Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
za cca 3-5 let, odvisno od iger tudi. Zdaj prihaja directx12, pa mantle maš, ki kurita precej manj proca..
#brezpodpisa
nejc36 ::
dober če ne bo več i5 kul, pa pač i7 not, kar spet ne bo takrat več tako drag, pa isto grafično gtx 980, ki bo pa takrat tut cenej, pa bo :) kak se pa kej prodajajo rabljeni procesorji..se sploh prodajajo ?
m0LN4r ::
dober če ne bo več i5 kul, pa pač i7 not, kar spet ne bo takrat več tako drag, pa isto grafično gtx 980, ki bo pa takrat tut cenej, pa bo :) kak se pa kej prodajajo rabljeni procesorji..se sploh prodajajo ?
Če misliš rabljeno robo, celo pa high-end ne bit tako optimističen, celo pa ne prinas.
Boš lepo za isti dnar čez 2-3 leta iz nemčije nabavil novo in zelo verjetno, boljšo ter naprednejšo kartico/komponento.
Pol si ma MS nekaj izmisli glede dxs12 (ala 12.1 strojno) pa si lahko 980 in take nekam vtaknš.
Vidim da je skupno 1100EUR. Poglej en post višje, nad sabo in primerjaj kaj dobiš za ta dnar.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
kuk je v ceni pač je, dobil bom nazaj davek tak da pršparam, dost. če bi naroču iz nemčije to nebi šlo. mogoč je neumestna, pač nespoznam se, 550w napajlnik sem naroču ne, je dost al ni ? ker bratranc je kupu 5 let nazaj 750w pa se mu je po isteku garancije skuru. ?
lp
lp
SuperVeloce ::
če bi naroču iz nemčije to nebi šlo.
Zakaj ne...
bratranc je kupu 5 let nazaj 750w pa se mu je po isteku garancije skuru. ?
Vsaka komponenta lahko crkne, tudi če ni preveč obremenjena. Če se mu je pa "skuril", potem pa je kupil krš.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
issak ::
Čez 3 leta bo zunaj n-ta generacija tako i5, kot tudi i7, in spet bo cena i7 100€ več kot i5, kot je bila pri vseh generacijah do zdaj. Razen če boš takrat kupoval trenutno generacijo i7, kar je pa bedarija. GTX 980 bo pa res ceneje, ampak bodo zunaj 10krat boljše grafične do takrat.
lahko vržeš ven ssd in daš noter novo 280x. Ali pa pustiš tko kot je.
Raje pustit SSD in kupit rabljeno 280X, še prišpara.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()
Če misliš rabljeno robo, celo pa high-end ne bit tako optimističen, celo pa ne prinas.
Boš lepo za isti dnar čez 2-3 leta iz nemčije nabavil novo in zelo verjetno, boljšo ter naprednejšo kartico/komponento.
Pol si ma MS nekaj izmisli glede dxs12 (ala 12.1 strojno) pa si lahko 980 in take nekam vtaknš.
Vidim da je skupno 1100EUR. Poglej en post višje, nad sabo in primerjaj kaj dobiš za ta dnar.
Pa sej, z moje sestave zamenjaš ssd (vzame manjšega), cenejšo plato, r9 290. Pa si na 950eur
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
> Raje pustit SSD in kupit rabljeno 280X, še prišpara.
je že rekel, da rabljeno odpade..
#brezpodpisa
pršl bi me slabih 100 evrov cenej, če vzamem H97, crusial mx100 pa FX Radeon R9 290.. na dinokompu seveda, eni rečete da je dost dražji, gtc 970 ma najcenej se mi zdi (preverjeno sestavi.si, funtech) procesor je pa tut drugje dražji) tak da tole bo najdaljši teden v življenju, saj se končno vračam v čase celo dnevnega igranja igrc :D hvala vseeno za pomoč, lp
rdecaluc ::
Zdravo!
Kupuje se nov računalnik, trenutno je ogledano tole.
