» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
291 / 1161
»»

D3m ::

Če ji je to sploh pomembno je pa še dodatni podatek.
|HP EliteBook|R7 8840U|

NightHawk ::

D3m je izjavil:

Če ji je to sploh pomembno je pa še dodatni podatek.

Ja no, stranka ne more vedeti ali je pomembno ali ne če ji tega ne predstaviš. In glede na porabo in OC potencial AMD procesorjev je to verjetno najpomembnejša razlika med tema dvema platama.

D3m ::

Če cilja višji OC potlej, da. Drugače ni pomembno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

RutS ::

Če je to mišljeno kot overclock, potem ne rabim :) saj pravim, sedaj imam računalnik za 30 €, bi pa kupil nekaj za do max 600€ da sem dober za več kot 5 let, pa da lahk komponente nadgradim če bo že sila, to je to... bom jutri nekaj skombiniral in prilimam. hvala lp

rocky_ ::

Lep pozdrav vsem. Kupujem novo mašino in bi mi prav prišel kakšen nasvet mojstrov, ki se na to spoznajo..

Želim nabaviti zmogljiv, zanesljiv računalnik s kvalitetnimi komponentami, ki naj bi kar nekaj let lepo deloval brez okvar in kakšnih večjih nadgradenj. Comp primarno ni namenjen igranju iger, ne rabim ravno top performans, bi pa rad nekaj v smislu najboljšega performance&quality/price razmerja za predviden budged, ki je okvirno nekje 700-900EUR.

Trenutno imam v mislih nekaj takega:
    Procesor: i5,
    8GB RAM,
    SSD,
    1TB disk,
    kakšna bolj poceni grafična (morda celo integrirana?)
    kakšna primerna in kvalitetna matična plošča + ohišje in napajalnik... ?

Če ni prevelike razlike v ceni, bi verjetno kupil pri nas, drugače lahko tudi v tujini.
Se že vnaprej lepo zahvaljujem za vse odgovore in predloge.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rocky_ ()

Jest imam ravno v tem stilu zase in sem zadovoljen. Grafična je dovolj integirana.

i5 4570
8gb 1600 mhz cl9 1.5 V ram (recimo ripjaws)
Crucial m500 120 GB SSD ali pa Samsung 840 EVO 120GB (oziroma 250 ce rabiš)
WD BLUE 1TB Sata 3
Asus H87M-E
Seasonic G 360
Cooler master Silencio 352 (mATX ohišje)

Z 120GB SSDjem bi te moralo priti okoli 600€ iz nemčije. V sloveniji pa verjetno okoli 750.

vaščan ::

Hitr si na 1000eur s kvalitetno robo. V tujini bi se pri taki sestavi že kar nekaj poznalo.
Lahko si pa za začetek sestaviš brez grafične in dokupiš pozneje če te zagrabi za kakšne bolj resne igre nabijat. Te koj olajša za dobrih 100eur pa raje investiraš zaenkrat v kakšno bolj kvalitetno ohišje ter večji SSD. Samo zdele se mi res neda iskat po spletu.

NightHawk odlična sestava.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Sssaga ::

NemMy je izjavil:

LP, da si se jaz malo sposodim temo.

Prisel sem do tocke, ko sem se odlocil da nardim upgrade. Trenutno ticim na socketu 775,s c2d E8400, na Asus P5k-Pro maticni. pred dvemi mesci sem zamenjal graficno (8800gt z asus radeon 7850 2gb). Zdaj pa kolebam med AMD in intel platformo. kupujem samo maticno, cpu in ram. budget je tam 350-400€. Rama je zazeljeno 8GB, po moznosti ne prevec visoki, razlog je Noctua nh d14 cpu cooler. Prosim za predloge, ciljam na build ki bo zdrzal priblizno tako dolgo kot je tale, se pravi cca 5let.

V enaki situaciji je frend. Ima E8400 navit na 4 Ghz + GTX 460. Veliko snema s Frapsi, torej kar nuca resorse :)
Sistem mu pa kar že slabo poganja špile in vse kar dela zraven: Photoshop, Power Director... V glavnem ni navaden user.
Budget do 400€. Ubau sm mu 8GB RAMa, FX-8320 in dobro OC am3+ plato ter Noctuo D14. Vse za ~400€. Najprej je hotu it na i7->predrag, sledil je i5 pa sva dobila FX za velik ceneje. Razliko vrgla v Noctuo. Upam, da bo sistem letel v produkciji videov.

Pa na koncu itak nimaš kej falit. i5 ali FX-8xxx/6xxx, razlike v večini stvari ne boš opazil.

NemMy ::

Sssaga je izjavil:

NemMy je izjavil:

LP, da si se jaz malo sposodim temo.

