnostjo svojega vgrajevanja dodatnih HDD), pa tega ni ...

Eh, bom očitno drugi teden rezerviral za moj bivši hobi, morda bom imel več sreče po toliko letih. Menda so se tudi kitajci že kaj naučili bolje delat, da ne bom samo jaz kriv ... :)
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

diavolo bolj slaba izbira je...6570?

janezek67 ::

Webeg ::

Yohan del Sud je izjavil:

Hvala Webeg-u in _IKE_-u za direktne in izčrpne odgovore in nasvete. Čeprav še vedno nimam pol odgovorov, ki jih iščem.

Ok, še informacij z moje strani. Zadnji sistem sem sestavil pred 8 leti in je bil katastrofa. 2 leti sesuvanja, neobstoječih driverjev in ad hoc reševanja nekompatibilnosti. Sem ga razstavil in prodal po delih, pa jih imam še pol po omarah - sumljivi rami in na pol ugonobljeni diski, tri bedne polkompatibilne grafe, tudi eno kao orenk ohišje je še nekje.

Nakar sem po vezah (pa časa in denarja je tudi bilo več) dal sestavit Dellovo delovno postajo v njihovi irski fabrki (čisto prvi C2D E6400 in radeon 1900/256, kmalu nadgrajen na 3850/256) in sem imel mir, do sedaj, ko res ne gre več nič nikamor in vse več zadev šteka.

Bi kupil prvo skompletirano in testirano zadevo z želenimi specifikacijami za to ceno in garancijo v zadnjem merkatorju (z možnostjo svojega vgrajevanja dodatnih HDD), pa tega ni ...

Eh, bom očitno drugi teden rezerviral za moj bivši hobi, morda bom imel več sreče po toliko letih. Menda so se tudi kitajci že kaj naučili bolje delat, da ne bom samo jaz kriv ... :)

Sestavljat comp ni vec tak ornk problem :D
Vecina stvari plug/download drivers/play.
Tko, da ce kot pravis imas mal pojma o zadevah bi ti priporocal, da za 1000 eur narocis komponent iz HoH.de pa si sam sestavis...
Za tak dnar dobis zverino oziroma trenutno najboljse razmerje price/performance.
i5 2500k, 560ti DCII, ena p68 z 1155 podnozjem plata, 8 gb rama, etc...
Pa mas comp za ene par let zihr... Oziroma se vec ce navijes, kar pa tudi ni tak bav bav.

Ce te je pa se kar strah pa najdi lokalnega geeka oziroma nekoga k dela v IT pa ti ga naj sestav za 20 eur :D

Tole mal preglej http://slo-tech.com/forum/t489953/49#!prettyPhoto

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Webeg ()

Nesta ::

Mi zna kdo razloziti ali je kaksna razlika med tema graficnama:

- ASUS GeForce GTX 560 Ti 1GB DirectCuII TOP
- MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC

Hvala

bdoxx ::

ena je od Asusa druga pa od MSI-a

ASUS je ze maximalno navit in je na 900 MHz.
MSI je pa tud ze navit in to na 880 MHZ.
Pa pr asusu dobis se zram battlefield? :D

Nesta ::

MSI torej better choice? :)

ravno sem jo kupil pa zato sprasujem :)

jjaannii ::

Pozdravljeni,
ker sem, kar se tiče sestavljanja in izbire komponent, one big laik bi rabil pomoč..
torej iščem neko zadevo ki bi mi bila sposobna poganjat kakšno novejšo igrico (vsaj 1gb grafa) in HDMI izhod, potem nekih 4gb ramov (preveč??) en soliden dvd-rw, itd.
zadeva bi se uporabljala za kakšne igrice, največ pa za filme in internet, seveda je lahko čim tišji..
menjavam 9 let staro kišto, tako da help :) (prosil bi za celoten seznam, torej vse kar potrebujem da sestavim in zadeva špila)
in še to, na katerega spletnega trgovca se naj obrnem (mnogi toplo odklanjajo agt in mlacom torej bi tadva odpadla in zanima me kako je z funtech-om)
za vse skup bi bil pripravljen odštet do 500€, mogoče kakih par eurov več, vsekakor pa bi bilo najboljše pod to mejico :D
hvala

Nesta je izjavil:

MSI torej better choice? :)

ravno sem jo kupil pa zato sprasujem :)

isti smorn :)
MSI je za 20 MHz pocasnejsi kot Asus ampak tist se nic ne pozna naceloma.

ariel ::

Kateri sistem izbrati?