Računalnik se bo uporabljal za faks, torej pisanje seminarskih itd., gledanje filmov, youtube etc., kasneje pa se morda dokupi tudi kakšna rabljena grafična kartica za igranje iger, Je sestava okej? Bi morda vzel cenejšo plato ali pa celo i3?. Želja je da računalnik zdrži tam 3-4 leta. Kupuje se tudi ekran, miška in tipovnica, zato sem vesel predlogov. Budget je vse skupaj okoli 700€.
Lep pozdrav! :)
Kupuje se nov računalnik, trenutno je ogledano tole.
Računalnik se bo uporabljal za faks, torej pisanje seminarskih itd., gledanje filmov, youtube etc., kasneje pa se morda dokupi tudi kakšna rabljena grafična kartica za igranje iger, Je sestava okej? Bi morda vzel cenejšo plato ali pa celo i3?. Želja je da računalnik zdrži tam 3-4 leta. Kupuje se tudi ekran, miška in tipovnica, zato sem vesel predlogov. Budget je vse skupaj okoli 700€.
Lep pozdrav! :)
Est modus in rebus. ,typos
v8v8 ::
rdecaluc :: danes, 23:08:53
Če želiš vzeti še enkran do 200€ zmanjšaj ceno matični, ker itak ne igra neke vloge tudi če je cenejša. Drugač mam pa skoraj enako sestavo razen procesor imam i3 4130, ki z ssdjom mx100 laufa odlično. Pc pa uporabljam točno za take zadeve kot si jih navedel ti.
Če želiš vzeti še enkran do 200€ zmanjšaj ceno matični, ker itak ne igra neke vloge tudi če je cenejša. Drugač mam pa skoraj enako sestavo razen procesor imam i3 4130, ki z ssdjom mx100 laufa odlično. Pc pa uporabljam točno za take zadeve kot si jih navedel ti.
rdecaluc ::
Torej naj vzamem raje B85 ali H81? Kaj takega? Kaj je ogromna razlika med i3-4130 ter i5-4460? Morda drug ram? Nekaj lahko tudi pridobim če vzamem drugo ohišje?
Est modus in rebus. ,typos
v8v8 ::
Ja to so še dovolj dobre matične. Če že kupuješ za daljše obdobje kr vzami rajš i5 procesor. Tud js ga imam v prihodnosti namen kupit. Meni trenutno i3 čisto zadostuje tudi za CAD CAM programe, photoshop,... Nič druga ne spreminjaj. Glavno da maš ssd tu boš opazil največjo razliko, če boš pc uporabljal za stvari katere maš napisane zgoraj. Mogoč še pozneje dodaš kakšno grafično od 100 do dvesto evrov.
issak ::
> Raje pustit SSD in kupit rabljeno 280X, še prišpara.
Ah, no, kot želi. Ko bo pa končno zbral za SSD se po tolkel po glavi zakaj ga ni dal že na začetku noter. Ni hujšega kot boot iz vrtečega se diska :D Za igre same je dosti vseeno, ampak fora je to, da potem ves ostali sistem vseeno laufa z SSDja, igra pa iz HDDja, kar je vseeno hitreje, kot če je vse skupaj na HDDju.
deninho1989 ::
ne saj ssd pusti not, pa kupi r9 270x novo..ko bom sebi sestavljal absolutno rabljeno pod garancijo ostalo bo pa podobna sestava
Jerx ::
Oj, naročil bi nov računalnik na http://www.hardwareversand.de/ preko http://geizhals.de/
Torej iščem nekaj za okoli 400-500 EUR. Imel sem že sestavljeno konfiguracijo z naslednjimi komponentami pa je nekdo rekel, da ni najbolj O.K.
-----------------------------------------------------------------------------------------
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Price: 64,98 EUR
//ta ram bi zamenjal za podobnega z 2133 MHz zaradi boljše povezave z A10 procesorjem.
