» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
303 / 1161
»»

SuperVeloce ::

Za intelove Haswell procesorje se odsvetuje nad 1,6V na dolgi rok. Koliko višja voltaža dejansko postane problem, pa se mnenja razlikujejo.

jurix ::

opeter je izjavil:

Kaj želiš, AMD ali Intel? Grafično od AMD ali od Nvidie? To sprašujem zato, če si slučajno pristaš katere blagovne znamke.

Nisem pristaš nobene znamke, edino merilo je kvaliteta/cena.
Bi pa raje imel dober procesor, pa potem čez leto/dve zamenjal grafično, kot obratno.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

@jurix
Kaj boš igral?

Trenutno največ nažigam LoL, drugače pa FM14, Civilization,.. Kakih preveč zahtevnih iger najbrž ne bom igral, bi pa rad da dela kot se spodobi pri teh ki jih bom :)

iloveboobz je izjavil:

najbolj optimaln konfig, ki ga lahko kupiš ta trenutek
AMD FX-6300 (3,50Ghz, 14MB) BOX 95W
Club 3D Radeon R9 270 2GB royalQueen
G.Skill Value 4GB 1333Mhz cl9 - 1.50V
Seagate Samsung Spinpoint M8 500GB 8MB
XFX Core Edition PRO V2 450W
ASRock 970 Pro3 R2.0
Kingston SSDNow V300 60GB
526,80 € @dinokomp.at

če absolutno nemorš ćez 500€, pa vrži ven SSD in ga kupi kasneje, ko prodaš obstoječe komponente :)

Tole zgleda super. Lahko grem kak evro čez, bo denarnica že potrpela. Bolje to, kot čez pol leta obžalovat.

Zanima me samo če se splača zamenjat samsungov trdi disk za Western Digital Caviar Blue 1000GB 64MB. Razlike je za 15€. Pač smiselno se mi zdi imet rezerve na trdem disku, sploh ker znam kake Xbox igre shrajnevat gor.

Se splača še počakat z nabavo kak mesec ali več? Ne mislim na silo kupovat novega računalnika, tako da če mate kake informacije da bo kaj boljšega (cenejšega) prišlo na trg v bližnji prihodnosti, bom z veseljem odložil z nakupom. Sam nisem niti malo seznanjen z novostmi..

klkkkkkkkkkk ::

FX ti nebo treba menjat kakor pa tudi ne R9 270 za take špile...

klkkkkkkkkkk je izjavil:

FX ti nebo treba menjat kakor pa tudi ne R9 270 za take špile...

Potem je super. Še eno vprašanje. Imam 4Gb RAM (2*2) doma. A ni ta boljši od tistega ki si mi ga dal v paket? Ker je dual channel? :)

verjetno imaš DDR2 kar pa te plate nepodpirajo

Iz kje boš pa naročil?

klkkkkkkkkkk je izjavil:

verjetno imaš DDR2 kar pa te plate nepodpirajo

Iz kje boš pa naročil?

Aha. Kje priporočaš? Nimam zadržkov z naročevanjem iz tujine in preko interneta.

Hardwareversand.de

Article No. HV1028HSDE
HIS R9 270 iPower IceQ X? Turbo Boost Clock 2GB GDDR5 PCI-E DLDVI- I/HDMI/2xMini DP
ready for dispatch
152,59 EUR

Seagate Barracuda 7200 1000GB, SATA 6Gb/s
ready for dispatch
49,02 EUR

49,02 EUR
Article No. HV20X630DE
AMD FX-6300 Prozessor, Boxed, Sockel AM3+
ready for dispatch
98,63 EUR

Gigabyte GA-970-UD3P, AMD 970, AM3+, ATX
ready for dispatch
75,59 EUR

XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply
Delivery date unknown
54,05 EUR

4GB G.Skill RipJaws PC3-12800U CL9
Delivery date unknown
34,83 EUR

Sharkoon REX3 Economy Edition black, ohne Netzteil
Delivery date unknown
28,44 EUR

493EUR

cene poišči iz idealo.de da boš dobil tistih 10EUR cenej pa maš skupaj (poštnina) pod 500EUR