Prisel sem do tocke, ko sem se odlocil da nardim upgrade. Trenutno ticim na socketu 775,s c2d E8400, na Asus P5k-Pro maticni. pred dvemi mesci sem zamenjal graficno (8800gt z asus radeon 7850 2gb). Zdaj pa kolebam med AMD in intel platformo. kupujem samo maticno, cpu in ram. budget je tam 350-400€. Rama je zazeljeno 8GB, po moznosti ne prevec visoki, razlog je Noctua nh d14 cpu cooler. Prosim za predloge, ciljam na build ki bo zdrzal priblizno tako dolgo kot je tale, se pravi cca 5let.

V enaki situaciji je frend. Ima E8400 navit na 4 Ghz + GTX 460. Veliko snema s Frapsi, torej kar nuca resorse :)
Sistem mu pa kar že slabo poganja špile in vse kar dela zraven: Photoshop, Power Director... V glavnem ni navaden user.
Budget do 400€. Ubau sm mu 8GB RAMa, FX-8320 in dobro OC am3+ plato ter Noctuo D14. Vse za ~400€. Najprej je hotu it na i7->predrag, sledil je i5 pa sva dobila FX za velik ceneje. Razliko vrgla v Noctuo. Upam, da bo sistem letel v produkciji videov.

Pa na koncu itak nimaš kej falit. i5 ali FX-8xxx/6xxx, razlike v večini stvari ne boš opazil.

Jaz sem kar narocil predlagano sestavo. Upam da se obneslo.

benjamin1513 ::

lepo pozdravljeni,
kaj pravite na naslednjo sestavo?

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

računalnik je namenjen poleg vsakodnevni uporabi predvsem igranju zahtevnejših iger . Budget je okoli 800 evrov, gor/dol 50 evrov. Bi se dalo kaj izboljšati ali kje prišparati?

Predvsem me pa zanima če pri mlacomu tudi sestavljajo komponente. Če ja, do kakšne mere in po kakšni ceni?

Zahvaljujem se vnaprej,
-B

Zgodovina sprememb…

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Takole, naredi na novi platformi 1150, Haswell ne pa stari Ivy Bridge.
Prišparaš pa tako, da ga kupiš pri dinokomp, kjer ga lahko tudi sestavijo. Če bo pa še kar preveč pa downgrade grafike iz 770 na 760.
Napajalnik, ki si ga ti izbral je pa zelo podoben temu XFX 550 (seasonic jih dela za XFX na osnovi njihove S12II serije) ampak je ta cenejši.

benjamin1513 ::

slovenski dinokomp je ubistvu dražji, ne?
ne da se mi pa ukvarjati če bo kaj narobe potem tam z avstrijci na dinokomp.at, raje dam malo več pa naj bo od tu.

Drugače pa če mlacom ne sestavlja, bom verjetno naročil pri funtechu.
Hvala za priporočilo napajalnika, ga bom vzel.
Je pa kakšna velika razlika med haswellom in ivy bridgom, da bi ga raje vzel? procesorji z isto frekvenco stanejo 10-20 evrov več pri haswellu, naj prišparam z ivy bridgom ali grem raje na haswella?

hvala zopet, lp

V sami hitrosti je kakih 5% pri istem taktu.
Grafika je boljša, ampak je itaq ne boš koristil.
Plate imajo v osnovi več SATA3 in USB 3 portov. Pa novejši je ;)

izbrisiracun ::

Kaj pravite na tale PC z bigbanga?
Na to ceno bo še 15% popuste(ker vzamem še dve zadevi za 20+€).

Bo pa za vsakega po malem. Od iger(sicer manj zahtevnih) pa do pisarniških zadev in nekaj programiranja. Opažam, da je sicer brez usb 3.0 in ssd-ja. Mogoče bi dokupil ssd.

matic492 ::

Ne...
Zastarel procesor, grafika je noter brezveze, ker je glih za en k*. boljša od integrirane, počasni rami, majhen disk in pa verjetno poceni napajalnik in najbolj poceni matična.

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Grafiko sem dal noter nek minimum kar osebno mislim da se splača kupovat, če misliš res manj zahteven igre potem je integrirana dovolj, ker ti bo poganjala vse igre starejše od nekje 2-3 leti, novejše pa na najnižjih nastavitvah.

Če daš grafiko + ssd ven te pa pride POD 500EUR pa imaš veliko boljši račnalnik kot pa tole iz big banga.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Hayabusa ::

Tkole bi jest naredu aja grafa sm zdej porajtou da je 1gb 2gb bi dal notr 7850.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

Hayabusa ::

Prilepil si enako sestavo.

evo ga. 7790 nima za burek proti 7850.