Name: AMD A-Series A10-7700K Box mit AMD Radeon R7 Series Graphics (95W), FM2 +
Price: 109,93 EUR
Name: ASUS A58M-A/USB3, FM2+, mATX
Price: 47,89 EUR
Name: Corsair VS Serie VS450, Non-Modular, 80+
Price: 36,68 EUR
Name: Samsung SH-224DB schwarz
Price: 11,18 EUR
Name: Samsung SSD 840 EVO Basic 250GB SATA 6Gb/s
Price: 108,70 EUR
Name: Zalman Z3-Plus Midi-Tower - weiß, ohne Netzteil
Price: 37,88 EUR
------------------------------------------------------------------------
Torej, kako naj optimiziram zadevo za enak denar?
Naj omenim, da nimam namena igrati novih iger, mogoče kdaj kakšen LoL, GW2 na low graphics ali kakšno bolj bedasto igrico.
Gre se mi predvsem za hitro delovanje Windowsa, worda, raznih programov, da lahko delam več stvari hkrati, imam odprtih magari 20 zavihtkov, kopiram 200GB podatkov na usb ključek in še vedno normalno uporabljam windows, word itd.
Lahko se sestavi mogoče tudi kaj takega, da v začetku uporabljam slabo grafično, ki pa jo lahko čez čas, če bo potreba tudi zamenjam.
Prosim za temeljite odgovore, ki bojo že sami po sebi odgovorili na moje prihajajoče zakaj.
Hvala & LP
Torej iščem nekaj za okoli 400-500 EUR. Imel sem že sestavljeno konfiguracijo z naslednjimi komponentami pa je nekdo rekel, da ni najbolj O.K.
-----------------------------------------------------------------------------------------
8GB-Kit Crucial Ballistix Sport Series DDR3-1600, CL9
Price: 64,98 EUR
//ta ram bi zamenjal za podobnega z 2133 MHz zaradi boljše povezave z A10 procesorjem.
Name: AMD A-Series A10-7700K Box mit AMD Radeon R7 Series Graphics (95W), FM2 +
Price: 109,93 EUR
Name: ASUS A58M-A/USB3, FM2+, mATX
Price: 47,89 EUR
Name: Corsair VS Serie VS450, Non-Modular, 80+
Price: 36,68 EUR
Name: Samsung SH-224DB schwarz
Price: 11,18 EUR
Name: Samsung SSD 840 EVO Basic 250GB SATA 6Gb/s
Price: 108,70 EUR
Name: Zalman Z3-Plus Midi-Tower - weiß, ohne Netzteil
Price: 37,88 EUR
------------------------------------------------------------------------
Torej, kako naj optimiziram zadevo za enak denar?
Naj omenim, da nimam namena igrati novih iger, mogoče kdaj kakšen LoL, GW2 na low graphics ali kakšno bolj bedasto igrico.
Gre se mi predvsem za hitro delovanje Windowsa, worda, raznih programov, da lahko delam več stvari hkrati, imam odprtih magari 20 zavihtkov, kopiram 200GB podatkov na usb ključek in še vedno normalno uporabljam windows, word itd.
Lahko se sestavi mogoče tudi kaj takega, da v začetku uporabljam slabo grafično, ki pa jo lahko čez čas, če bo potreba tudi zamenjam.
Prosim za temeljite odgovore, ki bojo že sami po sebi odgovorili na moje prihajajoče zakaj.
Hvala & LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jerx ()
OK.d ::
Pred časom je uporabnik "jure 3000" objavil tole konfiguracijo zdaj pa sprašujem, ker se bo nabavil tudi 4K tv ali ta pc lahko normalno prežveči tudi 4K vsebino?
LPOK.d
matic492 ::
Pred časom je uporabnik "jure 3000" objavil tole konfiguracijo zdaj pa sprašujem, ker se bo nabavil tudi 4K tv ali ta pc lahko normalno prežveči tudi 4K vsebino?
