Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
DarwiN ::
Hah, dobra najdba, DeeJay..
future-x je priznana trgovina.. Ni scam.
Ni prvič, da najdeš v obtoku izdelke še pred uradnim izidom.. Sploh pa v tem primeru, ko je AMD nalašč izdal zgolj 12/16 jedrnike, da bi neučakanci kupili jedra, ki jih sploh ne potrebujejo.
Tko da.. Zagotovo imajo cel kup 7800X3D primerkov, ampak jih hranijo, medtem ko molzejo z 12/16-jedrniki. Tega 8-jedrnika pa lahk dobiš predčasno izpod mize, ampak takorekoč po ceni 12-jedrnika. :D
Predvidevam.
7900X3D namreč košta 680EUR, ta tvoj 7800X3d pa 600EUR. Ob uradnem izidu mora bit cena ~500EUR.
future-x je priznana trgovina.. Ni scam.
Ni prvič, da najdeš v obtoku izdelke še pred uradnim izidom.. Sploh pa v tem primeru, ko je AMD nalašč izdal zgolj 12/16 jedrnike, da bi neučakanci kupili jedra, ki jih sploh ne potrebujejo.
Tko da.. Zagotovo imajo cel kup 7800X3D primerkov, ampak jih hranijo, medtem ko molzejo z 12/16-jedrniki. Tega 8-jedrnika pa lahk dobiš predčasno izpod mize, ampak takorekoč po ceni 12-jedrnika. :D
Predvidevam.
7900X3D namreč košta 680EUR, ta tvoj 7800X3d pa 600EUR. Ob uradnem izidu mora bit cena ~500EUR.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
sbawe64 ::
7900X3D namreč košta 680EUR
hold your horses:
https://geizhals.eu/amd-ryzen-9-7950x3d...
tu je od 808
Na https://www.future-x.de/amd-c-17_5330_5...
so 7800x3d odstranili iz ponudbe...
oz če dam v iskalnik na strani, prikaže 7800X3d in ceno 597,39 eur, vendar potem ne odpre linka.
ss
medtem iskalnik za 7900X3D najde in odpre
https://www.future-x.de/amd-ryzen-9-790...
711,79 EUR
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
še kak drug video probaj, ker je mešano, ampak je vedno več av1. kak starejši dual core laptop ti iz tega razloga lahko začne štekat. zaenkrat še lahko prisiliš da ti nikoli ne servira av1 z pluginom "not yet, av1", za še starejše kompe pa lahko tudi prisiliš h264 z pluginom "h264ify"
tole mi servira recimo v av1.
Testiral, 7600x predvaja tole privzeto v av1 na 7% cpu usage (v 2160p 4k).
Če ima kdo težave z av1, add on "enhanced-h264ify" obstaja za firefox in chrome.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Mr.B ::
Ko pride ven 7800X3D bo 5800X3D pod 300€. Tisti ki bo iskal best gaming, pa se ne bo preveč sekiral prodajne note, občasnega produkcijskega dela, verjetno ne bo iskal kaj preveč pri konkurenci.
7900X3D je DOA.
7900X3D je DOA.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Do takrat pa upam, da tut kej več rank2 ramov potestirajo :)
Še dokaz, da so rami res manj pomembni pri 3D modelih. 6000@CL30 bi še vedno vzel, ker niso veliko dražji, ampak z nekimi ranki pa se osebno ne bi ukvarjal.. Kaj šele, da bi samo zaradi ranka jemal 64Gb. Tudi boot time je potem menda daljši.. Večja količina rama, daljši boot time.
Senior Dev ::
Svaka čast večini, da imate bottleneck na CPU. Torej imate kar hude grafične zverine.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Furbo ::
Le zakaj ga ne bi? Seveda ga.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
https://www.memorypc.de/high-end-pc/xdr...
Brez davka 2900€ za RTX 4090 + 7950X3D komplet sistem. Cene so res začele lepo padat. Sick deali se kar vrstijo.
Brez davka 2900€ za RTX 4090 + 7950X3D komplet sistem. Cene so res začele lepo padat. Sick deali se kar vrstijo.
DeeJay ::
Gledam tele 4080, pa me zanima a je smiselno dat več za "boljši" brand kartice?
Naprimer PNY dobiš za 1280€, Gigabyte Aorus Master pa 1480€. Je res taka razlika, da to opravičuje ceno?
Pri 4090 je še večja razlika... PNY za 1800€, Aorus Master pa 2150€.