COOLER MASTER Elite 371......................................40€
OCZ Fatal1ty 550W............................................61€
ASRock Z68 Extreme4 Gen3....................................177€
INTEL Core i5 2500K 3.3GHz 6MB BOX LGA1155..................202€
Corsair Vengeance Low Profile 8GB CL9 - CML8GX3M2A1600C9 KIT 50€
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560 Ti 1GB PCIe...................207€
INTEL 510 series 120GB 25/S600..............................269€
SONY Optiarc BD-5300S BluRay Writer..........................90€
Skupaj: 1.096€

ASRock A75 PRO4 - AMD A75 FCH Chipset........................91€
AMD A8-3850 (2.9GHz, 4MB, 100W) Box.........................134€
Sapphire Radeon HD 6950 2GB Dirt3 Edition...................241€
Skupaj: 976€

HDD že imam. Proračun max 1.100€.
Računalnik bo namenjen za najnovejše igre in amatersko videomontažo.
Zahteve: BluRay Writer, IEEE 1394 Port
Kaj bi zamenjali?
Zanima me kako je s povezovanjem integrirane HD6550D grafike v AMD A8-3850 procesorju z odklenjeno Radeon HD 6950 2GB grafično in kakšna je razlika proti prvemu sistemu?
Prvi sistem ima matično ploščo s PCI Express 3.0 vodilom. Ali je boljše počakati na grafične kartice s podporo temu sistemu? Kakšna bo razlika?
Ali je možno AMD sistem navijati?

klinker ::

jjaannii je izjavil:

Pozdravljeni,
ker sem, kar se tiče sestavljanja in izbire komponent, one big laik bi rabil pomoč..
torej iščem neko zadevo ki bi mi bila sposobna poganjat kakšno novejšo igrico (vsaj 1gb grafa) in HDMI izhod, potem nekih 4gb ramov (preveč??) en soliden dvd-rw, itd.
zadeva bi se uporabljala za kakšne igrice, največ pa za filme in internet, seveda je lahko čim tišji..
menjavam 9 let staro kišto, tako da help :) (prosil bi za celoten seznam, torej vse kar potrebujem da sestavim in zadeva špila)
in še to, na katerega spletnega trgovca se naj obrnem (mnogi toplo odklanjajo agt in mlacom torej bi tadva odpadla in zanima me kako je z funtech-om)
za vse skup bi bil pripravljen odštet do 500€, mogoče kakih par eurov več, vsekakor pa bi bilo najboljše pod to mejico :D
hvala

dinokomp.si

dinokomp.si

ariel je izjavil:

Kateri sistem izbrati?

ASRock Z68 Extreme4 Gen3....................................177€
INTEL Core i5 2500K 3.3GHz 6MB BOX LGA1155..................202€
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GTX560 Ti 1GB PCIe...................207€
Skupaj: 1.096€

ASRock A75 PRO4 - AMD A75 FCH Chipset........................91€
AMD A8-3850 (2.9GHz, 4MB, 100W) Box.........................134€
Sapphire Radeon HD 6950 2GB Dirt3 Edition...................241€
Skupaj: 976€

HDD že imam. Proračun max 1.100€.
Računalnik bo namenjen za najnovejše igre in amatersko videomontažo.
Zahteve: BluRay Writer, IEEE 1394 Port
Kaj bi zamenjali?
Zanima me kako je s povezovanjem integrirane HD6550D grafike v AMD A8-3850 procesorju z odklenjeno Radeon HD 6950 2GB grafično in kakšna je razlika proti prvemu sistemu?
Prvi sistem ima matično ploščo s PCI Express 3.0 vodilom. Ali je boljše počakati na grafične kartice s podporo temu sistemu? Kakšna bo razlika?
Ali je možno AMD sistem navijati?