4K vsebino prežveči grafika za 40€, če misliš samo filme. Za igrce bo pa 970 tudi vredu, ampak ne na najvišjih nastavitvah, še posebej če porablja veliko VRAMa. (nad 3.5GB lolololo :D)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
...
...
Ja točno v tej temi so ti to povedali!! Kot ti je že bilo rečeno, vzami raje pentiuma + grafiko. Ali še bolje, če lahko počakaš z grafiko, vzami i3 (ki bo fural z integrirano LOL na high in GW2 na low) in kasneje dokupi katero grafiko. i3 + grafika ranga radeon r9 270 je svetlobna leta pred tistim AMD apujem, i3 pa stane podobno kot A10 (+ za ta APU 1600 rami niso dovolj). S tistim AMD procesorjem si precej zadaj, kar se tiče dokupa močnejših grafik.
Tisti corsair napajalnik je zanič, namesto 840 evo se vzame crucial mx100 (ali samsung 850 evo, če ga dobiš za isto ceno)! WD elements pa verjetno veš, da je zunanji disk...
Kaj pa za najvišje nastavitve, kaj potem pride v poštev?
2x980 SLI vir: http://www.computerbase.de/2014-09/gefo...
Pa dodaj še, kak neoptimiziran future špil.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Care87 ::
Sedaj imam to matično http://www.dinokomp.at/produkt/msi-b85m... ,pa moram zaradi nuctua nh-d14 hladilnika imeti grafično(HD 7770) na spodjem slotu.Katero maticno naj kupim tam do 100€?
ASUS PRIME B460-PLUS i5-10400F 2.90GHz NOCTUA NHD-14 32GB DDR4 RX 5600XT
120GB SSD,2TB WD Green
OS Windows 10 Pro 64-bit
120GB SSD,2TB WD Green
OS Windows 10 Pro 64-bit
karkoli, kar ni m-atx in ima prvi pci-e slot na drugo režo ohišja. Dimenzije so standardizirane. Sicer pa... za tale procesor imaš možnost kupiti kakšen Cooler master 212 evo ali thermalright true spirit 120 in prodati noctuo. Tiho bo vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Care87 ::
Rajši bi menjal plato ker mi na tej nek a2 error kaže ob zagonu.
ASUS PRIME B460-PLUS i5-10400F 2.90GHz NOCTUA NHD-14 32GB DDR4 RX 5600XT
120GB SSD,2TB WD Green
OS Windows 10 Pro 64-bit
120GB SSD,2TB WD Green
OS Windows 10 Pro 64-bit
SuperVeloce je izjavil:
...
...
Ja točno v tej temi so ti to povedali!! Kot ti je že bilo rečeno, vzami raje pentiuma + grafiko. Ali še bolje, če lahko počakaš z grafiko, vzami i3 (ki bo fural z integrirano LOL na high in GW2 na low) in kasneje dokupi katero grafiko. i3 + grafika ranga radeon r9 270 je svetlobna leta pred tistim AMD apujem, i3 pa stane podobno kot A10 (+ za ta APU 1600 rami niso dovolj). S tistim AMD procesorjem si precej zadaj, kar se tiče dokupa močnejših grafik.
Tisti corsair napajalnik je zanič, namesto 840 evo se vzame crucial mx100 (ali samsung 850 evo, če ga dobiš za isto ceno)! WD elements pa verjetno veš, da je zunanji disk...
Vem da je WD elements zunanji disk, potrebujem ga za gledanje BluRay filmov na TVju.
Mi lahko prosim sestavite najbolj optimalen komplet z i3 procesorjem 4te generacije z integrirano grafično. Najlepša hvala.
Cena kompleta kot že zgoraj piše nekje 400-500EUR z možnostjo kasnejše nadgraditve (lahko da bom v prihodnosti vzel kakšen i5 procesor + ločeno grafično ali pa samo ločeno grafično), zadeve ne mislim navijat
zato bodo neke osnovne komponente verjetno čisto v redu.