FlyingBee ::

iz computeruniverse vam že razlika v ceni ene komponente prinese nazaj poštnino, torej pri celem sistemu kjer je 6+ komponent se že pošteno pozna

Meni se je na SSD+Napajalnik+C. H55 poznalo 25EUR,torej če se mi ena stvar pokvari in morem sam plačati poštnino za garancijo sem še vedno dal manj kot v Slo.

Je pa že sam SSD bil 20EUR več s slo, tako da ja, ponekod se že na eni komponenti splača, ker so poštnine danes že zelo nizke, vsaj iz evropa->evropa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Recimo pri grafični sem gledal razliko v ceni slo tujina 70eur matična plošča 20-30eur ter procesor 20-30eur. Hitro se nabere za en SSD disk.

izbrisiracun ::

Hvala za odgovore. Kaj tale computer universe ne sestavlja računalnikov? Saj meni to sicer čisto ustreza, da kupim in sam dam skupaj.

Slooki ::

Dober večer!
Nikjer ne najdem trgovino, ki bi imel na zalogi MSI GeForce GTX 760 2GB Twin Frozr Gaming (grafično) ? Teden nazaj sta jo imel funtech in prav tako tudi dinokomp.at Trenutno pa noben. Trenutno gledam computer universe in piše Ordered on demand Torej dobim čez teden ali dva ?

Lep pozdrav, Matic!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slooki ()

Hashek ::

Dober večer vsem...

Sestavljam si namizni računalnik in nisem najbolj domač v teh stvareh, zato bi rad slišal vaše komentarje na konfiguracijo.
Računalnik se bo uporabljal za vsakodnevne nezahtevne stvari ter občasno igranje iger in zelo redko 3d risanje.
Malo me skrbi, če bo napajalnik dovolj močan. Razmišljam še o zamenjavi radeon 7870 z R9 270x, kaj mislite vi?
Pri funtechu je identična konfiguracija 825€.

http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...

Hvala,
Simon

NejcSSD ::

@Hashek Meni se dopade sestava. Napajalnik bo uredu. Lahko vzameš tudi tele rame:
Kingston ValueRAM 8GB 1333Mhz cl9 - 1.50V in prišparaš 6e. Za občasno igranje iger bo grafična uredu. Če imaš možnost lahko tut R9 270x
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Ciklamen ::

Če želiš še kaj prišparat idi na hardwarevesand ali computeruniverse :) Jaz bi za build pri nas odštel 1120€ z zaslonom, pri computeruniverse-u pa za isti build 1040€ :) in 80€ prišparat ni kar tako, res da je še potem poštnina in vse, ampak čez 20€ skoraj poštnine ne bi smelo bit ^^
- End of the Post ->

loli4212 ::

Pozdravljeni,

zanima me kaj si mislite o tej sestavi, vnaprej hvala za odgovore:
cena je 1199EUR, vendar če bi uzeu na firmo 983EUR:

Procesor Intel Core i7-4770 (Haswell) 3.5GHz Turbo: 3.9GHz
o Pomnilnik: 16GB DDR3 /1600MHz s hladilnikom Kingston HyperX, Corsair ali Crucal
o Trdi disk 2TB - SATA-3 + 120GB SSD
o Grafika: GTX760 2GB MSI GAMING OC, 2xDVI, HDMI, DisplayPort
o Optična enota: DVDRW +/-
o Osnovna plošča: B85-G43 GAMING
o Čitalec kartic 64 v enem USB 3.0
o Priklop USB 3.0 na čelni plošči
o Ohišje ATX črno Xigmatek
o Napajalnik HKC V550 Ver2.2 120mm PFC 75+

Več informacij:

