» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
512 / 1148
»»

Next-Gen ::

evo fenks sm se odlocu da bom uzev prvo k ga bom res loht mev dalj casa + se uprasanje ce bom mev kdaj priloznost kupvat brez davka :)
fenkju man :)
sam se neki pol na teh ultrawide 1440p ni treba dajat tistga anti - aliasinga pa tistih dodatkov bo zgledal dost kul brez tistga?
lp
aja pa se neki
a pol uzamem xeon 1231 v3 al 4460
pa tist disk a je useen ce uzamem wd blue k si tam dav ti od Tošibe

DarwiN ::

Ne rabiš AA, kot tudi ne ultra nastavitev, ipd... To je vse bonus, ki ga uporabiš, kjer si ga pač lahko privoščiš, da je zadeva potem še par odstotkov lepša.. Vse te uber extra nastavitve so zanemarljive v primerjavi s samim zaslonom.
Ne vem, kaj se danes igra... Mortal kombat X boš pač imel vse ultra, AA, ipd... Witcher 3 ali kakorkoli že pač do nadaljnega igraš na very high brez AA, ipd.

Xeon je dražji 70-75EUR in ti pri igrah ne bo nič kaj koristil, tko da raj 4460. HDD je pa vseeno.. Vse razen Seagate... Jst sem pač dal Tošibo, ker je ugodna, 7200 rpm in 2Tb prav pride, danes se potrebuje vedno več prostora.

Aja, pa ohišja ne pozabi. :)

edit: Dell je 777EUR pri mindfactory..Kjer ga trenutno ni na zalogi... Kot drugič se pa prepričaj, da ponujajo nakup brez davka.. Skratka.. Ta projekt ti bo povzročil kar nekaj sivih celic. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

z 3 od zalmana bo uredu ?
windforce bo pa tut pasav not pomoje tut ce so mal daljse kajne ?
lp in hvala se enkrat :)

Bo.... Ampak bo na zalogi šele čez en mesec (12.6).

Windforce je dolg 310mm, Zalman pa drgač sprejme do 360mm.. Če prav vidim..

dj_uro ::

A ni v De davek 19%??
Zakaj se je zgoraj racunal davek kot 16%??
vw-klub.si

sch22 ::

Živjo, tudi jaz si sestavljam nov pc in me samo zanima ali ima kdo izkušnje z mindfactory.de, malo sem primerjal cene z hardwareversand in imajo v povprečju 5-10€ cenejše artikle.

GTX970 ::

dj_uro je izjavil:

A ni v De davek 19%??

Za Slo kupce je 22%.

PrihajaNodi ::

Katera je top trgovina za kupovanje komponent? Sam sem nabavljal na Computer universe in traja cca 10-14 dni da odpošljejo in pregledajo viso kartico...skrartka dolg proces....

Zgodovina sprememb…

smo mogoče kaj narobe računal glede davka ?

DarwiN je izjavil:

Bo.... Ampak bo na zalogi šele čez en mesec (12.6).

Windforce je dolg 310mm, Zalman pa drgač sprejme do 360mm.. Če prav vidim..

bo pol uredu tut ta plata al raj h97 uzame gledav sm sicer asus h97 plus sam kr si reku da laht uzamem tut h81 ker kar sm gledav prklučkov ma dost ubistvu pa rabm sam za miško pa tipkovnco pa kdaj prenosni disk da prklopm na 3.0 ko prenašam ... al bi loht to kj negativn vplival na 4460 ?
http://www.hardwareversand.de/DDR3/1213...

dj_uro je izjavil:

A ni v De davek 19%??

Sej sem računal 19%..

19% se namreč prišteje k osnovni ceni, v DE... Ko odbijaš davek, pa znese cirka 16%.

Primer:
Izdelek ima ceno v nemški trgovini 100€.
100 x 0.84 = 84€ (to je cena brez davka)
Zdaj moraš pa na to ceno prištet 19%..... 84 * 1.19 = 100

Štima? :)

Next-Gen je izjavil:

bo pol uredu tut ta plata al raj h97 uzame gledav sm sicer asus h97 plus sam kr si reku da laht uzamem tut h81 ker kar sm gledav prklučkov ma dost ubistvu pa rabm sam za miško pa tipkovnco pa kdaj prenosni disk da prklopm na 3.0 ko prenašam ... al bi loht to kj negativn vplival na 4460 ?
http://www.hardwareversand.de/DDR3/1213...

