» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
869 / 1161
»»

d3m1g0d ::

Kar sem bral reviewe, je 2060 prešvoh, da bi bil raytracing del uporaben.
Predlagam 1660 Ti ali pa Vega 56
Gott ist tot! Gott bleibt tot! Und wir haben ihn getötet!

AaBoy ::

Glede na to, da vsi predlagate 1660Ti, me zanima kateri model bi predlagali (link to geizhals)? Ker tisti modeli, ko so vec kot 300€ se mi nekak ne zdijo smisleni.

D3m ::

Najcenejšo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

mailer ::

Najcenejšo z dvema ventilatorjema, tiste z enim so več ali manj mišljene za zelo majhna ohišja.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Pri TU116 čipu pa res ne rabi 2 venta.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Bencc ::

Pozdravljeni vsi skupaj...
Naj na kratko razložim situacijo:
Temo spremljam že nekaj časa, ker se že nekaj časa doma pripravlja nakup PCja za mulca. V mojih rosnih letih smo na veliko sestavljali računala po komponentah, sedaj ko sem starejši pa žal tega elana ni več... zadnje 10 let sem več kot zadovoljen z mojim iMacom... :)
Za PC se sedaj navdušuje sin, in ker me zopet malo vleče da bi prjel za kak šraubenciger sva se odločila da ga sestaviva skupaj... po komponentah... iz nule.... uporabljal se bo za igranje iger, in pisarniško okolje (office - šola) in jasno kaki youtube. Tukaj naj takoj povem da ne iščeva top, hi-end sistema ki bo moral na Ultra iztisnt 500fps... Budget ki sva si ga zadala je med 1000 in 1200EUR s tem da monitor, napajalnik in HDD že imamo. Ohišje še ni izbrano

Ostalo je odprto in tukaj prosiva za nasvete...

Na Mlacovem konfiguratorju sem že malce sestavljal in nekako tole bi bilo tisto kar sva si zamislila

LINK: https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...

Bi lahko kdo dal kak predlog.. lahko tudi na privat...

vsaka pomoč bo dobrodošla

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bencc ()

Treer ::

AaBoy je izjavil:

Glede na to, da vsi predlagate 1660Ti, me zanima kateri model bi predlagali (link to geizhals)? Ker tisti modeli, ko so vec kot 300EUR se mi nekak ne zdijo smisleni.

MSI Armor za 290EUR, če je pa kaka enoventilatorska bistveno cenejša, kot zadnjič recimo ena od Asusa za 255EUR, pa kar tako, za 120W bo dovolj.

Bencc je izjavil:

Na Mlacovem konfiguratorju sem že malce sestavljal in nekako tole bi bilo tisto kar sva si zamislila

Tole je obupen price/performance. Sploh glede na to, da se bo namensko sestavljalo po komponentah, priporočam naročilo iz Nemčije, kjer se da za ta denar stisnit že celo RTX 2080 notri, ne pa eno 1060 za 360EUR...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Treer ()

TOP ::

Jp res je se strinajm 1060 za 360e je obup,rabljena pa 150e-200e.Pa ram daj 16gb ne pa 8gb.

TOP je izjavil:

Jp res je se strinajm 1060 za 360e je obup,rabljena pa 150e-200e.Pa ram daj 16gb ne pa 8gb.

Ja sej je Rama bilo 16, vendar 2x po 8...

Treer je izjavil:

AaBoy je izjavil:

Glede na to, da vsi predlagate 1660Ti, me zanima kateri model bi predlagali (link to geizhals)? Ker tisti modeli, ko so vec kot 300EUR se mi nekak ne zdijo smisleni.

MSI Armor za 290EUR, če je pa kaka enoventilatorska bistveno cenejša, kot zadnjič recimo ena od Asusa za 255EUR, pa kar tako, za 120W bo dovolj.

Bencc je izjavil:

Tole je obupen price/performance. Sploh glede na to, da se bo namensko sestavljalo po komponentah, priporočam naročilo iz Nemčije, kjer se da za ta denar stisnit že celo RTX 2080 notri, ne pa eno 1060 za 360EUR...