Vsekakor Intel varjanto. Napajalnik bi menjal za kak Corsair TX ali se raje EnermaxMODU, Antec
Btw...6950ke se ne odklepajo vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

ameba ::

Hvala za pomoč :-)

tbnosan ::

Pozdravljeni.
Razmišljam o nakupu nove mašine, ki naj bi mi služila dolgo časa (beri: vsaj ene 6 do 8 let). Uporaba: nekaj malega multimedie, CS3 - nič profi, občasno priklop na TV, office, net, redko kaka stara starteška igra npr: civ IV ali pa DOS oz C64 špili (ancient stuff:) - ne špilam straljačin. Mašina naj bo tiha.

trenutna izbira:
INTEL Core i5 2500K 3.3GHz 6MB BOX LGA1155 202€ (mlacom)
CORSAIR Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9B 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 51€ (mlacom) http://www.mlacom.si/pomnilniki/corsair...
COOLER MASTER Silencio 550 RC-550 85€ (mlacom) http://www.coolermaster.com/product.php...
LC Power LC6650GP3 V2.3 650W 57€ (mlacom)
NEC AD-7283S DVD-+RW 24x dvoslojni črn 23€ (mlacom)

vprašanja:
katero plato naj vzamem (imeti mora usb 3.0 (na plati) + grafične izhode)?
GA-Z68X-UD3H-B3 (rev. 1.3) 138€ (mlacom) http://www.gigabyte.com/products/produc... ali
P8Z68-V LE 143€ (mlacom) http://www.asus.com/Motherboards/Intel_...
Kaj drugega?

glede rama:
primerjava med izbranim ramom in G.Skill Sniper F3-12800CL9D-8GBSR 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 55€ (mlacom) http://www.gskill.com/products.php?inde...
kaj je boljše? Če je sploh kaka razlika?

Bi lahko na tej mašini delala tudi nova Civ V? Kakšne izkušnje?

Sem ga pri izbiri komponent kje močno usrou?

lp.

ps. pri izbiri komponent imam še nekaj EUR lufta, tako da lahko predlagate tudi kaj dražjega (ali cenejšega:)), če ima zadeva smisel seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tbnosan ()

tbnosan je izjavil:

Pozdravljeni.
Razmišljam o nakupu nove mašine, ki naj bi mi služila dolgo časa (beri: vsaj ene 6 do 8 let). Uporaba: nekaj malega multimedie, CS3 - nič profi, občasno priklop na TV, office, net, redko kaka stara starteška igra npr: civ IV ali pa DOS oz C64 špili (ancient stuff:) - ne špilam straljačin. Mašina naj bo tiha.

trenutna izbira:
CORSAIR Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9B 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 51€ (mlacom) http://www.mlacom.si/pomnilniki/corsair...
COOLER MASTER Silencio 550 RC-550 85€ (mlacom) http://www.coolermaster.com/product.php...

vprašanja:
GA-Z68X-UD3H-B3 (rev. 1.3) 138€ (mlacom) http://www.gigabyte.com/products/produc... ali
Kaj drugega?

glede rama:
primerjava med izbranim ramom in G.Skill Sniper F3-12800CL9D-8GBSR 8GB (2x4GB) PC12800 DDR3 55€ (mlacom) http://www.gskill.com/products.php?inde...

lp.

ps. pri izbiri komponent imam še nekaj EUR lufta, tako da lahko predlagate tudi kaj dražjega (ali cenejšega:)), če ima zadeva smisel seveda.

Naceloma vse ok. Civ V ti bo laufu. Ce bos hotu pa pol kej novejsega na high settings igrat bos pac mogu naknadno nabavt graficno.
Tle bi pa pol znal sam bit problem ker je ohisje mid tower, ce bi se sel neke ful nargradnje pa, da slucajn ne bi bilo dovolj placa.

tbnosan ::

Webeg je izjavil:

tbnosan je izjavil:

Pozdravljeni.

trenutna izbira:

vprašanja:
Kaj drugega?

glede rama:

lp.

Naceloma vse ok. Civ V ti bo laufu. Ce bos hotu pa pol kej novejsega na high settings igrat bos pac mogu naknadno nabavt graficno.
Tle bi pa pol znal sam bit problem ker je ohisje mid tower, ce bi se sel neke ful nargradnje pa, da slucajn ne bi bilo dovolj placa.