Kamot vzameš tole, ja.. Ali pa raje tega Asrocka, ki ima 4 cpu faze, ker drgač te bodo napadli tule na forumu, češ da se ti bo vse pregrevalo in throttlalo. :)

V vsakem primeru pa ne pozabi dodat komponente v košarico preko Geizhals.de, ker dobiš pri vsaki komponenti še dodatni popust..

m0LN4r ::

PrihajaNodi je izjavil:

Katera je top trgovina za kupovanje komponent? Sam sem nabavljal na Computer universe in traja cca 10-14 dni da odpošljejo in pregledajo viso kartico...skrartka dolg proces....

Pol pa kupi v sloviniji, plačaj 15-20% več in boš mogoče dobil prej.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

SuperVeloce ::

Pa tudi pri nas je tega vse manj, ponavadi je "na zalogi pri dobavitelju"
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

m0LN4r je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

po moznosti pr AGT d.o.o ;)

CellarDoor ::

glede računanja davka je še najbolj preprosto X delit z 1.19 oziroma v Slo z 1.22, brez posrednega kompliciranja

drugače pa, ja, vse preveč ljudje na monitor pozabljajo oziroma na uporabniško izkušnjo, kjer je precej bolj subjektivno vse, p/p je na izi, povsod teste najdeš

PrihajaNodi ::

m0LN4r je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sem samo vpraašal če gre kje hitreje.

Gre, če greš peš v trgovino in imajo zadevo na zalogi.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

denis9 ::

Potrebujem pomoč za office računalnik do 300EUR trenutno gledam G3258 ,h81 plato, 4gb rama, 1tb disk. Sedaj pa imam problem ker nevem katero ohišje in napajalnik. Najrajši bi vzel ITX ali pa MATX ohišje z vgrajenim napajalnikom ker mi je malo butast kupit 300w napalnik za računalnik ki nebo potreboval več kot 100w. Sam ko nevem katere napajalnike imajo not če so kvalitetni

Kupil bom pa pri Hardwareversand

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: denis9 ()

hojnikb ::

vzami j1900 in en itx lcpower case z napajalnikom ...
#brezpodpisa

nebi glih j1900 rajš bi neki kar bo dlje zdržal. ko mam včasih tut kr velik zavihkov odprtih Pa več programov

dj_uro ::

DarwiN je izjavil:

dj_uro je izjavil:

A ni v De davek 19%??

Sej sem računal 19%..

19% se namreč prišteje k osnovni ceni, v DE... Ko odbijaš davek, pa znese cirka 16%.

Primer:
Izdelek ima ceno v nemški trgovini 100€.
100 x 0.84 = 84€ (to je cena brez davka)
Zdaj moraš pa na to ceno prištet 19%..... 84 * 1.19 = 100

Štima? :)

ok
vw-klub.si

denis9
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Razen če boš vzel mini-itx mobo, potem lahko vzameš tudi manjše ohišje, samo so take mobo kar drage, od 75 eur dalje http://www.mlacom.si/asrock-h81m-itx .

Med G3258 in G3240 bo v rl razlike točno 1% http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko... .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

PredatorX ::

denis9 je izjavil:

nebi glih j1900 rajš bi neki kar bo dlje zdržal. ko mam včasih tut kr velik zavihkov odprtih Pa več programov

pol rabš sam mal več rama. CPu je za take zadeve dovolj močan.

DarwiN je izjavil:

Ne rabiš AA, kot tudi ne ultra nastavitev, ipd... To je vse bonus, ki ga uporabiš, kjer si ga pač lahko privoščiš, da je zadeva potem še par odstotkov lepša.. Vse te uber extra nastavitve so zanemarljive v primerjavi s samim zaslonom.
Ne vem, kaj se danes igra... Mortal kombat X boš pač imel vse ultra, AA, ipd... Witcher 3 ali kakorkoli že pač do nadaljnega igraš na very high brez AA, ipd.

Xeon je dražji 70-75EUR in ti pri igrah ne bo nič kaj koristil, tko da raj 4460. HDD je pa vseeno.. Vse razen Seagate... Jst sem pač dal Tošibo, ker je ugodna, 7200 rpm in 2Tb prav pride, danes se potrebuje vedno več prostora.

Aja, pa ohišja ne pozabi :)
edit: Dell je 777EUR pri mindfactory..Kjer ga trenutno ni na zalogi... Kot drugič se pa prepričaj, da ponujajo nakup brez davka.. Skratka.. Ta projekt ti bo povzročil kar nekaj sivih celic. ;)

ja danes se gledal imajo kar drage postnine + se zaradi tako gigantske resolucije si ne morem privosciti menjave grafe za za 1 oz 1,5 leto morm obdrzato jo tam do 3 leta nekj zato ce si tako dobr mi pomagas se enkrat glede kar te bol normalne resolucije 2560x 1440p gledal sm ta monitor glede barv je kar obetavn pa se predrag ni cene pa se kak predlog poleg tistega dell 27-15h sem videv se enga Asusa tidta dva sta oba okol 450€ ta je pa malo manj tako da bi brez davka spravu na nekje 310€
http://www.hardwareversand.de/en/68+cm+...