Zgodovina sprememb…

Map ::

Map je izjavil:

Kak se vam zdi tale konfiguracija? PC se bo uporabljal za poleg vsakdanjih stvari še modelirne programe in tudi nekaj iger. Edino ne vem, kako je z napajalnikom in matično, ker se v to nisem nikoli tak poglobil, da bi točno vedel kaj je najboljše itd. Zakaj se večina priporoča 1.5 V in ne 1.65 V RAMe? Navijal skoraj zagotovo ne bom, vsaj še nekaj časa ne, sestavit bom dal v Gorenje Point, v kolikor bodo imeli predrage komponente jih bom kupil pri hardwareversant in jih peljal tja.

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Še vidi kdo tole?

iloveboobz ::

za tak denar vrži noter vsaj 280x... zamenjaj pa 840 PRO z EVO, cenejše rame in xfx 550w napajalnik..

Kupi iz nemčije pa si prišparaj tistih 150EUR

vzemi R9 280X

Zgodovina sprememb…

Map ::

Ne vem, če bi dal notri 280x, ker ne vem, če jo bom potem izkoristil. SSD sem vzel PRO namesto EVO zaradi +2 leti garancije. So tolk zanesljivi, da tega ne rabim? Rame lahko dam cenejše, napajalnik pa tut ni problem, samo, da bo dovolj močan ob polni obremenitvi vseh komponent.

Všeč mi je postalo tole:
http://www.hardwareversand.de/DDR3/9400...
http://www.hardwareversand.de/Socket+11...
http://www.hardwareversand.de/1600+Low+...
http://www.hardwareversand.de/7200+RPM/...
http://www.hardwareversand.de/articlede...
http://www.hardwareversand.de/Solid-Sta...
http://www.hardwareversand.de/500+-+600...
http://www.hardwareversand.de/3072+MB/1...

A kdo ve, kako je s poštnino? Nekje najdem 20EUR, drugje pa dobrih 10EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Map ()

AngryBird ::

Živjo prosim za konfiguracijo pc-ja za cca400eu..Pc ne bom uporabljal za igre tko da bi vzel boljši i3 ali slabši i5 procesor.pa brez ssd diska

GenZNPC ::

Kolega hoče naročit iz tujine naslednji komp. Ostale komponente ima.
Budget je striktno 350EUR, pa ohišje je fiksno.
Uporaba je mešano, domače stvari, faks (fizika, kaka manjša simulacija), mogoče da sproba kdaj kako igro.
Prihodnost: nadgrajevati noče, najverjetneje bo prodal (čez 2 leti recimo).
Napišite kaj so plusi in minusi enga in drugega konfiga po vašem, kratko pa jedrnato, če je možno upoštevajoč zgornje.
Prosim za mnenja pri odločitvi za kolega med naslednjima dvema konfigoma:
 350EUR

350EUR

Ohišje je QX-2000
ne 200, imajo narobe poimenovano na HWVS
Ma kdo moogoče boljšo alternativo?
@AngryBird
Lahko se ti tudi orientiraš po sledečih dveh konfigih.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

athlon x4 750K +7770
ready for dispatch
47,99 EUR

4GB G.Skill RipJaws PC3-12800U CL9
Delivery date unknown
34,83 EUR

Sharkoon REX3 Economy Edition black, ohne Netzteil
Delivery date unknown
28,44 EUR

28,44 EUR
Article No. HVR450XCDE
XFX PRO450W Core Edition Full Wired Power Supply
ready for dispatch
43,33 EUR

AMD Athlon X4 750K Black Edition Box, 4x 3,40GHz, FM2
ready for dispatch
66,22 EUR

ASUS A88XM-Plus, FM2+, mATX
Delivery late, new date requested.
64,78 EUR

285,59 EUR
+ 80EUR za 7770 366EUR+ 20 potšnina = 386EUR

Zgodovina sprememb…

Peaceful ::

kaj pa pravite na to ?

ali se splača kaj podobnega/mogoče celo istega nabaviti za osebno uporabo če imam v mislih da grem max do 750€ ( vključno z poštnino )
in seveda če imate vi kakšno bolšo idejo za 750€(z poštnino) ter kakšno boljšo stran, ker sem nov pri vsej tej PC zadevi.
lp

vaščan ::