Obupen v smislu celotnega sistema, ali samo grafika... sem gledal tudi 2080... če bi bila cena prava...

Iz nemčije za enkrat nisem imel namena narčit...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bencc ()

Shadow666 ::

Po moje je hotel povedat, da ne naročaj v SLoveniji,
ampak daj v DE, ker so cene bistveno ugodnejše.

Na mimovrste imaš drugače za 350EUR 1660TI, ki je bistveno boljši od 1060 =)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Zgodovina sprememb…

Shadow666 je izjavil:

Ja to sem razumel skozi prejšnje poste.. da naj bi bila DE ugodnejša...

Kar se pa grafičnih kartic tiče... mi pa po pravici povedano ni jasno popolnoma NIČ... sto različnih kartic z oznako 1660, le rahle razlike v dodatnih oznakah... pol se pa pejt :)

Shadow666 ::

Bencc je izjavil:

Shadow666 je izjavil:

Ja to sem razumel skozi prejšnje poste.. da naj bi bila DE ugodnejša...

Kar se pa grafičnih kartic tiče... mi pa po pravici povedano ni jasno popolnoma NIČ... sto različnih kartic z oznako 1660, le rahle razlike v dodatnih oznakah... pol se pa pejt :)

Zgoraj si omenil 1060, 1060 je proti 1660TI,
po domače povedan stran vržen denar, ker lahko dobiš dodatnih 20 ali 30% moči napram 1060 za skoraj isto ceno.

Kar pa se tiče verzij, osebno prisegam na STRIX,
STRIX je Asusova gamer verzija, poanvadi med najdražjimi,
vendar tudi najtišjimi in najlhladnejšimi v svoji kategoriji.
Če je zraven oznaka OC, to pomeni da je tovarniško navita, kar ti mogoče prihrani ročno navijanje oz. je že v štartu malce boljša od konkurence.

Osebno se izogbam ZOTAC/GAINWARD in stock NVIDIA kartic, ker so ponavadi grelne naprave,
bolj kot grafične kartice =)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Lep pozdrav Bencc

Prilagam zelo izboljšano ponudbo od Mlacoma za podobni denar, kot prvotna konfiguracija.

https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...
|HP EliteBook|R7 8840U|

mahone ::

2070 pa r5 2600?
Ce hoces cimvec fpsju iztisnit iz gpuja gres na Intel

Drgac pa najbolje da pocakas do poletja ko naj bi prisla 3000 serija ven pa to vzames

Za kakšno razliko?
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

Prilagam zelo izboljšano ponudbo od Mlacoma za podobni denar, kot prvotna konfiguracija.

Hvala, cenim trud!!!
Če povzamem, je na račun procesorja boljša grafična...
potrebujem še hladilnik?

v debato AMD ali INTEL se sploh ne bom spuščal...
sem napisal že v uvodnem textu da nimava namena iztisnt top FPS... gle bolj za to da bo PC vsak ene 2 leti spodobno deloval...

če sem odkrit bi mogoče raje šel v intel...

Kakšen je obstoječi monitor? (resolucija, refresh rate)

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

Čakaj mal Mlcacom večino robe uvaža sam,sam 2600X za 270e me zanima od,kje hudiča jo naroča,ko pa je na Mimovrste in celo Big Bang ga ima za 225e.Kar 50e manj.

Bencc je izjavil:

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

Hvala, cenim trud!!!
potrebujem še hladilnik?

sem napisal že v uvodnem textu da nimava namena iztisnt top FPS... gle bolj za to da bo PC vsak ene 2 leti spodobno deloval...

Kar se tega tiče ostani na AMD,ker boš lahko zamenjal proc,naslednje generacje,ki pride in vse skup bo dlje zdržalo,kot pa Intel,ker prihaja novo podnožje in bo potrebno,menjati proc in plato,ostani na AMD bo dlje zdržalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

sm4rt4ss ::

Na Intelovi uradni strani procesorja, ko piše Memory type DDR - 2400. To pomeni, da je kompatibilen z rami od 2400MHz navzgor, ne?