Apache90 ::

Aja fantje, pozabil sem vprašat ali moram dodat v svoj config CPU Fan? V katerem primeru se dodaja? Če navijaš ali?

gddr85 ::

če je box verzija pride že zraven standardni hladilnik, navijal itak ne boš, vzameš ga lahko edin zaradi tišine

Aha torej ne rabim. A 4460 se ne da navit?

gddr85 ::

ne oz. mal lahko preko base freq., kar pa ni isto kot s "K" cpujem in navijalsko plato

ja danes se gledal imajo kar drage postnine + se zaradi tako gigantske resolucije si ne morem privosciti menjave grafe za za 1 oz 1,5 leto morm obdrzato jo tam do 3 leta nekj zato ce si tako dobr mi pomagas se enkrat glede kar te bol normalne resolucije 2560x 1440p gledal sm ta monitor glede barv je kar obetavn pa se predrag ni cene pa se kak predlog poleg tistega dell 27-15h sem videv se enga Asusa tidta dva sta oba okol 450€ ta je pa malo manj tako da bi brez davka spravu na nekje 310€

Sej 970 te zdrži tudi 3 leta na tistem Dellu... Drgač bo pa tudi ta Benq super.. Čeprav, če je kakorkoli možno, ti priporočam tistega Della.. Res je dražji, ampak nor.. Mogoče dobijo zalogo pri HW, če lahko počakaš..

Hvala gddr85. Še eno vprašanje imam preden danes naročim build. Zraven računalnika bom rabil tudi windows. Zdaj imam tam na HW dve možnosti in sicer pre-installed os ali samo os. Kaj izbrati? Če prav razumem pre-installed dobim os že naložen na računalniku, druga opcija pa samo CD od windowsa in si os sam naložim?

DarwiN je izjavil:

Sej 970 te zdrži tudi 3 leta na tistem Dellu... Drgač bo pa tudi ta Benq super.. Čeprav, če je kakorkoli možno, ti priporočam tistega Della.. Res je dražji, ampak nor.. Mogoče dobijo zalogo pri HW, če lahko počakaš..

ko bi le :) sicer na Computeruniverse ga majo in to na zalogi ampak bom se mal pocakav :)
samo se nekaj me zanima tokrat glede racunalnika ... mogoce bi se tokrat odlocil za mini-itx septavi bi izgradiv kak projekt v bitfenix protegy nevem poznam samo to ohisje heeh pa se luštno je
sedsj me zanima samo ce so pri takem buildu kaksne omejitve razen da je potrebna plata micro-atx ?
sej drugace bi naredu navadn build sam ce se da zakaj pa nebi ce ni nobenih problemov da kdaj kam pojde z mano
verjetmo pa kartica gtx gigabyte windforce v to ohisje ne gre ali pac in ali je zaradi tako majhne skatlice kaka bojazen pregrevanja ? :)
aja pa se neki glede miške logitech g 502 bo uredu ?

Si si kar sam odgovoril..Sicer pa Bitfenix sprejme grafe do 320mm, tko da tu ni težav... Temperature mogoče par stopinj višje ja, zato pa je ohišje tudi pripravljeno za vodno hlajenje..Dejansko tudi plačaš to funkcionalnost, ampak če ga ne misliš izkoristit...
Lahko tudi kaj takšnega, brez DVD-r (ki se ga danes itak ne potrebuje) in z GTX 970 mini.. Kakorkoli...

Za vsa ta ohišja imaš zelo praktične video reviewe na youtubu (Linus je že vse to vzel pod drobnogled).. Pejt gledat. :) Miška bo pa tudi super kul, ja.

I__I ::

Pa pazi kaj boš kupu. Eno je BitFenix Prodigy (samo Mini-ITX matična), drugo je pa BitFenix Prodigy M (Micro ATX, Mini-ITX matična). Pa tut drugačno postavitev in specifikacije mata. Če boš dal tok dolgo grafično, poglej če je prostor za HDD.

He-Man ::

Pozdravljeni,

kupujem (oz. ga bom sam sestavil) namizni računalnik za 3D grafično obdelavo, budget do 1000 € (brez zaslona), potreboval bi pa za Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, predvsem pa za Autodesk MAYA. Želim SSD + HDD. Kakšne specifikacije svetujete za takšne potrebe? i5 ali i7? GTX ali Quadro? Katera matična? Še kakšen nasvet?