Drgač ok samo mene kr strese ko vidim mama plate in ceno 50eur. Jest sm mnenja da je za plato treba dat mal več denarja da dela kot je treba in mirno lahko rač matraš. Če bi imel jaz plato za 50eur v rač bi vrjetno ves čas samo razmišljal kdaj bo kaj crknilo. Robo vredno 650eur boš prišraubal na 50eur vredno plato. Podobno kot bi bmwja s 200konji prišraubal na podvozje od cliota in pričakoval da bo isto dolgo zdržal kot podvozje od bmwja.

Ja,okoli 65EUR+ oz. jaz pravim 75EUR se splača dat...

Zgodovina sprememb…

vaščan je izjavil:

Drgač ok samo mene kr strese ko vidim mama plate in ceno 50eur. Jest sm mnenja da je za plato treba dat mal več denarja da dela kot je treba in mirno lahko rač matraš. Če bi imel jaz plato za 50eur v rač bi vrjetno ves čas samo razmišljal kdaj bo kaj crknilo. Robo vredno 650eur boš prišraubal na 50eur vredno plato. Podobno kot bi bmwja s 200konji prišraubal na podvozje od cliota in pričakoval da bo isto dolgo zdržal kot podvozje od bmwja.

imas v mislih kako posebno mama plato ? :o kot sem rekel sem nov in trenutno nevem na kaj se naj osredotocim da bi najbolse za gejmere iz 700€ potegnil ( mislim skyrim na ultra igrat pa bf probat na cimvecje )

Hayabusa ::

vaščan
Drgač ok samo mene kr strese ko vidim mama plate in ceno 50eur.

Mene tudi strese, in sicer v denarnici, sploh ko vidim z87 mobo z 12 fazami in notri i3.

Če ne bo navijal je h81 mobo dovolj (+ kvaliteten psu).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Vzameš eno kvalitetno palto ki te bo stala samo 20EUR več poleg tega se splača - saj boš lahko nadgradil cpu kasneje - če bo to potrebno.

Vzameš R9 280X + i5 + XFX 550W + 75EUR plata - če boš vzel iz hardwareversand.de boš imel dovolj

Tudi če vzameš Z87 plato.. mogoče kasneje nagradiš na kakšen K proc. Vseeno se splača dati tisti 20EUR več kot pa manj...

Zgodovina sprememb…

Če ti po pravic povem nisem čist na tekočem s platami za haswell bo FlyingBee kšno dobro predlagal. Tud pogledal nisem kera je v filmčku samo videl sem ceno 53eur pa sem napisal kako je s temi rečmi.

Kolk je MAX budget?

Article No. HV20Y45KDE
Intel Core i5-4670K Box, LGA1150
ready for dispatch
205,99 €

Delivery date unknown
54,05 €

Gigabyte Radeon R9 280X Rev 2.0 Battlefield 4 Edition, 3GB DDR5, PCI- Express
Delivery date unknown
279,71 €

ASRock Z87 Extreme3, Sockel 1150, ATX
ready for dispatch
98,69 €

ready for dispatch
47,99 €

8GB G.Skill RipJaws-X PC3-12800U CL9
ready for dispatch
69,55 €

Scythe Mugen 4, für alle Sockel geeignet
ready for dispatch
39,99 €

Thermaltake Commander MS-I, ohne Netzteil
ready for dispatch
38,03 €

Če boš iskal po idealo dobiš za 820€ - če ne pa 834€

Non OC pač vzameš cenejšo asus plato za 70€ + i5 4440 pa boš tako mel 65€ manj + brez coolerja... si takoj -100€ čeprav za haswella ti priporočam cooler

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Kolk je MAX budget?