Najlepša hvala Webeg. Baje (glede na test http://www.hardwareheaven.com/reviews/1... imam 11,1 inča prostora za eventualno nadgradnji, kar upam da bo dovolj.

Kaj pa glede plate in ramov?

Najlepša hvala v naprej za odgovor/e.

Lp.

Glede plate in ramov je pa sam razlika v firmi. Kolker sm na hitr pogledu.
Pac kaj ti je ljubse... Nekatiri bojo pac prisegl na Gigabyte nekateri pa na Asus. Obe mata z68 cipovje kar je zate najbolj pomembno. Se lahko navija in podpira CPU graficno.

ariel ::

klinker je izjavil:

Vsekakor Intel varjanto. Napajalnik bi menjal za kak Corsair TX ali se raje EnermaxMODU, Antec
Btw...6950ke se ne odklepajo vec.

OCZ Fatal1ty 550W sem izbral, ker je modularen. Kaj pa npr. OCZ ModXStream Pro 600W? Ali je vseeno ANTEC High Current Gamer HCG-620 620W boljša izbira?

zzokyy ::

Rabil bi konfiguracijo do 600€ za bratranca. Vredu bi bilo, če bi bil Intelov i5 procesor. Kolikor ga poznam, bi ga rabil v glavnem za špile (vredu bi bilo tudi, če bi gta iv normalno delal).

Gibbs007 ::

A je za 3d oblikovanje in video urejanje zadosti i5 2500k, ali je nujno treba i7?

dosti no.

iHaveNoLife ::

Živjo, rabim en desktop pc za okoli 400€ (brez kište, dvd, trdega diska). Uporabljal bo se predvsem za igre... Prosil bi če mal pokomentirate sestavo, če bi kaj zamenjali itd...

PowerColor Radeon HD 6850 1GB
136.80 €

Intel Core i5 2300 (2,80Ghz, 6MB) BOX
168.00 €

ASRock H61M-VS
52.80 €

.Transcend Jetram 4GB 1333Mhz cl9
27.60 €

.Rasurbo Basic & Power 550W - AKCIJA
25.00 €

Skupaj: 410.20 €

Zanima me, če je napajalnik dovolj močen in kako je kaj s to firmo napajalnika proti kakemu LC...

Kaj menite o tem? To bi bil bolj ali manj računalnik za igre

Mainboard S-1155 ASUS P8P67 (Rev.3.1), ATX
Procesor INTEL Core i5 - 2500, 3,30GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
DDR3-RAM KIT 8 GB, 1600 MHz, CL9, CORSAIR Vengeance
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6870, Lite retail, 1024MB
Trdi disk WD 1TB 7200 64MB SATA3 BLACK WD1002FAEX
Ohišje LC ATX midi PRO917B Titus X
Napajalnik Silentpower LC6650GP3-650W V2.3
DVD enota

Vse skupaj na sestavi.si pride 732EUR

ali pa malo cenejša varianta...
Procesor INTEL Core i5 - 2300, 2,80GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6850, Lite Retail, 1024MB
Ohišje Midi THERMALTAKE V3 BlacX Edition
Cena: 655EUR

Je velika razlika med tema konfiguracijama glede zmogljivosti? Bi še lahko kaj spremenil, da bi bil približno enako zmogljiv sistem, pa bi spravil ceno na okoli 600EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzokyy ()

zzokyy je izjavil:

Kaj menite o tem? To bi bil bolj ali manj računalnik za igre

Procesor INTEL Core i5 - 2500, 3,30GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6870, Lite retail, 1024MB
Ohišje LC ATX midi PRO917B Titus X
DVD enota

Vse skupaj na sestavi.si pride 732EUR

ali pa malo cenejša varianta...
Procesor INTEL Core i5 - 2300, 2,80GHz, LGA1155, Quad-Core, Boxed
Grafična kartica PCI-E 2.1 SAPPHIRE Radeon HD 6850, Lite Retail, 1024MB
Cena: 655EUR

Je velika razlika med tema konfiguracijama glede zmogljivosti? Bi še lahko kaj spremenil, da bi bil približno enako zmogljiv sistem, pa bi spravil ceno na okoli 600EUR?