Osebno ne mislim nič OC. Važno mi je, da je stabilno in da se ne pregreva :)
No pa fino je tud, da kej ne cvili :)
Naprimer PNY dobiš za 1280€, Gigabyte Aorus Master pa 1480€. Je res taka razlika, da to opravičuje ceno?
Pri 4090 je še večja razlika... PNY za 1800€, Aorus Master pa 2150€.
Osebno ne mislim nič OC. Važno mi je, da je stabilno in da se ne pregreva :)
No pa fino je tud, da kej ne cvili :)
Don't f with me.
Nima smisla. Itak jo malce undervoltaš, mogoče odviješ minimalno tako da izgubiš ene 3% performansa in prihraniš 30% pri porabi in posledično znižaš decibele na minimum.
priden2 ::
shark_nm ::
A mi lahko prosim nekdo ki je na tekočem naredi en sestav za deklico ki gre v 1. letnik srednje. Uporaba bo šola, kako urejanje slik, filmi in verjetno minecraft :) Nekje 400-500 eur mislite da bi bilo možno ali bo morala flikniti kaj več. Hvala
Monitor, kišta, miška&tipkovnica, kaj od tega ima ?
Prenosnik ?
Prenosnik ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
V bistvu imaš tri opcije:
1. Enostavna opcija: Kupiš pri eni SLO trgovini, denimo pc-plus, nek sistem z integrirano grafo in winsi za ~500EUR.. Plug&play. Stisneš gumb in vse dela. Tudi minecraft bo delal za silo. Ampak je pač comp bolj švoh.
2. Poštena opcija: Naročiš denimo tole iz Nemčije za 609EUR z dostavo (koda za popust SVX99XV6). Dobiš boljše komponente in povrh še ločeno grafikuljo, ki je vsaj 5x zmogljivejša od integrirane jajce.. Ampak je treba sam poskrbet za winse. Dobiš jih za 5-10EUR na netu ali gratis na travniku.
3. opcija: pri nas kupiš zmogljiv komplet, podoben zgornjemu "nemškemu", skupaj z windowsi za 800-900EUR. :)
Zdaj pa izbiraj. :D No, tretja opcija itak odpade, ker prekoračimo proračun. :D
1. Enostavna opcija: Kupiš pri eni SLO trgovini, denimo pc-plus, nek sistem z integrirano grafo in winsi za ~500EUR.. Plug&play. Stisneš gumb in vse dela. Tudi minecraft bo delal za silo. Ampak je pač comp bolj švoh.
2. Poštena opcija: Naročiš denimo tole iz Nemčije za 609EUR z dostavo (koda za popust SVX99XV6). Dobiš boljše komponente in povrh še ločeno grafikuljo, ki je vsaj 5x zmogljivejša od integrirane jajce.. Ampak je treba sam poskrbet za winse. Dobiš jih za 5-10EUR na netu ali gratis na travniku.
3. opcija: pri nas kupiš zmogljiv komplet, podoben zgornjemu "nemškemu", skupaj z windowsi za 800-900EUR. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
TehDucky ::
Monitor, kišta, miška&tipkovnica, kaj od tega ima ?
Prenosnik ?
Samo kišta.
Sem hotel pripravit kišto z 7600x, brez grafične, da je zadeva future proof, pa je takoj 700€.
Tako da AMD 5600G pomoje dovolj dobro za minecraft, intel bo malenkost slabši.
https://www.notebooksbilliger.de/hp+pav... Nekaj v tem rangu.
Kebo ::
Nov komp po komponentah z rabljeno grafo, kakšna 1060/1650 bo več kot dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()
Kaj je narobe recimo s tem (ne prodajam, videl v oglasih) ?
[izbrisana tema]
[izbrisana tema]
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Jerry000 ::
Kje kaj kupujete komponente oziroma cel Gaming PC? Včasih smo kupovali na mindfactory, zdaj pa sem slišal da ne pošiljajo več v slovenijo?
V bistvu imaš tri opcije:
Hvala za ideje. Čim več bi naredil sam tako da že narejeni sistemi odpadejo. Bom pa doniral mojo staro mašino od katere bi se dalo vzeti:
ASUS z77 Extreme4 plata
I5 3570K 3,4 overclockan na 3,8. Kolikor sem gledal benchmarke sem samo 10-25% zadaj za Ryzen 5 4500 oz Intel Core i5 10400F Kakorkoli za 100 eur dobim tudi tole kar se da overclockat na 4,2 in je lepa razlika.