Article No. HV20Y45KDE
Intel Core i5-4670K Box, LGA1150
ready for dispatch
205,99 €

Delivery date unknown
54,05 €

Delivery date unknown
279,71 €

ASRock Z87 Extreme3, Sockel 1150, ATX
ready for dispatch
98,69 €

ready for dispatch
47,99 €

ready for dispatch
69,55 €

ready for dispatch
39,99 €

Thermaltake Commander MS-I, ohne Netzteil
ready for dispatch
38,03 €

Če boš iskal po idealo dobiš za 820€ - če ne pa 834€

Non OC pač vzameš cenejšo asus plato za 70€ + i5 4440 pa boš tako mel 65€ manj + brez coolerja... si takoj -100€ čeprav za haswella ti priporočam cooler

računal sem da bi samo hardware nabavil. cooler bi pomoje potreboval :P seveda pa nimam dovolj izkušenj da bi lahko napamet govoril kaj potrebujem in kaj ne.
razmišljal sem da bi hardware nabavil z nekej nemške strani, ker so baje bol poceni kot slovenske ceprav je postnina zraven. ohisje pa bi doma vzel kot sem pomoje ze omenil.
MAX budged je 700-750€ za hardware + ohišje.. :C več nemorem not dat..

Večina mama plat štancajo na istem tekoče traku, iste delavke in stroji iz istih materialov. Razlika je sam v načrtu in mogoče v kondičih. Sam po mojem med matičnami med 50 in 100 ni druge razlike. Al?
skibidi

Bi vseeno navijal veš zale plata je odlična, za svojo ceno :) res nebi počakal in malo privarčeval. Po drugi strani pa nerabiš navijanja za performance samo zanimalo me je, če hočeš navijat ti je tole top P/P build

http://www.bit-tech.net/hardware/2013/0...

+ dal sem ti še BF4 zraven mogoče prodaš za 20EUR

Article No. HVR550XCDE
Delivery date unknown
54,05 EUR

Delivery date unknown
279,71 EUR

ready for dispatch
47,99 EUR

ready for dispatch
69,55 EUR

ready for dispatch
39,99 EUR

ASRock H87 Performance, Sockel 1150, ATX
ready for dispatch
86,28 EUR

Intel Core i5-4440 Box, LGA1150
ready for dispatch
157,42 EUR

734EUR

poišči na idealo.de pa boš dobil na koncu 10EUR ceneje

samo glej da bo malo večje ohišje notri... - lahko vzameš oz. prišparaš 10EUR na CPu coolerju

Zgodovina sprememb…

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Bi vseeno navijal veš zale plata je odlična, za svojo ceno :) res nebi počakal in malo privarčeval. Po drugi strani pa nerabiš navijanja za performance samo zanimalo me je, če hočeš navijat ti je tole top P/P build

http://www.bit-tech.net/hardware/2013/0...

navijanje me trenutno ne zanima. ciljal sem na močen PC, ki bi igral skyrim na ultra pa ki bi lahko tudi novejse igre kot so bf4 al pa ghosts na high(upam) igral. Torej me je vbistvu zanimalo sledeče:
- nemška stran, ki ma poceni robo in majhno postnino
- vaše mnenje glede tistega builda ki je na videoposnetku prikazan
- vaše mnenje glede kiste ki bi jo za 700-750€ lahko naredil :3
seveda sem z strani prijateljev dobil nasvet za amd procesor, ki bi naj za dosti nizjo ceno soliden bil samo nevem ce se naj v to spuscam :P

se zmeraj sprejemam nasvete, ker bom narocil med 5.2-14.2

Hja, če neboš navijal lahko razmisliš o cenejši matični, pa brez dodatnega coolerja in i7 procesorju.
Al pa vzameš brez coolerja (-40EUR) z malenkost cenejšo matično (-20EUR) in denar vložiš v E3-1230v3 (218EUR) pa maš 4 niti zastonj, brez navijanja za prihodnost.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Recimo:
Intel Xeon E3-1230v3 Bx, LGA1150, ohne Kühler - 217,24 EUR

ASUS B85M-G (C2) - 62,66 EUR

8GB-Kit Team Group Vulcan Series Red, DDR3-1600, CL9 - 66,62 EUR

Gigabyte Radeon R9 280X Rev 2.0 Battlefield 4 Edition, 3GB DDR5, PCI- Express - 279,71 EUR

Seagate Barracuda 7200 1000GB, SATA 6Gb/s - 47,99 EUR

XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply - 54,05 EUR

729EUR + Primerno ohišje.