Ce imas P68 plato vezemes i5 2500k. Ce ne uzames H varjanto plate, vrjetno cenej pride.

no zdaj sem opazil, da sem v obeh primerih dal narobno plato... izbral sem to: Matična plošča ASRock H61M-VS S1155

Pa zakaj ljudje vedno jemljete poceni osnovne plošče?

s51as ::

Nekateri svetovalci (meni je to rekel pri Mlacomu) pravijo da osnovna plošča ni nič drugega kot prostor kamor vtikaš in priklapljaš naprave, vse kar se dela pa dela procesor. Enako pravi za ram, da je dobro če ga je čimveč, ne pa koliko je frekvenca in podobno. To je bilo za procesorje i3, i5, i7 na lga1155. Kot je rekel je procesor prevzel veliko funkcij, ki jih je včasih imela osnovna plošča, tako da pri izbiri osnovne plošče omejiš zgolj na to, katere priključke potrebuješ.

Če je to res ali ne, pa ne vem. Takrat potem nisem kupil računalnika, tastar še vedno dela, gledam pa bol Asus in Gigabyte, pa ne zaradi več priključkov ampak zaradi renomeja firme in (mogoče iluzije) da bo bolje in dlje delalo.
It's just me myself and I

Čemu se pa potem dela dražje in boljše osnovne? Ta dražje imajo kvalitetnejše materiale in več nastavitev + bombončkov.

@kmetek, nekej imajo gotovo zraven tudi bombončki ja. Materiali pa ne vem. Če se postaviš na stran proizvajalca je kmalu jasno da bi on najraje delal samo en produkt, ampak potem kupca oropa za izbiro, pa potem proizvajalec naredi en model cenejši, da kupca privabi pa drug model malo dražji za katerega proizvajalec ve da bo najbolj prodan, ker kupec najcnej robe ne bo vzel, ampak ker ne rabi kaj dosti več od najcenejšega bo sredna ravno cool in pa potem še enega držjega, ki ima vse kar se da imet zato, da da kupcu občutek da z nakupom srednje izbire ni najbolj razsipen in je konc koncev še privarčeval, ker ni tadrazga vzel.

Isto je pri avtih, noben ne kupi tistega, ki ga vidimo v reklami za x999,99 EUR pa tudi unega, ki ima 600 konjev malokdo kupi.

To je bol marketinška razlaga, kakšna je razlika v tehnologiji izdelave in uporabljenih komponentah pa nimam pojma, si pa mislim da je ni.

Razlika je tudi v tem za kaksen procesor se bo plosca uporabljala.
Torej poceni plosca ti lahko sluzi super, ampak ce se bos sel neko navijanje bo pa problem.
Ponavadi drazje plosce bolje prenasajo velike vrocine.

pino ::

Tale konfiguracija za delo z videom HD.
Kaj menite.

GPU: ASUS NVIDIA GTX560 Ti (ENGTX560 Ti DCII TOP)
CPU: Intel Core i7 3930K
MB: GIGABYTE GA-X79-UD5
RAM: neki s 1600MHz, 1.5v voltaže, 32GB skupaj
Storage: SSD: CRUCIAL m4 256GB 2.5" SATA3 MLC
HDD: WD 2TB, SATA 6Gb, 64MB (WD2002FAEX
DVD: Sony AD-7280 SATA črn
PSU: Corsair 850W AX
Case: Cooler Master Silencio RC-550-KKN1
CPU kuler: en kompatibilen
LP Pino

MrStein ::

kmetek je izjavil:

Pa zakaj ljudje vedno jemljete poceni osnovne plošče?

Ker so v 90% primerov čisto OK izbira.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

eieieie1 ::

Če nekdo rabi čisti gaming pc, zakaj bi pol rabil neke raid zadeve, pa 14 usb vhodov pa podporo za sli/crossfire pa nevem kaj še vse, če mu je čist dost to kar ponuja plata za 50€...

Če bo mel plato za 50€ in grafično za 150€ bodo igre boljše laufale, kot pa z plato za 100€ in grafično za 100€...