Hvala!

Trade Republic 38MVDVXM

Sem spremenil tole bi bilo vredo za office PC

He-Man
Ta enaka vprašanja je že odgovarjal uporabnik m0LN4r v (v tej temi).

https://slo-tech.com/forum/t200222/p475...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

I__I je izjavil:

Pa pazi kaj boš kupu. Eno je BitFenix Prodigy (samo Mini-ITX matična), drugo je pa BitFenix Prodigy M (Micro ATX, Mini-ITX matična). Pa tut drugačno postavitev in specifikacije mata. Če boš dal tok dolgo grafično, poglej če je prostor za HDD.

ja sm preracunav ce uzamem zgornjo kletko vn se gtx 970 windforce se da not
mini-itx je ubistvu recimo ta gigabyte h97m - hd3 ane ? ce vem prav seprav je umesna mes atx in micro
aja pa se neki bolj me zanima a uzet una iz šipo al una z režo na stran aja pa odspred bo itak 230 al pac tist k je tvecji zdi se mi da 230mm je najvecji ja in z 3mi " izpuhi" odzadi bom dav 140 mm pa navrhu bom ponucav una dva k prideta zravn od 120 mm
zdj me sam zanima ce bo to dovolj hladno kr ja tko kot je reku Darwin je za radiatorje narjen kar bi ponucav recmo cez par let ne pa se trenutno zdj

I__I ::

Next-Gen je izjavil:

mini-itx je ubistvu recimo ta gigabyte h97m - hd3 ane ? ce vem prav seprav je umesna mes atx in micro

Definitivno ne. za to piše da je micro-ATX. Mini-ITX je najmanjša, ma ponavad samo eno režo PCIe za grafično kartico, pa dve reže za ram. Tu poglej: http://www.hardwareversand.de/en/1108/m...

Kako se vam zdi tole za Autodesk MAYA in ostalo?

CPU: Intel Xeon E3-1231 V3 3.4GHz Quad-Core
Motherboard: ASRock H97 PRO4 ATX LGA1150
Memory: Kingston Savage 16GB (2 x 8GB) DDR3-1866
Storage: Crucial BX100 250GB 2.5"
Storage: Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
Video Card: PNY Quadro K620 2GB
Case: Corsair 200R ATX
Power Supply: SeaSonic S12II 520W 80+ Bronze Certified
Optical Drive: Asus DRW-24B1ST/BLK/B/AS
Operating System: Microsoft Windows 8.1 (OEM) (64-bit)

Grafična dovolj močna? Kakšen komentar? Hvala!

CellarDoor ::

glede grafične ne vem, drugače pa namesto Seasonic napajalnika, Super Flower Golden Green HX 550W za okoli 70 EUR, Seagate disk za WD Blue 1 TB in rami kakšen Crucial Tactical CL8 1600

Maya:

Te quadroti niso za mayo in podobne.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

issak ::

Next-Gen je izjavil:

I__I je izjavil:

aja pa se neki bolj me zanima a uzet una iz šipo al una z režo na stran aja pa odspred bo itak 230 al pac tist k je tvecji zdi se mi da 230mm je najvecji ja in z 3mi " izpuhi" odzadi bom dav 140 mm pa navrhu bom ponucav una dva k prideta zravn od 120 mm
zdj me sam zanima ce bo to dovolj hladno kr ja tko kot je reku Darwin je za radiatorje narjen kar bi ponucav recmo cez par let ne pa se trenutno zdj

To je micro ATX. Mini ITX to kvadratne plate z eno samo PCIe režo na robu (ponavadi) - tako jih najhitreje ločiš
Naprimer
Asus Z97I-PLUS, H97I-PLUS
Gigabyte GA-Z97N-WIFI, GA-H97N-WIFI
Asrock Z97M-ITX/ac, H97M-ITX/ac
MSI Z97I AC, H97I AC

V mini ITX BitFenix prodigy (brez M) spraviš 970 (Asus) brez težav, če vzameš ven polico za DVD in kletko za diske, imaš še vedno na dnu prostora za 2 HDDja (ni nič v napoto kletka) in pa na stranici za 2 SSDja. Kako je v Prodigy M nevem, ker ga nimam.
https://imgur.com/a/UBJ7P če te zanima moj miniITX Prodigy z Asus Z97i-Plus in Asus Strix GTX970.