V uporabo bi šel tudi napajlnik Power LC 6550GP ver. 2.0 ki ima max 550W
Sedaj če temu dodam še 16gb rama pa ene 500gb SSD, ohišje in grafično bi verjetno dobil komp ki bi komot teral minecraft in še kaj. Jasno ni komp za future prof ampak za ene 4-5 let pa komot. Ne vem, sem odprt za mnenja. Zdi se mi da bi se še dalo pokoristiti komponente.
Hvala
Kje kaj kupujete komponente oziroma cel Gaming PC? Včasih smo kupovali na mindfactory, zdaj pa sem slišal da ne pošiljajo več v slovenijo?
Samo komponenete, prosim glej post zgoraj. A ne pošiljajo več? OK imam možnost v DE naročit tako bo šlo čez
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shark_nm ()
Nesta ::
https://www.csl-computer.com/
mailboxde.com
logoix.com, alternativa mailbox.de
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
darck ::
Vprašanje a je potrebno pisati brez šumnikov pri registraciji v Mailboxde saj Nemci nimajo šumnikov ?
To je cenik poštnine.. K temu pa še doplačaš Mailbox storitev - od 3.52€ naprej, odvisno od teže paketa. Skupaj torej 15-20€ za normalne (relativno majhne) pakete.
Jerry000 ::
mailboxde.com
logoix.com, alternativa mailbox.de
Torej preko njih lahko preko mindfactory naročiš, če prav razumem?
Melanholija ::
Da, naročiš na njihov naslov s svojimi podatki. Potem pa oni pošljejo naprej do tebe.
DeeJay ::
Tuki so vsa opozorila, česa se ne sme pošiljat. Mislm, da je tud vrednost blaga omejena
https://www.mailboxde.com/prohibited-go...
https://www.mailboxde.com/prohibited-go...
Don't f with me.
Vprašanje a je potrebno pisati brez šumnikov pri registraciji v Mailboxde saj Nemci nimajo šumnikov ?
not sure if meme...
Da.
Enako pri vseh ostalih (UK, ZDA, FR, NL, IT, H, ESP, PT, DK, S ...).
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
Zakaj? Pri nas je recimo v uradnih dokumentih dovoljen marsikateri tuji znak, recimo w, x, ä
To bi moral spletni obrazec jasno imeti napisano, kaj je dovoljeno in kaj ni (ponavadi imajo, včasih pa ne, potem pa je dilema).
Če ne gre za "resne" dokumente, se napiše csz in "mirna bosna".
To bi moral spletni obrazec jasno imeti napisano, kaj je dovoljeno in kaj ni (ponavadi imajo, včasih pa ne, potem pa je dilema).
Če ne gre za "resne" dokumente, se napiše csz in "mirna bosna".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Saj sem registriran že kar na veliko tujih straneh in ja po večini tudi ni možno dati šumnike pri registraciji saj sploh ne boš mogel potrditi,te takoj zavrne in napiše napako. Saj je logično,da oni ne morejo napisati šumnike, če jih nimajo na tipkovnici sem pred dalnimi leti enkrat dobil iz Nemčije pošto kjer je namesto črke Š bila neka njihova čudna črka kot B prečrtana
Zakaj pa bi kdorkoli tipkal tvoje ime?
Motiti se je človeško.
Ja kako pa bodo natipkamo tvoj naslov kam pošljejo in na tipkovnici in nasploh nimajo pojma kaj so to za ene črke šumniki. To je isto kot ti,če hočeš napisati tiste nemške čudne črke jih enostavno ne moreš razen,da greš tipkovnico spremeniti v Nemški jezik.
hotig ::
In zakaj bi rabil komplicirat in spreminjat nastavitve tipkovnice. Pritisneš AltGr in ? (¨) ter črko (a,o,u) pa dobiš ä,ö,ü. Simpl kot ... Če pa imaš v svojem imenu, priimku ali naslovu čćžđš, pač napišeš brez in je spet najbolj simpl. Sej lokalni poštarji spet niso tolk težaki, da ti zaradi enga šumnika ne bojo dostavil. Jst mam tudi š v naslovu, sem se vedno registriral z s in ni blo nikoli komplikacij (ne iz EU, GB ali od Kitajcev).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotig ()
Saj jaz sem itak vsepovsod na tujih straneh registriran brez šumnikov v podatkih in ni nobenega problema pri dostavi ali kako drugače.
Ja kako pa bodo natipkamo tvoj naslov kam pošljejo in na tipkovnici in nasploh nimajo pojma kaj so to za ene črke šumniki. To je isto kot ti,če hočeš napisati tiste nemške čudne črke jih enostavno ne moreš razen,da greš tipkovnico spremeniti v Nemški jezik.