Ok, zdaj bom to po vsej verjetnosti nabavil:

Matična plošča ASRock H61M-VS S1155
Procesor INTEL Core i5 - 2500, 3,30GHz
Grafična kartica SAPPHIRE Radeon HD 6670
Trdi disk WD 1TB 7200 64MB SATA3 BLACK
Optična enota
-> Vse skupaj pride 640€
Da? Ne?
Je velika razlika med grafičnima karticama 6670 in 6770?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zzokyy ()

Zelo slaba konfiguracija, če sestavljaš računalnik za igre...

Zelo slaba grafična kartica, medtem ko zelo dober procesor...

vem, sem gledal malo primerjave grafičnih in sem opazil, da sem s to brcnil v temo... Sicer nisem vedel za trgovino Mlacom in tam sem dobil za moje pojme solidno konfiguracijo. Bi prosim lahko pogledal še to, ker se mi zdi dober računalnik. Pa kaj bi še spremenil, če kaj ni vredu?

_IKE_ ::

zzokyy je izjavil:

Optična enota
-> Vse skupaj pride 640€
Da? Ne?

v kateri trgovini si to gledal ?

_IKE_ je izjavil:

zzokyy je izjavil:

Optična enota
-> Vse skupaj pride 640€
Da? Ne?

v kateri trgovini si to gledal ?

amm .. to je na sestavi.si (na osnovi računalnika za gaming "Gamer i5 socket 1155")

koliko je tista zgornja meja koliko si pripravljen dat za comp ?

_IKE_ je izjavil:

koliko je tista zgornja meja koliko si pripravljen dat za comp ?

ciljal sem nekako do 600€. samo hočem imeti računalnik za dalj časa, da ne bom spet rabil kupovati novega čez 2 leti. Tako, da bom moral dati malce več in nekako razmišljam da je 700€ pa res tisti maksimum. Ker več pa mi ni smiselno dati za računalnik, ker bi še ga vzel na obroke, kar bi zneslo med 50-60€. Kot sem rekel, več ne dam za računalnik, ker še imam mesečno veliko drugih stroškov...samo za bencin dam mesečno 160€ ;)
Pač v glavnem bi mel neki malo boljši računalnik. Nisem neki hardcore gamer, pa tudi neke streljačine mi niso najbolj všeč. Rad malo igram F1, Need For Speed, včasih s kolegi med vikendom udarimo kakšno fifo ... in podobne športne špile. Pač, v glavnem bi rad, da bi mi vsak špil normalno delal (pa ne mislim zdaj na to, da more vse biti na Ultra in Full HD). Zato pa se obračam na vas, da bi mi pomagali sestaviti neko pametno in ugodno konfiguracijo

LP, Zoki

zzokyy je izjavil:

vem, sem gledal malo primerjave grafičnih in sem opazil, da sem s to brcnil v temo... Sicer nisem vedel za trgovino Mlacom in tam sem dobil za moje pojme solidno konfiguracijo. Bi prosim lahko pogledal še to, ker se mi zdi dober računalnik. Pa kaj bi še spremenil, če kaj ni vredu?

Ce si pripravljen dat 700 eur kot si napisal, ti priporocam da das namesto tvoje grafe notr tole
http://www.mlacom.si/asus-engtx560-dcii...
Pa mas masinco, ko ti bo vrjetno vse na high laufal. :)

Vzemi rajši i5 2300 in eno GTX 560 ti... Neke opazne razlike med tema procesorjama neboš videl...
Če pa hočeš še nekaj prišparat pa poglej kako radeon hd 6870 ali pa 6850.

Ostalo je kul

Hvala za vaš odziv. Sem malo popravil konfiguracijo:

Še mogoče kakšen popravek?