Pri Intelu kar pupiš to dela sam kupi vsaj 3000 ali 3200.Tvoj odgovor ja.

Treer je izjavil:

Kakšen je obstoječi monitor? (resolucija, refresh rate)

Nekaj v tem smislu
LINK https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

Intel T procesorji 8. gen so izginili iz obličja Zemlje? Rad bi sestavil en fancy tih low profile itx build pa jih ni nikjer za dobit. Kakšna alternativa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sm4rt4ss ()

Bencc je izjavil:

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

Hvala, cenim trud!!!
potrebujem še hladilnik?

Procesor je slabši tam cca. 10% zaradi nizke frekvence. Zato je pa grafična boljša za cca. 100%

Hladilnik zraven AMD procesorja je dober. Pa namesto 860 EVO sata sem ti dal 970 EVO M.2, ki je hitrejši.

In imaš za podobno ceno boljši PC.

sm4rt4ss je izjavil:

Intel T procesorji 8. gen so izginili iz obličja Zemlje? Rad bi sestavil en fancy tih low profile itx build pa jih ni nikjer za dobit. Kakšna alternativa?

200GE
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Bi blo fajn, da ima vsaj 4 fizična jedra, če ne 6. :)

A je lahko 45W TDP?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

Procesor je slabši tam cca. 10% zaradi nizke frekvence. Zato je pa grafična boljša za cca. 100%

Hladilnik zraven AMD procesorja je dober. Pa namesto 860 EVO sata sem ti dal 970 EVO M.2, ki je hitrejši.

HVALA!!!
Defenitivno vredno razmisleka...
Včeraj sem ugotovil da bom potreboval še Napajalnik. Pred časom sem kupil napajalnik (XFX TS550) ki nikoli ni bil zmontiran. pa sedaj ugotavljam da ne bo OK... ali pač

Kje pa je najbolj ugodno naročevat (razen DE)

D3m je izjavil:

A je lahko 45W TDP?

Lahko, Alpine 12 passive podpira do 47W TDP. i3 8100T ali i5 8600T bi bila idealna. Misliš, da bo v bližnji prihodnosti spet zaloga?

Bencc je izjavil:

D3m je izjavil:

Lep pozdrav Bencc

HVALA!!!
Defenitivno vredno razmisleka...
Včeraj sem ugotovil da bom potreboval še Napajalnik. Pred časom sem kupil napajalnik (XFX TS550) ki nikoli ni bil zmontiran. pa sedaj ugotavljam da ne bo OK... ali pač

Kje pa je najbolj ugodno naročevat (razen DE)

Funtech.

https://funtech.si/

sm4rt4ss je izjavil:

D3m je izjavil:

A je lahko 45W TDP?

Lahko, Alpine 12 passive podpira do 47W TDP. i3 8100T ali i5 8600T bi bila idealna. Misliš, da bo v bližnji prihodnosti spet zaloga?

Če gledamo Ryzen 3 2200G je cTDP 45-65W in je 4/4

Ryzen 3 2400G je cTDP 46-65W in je 4/8

Intel 8-serija T ne bo več dobavljiva.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

sm4rt4ss je izjavil:

Umm - undervolt? Kolikor vem se še vedno da tudi z navadnim 8100, vsaj na nekaterih platah. Glede teh pasivnih hladilnikov je pa tako, da je fajn imeti nekaj headrooma - se pravi za 45w takega, ki je rated vsaj za 65, ker dokler je to na open test benchu ali v dobro prezračenem ohišju, kolikor toliko drži, v majhni mATX/SFF kišti se pa zadeva hitro začne kuhat...

Zato pa je alternativa Ryzen 2200G in 2400G, ki imata cTDP opcijo v BIOSu in naštimaš na 45W.
|HP EliteBook|R7 8840U|

V tem primeru mogoče res 2400g opcija, sedaj ko so že po 125€

125€? Kdaj je pa temu cena padla prej so bili 175€.
|HP EliteBook|R7 8840U|

https://www.mindfactory.de/product_info...
Nemčija, jasno - so bili pa do nedavna tudi gor predragi za to kar so, sedaj so pa v takih primerih kot išče sm4rt4ss dejanska opcija.