Ups, bo potreben nek pocen hladilnik zravn za 20 - 30EUR, k so xeoni brez :D
skibidi

Zgodovina sprememb…

GenZNPC je izjavil:

Recimo:
Intel Xeon E3-1230v3 Bx, LGA1150, ohne Kühler - 217,24 EUR

ASUS B85M-G (C2) - 62,66 EUR

8GB-Kit Team Group Vulcan Series Red, DDR3-1600, CL9 - 66,62 EUR

Gigabyte Radeon R9 280X Rev 2.0 Battlefield 4 Edition, 3GB DDR5, PCI- Express - 279,71 EUR

Seagate Barracuda 7200 1000GB, SATA 6Gb/s - 47,99 EUR

XFX PRO550W Core Edition Full Wired Power Supply - 54,05 EUR

729EUR + Primerno ohišje.

Ups, bo potreben nek pocen hladilnik zravn za 20 - 30EUR, k so xeoni brez :D

Je res, da nevem in nimam interesa navijati. Me pa zanima kakšna je cenovna razlika in seveda razlika v moči, če vzamem tisti set, ki se da navijat pa ga ne navijem ali če vzamem to kar si mi ti posredoval in pustim tako kot je ?
Me tudi zanima kaj je razlika med intel e3 in i5 :o

Paecfull
Nevem kaj boš točno delal, ampak za "gaming" je trenutno i5.

Razlika med i5 in i3. i5 ima 4 jedra i3 pa 2 jedra in še 2 threada. Morm rečt, da je haswell i3 že kar dober, ampak še zmeraj mu primanjkuje dodatne moči. Če si na hitro pogledaš CInebench R15/11.5 boš videl, da je na ravni FX 4300- tako, da definitivno je bolje imeti FX 4300/6300 4,5GHhz kot pa i3.

Navijanje ni težko. Vseeno pa nebo potrebno navijat i5 CPU-ja. Tako, da vzami tisto kar sem ti prej predlagal.

LP

Za E3 je vprašal. E3 ti je trenutno cenovno dostopna opcija med i5 in i7. i5 pa 4 jedra, E3 ma 4jedra in 4 niti tako kot i7.

Glede hitrosti pa ga najdeš tukaj, celo en na st ga ima: https://slo-tech.com/forum/t582533/p422... (742)
Kot vidiš je glede hitrosti bližje i7 in hitrejši od navitega i5 4670k.

Kot je rekel flybi, trenutno je za igre i5 dovolj in razlike verjetno nebi opazil. Boš pa razliko opazil mogoče v prihodnosti in v kakšnem drugem programu.
Teh dodatnih 4 niti, neboš z navijanjem nadoknadil.

Pa še prodal se bo lažje v prihodnosti kot en i5.

Glede na cenovno razliko se jaz nebi zajebavala in zgubljal časa z navijanjem. Pa bi direkt vzel E3 pa mam mir za več časa kot z i5.

Evoga, za skyrim je boljši: http://www.computerbase.de/artikel/proz...

Jaz resno ne vidim vzroka zakaj ga nebi vzel. Pa maš boljši performance za isti dnar, brez zajebavanja. Navijanje lahko traja kr nekaj časa in truda pa živcev. Pa še takrat se ti lahko komp sesuje čez 2 mesca krtak iz neba.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Veron ::

Malo pomoči, od prijateljev sin želi "gaming PC" pa nevem točno kaj mi predlagat, da bi bilo "najbolje".

Sicer trenutno je sestavljeno:
- i7 4770
- MSI Z87-G45 Gaming, Z87
- Zotac GeForce GTX 760 AMP! Edition, 2GB
- LC-Power Silent Giant LC6600GP2 - 600W
- Cooler Master K282 z oknom
- Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600
- Wd Blue 1TB

To je sestavljal tamali, ki želi novi pc. Sicer men osebno se zdi plata malo overkill, več rama bi raje dal. Disk pa nevem, wd blue včasih niso veljali glih za najhitrejše.

