Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi

edi45 ::
^^h440 je bil tudi v mojem ožjem izboru samo je darkbase pro 900 zmagal samo jaz sem specifično iskal zvočno izolirano ohišje in pri njih je Airflov manjši.
Jaj še en z nemškim ohišjem![]()
Skatla v kateri pride ohisje je celo pospammano z german engineering haha, samo sama kvaliteta ohisja je res nekaj drugega napram CM, Antec, Corsair in ostalim ohisjem, ki sem jih imel. Je pa identicno kot fractal design se mi zdi, katerega sem tudi imel. Sem pa ze odstranil hdd kletke, ki jih ne rabim za vecji airflow in vec prostora, prav tako sem ze vgradil dvd rom in tiste vijake na katere se pritrdi plata :D da sem ready to go, ko pride ostala roba :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()

Daniel ::
Sem šel preverjat z Prime95 na 2700X in Dark Rock 4 PRO
Idle 35 stopinj, Z Prime95 pride do 71 stopinj. Meni se ne zdi nič pretoplo. Ohišje je pa Fractal design Define R6 s tremi ventilatorji. Ventilator na CPU pride do nekje 1500 obratov, ostali do 900, na Idle pa ima CPU ventilator 850, ostali 450 obratov.
Idle 35 stopinj, Z Prime95 pride do 71 stopinj. Meni se ne zdi nič pretoplo. Ohišje je pa Fractal design Define R6 s tremi ventilatorji. Ventilator na CPU pride do nekje 1500 obratov, ostali do 900, na Idle pa ima CPU ventilator 850, ostali 450 obratov.

gendale2018 ::
neboš falil niti z 2600x niti z 1800x... vzemi cenejšega, pa upoštavaj da ryzeni 1***x afaik nimajo zraven hladilnika pri 2600x dobiš pa že zraven kar solidnega
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

mafijc ::
Pozdravljeni,
Kupujem high-end gaming PC. Komponente sem ze izbral, sedaj bi vas vprasal za nasvet glede cooling-a.
Sem nedolgo nazaj v tej isti temi spraševal glede coolinga za 9700K in se nakoncu odločil za debelo berto aka noctua NH-D15 ker je:
- tišja od večine AIO sistemov
- sodeč po testih precej blizu tudi srednje velikim AIO coolerjem v "cooling performance"
- manj možnosti za okvaro oz. zaneslivejša (sodeč po komentarjih, sam nimam izkušenj z vodo)
- cenejša
edini downside je pač da ni glih najlepši pogled na ta ogromen kup aluminija. Ampak glede na to da sem vzel zaprto kišto brez okna sploh ni problem, pa še cigani ne vidjo kok je to kovine in ni straha da bi ga ukradli :)
Nisem še stestiral kako se obnese pod stresom, med "idle" (browsanje, kopiranje fajlov sem in tja,...) sem imel tam 28,29 stopinj temperaturo proca.

ziga1990 ::
^^28,29 stopinj v idlu imaš bolj agresivno nastavljene ventilatorje moja kombinacija Ryzen 1700+NH-D15 ne gre pod 30stopinj v idlu ker imam bolj nastimano da se ventilatorji do 40stopinj počasi vrtijo.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

MrStein ::
To je odvisno tudi od temperature sobe.

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

krefi ::
zivjo pred parimi leti ste mi pomagali sestaviti racunalnik sedaj pa me zanima kaj menite se ga splaca posodobit ali naj se pocakam kaksno leto ter kaj bi bilo potrebno zamenjati?
e3 1231v3
asus gtx 970 strix OC edition
2x8gb kingston
cosair rm650|
crucial 500gb
e3 1231v3
asus gtx 970 strix OC edition
2x8gb kingston
cosair rm650|
crucial 500gb
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

gendale2018 ::
če hočeš boljši procesor boš moral menjat plato&ram, lahko kupiš kakega 6c/12t ali 8c/16t ryzena (p/p), threadripperja (če rabiš veliko jeder... grejo do 32c/64t, s tem da 32c in 24c modelov windows ne zna pravilno izkoristit, in dasta dosti boljše rezultate z linuxom), intel coffee lake (če rabiš najboljši single thread perf, cena pa ni tolko pomembna) oziroma kak intelov hedt procesor (isto če rabiš veliko jeder, s tem da pri intelu boš plačal več in imel malo manj jeder (in pcie lanov) kot pri threadripperju, bo pa hitrejši v single thread, rečeh, ki uporabljajo veliko avx2 oziroma avx512 in programih, ki so veliko bolje optimizirani za intelove procesorje)
lahko menjaš samo grafično, če ti je trenutna prepočasna (načeloma je nvidia v prednosti)
lahko menjaš samo ssd, če ti je premajhen oziroma prepočasen (s tem da za neko bistveno višjo hitrost bo treba it na nvme)
oziroma neko kombinacijo zgornjega
lahko menjaš samo grafično, če ti je trenutna prepočasna (načeloma je nvidia v prednosti)
lahko menjaš samo ssd, če ti je premajhen oziroma prepočasen (s tem da za neko bistveno višjo hitrost bo treba it na nvme)
oziroma neko kombinacijo zgornjega
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar

pivo ::
Evo, je prišel danes novi stroj
zgleda solid choice overall.
Ohišje pa je Antec? P100/P110 maybe?
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

A110 ::

Pozdravljeni, katero ohišje priporočate do max 50e za tole. Rad bi da izgleda čimbolj minimaistično torej nobenih lučk in podobne navlake ter da ni ravno največje obenem pa vseeno dovolj dobra zračnost. hvala za nasvete
Poglej antec gx500. Ampak ga vzami pri nas, ker pri teh budget ohišjih ni neke razlike v ceni, boš pa mel dvojno poštnino cca 59€ iz nemčije, če vzameš ohišje gori.

golf3 ::
Zdravo,
prijatelj me je prosil, če mu sestavim kišto, ki se bo uporabljala predvsem za brskanje po spletu in urejanje v officu. Ker že nekaj časa nisem več v teh vodah, se mi sanja ne kaj trenutno kupiti. Kupil bi v sloveniji. Vse kar vem je, da je nujno 8gb rama in pa ssd.
Lep pozdrav
prijatelj me je prosil, če mu sestavim kišto, ki se bo uporabljala predvsem za brskanje po spletu in urejanje v officu. Ker že nekaj časa nisem več v teh vodah, se mi sanja ne kaj trenutno kupiti. Kupil bi v sloveniji. Vse kar vem je, da je nujno 8gb rama in pa ssd.
Lep pozdrav

ziga1990 ::
koliko je pripravljen plačat?
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

sm4rt4ss ::
Zdravo,
Lep pozdrav
Athlon 200GE.
2666 8GB RAMA
SSD WD Greem 240GB
Najcenejša B450 plata
cca 280EUR na Funtechu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()

Kebo ::
Jaz bi vzel kaj takega za pisarniško delo, če ni problem dat še 60€ zdraven pa bi vzel i3 8100 procesor. Pa reči prijatelju, da je brez veze pri nas kupovat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()

Steinkauz ::
Nah daš 20eur zravn vzameš tole:
https://www.computeruniverse.net/en/int...
Dobiš 2 niti več pa 75% zmogljivosti i3.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...
https://www.computeruniverse.net/en/int...
Dobiš 2 niti več pa 75% zmogljivosti i3.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...

še kakšen predlog za budget ohisje (max 50, se raje 40e) poleg antec gx500? notri bo MSI B450M PRO-VDH, ssd, hdd, corsair vs550, rx580/gtx1060. rad bi minimalisticen izgled in čimmanše a še vedno dovolj zračno ohišje. izgled je lahko tudi sekundarnega pomena če bo cena in kvaliteta toliko primernejša
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()

Tomson ::
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

@A110:
preveri Corsair R100 za 45EUR, testi: klik in klik ...
pri nas je od 65e naprej kar je pa zame žal preveč, iz tujine pa s poštnino preseže budget. vseeno hvala
Zgodovina sprememb…

matobeli ::
Če vzameš samo 8gb rama si lahko privoščiš 1070.
Ram kasneje lažje dokupiš kot menjaš grafično.
Ram kasneje lažje dokupiš kot menjaš grafično.

D3m ::
še kakšen predlog za budget ohisje (max 50, se raje 40e) poleg antec gx500? notri bo MSI B450M PRO-VDH, ssd, hdd, corsair vs550, rx580/gtx1060. rad bi minimalisticen izgled in čimmanše a še vedno dovolj zračno ohišje. izgled je lahko tudi sekundarnega pomena če bo cena in kvaliteta toliko primernejša
Cooler Master MasterBox Q300l
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

finkec ::
Ne vem koliko pride poštnina
Rabljene 580x ali 1060 ne vrjamem da dobiš ceneje, lahko pa vzameš manj rama ali dokupiš disk kasneje, da ti pride v budget. Vzami m2 disk ker je isto denarja, napajalnik je bolje malo močnejši. Lahko pa vzameš 2400g procesor.
628eur
Rabljene 580x ali 1060 ne vrjamem da dobiš ceneje, lahko pa vzameš manj rama ali dokupiš disk kasneje, da ti pride v budget. Vzami m2 disk ker je isto denarja, napajalnik je bolje malo močnejši. Lahko pa vzameš 2400g procesor.
628eur
Zgodovina sprememb…
- spremenil: finkec ()

kaj pa tole oz tole? postnina je 20-30e.
bi bil ta ssd boljši?
Malo mi nagajala slika, zdaj lahko pogledaš.
hvala! pa bo 500w dovolj za vse? kakšna pa je razlika med to ploščo ki si mi jo predlagal in tisto ki sem jo imel že prej?
Zgodovina sprememb…