Misliš da naslove na pakete tipkajo ročno?
Motiti se je človeško.
Misliš da naslove na pakete tipkajo ročno?
Kaj ti ni jasno,da oni ne poznajo naše abecede in tudi malo katerem se bi dalo ukvarjati še s tem in iskati neke rešitve. Jaz sem na tujih straneh preko 20 registracij naredil samo kar se tiče na stavnicah in vem,da nikjer se sploh ni bilo mogoče registrirati z šumniki in ja pošto sem pa normalno dobil domov iz Anglije tudi ko nisem imel šumnike. Saj sploh ni problem pisati brez šumnikov jaz ne vidim tukaj nekega problema in jaz se s kolegom dopisujem tudi brez šumnikov,ker vem da on uporablja angleški sistem in tipkovnico saj drugače bi on verjetno dobil drugače zapisano,če bi pisal z šumniki.
Sigurno sem na kakih 50 tujih straneh registriran brez šumnikov in vse je OKAY vedno dobim napisano na paketu točno tako kot sem se registriral.
stefi91 ::
Prosim, ce mi lahko sestavite racunalnik za priblizno 2000€, uporabljal ga bom za igranje iger
FireSnake ::
Prosim, ce mi lahko sestavite racunalnik za priblizno 2000EUR, uporabljal ga bom za igranje iger
Nekaj takega:
Matična plošča:
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
https://www.funtech.si/si/nekategorizir...
337,80 EUR
CPU:
AMD Ryzen 9 7900X
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
Zdaj so prišli ven 3D modeli. Igre na teh zadevah dobro letijo, bi bilo za razmisliti o 3D modelu, ker govoriš izključno o igrah.
477,40 EUR
RAM:
201,20 EUR
(lahko bi vzel tudi 6000 varianto)
Grafična:
SAPPHIRE RX 7900 XT 20GB GDDR6 RDNA3
1.048,30 EUR
Disk:
WD SSD BLACK SN770 2TB M.2 NVMe
147,22 EUR
Napajalnik:
SilverStone Strider Gold S Series, 750W 80 Plus ATX modular
109,51 EUR
Ohišje:
po izbiri
Tole bi bila dobra osnova. Matična + RAM sem dal modele, ki jih imam sam in nimam težav, kot jih drugi opisujejo na internetu (problemi s hitrostjo RAMa).
Skupaj:
2.324
Če vzameš v Sloveniji.
Če vzameš iz tujine, bi tole moralo biti drobiž pod 2000
Lahko še drugi uporabniki kaj dodajo/spremenijo.
Trgovina izbrana zgolj zaradi tega, ker je med cenejšimi in imajo dobro izbiro.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
FireSnake ::
Han, hvala.
Videl sem še pravi čas, da sem lahko uredil in ga odstranil, da ne zavajam.
Edit: zdaj sem šel še enkrat gledat.
Zakaj ne gre skupaj?
Videl sem še pravi čas, da sem lahko uredil in ga odstranil, da ne zavajam.
Edit: zdaj sem šel še enkrat gledat.
Zakaj ne gre skupaj?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Han ::
Zaradi dolge grafične. To ohišje je zastarelo in slabo zračno. Vodno hlajenje npr. sploh ni možno.
Zgornji sestav je 2500+ eur s primernim ohišjem in hlajenjem.
Zgornji sestav je 2500+ eur s primernim ohišjem in hlajenjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Stvar preference, ampak osebno bi raje vzel 4070Ti.. Na las podobna zmogljivost, ampak je Nvidia seveda boljša v vseh postranskih ozirih.. Praktično edina prednost na strani 7900Xt je količina vrama (20gb proti 12gb), ampak zame to nikakor ne prevesi tehtnice. Za 4070Ti lahk tudi vzameš ATX 3.0 napajalnik z novim 16-pinskim napajanjem (Funtech očitno nima na zalogi).
Hladilnik: z Dark Rock 4 pro ne moreš zgrešit. Sicer ne vem, zakaj ni omenjena podpora za AM5. Očitno napaka pri opisu.
Procesor: če hočeš najboljše, se splača počakat na 7800X3d, kot je omenil že Snake. Izid po 6. aprilu, cena ~500€, ampak začetna zaloga ni 100% zagotovljena. Povpraševanje bo najbrž veliko, kljub zlatarski ceni.
Ohišje: recimo Lian Li 215
Hladilnik: z Dark Rock 4 pro ne moreš zgrešit. Sicer ne vem, zakaj ni omenjena podpora za AM5. Očitno napaka pri opisu.