Yohan del Sud ::

Evo mene nazaj. Naročeno na Mimovrste. Vem, da je malo dražje, ampak so hitri in nikoli nisem mel problemov z njimi. Vprašanje je pa sedaj sledeče. Iz podstrehe sem privlekel stari dobri orjaški Chifteakov Dragon full tower. Napajalnik je malo švoh - 360, ampak probam pa vseeno lahko stlačit to noter:

1 x Procesor Intel Core i5 2500K 3,3 GHz, 1155 (BX80623I52500K)
207,76 EUR
1 x 2,5" SSD Corsair F3 120GB SATA III (CSSD-F120GB3-BK)
201,74 EUR
1 x Pomnilnik (RAM) Kingston HyperX DDR3 2x 4 GB 1600 MHz (KHX1600C9D3K2/8GX)
48,32 EUR
1 x Grafična kartica GIGABYTE Radeon HD6850, 1 GB, PCI-E (GV-R685OC-1GI)
157,00 EUR
1 x Matična plošča Gigabyte GA-Z68AP-D3, LGA1155
103,54 EUR

Plus še en navaden trdi disk in dvd enota. http://extreme.outervision.com pravi da je to okrog 340W (priporočeno), tak da najbrž overclock odpade (+30 do 50w) z obstoječim napajalnikom. Lahko se pa malo igram s tem. Kakšni so sicer simptomi prešvoh napajalnika? Domnevam, da samoresetiranje ... Še kaj?

Predlogi potem še za max okrog 500 W tih in poceni napajalnik? Tukaj na Izidu - klik gledam tudi neke dokaj poceni variante (no, saj so povsod podobne cene, ta mi je najbližji) teh LC napajlnikov, a so za kaj?
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

KoCcY ::

Mene bi zanimalo a bo tole use skupaj pasalo,a je kej narobe z buildom?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KoCcY ()

jazbec ::

rajši povej namen in budget
tukaj bi sam kr spremenil stvari

KoCcY ::

budget je 550€ ampak brez hdd, pa grafične, ohišja ne rabim neki fensi za 100€ ampak je tole odlično. Namen je pa igranje igric...

Yohan del Sud je izjavil:

Evo mene nazaj. Naročeno na Mimovrste. Vem, da je malo dražje, ampak so hitri in nikoli nisem mel problemov z njimi. Vprašanje je pa sedaj sledeče. Iz podstrehe sem privlekel stari dobri orjaški Chifteakov Dragon full tower. Napajalnik je malo švoh - 360, ampak probam pa vseeno lahko stlačit to noter:

1 x Procesor Intel Core i5 2500K 3,3 GHz, 1155 (BX80623I52500K)
207,76 EUR
1 x 2,5" SSD Corsair F3 120GB SATA III (CSSD-F120GB3-BK)
201,74 EUR
1 x Pomnilnik (RAM) Kingston HyperX DDR3 2x 4 GB 1600 MHz (KHX1600C9D3K2/8GX)
48,32 EUR
1 x Grafična kartica GIGABYTE Radeon HD6850, 1 GB, PCI-E (GV-R685OC-1GI)
157,00 EUR
1 x Matična plošča Gigabyte GA-Z68AP-D3, LGA1155
103,54 EUR

Plus še en navaden trdi disk in dvd enota. http://extreme.outervision.com pravi da je to okrog 340W (priporočeno), tak da najbrž overclock odpade (+30 do 50w) z obstoječim napajalnikom. Lahko se pa malo igram s tem. Kakšni so sicer simptomi prešvoh napajalnika? Domnevam, da samoresetiranje ... Še kaj?

Predlogi potem še za max okrog 500 W tih in poceni napajalnik? Tukaj na Izidu - klik gledam tudi neke dokaj poceni variante (no, saj so povsod podobne cene, ta mi je najbližji) teh LC napajlnikov, a so za kaj?

Sam bi za napajalnik vzel tegale:
http://www.izishop.net/item/Komponente-...

650w pa še 80+... za opisano zadevo več kot dovolj. glede kakovosti pa bodo drugi povedal....

Živjo,

A mislite, da bi tale računalnik bil za neko običajno družinsko rabo. Internet, office, glasba, filmi, kake igre tudi...

ASUS P8Z68-M PRO 128,20 €
Intel Core i3 2125 / 3,3 GHz 126,10 €
Corsair Vengeance - Memory - 8GB 35,40 €
Fractal Design Core 1000 33,70 €
be quiet! Straight Power E9 400W 69,00 €
Corsair SSD 120GB SATA3 134,60 €
EVGA GeForce GTS 450 94,10 €
Skupaj 621 EUR + ptt

vrh glave.....edino PSU samo 400w?
««