Hvala in LP.
Zgodovina sprememb…
si že dobil, sam nisi bil preveć pozoren https://slo-tech.com/forum/t200222/p469...
#brezpodpisa
si že dobil, sam nisi bil preveć pozoren https://slo-tech.com/forum/t200222/p469...
Hvala, to bi bila opcija za pentium. Kaj pa bi lahko z i3 4. generacije?
Je boljše da vzamem 2x2GB Ram za izkoristek dual channel? Bo 4GB dovolj ali dam še par eur in vzamem 2x4GB?
Hvala, to bi bila opcija za pentium. Kaj pa bi lahko z i3 4. generacije?
Pentiuma vrži ven, pa daj not i3-4xxx (najcenejši)
Je boljše da vzamem 2x2GB Ram za izkoristek dual channel?
Ne.
Bo 4GB dovolj ali dam še par eur in vzamem 2x4GB?
Če vzameš 8gb dobiš več gb/€. Lahko pa vzameš 4gb in 4gb dokupiš kadarkoli in kjerkoli.
Teh 10€ gor dol te nebo ubilo.
Moj post nad hojnikovim si prebral?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
To bi šlo ja, vbistvu hočem tisto kar bi bilo najboljše. Berem, da naj bi imel pentium 50% boljši price/preformance....
Vidim, da ste napisali tudi glede glasnosti računalnika. Glasnost me ne moti, važno da čim boljše dela.
Vidim, da ste napisali tudi glede glasnosti računalnika. Glasnost me ne moti, važno da čim boljše dela.
Zgodovina sprememb…
i3 + b85 + 1x8gb ram + crucial 256gb dobiš v ta budget (ali pa vzameš 2x4 če bo imela plata 4 slote za ram). In ne, 4gb ni "vrh glave" (kar hojnikb trdi), ampak zlahka zmanjka, smo pač leta 2015. Sploh če boš potem dokupil grafiko in pognal kakšno novo igro...
SuperVeloce je izjavil:
i3 + b85 + 1x8gb ram + crucial 256gb dobiš v ta budget (ali pa vzameš 2x4 če bo imela plata 4 slote za ram). In ne, 4gb ni "vrh glave" (kar hojnikb trdi), ampak zlahka zmanjka, smo pač leta 2015. Sploh če boš potem dokupil grafiko in pognal kakšno novo igro...
kaj pa je z h81m narobe, ki jo je objavil hojnik?
Namreč tista matična stane 40eur, b85 pa od 70€.
Ja, mislim, da bom res vzel Intel Core i3-4150 in-a-Box, ter zgradil računalnik potem okoli tega.
Torej za začetek bom vzel 2x 4GB rama, crucial 256gb, zanima me kako je potem nadaljne, če recimo iz bolhe nekje dobil poceni dobro grafično v rangu AMD R9 280-290. Kakšno matično in napajalnik morem kupiti sedaj IN ali bo procesor prenesel tako močno grafično, da bosta optimalno medsebojno sodelovala.
Računalnika ne mislim navijat. Hvala že v naprej za vaše odgovore
Nič ni narobe, vendar če imaš budget 400eur in brez grafike, si jo lahko privoščiš. Če boš vzel h81 (ima samo dva slota za ram), potem vzami 1x8gb rama, da lahko v prihodnosti še dodaš.
Zakaj? To leti na nove designe pri vrm na gigabyte in asrock? Ker i3 ne bo throttlal na teh platah...
DarwiN ::
@Jerx, glede na tvoj budget in če nameravaš grafo dokupit kasneje, se ti splača vzet I5 in imaš mir pod nebom.. Nekaj takega:
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Eh v 500€ budget gre vse notr iz hojnikove sestave, samo pentiuma zamenjaš z i3. Ali ste malo nepismeni?
Tudi i5 gre not, ampak potem brez 750ti.
Pa sport cl9 je 3-4€ več.