Na vrh bi lahko še 2 ventilatorja spravil. Hladno pa tko no, okol 40 pride v idle zdej k je malo bolj toplo, grafična pa 55 z ugasnjenim ventilatorjem, pozimi pa so temperature primerno nižje. Enkrat bom probal magari na vrh še 2 ventilatorja dat, če bo kaj razlike, ampak ni več mest na plati, bo treba direkt na štrom. Pravzaprav so temerature odvisne od tega koliko hočeš ventilatorje poslušat :) Če ne nastaviš ravno na ultra silent, temperature hitro padejo.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Apache90 je izjavil:

Aha torej ne rabim. A 4460 se ne da navit?

Jaz bi vzel večji hladilnik predvsem zaradi tišine. Splošno bo temperatura nižja, kar pomeni da se bo moral manj vrteti še zaradi tega, ali pa ga pustiš nekako pri enaki temperaturi kot bi bil stock, le da se ventilator še manj vrti. Če pa ne gre v budget extra 30€ pa pač ne gre, deloval bo tudi stock, če ne ne bi bil priložen.

issak je izjavil:

Next-Gen je izjavil:

I__I je izjavil:

To je micro ATX. Mini ITX to kvadratne plate z eno samo PCIe režo na robu (ponavadi) - tako jih najhitreje ločiš
Naprimer
Asus Z97I-PLUS, H97I-PLUS
Gigabyte GA-Z97N-WIFI, GA-H97N-WIFI
Asrock Z97M-ITX/ac, H97M-ITX/ac
MSI Z97I AC, H97I AC

V mini ITX BitFenix prodigy (brez M) spraviš 970 (Asus) brez težav, če vzameš ven polico za DVD in kletko za diske, imaš še vedno na dnu prostora za 2 HDDja (ni nič v napoto kletka) in pa na stranici za 2 SSDja. Kako je v Prodigy M nevem, ker ga nimam.
https://imgur.com/a/UBJ7P če te zanima moj miniITX Prodigy z Asus Z97i-Plus in Asus Strix GTX970.

Na vrh bi lahko še 2 ventilatorja spravil. Hladno pa tko no, okol 40 pride v idle zdej k je malo bolj toplo, grafična pa 55 z ugasnjenim ventilatorjem, pozimi pa so temperature primerno nižje. Enkrat bom probal magari na vrh še 2 ventilatorja dat, če bo kaj razlike, ampak ni več mest na plati, bo treba direkt na štrom. Pravzaprav so temerature odvisne od tega koliko hočeš ventilatorje poslušat :) Če ne nastaviš ravno na ultra silent, temperature hitro padejo.

ful dobra predstavitev pohvalno :)
a ta front cover k vidm da maš zaprt verjetno sprejema mal manj zraka kot če je čist odpta
pa to sm vidu ja da maš tam reže pol se bolj splača to z režami kot uno iz šipo, pomagajo te reže kaj ?

Next-Gen je izjavil:

ful dobra predstavitev pohvalno :)
a ta front cover k vidm da maš zaprt verjetno sprejema mal manj zraka kot če je čist odpta
pa to sm vidu ja da maš tam reže pol se bolj splača to z režami kot uno iz šipo, pomagajo te reže kaj ?

:)
Front cover imaš na voljo tudi mesh varianto (črn) ki sprejema zrak direkt od spredaj, ta bel (in ostale barve) pa sprejema zrak iz rež ob robu (tist črn rob naokoli na slikah). Po mojem ga gre dovolj noter, saj ga ventilator posrka, reže so vse naokoli.
Stranica z luknjicami da grafični zrak po mojem :D Bi bilo treba kak review na netu pogledat. Jaz imam tisto stranico obrnjeno proti steni, tako da je itak nebi videl, če bi imel pleksi, pa še pleksi stranica je extra za doplačat.

Tole sem sestavil nekako:
Intel Xeon E3-1231 v3
GIGABYTE GA-Z97P-D3
Crucial BX Sport DDR3 16GB
Seagate Barracuda 1TB
Samsung 850 EVO 250GB
PNY Quadro K620, 2GB DDR3
Samsung SH-224DB DVD-RW
Corsair 600W CX600 V2

Skupaj pride okrog 1000 €. Ne vem, kakšno ohišje naj izberem. Glede napajalnika tudi nisem 100%, je 600 W dovolj? Kakšen komentar? Hvala!

Kaj si slep? Oprosti, ampak tista Quadro ti nebo gnala Maye, ker je niti Q4200 ne

m0LN4r je izjavil:

Maya:

Te quadroti niso za mayo in podobne.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Na uradni Autodesk Maya strani piše, da bo (celo Quadro K600, ki je šibkejša od K620):

Torej, bo ali ne bo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: He-Man ()
««
512 / 1148
»»