Funtech ga ima za 150€ + 1 igro

https://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/...
|HP EliteBook|R7 8840U|

Torej Ryzen ali pa počakat na 9th gen Intel T. Za tele passive hadilnike rabiš zračno ohišje tudi, če pc ne uporabljaš za gaming, torej, da se ne greje tako zelo?

Ponudil bi ti tudi Ryzen 2200GE ali 2400GE ki sta 35W TDP pa jih nisem našel v SLO ali EU.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Ponudil bi ti tudi Ryzen 2200GE ali 2400GE ki sta 35W TDP pa jih nisem našel v SLO ali EU.

Sem jih sam tudi iskal, škoda. Zgleda, da so takšni procesorji bolj niša za specifične uporabnike oz. jih vgrajujejo v hp in lenovo office pc-je.

Zgodovina sprememb…

Sem šele opazil 2200GE in 2400GE sta OEM ONLY.

:|

Samo Athlon 200GE ali 240GE sta na voljo.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

P.S.

Boš moral počakati na Ryzen 3000 serijo letos.

Recimo Ryzen 3 3300 6/12 TDP 50W 3.2/4.0 GHz
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Po drugi strani se vsak CPU upočasni, če se preveč segreje, tako da bi lahko enega na blef not vrgel in videl kako dela v praksi. (še boljše seveda, če je to že nekdo naredil in ti samo pobereš smetano -> najboljšega kandidata)

PS: Notebook variant ni dobit za v tako ohišje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

sm4rt4ss je izjavil:

D3m je izjavil:

Sem jih sam tudi iskal, škoda. Zgleda, da so takšni procesorji bolj niša za specifične uporabnike oz. jih vgrajujejo v hp in lenovo office pc-je.

i5 6400T je edino na voljo samo je 4/4 35W TDP pa še star je.

https://www.mindfactory.de/product_info...

Imajo še 7700T samo je cena blizu 400€.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

youPlonker ::

Pa sej če posadiš 2200G na plato z ustreznim BIOS-om je TDP nastavljiv, primer: https://www.computerbase.de/forum/threa...

Hardware Unboxed so drugače v enem svojem videu pasivno laufali 200GE z Arctic pasivnim hladilnikom.

To bi šlo. Še boljši bi bil 2400g.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Se splača odšteti 20€ več za Corsair Dominator platinum rame v primerjavi z Corsair Vengeance? Verjetno ne pridobiš praktično nič razen izgleda in stopinjo ali 2 nižjo temperaturo.

CAS je isti?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ja, oboji imajo cas 16.

davvid ::

Ker ram se bol splača kupt?
G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4-3200 16-18-18-38-2N
G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4-3000 15-16-16-35-2N

Han ::

Če ciljaš tudi na kompatibilnost z AMD, potem prvega. Osebno bi sicer izbral Corsair Vengeance LPX.

mailer je izjavil:

Ja, oboji imajo cas 16.

Cenejše.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zadnje čase opažam, da je sistem postal malo počasnejši. Cca. 2-3s počasneje odpira spletne strani in aplikacije (Firefox, Word), predvsem videe v visoki ločljivosti. Aplikacije/programi so vsi na SSD-ju, vsi videi na HHD-ju. Sistem je čist, spihan, Windows je skoraj sveže inštaliran.

Sistem:

ASUS P8H61-M PRO
i3 2120
Intel HD 2000
Crucial 250GB SSD
TB WD Blue
2x4GB Kingston Hyper X RAM 1666MHz

Je možno, da integrirana grafična ni več dovolj sposobna za novodobno kodiranje videjev in vsebin na spletnih straneh? Bi bilo smotrno vložiti v kako pasivno hlajeno GT 730 ali 1030?

Zgodovina sprememb…

««
869 / 1161
»»