Plošče so vrjetno indentične izbral sem jo zaradi izgleda. Napajalnik je tvoj ok. Se pravi še slabih 10eur manj vse skupaj ;).
Ps
Ohišje se mi zdi tole kar dobro, ima ločeno "komoro" za napajalnik, protiprašen filter spredaj, ter dva ventilatorja.
https://www.sestavi.si/index.php/item/d...
Ps
Ohišje se mi zdi tole kar dobro, ima ločeno "komoro" za napajalnik, protiprašen filter spredaj, ter dva ventilatorja.
https://www.sestavi.si/index.php/item/d...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: finkec ()

randomtech ::
Tukaj sem pisal za pomoč glede nakupa 2eh računalnikov. Komponente sem dobil in sestavil oba računalnika z naslednjim specifikacijam: Ryzen 5 2600 , Gigabyte B450 S2H, 2x4GB 3000mhz Patriot viper DDR4 CL16, be queit 600w, XFX radeon RX 580 8gb
Prvi računalnik je delal brez problema, edini problem je nastal ko sem šel v igro je začela grafična kartica delat močan "buzz" noise tudi recimo, ko se je igrica zagnala in je bla še v loading screenu itd. , če pa sem minimiziral igro pa je ta "buzz" izginil.
Potem pri drugem računalniku pa je bil problem, da ko sem ga zagnal, sploh nisem mogel priti v bios, računalnik je freezal in crashal (kernel missing bsod itd.) , probal sem odstranit eno ram palčko in potem je delovalo. Poskusil sem najprej, da sem menjal mesta palčk, kar ni pomagalo, potem sem poskusil z eno, spet ni delovalo, potem pa še z drugo in je delovalo, poskusil sem tudi z to palčko na drugem slotu in je še vedno delovalo, tak da predvidevam, da je tista ena palčka 4gb zanič ?
Potem sem naložil windowse, namestil amd driverje iz interneta, naložil igrico in ko sem prišel v igro je bil spet isti problem "buzz" noise, ko se je igralo, predvidevam da je to coil whine ? Če nimaš slušalk gor je precej moteče, je lahko to kaj drugega in sta grafični dejansko zanič ?
Tretji problem pa je še, da na obeh računalnikih ko izberem "Restart PC" se računalnik ne resetira ampak preprosto samo ugasne. Res pa je, da nisem uporabil nobenih CD-jev, ki so prišli zraven matične,grafične itd. , ker niti noben računalnik nima bralca CD,DVD-jev.
Hvala vnaprej za pomoč, Lep pozdrav!
Prvi računalnik je delal brez problema, edini problem je nastal ko sem šel v igro je začela grafična kartica delat močan "buzz" noise tudi recimo, ko se je igrica zagnala in je bla še v loading screenu itd. , če pa sem minimiziral igro pa je ta "buzz" izginil.
Potem pri drugem računalniku pa je bil problem, da ko sem ga zagnal, sploh nisem mogel priti v bios, računalnik je freezal in crashal (kernel missing bsod itd.) , probal sem odstranit eno ram palčko in potem je delovalo. Poskusil sem najprej, da sem menjal mesta palčk, kar ni pomagalo, potem sem poskusil z eno, spet ni delovalo, potem pa še z drugo in je delovalo, poskusil sem tudi z to palčko na drugem slotu in je še vedno delovalo, tak da predvidevam, da je tista ena palčka 4gb zanič ?
Potem sem naložil windowse, namestil amd driverje iz interneta, naložil igrico in ko sem prišel v igro je bil spet isti problem "buzz" noise, ko se je igralo, predvidevam da je to coil whine ? Če nimaš slušalk gor je precej moteče, je lahko to kaj drugega in sta grafični dejansko zanič ?
Tretji problem pa je še, da na obeh računalnikih ko izberem "Restart PC" se računalnik ne resetira ampak preprosto samo ugasne. Res pa je, da nisem uporabil nobenih CD-jev, ki so prišli zraven matične,grafične itd. , ker niti noben računalnik nima bralca CD,DVD-jev.
Hvala vnaprej za pomoč, Lep pozdrav!

randomtech ::
Naj še omenim, da mi je enkrat uspelo priti v bios z obema palčkama in sem vido, da obe zazna (8gb), ampak po enem kliku je bios freezal in sem moral resetira pc, ko sem hotel priti na kluček, da bi naložil windows pa je crashal, uspelo mi pa ga je nalozit z eno palčko.