Procesor: če hočeš najboljše, se splača počakat na 7800X3d, kot je omenil že Snake. Izid po 6. aprilu, cena ~500€, ampak začetna zaloga ni 100% zagotovljena. Povpraševanje bo najbrž veliko, kljub zlatarski ceni.
Ohišje: recimo Lian Li 215
Obvezno Nvidia kartico, ker Radeon je res drek. Kaka RTX 4070 Ti ali pa morda celo RTX 4080 bi šla s tem budgetom. Za procesor počakaj raje na 7800X3D da bo držal kakšnih 10 let in boš potem samo grafe menjaval na 3 leta.
stefi91 ::
no bi vprasal je to ok cena ali?
cena?1600e
Računalnik Storm i7-11700F 32GB 1TB NVMe 2Tb HDD GeForce RTX 3070 8GB
seveda pocakal bom kot ste vsi navedli za Procesor 7800X3d...
cena?1600e
Računalnik Storm i7-11700F 32GB 1TB NVMe 2Tb HDD GeForce RTX 3070 8GB
seveda pocakal bom kot ste vsi navedli za Procesor 7800X3d...
promixer ::
Pozdravljeni,
sem v sestavi novega računalnika, ki ga bi rabil predvsem za CAD (Catia, Solidworks), občasno pa še za kak render(Lumion, Keyshot), torej če je kdaj kak render minuto počasnejši mi ni hudega. Igrice se tu ne bodo igrale oz. so zadnja stvar za katero sestavljam računalnik.
Grafične kartice ni v seznamu, ker ko gledam ceno RTX 4080, ki je okoli 1600€ se mi zdi neumno to jemati, bi verjetno rajši rabljeno RTX 3080, kar zna biti čisto dovolj. Ali se motim?
Zbiram pa med dvema opcijama in sicer:
a) i7 13700K build
CPU: Intel i7 13700K
RAM: KINGSTON FURY Beast RGB 64GB 6000 DDR5 (2x32GB)
CASE: Lian Li O11 EVO
Mobo: MSI PRO Z790-A WIFI
SSD: Samsung 990PRO 2TB
Fans: Noctua NF-A12X25 PWM chromax.black.swap 120mm NF-A12x25 PWM - 7 kosov
AIO cooler: EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB
b) i9 13900K build
CPU: Intel i9 13900K
Pri i9 13900k me skrbi pregrevanje in bi mogoče iz tega razloga šel na ohišje Corsair 7000D ter Arctic liquid freezer 420.
Sedaj pa večno vprašanje ali i7 ali i9? Razlika je cca 200€, kar ni veliko če gledaš na dolgi rok. Ampak se potem človek vpraša ali to res rabim? In sam si tega ne znam dobro opredeliti, zato to sprašujem vas.
Kot drugo pa nisem dobro vešč o matičnih ploščah in me tudi zanima če je to dobra izbira? Odprt sem tudi za druge predloge matičnih.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Lp
sem v sestavi novega računalnika, ki ga bi rabil predvsem za CAD (Catia, Solidworks), občasno pa še za kak render(Lumion, Keyshot), torej če je kdaj kak render minuto počasnejši mi ni hudega. Igrice se tu ne bodo igrale oz. so zadnja stvar za katero sestavljam računalnik.
Grafične kartice ni v seznamu, ker ko gledam ceno RTX 4080, ki je okoli 1600€ se mi zdi neumno to jemati, bi verjetno rajši rabljeno RTX 3080, kar zna biti čisto dovolj. Ali se motim?
Zbiram pa med dvema opcijama in sicer:
a) i7 13700K build
CPU: Intel i7 13700K
Mobo: MSI PRO Z790-A WIFI
b) i9 13900K build
CPU: Intel i9 13900K
Pri i9 13900k me skrbi pregrevanje in bi mogoče iz tega razloga šel na ohišje Corsair 7000D ter Arctic liquid freezer 420.
Sedaj pa večno vprašanje ali i7 ali i9? Razlika je cca 200€, kar ni veliko če gledaš na dolgi rok. Ampak se potem človek vpraša ali to res rabim? In sam si tega ne znam dobro opredeliti, zato to sprašujem vas.
Kot drugo pa nisem dobro vešč o matičnih ploščah in me tudi zanima če je to dobra izbira? Odprt sem tudi za druge predloge matičnih.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Lp
| Phanteks Enthoo Pro | GTX 970 G1 Gaming | i5 4690 | ASRock H97 Pro4 |