Kaj predlagate, je to ok ali kaj spremenit. Budget naj bi imel nekje 900eur (okvirno)

iloveboobz ::

tko drag sistem in brez ssdja ?
lcpower napajalc ?
i7 za gaming ?

...

Kolk je pa tamali star, tak čist mimogrede? Za nekega mulca v osnovni šoli bo komp za 500€ čist kul, ker bo čez 2 leti gnjavil za drugega.
skibidi

Hayabusa ::

Veron
Neuravnotežen konfig.
i7 za igre je metanje denarja skozi okno.
Psu preslab.

To:

Pa še en 120mm ventilator za zadaj. Pa bo dost. Čez cajt pa bo bolj vedel, kaj rabi. Ram, al ssd, al novo grafo al nov proc. itd.
skibidi

Zgodovina sprememb…

Shkorc ::

Bi lahko prosil za pomoč pri sestavi namenjeni za obdelavo slik (Photoshop, Lightroom), budget 1k EUR? Omejeno na slovenske trgovine, žal.

Najlepša hvala.

Peaceful je izjavil:

...
Je res, da nevem in nimam interesa navijati. Me pa zanima kakšna je cenovna razlika in seveda razlika v moči, če vzamem tisti set, ki se da navijat pa ga ne navijem ali če vzamem to kar si mi ti posredoval in pustim tako kot je ?

Tudi jaz dam glas za Intel Xeon E3-1230 v3. Vendar bodi pozoren, da bo res v3 (v2 je ivy bridge namreč). Med xeoni e3 in i7 je razlika ciljni trg. Procesorja pa sta arhitekturno popolnoma enaka (e3 ima nižje frekvence, ciljni trg je workstation, zato ima tudi možnost ecc in podobne bonbončke, če so rami in osnovna plošča tapravi). Aja, pa mislim, da imajo E3 izklopljeno grafično jedro.

SuperVeloce je izjavil:

Peaceful je izjavil:

...

Tudi jaz dam glas za Intel Xeon E3-1230 v3. Vendar bodi pozoren, da bo res v3 (v2 je ivy bridge namreč). Med xeoni e3 in i7 je razlika ciljni trg. Procesorja pa sta arhitekturno popolnoma enaka (e3 ima nižje frekvence, ciljni trg je workstation, zato ima tudi možnost ecc in podobne bonbončke, če so rami in osnovna plošča tapravi). Aja, pa mislim, da imajo E3 izklopljeno grafično jedro.

nekaj mi jih je govorlo in so rekli da se i5 bolj splaca kao da je e3 nekaj vmes med i5 in i7 in se bol splaca i5 kupit, ce pa hocem pravo masino pa malo vec dat pa i7 vzet, kar pa pri meni ni mozno. omenili so mi tudi da je trenutno za gejming zelo dober procesor tale : CPU AMD AM3+ FX-6300 6x 3.5 GHz 95W Vishera Box kaj pa ti praviš na to? če sem v denarni stiski omejen, ali se splaca narediti kaki build ki bi se gibal okrog tega amd procesorja in r9 280x graficne ?
lp

i5 4670k je mogoče 10eur cenejši v Nemčiji, 4670 pa nekje 30eur cenejši. Torej, če ne navijaš, se po mojem mnenju bolj splača E3, ker te HT in dodaten cache stane minimalno. Drugo je, ko primerjaš 4670k in 4770k, kjer je razlika skoraj 100eur.

Veron ::

GenZNPC je izjavil:

Kolk je pa tamali star, tak čist mimogrede? Za nekega mulca v osnovni šoli bo komp za 500€ čist kul, ker bo čez 2 leti gnjavil za drugega.

srednješolec je. Ta gnjavi skoraj vsaj dan za novega, ampak k sreči ga starša držita nazaj. tokrat pa je crknil pc od njegove mame pa so se zmenili, da on da svojega njej, on pa dobi novega

SuperVeloce je izjavil:

i5 4670k je mogoče 10eur cenejši v Nemčiji, 4670 pa nekje 30eur cenejši. Torej, če ne navijaš, se po mojem mnenju bolj splača E3, ker te HT in dodaten cache stane minimalno. Drugo je, ko primerjaš 4670k in 4770k, kjer je razlika skoraj 100eur.