Daniel ::
Poskusi z memtest. Drugače pa je najbrž res palčka fuč. Sem imel tudi podobne prigode z novo 4 GB DDR 2 palčko. Računalnik je samo divje piskal, ko je bila vstavljena, drugače pa nič od njega.

theVB ::
Pa je problem ce imaš coil whine? Imam to na 1070ti, pa me mal zanima ce misli zarad tega kej prej crknit. Hvala :)

Meiniken ::
Kokr sm obveščen nima to nebenga vpliva na samo stanje/performance kartice. Sam mal cvili, to je pa tud vse.

spirit ::
Coil whine je kolikor vem zadosten razlog za reklamacijo grafične kartice. če bo zaradi tega crknila ali ne, je to napaka in jo mora trgovec/proizvajalec popraviti/zamenjati. Kolega je zamenjal več grafičnih kartic, mislim da 1070, ker ali ni deloval RGB ali pa je bil slišati coil whine, vedno je dobil novo grafično kartico, le nekaj časa je bil brez.

Okej, super. Za naprej vem. Za 1070ko mi je pa gafancija ze potekla, tak da sam upat da bo se naprej lepo laufala :D

Zdravo, za sodelavca sestavljam Pc. Rekel je da bi uporabljal za "lahek" gaming (fortnite, apex legends), zgorna meja pa je 800€, ter nakup v SLO!
V mislih sem imel:
CPU: Intel i5-8400 200€
MOBO: H370M 100€
RAM: 8gb 2400 cl16 50€
SSD: 500gb 70€
PSU: 500W 60€
CPU Hladilnik: ?
GPU: 1060 6GB (ali pa mu dam jaz svojo 1070ti not)- 300€
Žal je vse skup kar takle nametano, ker mi nekak ne uspe slike oz linkov od konfiguratorja nikoli pravilno poslat. Prosim za mnenje ker sem na budget gaming pcjih čisto zgubljen. Hvala
V mislih sem imel:
CPU: Intel i5-8400 200€
MOBO: H370M 100€
RAM: 8gb 2400 cl16 50€
SSD: 500gb 70€
PSU: 500W 60€
CPU Hladilnik: ?
GPU: 1060 6GB (ali pa mu dam jaz svojo 1070ti not)- 300€
Žal je vse skup kar takle nametano, ker mi nekak ne uspe slike oz linkov od konfiguratorja nikoli pravilno poslat. Prosim za mnenje ker sem na budget gaming pcjih čisto zgubljen. Hvala

matobeli ::
mal poglej kaj glede fortnita pravjo glede RAMa, 16GB je "letos" sweet spot kao. Sploh če ima grafična malo premalo sistem kompenzira z ramom. V primeru 1070ti bi to moglo bit OK, sam glej da vzameš al dost slotov ali pa 8GB palčko in ne 2x 4GB.
Hladilnik nimam pojma, vem samo da ga rabiš ker so Intel priloženi bolj za silo.
Drugač pa čist OK, lahko bi sicer šel v smer Ryzna in mogoče celo dobil razliko za 16GB rama notri (tam dobiš že dober cooler zraven, pa malo cenejši so)
A ohišje boš ti dal oziroma ga že ima?
Hladilnik nimam pojma, vem samo da ga rabiš ker so Intel priloženi bolj za silo.
Drugač pa čist OK, lahko bi sicer šel v smer Ryzna in mogoče celo dobil razliko za 16GB rama notri (tam dobiš že dober cooler zraven, pa malo cenejši so)
A ohišje boš ti dal oziroma ga že ima?

Hja, zato sprašujem ker nevem če ni 8400 že "stara" zgodba za budget pcje, sem studiral da bi dal eno palčko rama ter 1070ti jap, za ohišje pa pravi da bo kupil eno z konkretno rgb osvetlitvijo, da bi blo še sinu všeč, da pa lahko dam kak predlog. Za hladilnik pa res nimam pojma :D sam da je poceni pa kvalitete nekaj, kaka noctua? Bom se mogel bol pogledat. Mlacom, pa funtech za slo nakupe ane?