Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

gddr85 ::
če hočeš imet čim višjo max freq. in all core freq. out of the box in ne boš navijal, potem ja..

Kebo ::
Živjo!
Potreboval bi najboljši build za računalnik, ki stane MAX 300EUR.
Za tak budget bi jaz rajši šel po nakupih za rabljeno opremo, imaš pa spodaj nek ok build. 40EUR imaš pa še za poštnino, ohišje in ebay windowse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()

x4en0n ::
Imam že:
Corsair RM850x
ASUS GEFORCE GTX 1070 8GB EXPEDITION OC
SSD in HDD
Sestavljam računalnik na osnovi Ryzen 5 2600 procesorja. Nekako se mi trenutno zdi, da je to best buy glede na price/performance ratio. Računalnik se bo uporabljal večinoma za programiranje, filmi, video/photo editing in tu pa tam kako igro. Ni namena nič overclockat.
Zaenkrat imam v mislih:
NZXT H500
MSI B450 Tomahawk
AMD Ryzen 5 2600
DDR4 16GB 3200 G.Skill RipjawsV F4-3200C15D-16GVK (Sem iskal rame, ki so na spisku dobro kompatibilnih z izbranim procesorjem)
Mnenja, kritike?
Corsair RM850x
SSD in HDD
Sestavljam računalnik na osnovi Ryzen 5 2600 procesorja. Nekako se mi trenutno zdi, da je to best buy glede na price/performance ratio. Računalnik se bo uporabljal večinoma za programiranje, filmi, video/photo editing in tu pa tam kako igro. Ni namena nič overclockat.
Zaenkrat imam v mislih:
NZXT H500
MSI B450 Tomahawk
AMD Ryzen 5 2600
DDR4 16GB 3200 G.Skill RipjawsV F4-3200C15D-16GVK (Sem iskal rame, ki so na spisku dobro kompatibilnih z izbranim procesorjem)
Mnenja, kritike?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: x4en0n ()

matobeli ::

D3m ::
Imam že:
Corsair RM850x
SSD in HDD
Zaenkrat imam v mislih:
NZXT H500
MSI B450 Tomahawk
AMD Ryzen 5 2600
Mnenja, kritike?
Dodaj razliko in vzemi 2600x.
Lp.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

MrStein ::
22% višja cena za 6% višjo zmogljivost in več gretja? Zakaj? Išče P/P.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

youPlonker ::
MSI ali ASRock B450 platka, MSI ima boljši VRM (posledično najbrž stabilnejši OC), a ne podpira navijanja z offset voltage (cpu bo vseskozi fixiran na maksimalni OC frekvenci).
Rami G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 C16, eni izmed najboljših non samsung b-die ramov. Dva uporabnika na temu forumu jih laufava na 3400MHz@16-18-18-38. Za svoj dnar top.
Rami G.Skill Ripjaws V DDR4-3200 C16, eni izmed najboljših non samsung b-die ramov. Dva uporabnika na temu forumu jih laufava na 3400MHz@16-18-18-38. Za svoj dnar top.

youPlonker je izjavil:
MSI ali ASRock B450 platka, MSI ima boljši VRM (posledično najbrž stabilnejši OC), a ne podpira navijanja z offset voltage (cpu bo vseskozi fixiran na maksimalni OC frekvenci).
Zakaj non samsung b-die rami, če za ryzen procesorje najpogosteje priporočajo prav verified Samsung B-Die rame?

Nejkoy ::
Živjo
Za teto iščem namizni računalnik. Uporabljal se bo za osnovne stvari...internet, office, osnovno urejanje slik, gledanje filmov...
Sestavil sem konfiguracijo pri Mlacomu. Bi bila tujina cenejša? Kje? Kaj priporočate, smiselne spremembe?
Konfiguracija: https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
hvala, lp
Za teto iščem namizni računalnik. Uporabljal se bo za osnovne stvari...internet, office, osnovno urejanje slik, gledanje filmov...
Sestavil sem konfiguracijo pri Mlacomu. Bi bila tujina cenejša? Kje? Kaj priporočate, smiselne spremembe?
Konfiguracija: https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
hvala, lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nejkoy ()

pero50 ::

theVB ::
@matobeli morm pogledat ce m.2 sploh gre na maticno, hvala
@pero50 Noctua, tam spodaj ni procesorski hladilnik? Mozno da sem za j.. ja
@pero50 Noctua, tam spodaj ni procesorski hladilnik? Mozno da sem za j.. ja

ziga1990 ::
^^nisi zasral pero ni videl
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

TOP ::

YuriY ::
Živjo!
Kupujem PC za pisarniško in vsakdanjo rabo. Budget okoli 450€.
Pogoji:
240gb ssd
8gb ram
Windows 10 Home licenčni
Ve kdo za kaj takega? Na sestavi.si si brez problema poklikam tako konfiguracijo, z AMD ali z Intel procesorjem ... ampak zadeva ima potem samo 1 leto garancije, raje bi vzel že kaj sestavljenega. Hvala!
Kupujem PC za pisarniško in vsakdanjo rabo. Budget okoli 450€.
Pogoji:
240gb ssd
8gb ram
Windows 10 Home licenčni
Ve kdo za kaj takega? Na sestavi.si si brez problema poklikam tako konfiguracijo, z AMD ali z Intel procesorjem ... ampak zadeva ima potem samo 1 leto garancije, raje bi vzel že kaj sestavljenega. Hvala!