Dovolj bo tudi 430W seasonic, ki stane isto.
Pa privoščite mu vsaj plato z HDMI, ker bo priklopil na TV. Naprimer HDS
Tudi i5 gre not, ampak potem brez 750ti.
Pa sport cl9 je 3-4€ več.
Dovolj bo tudi 430W seasonic, ki stane isto.
Pa privoščite mu vsaj plato z HDMI, ker bo priklopil na TV. Naprimer HDS
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ta "moja" plata ima HDMI, Cl9 ni vreden niti 1€, kaj šele 3-4, napajalnik pač whatever - jaz sem pač dodal tega Enermaxa, ker je pri HW najcenejši in pride prav malo rezerve, v primeru da kasneje dobi kakšno poceni rabljeno 290X.
>In ne, 4gb ni "vrh glave" (kar hojnikb trdi), ampak zlahka zmanjka, smo pač leta 2015. Sploh če boš potem dokupil grafiko in pognal kakšno novo igro...
Za to kar OP rabi, je vrh glave. Itk pa, če je potreba po več, se zelo enostavno nadgradi.
Za to kar OP rabi, je vrh glave. Itk pa, če je potreba po več, se zelo enostavno nadgradi.
#brezpodpisa
Tole sem za zdaj skupaj zmixal po vaših nasvetih.
Kaj pravite?
@DarwiN vzel sem plato iz tvojega builda, ker mi bo HDMI priklop prav prišel - hvala.
Hvala tudi hojniku, m0ln4rju, SuperVoice in ostalim :)
Zgodovina sprememb…
Ta "moja" plata ima HDMI, Cl9 ni vreden niti 1€, kaj šele 3-4, napajalnik pač whatever - jaz sem pač dodal tega Enermaxa, ker je pri HW najcenejši in pride prav malo rezerve, v primeru da kasneje dobi kakšno poceni rabljeno 290X.
http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-DG4/
Graphics Output Options : DVI-D, D-Sub
Prepričan? JAz ne najdem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja, ta nima hdmi.
Well, shit happens.:( Sem obkljukal HDMI na geizhalsu in je očitno napaka... Ni prvič.. Pol pa kaj takšnega
Bom zamenjal matično. Kaj ohišje in matična bosta kompatibilna?
Namreč na tem Zalman Z3 Plus naj bi prišli zraven trije ventilatorji in me zanima ali jih bo možno vse priklopit na matično.
nov build:
Namreč na tem Zalman Z3 Plus naj bi prišli zraven trije ventilatorji in me zanima ali jih bo možno vse priklopit na matično.
nov build:
Zgodovina sprememb…
Ne sekiraj se. Bo šlo, ker če se prav spomnem so preko kontrolerja povezani, ne na plato.
Sicer pa en nasvet. Dokler boš mel samo ta cpu notr, lahko tudi samo en vent zadaj ali zgoraj vklopiš in bo več kot dovolj.
Ostali se ne rabijo vrtet za brezveze.
Sicer pa en nasvet. Dokler boš mel samo ta cpu notr, lahko tudi samo en vent zadaj ali zgoraj vklopiš in bo več kot dovolj.
Ostali se ne rabijo vrtet za brezveze.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kaj ta MSI matična, ki jo je objavil DarwiN se bo obnesla? Namreč berem, da so MSI slabše kvalitete in pa ima tudi podporo 32GB Rama česar jaz ne potrebujem.
To omenjam samo, ker nočem plačat nekaj česar nikoli ne bom uporabil ;)
To omenjam samo, ker nočem plačat nekaj česar nikoli ne bom uporabil ;)
Zgodovina sprememb…
Podpora rama ni odvisna od njih. 1150 podnožje je trenutno omejeno na 8gb na ploščico, zato več kot 16gb rama na tej plati pozabi.
To da je MSI slabše kvalitete, je neko posploševanje brez osnove...
To da je MSI slabše kvalitete, je neko posploševanje brez osnove...