nevem.. odvisno kak bo z denarjem.. trenutno nimam dosti na voljo.. tako da se bom se malo pozanimal in do februarja tehtno pretuhtal kaj bi vzel, da potem za ta denar, ki ga imam najbolse dobim :P seveda se ohisje rabim, to pa bom v slo nabavil ker je drugace postnina prevelika z nemcije se mi zdi

i5 + navijanje + hladilnik = E3 (cenovno in povp. hitrost)
i5 4 jedra 4 niti,
E3 4 jdra 8 niti, (E3-1230v3), graično majo tisti, ko imajo v imenu številko 5 na zadnjem mestu recimo 1245)
i7 4 jedra 8 niti.

E3 bo bistveno dlje dovolj hiter/močan za igre kot kak FX.
Recimo če kupiš E3, boš čez par let menjal samo grafično pa bo še vedno za top igre. Če pa boš vzel FX, pa boš moral menjati procesor tut slej ko prej.

Tak da če imaš denar in hočeš največ zato. Boš s temle E3 in 280X dobil največ za svoj dnar, brez navijanja.
skibidi

GenZNPC je izjavil:

i5 + navijanje + hladilnik = E3 (cenovno in povp. hitrost)
i5 4 jedra 4 niti,
E3 4 jdra 8 niti, (E3-1230v3), graično majo tisti, ko imajo v imenu številko 5 na zadnjem mestu recimo 1245)
i7 4 jedra 8 niti.

E3 bo bistveno dlje dovolj hiter/močan za igre kot kak FX.
Recimo če kupiš E3, boš čez par let menjal samo grafično pa bo še vedno za top igre. Če pa boš vzel FX, pa boš moral menjati procesor tut slej ko prej.

Tak da če imaš denar in hočeš največ zato. Boš s temle E3 in 280X dobil največ za svoj dnar, brez navijanja.

hvala za nasvet :D bom zdaj lepo pocakal do februarja pa malo spremljal se kaksne poste, pogledal ce lahko kak do denarja pridem, pa pocakal da vidim klko bodo stari za rd vrgli :3
lp

Valda i7 za 200eur kaj še češ bolšga future proof raketa Amd fx se lahko samo skrije. Pa reskirej še ene 20eur za cpu hlajenje če boš le lahko sej ne da bi se ti kej grel ampak zarad tišine ter na teh original hladilnikih ki na dol pihajo se prah lepo po hladilniku nabere pod ventilatorjem in ga ne hladi nič samo še ventilator tuli moraš dostikrat spihat zadevo. Sej se na pokončnih tud samo počasneje pa že tko je hladilnik bolj zmogljiv in tišji maš dlje časa mir preden ofnaš kišto in spihaš zadevo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

E3 tako nimajo priloženga hladilnika, bo treba vsaj osnovnega vzet.
skibidi

kaj pa pravite na to ?
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-...
je res tale primerjava pravilna? ker potem mi ne gre v glavo zakaj bi bla r9 drazja :o
pa še sledeče,.. kero bi bol svetovali :
http://www.hardwareversand.de/2048+MB/1...
ali
ali

Ne
Bolj pravilno bi bilo R9 280X = GTX 770 ... vendar je po mojem mnenju gleder reviewev za 1080p bolje imeti R9 280X oz. je hitrejša za nekaj % (ki jih neboš opazil). Vseeno bolje vzeti Radeonko open CLitd. in še kasneje jo boš prodajal - jo boš veliko hitreje prodal kot GTX 770
vzami pa gigbyte ali his ali ASUS

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Nisem pretirano aktiven v tej temi, ampak samo opozorilo (upam da jih bo videlo čim več). Če bo kdo prišel spraševati po CAD računalniku, nujno čim več RAMa, hiter proc in NUJNO profi grafo. Trenutno na Q6600, 8 GB RAMa in Radeon 6850 obolevam pri nekih 50 partih pri izdelavi risbe, ne modela!! Traja sekundo po zoom-inu, da pravilno izriše črte.

Toliko, da boste imeli za občutek ;)
««
303 / 1161
»»