tikitoki ::
youPlonker je izjavil:
Zakaj non samsung b-die rami, če za ryzen procesorje najpogosteje priporočajo prav verified Samsung B-Die rame?
Ker so bistveno cenejsi? Ce isces best p/p

markoxxx ::
Zdravo. Odločil sem se, da bom kupil nek pc do 1500€->preko mindfactory (poštnina se ne vključi v to ceno). Zanima me, kakšne komponente bi bilo trenutno najbolje dat notr? Kupujem brez cd enote in podobnih brez veznih stvari-potrebujem le hardware, rgb ohišje pa tako ali tako imam :)

ziga1990 ::
^^ bo računalnik za gaming?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Treer ::
9700k, RTX 2080, ostalo po izbiri...
EDIT: Vidim, da je trenutno 8700k skoraj 100EUR cenejši (349 proti 444EUR), tako da mogoče še boljša izbira.
EDIT: Vidim, da je trenutno 8700k skoraj 100EUR cenejši (349 proti 444EUR), tako da mogoče še boljša izbira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Treer ()

YuriY ::
iloveboobz je izjavil:
custom sestavljen sistem bo mel garancijo po komponentah, torej od 2 let naprej
Kolikor gledam imajo komponente 1 leto garancije?

iloveboobz je izjavil:
custom sestavljen sistem bo mel garancijo po komponentah, torej od 2 let naprej
Kolikor gledam imajo komponente 1 leto garancije?
Nobena nema 1 leto garancije ampak 2-3 leta

jero_no1 ::

MostWanted ::

Monitor? Ryzen bo 2070 še na 1440p v marsikaterem naslovu bottleneckal, na 1080p 144Hz pa tako hudo, da bogpomagi!

Pa je pri Intelu 1080-ka, ki je nekoliko slabša od 2070-ke zraven Ryzna.
Bottom line - kaj več od 2060-ke na 1440p s trenutnimi Ryzni ne boš povsod do konca izkoristil.
Zgodovina sprememb…

Bottom line - kaj več od 2060-ke na 1440p s trenutnimi Ryzni ne boš povsod do konca izkoristil.
Ja razlika je kolikšna v fspjih je tistih 10-15 nekje pa še manjša,sedaj pa poglej ceno precesorjev.2600X kupiš 2 za ceno enega 8700K plus tega,če hočeš držat 8700K na 5ghz rabiš hladilnik Noctua D15 ali podobno,kar prinese dodatnih 80e+.Sedaj pa mi nekaj odgovori Treer kakšno grafo maš ti,oziroma kak proc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

MostWanted ::
Ja razlika je kolikšna v fspjih je tistih 10-15 nekje pa še manjša,sedaj pa poglej ceno precesorjev.2600X kupiš 2 za ceno enega 8700K plus tega,če hočeš držat 8700K na 5ghz rabiš hladilnik Noctua D15 ali podobno,kar prinese dodatnih 80e+.Sedaj pa mi nekaj odgovori Treer kakšno grafo maš ti,oziroma kak proc.
dej ne žlobudraj. cm 212 je vrh glave. tudi tanov black

MostWanted je izjavil:
dej ne žlobudraj. cm 212 je vrh glave. tudi tanov black
Očitno nisi imel ne tega proca ne tega hladilnika,zato ne pametuj,jaz sem imel in za 5ghz je priporočljivo vodno tako za 9700K in 9600K.Če se že menimo za 5ghz.Jaz sem mojega 8600K spravil na 5.1 ghz ampak z vodnim in to custom vodnim pa še pri testih je tem prišel na 80-85 stopinj.

golf3 ::
Končno sem se spravil in sestavil. A bo okej config?
Edino Za matično nisem prepričan, in pa ne vem kakšen napajalni naj dam.
Xfx vem da se je vedno priporočal, torej bo ta ok? https://www.mlacom.si/xfx-xt-400w-80plu...
Edino Za matično nisem prepričan, in pa ne vem kakšen napajalni naj dam.
Xfx vem da se je vedno priporočal, torej bo ta ok? https://www.mlacom.si/xfx-xt-400w-80plu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: golf3 ()

Steinkauz ::
Lahko daš skoraj 50% manj za 75% zmogljivosti
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...

MrStein ::
No, ni tak preprosto. Jedra so praktično enako hitra, a Pentium jih ima dve, i3 pa štiri.
Motiti se je človeško.

D3m ::
Niso čisto enaka.
Pentium nima AVX / AVX2 / F16C / FMA3 inštrukcij
pa še L2+L3 cache je manjši od i3.
Pentium nima AVX / AVX2 / F16C / FMA3 inštrukcij
pa še L2+L3 cache je manjši od i3.
|HP EliteBook|R7 8840U|

AaBoy ::
Trenutno razmisljam, da bi si posodobil graficno kratico. Moj sistem je E3-1230v3, 16GB RAM-a, MSI N780 TwinFrozr, MSI Z87I AC in monitor Dell U2515H (2k, 60Hz). Sedaj sem v dilemi ali naj kupim 1660Ti ali se stegnem teh 60€+ za 2060?

Premalo, da bi se tak upgrade po 5-6 letih splačal; vzame se vsaj 1660Ti, mogoče Vego, če jo dobiš res poceni, lahko pa tudi 2060, samo rtx featurji tam so bolj namenjeni 1080p resoluciji, tako da za njegov ekran bi bila potem boljša 2070, ki je pa kar precej dražja. Moj favorit je 1660Ti
Zgodovina sprememb…