o Procesor Intel Core i7 - 4770 (Haswell) 3.5GHz Turbo: 3.9GHz, vgrajena grafika HD 4600.
o Pomnilnik: 16GB DDR3 /1600MHz (2x8 modul), Corsair Vengeance, Kingston Hyper X ali Crucial Balistix (vsi s
o hladilniki za boljše odvajanje toplote in zanesljivejše delovanje), max 32GB
o Čitalec kartic 64 v enem (podpira vse priljubljene flash kartice) USB 2.0 in USB 3.0
o Grafična kartica PCI-E nVidia GTX760 2GB DDR5 Gaming OC, 2xDVI, HDMI, DisplayPort
o podpora za DirectX 11 in OpenGL 4.2
o Jedro: 1085 MHz / BOOST 1150 MHz
o Spomin GDDR5: 6008 MH
o 1x USB 3.0 priključek spredaj
o Osnovna plošča: B85-G43 GAMING
o oČipovni nabor: Intel(R) B85
o osnovna plošča je izdelana po vojaških standardih visoke kakovosti "Military Class 4" in ima vgrajene tudi posebno vzdržljive kondenzatorje.
o Gaming serija vsebuje število naprednih rešitev:
o - poseben Killer mrežni vmesnik, kateri izboljša odzivnost pri igranju "ON-LINE" iger
o - Audio Boost, vrhunska audio rešitev s Sound Blaster Cinema, kontakti zvočne kartice so pozlateni razširitveni sloti:
o 1x PCI Express GEN 3 (1x16, 1x8)
o 1x PCI Express GEN 2
o 2x PCI Express x1 2.0
o 3x PCI 32bit
o diskovni podsistem:
o 4x SATA 600 Intel B85(R)
o 2x SATA 300 Intel B85(R)
o integriran grafični vmesnik: Da
o integriran zvočni vmesnik: Realtek ALC1150
o integriran mrežni vmesnik: Killer E2205 Gigabit LAN controller
o zunanji vmesniki:
o 1x PS2
o VGA, DVI-D, HDMI
o 6+(2x notranji) USB 2.0
o 2+(1xnotranji) USB 3.0
o 6x avdio
o 1x RJ4
o Ohišje Xigmanatec Asgard ATX:
o - vgrajen dodatni ventilator 120 mm, možnost vgradnje še 2x 120mm
o - reže na sprednji plošči in na straneh za dobro zračenje
o - pritrditev diskov brez orodja
o Izhodi/vhodi na čelni plošči:
o - 2x USB in vhod/izhod
o - 1 x slušalke
o - 1 x mikrofon za zvok
o - čitalec kartic 64 v 1 + USB 3.0 priklop
o Napajalnik HKC V-550, črno
o - pasivni PFC
o - ATX V2.0 za boljšo razporeditev moči po linijah
o - venilator 120mm
o - max 22 dBA
o Dimenzije: 192 x 410 x 475 mm (ŠxVxG)

Računalnik bi se uporabljal za photoshop, 3d modeliranje, igranje igrc, pa te zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loli4212 ()

Predvidevam da je sestavljen računalnik- torej absolutno ne, sam si ga sestavi.
Napajalnik in ohišje sta zanič.
Cena je pa zasoljena.

@NejcSSD hvala za nasvet. Grafična bo pa kar radeon 7870 ostala.

@Ciklamen, sem preveril na obeh straneh, najceneje je na computeruniverse kakšnih 35€ ceneje od naših najcenejših, pa najverjetneje bo tudi najprej od njih prišlo...hmmm? Bom jutri poklical na funtech da vidim kako hitri so lahko...:) Če se bodo potrudili bom kar pri naših naročil

Hashek je izjavil:

@Ciklamen, sem preveril na obeh straneh, najceneje je na computeruniverse kakšnih 35€ ceneje od naših najcenejših, pa najverjetneje bo tudi najprej od njih prišlo...hmmm? Bom jutri poklical na funtech da vidim kako hitri so lahko...:) Če se bodo potrudili bom kar pri naših naročil

Torej 35€ več boš dal samo za to da bo nekaj prišlo v 1-2 dneh namesto 4-5 dneh.. bravo logika. Čeprav dvomim da ti funtech pošlje hitreje kot iz nemčije, če kaj nimajo na zalogi je hitro 3-4 dni v nemčiji pa imajo veliko več stvari na zalogi.

matic492 je izjavil:

Predvidevam da je sestavljen računalnik- torej absolutno ne, sam si ga sestavi.
Napajalnik in ohišje sta zanič.
Cena je pa zasoljena.

Na žalost nimam izkušenj s sestavami računalnikov, se nisem ubadu s tem, zaradi tega tudi iščem comp, ki bi biu u naprej sestavljen. :/

iloveboobz ::

sj ne rabiš met nobenih izkušenj. Če hočeš, ti ga trgovina sama sestavi, ti pa poveš komponente..

iloveboobz je izjavil:

sj ne rabiš met nobenih izkušenj. Če hočeš, ti ga trgovina sama sestavi, ti pa poveš komponente..

Tko bom povedu, pojma nimam kj gre skupi xD

matic492 je izjavil:

Hashek je izjavil:

Torej 35€ več boš dal samo za to da bo nekaj prišlo v 1-2 dneh namesto 4-5 dneh.. bravo logika. Čeprav dvomim da ti funtech pošlje hitreje kot iz nemčije, če kaj nimajo na zalogi je hitro 3-4 dni v nemčiji pa imajo veliko več stvari na zalogi.

narobe sva se razumela....skoraj prepričan sem, da bi iz nemčije prej prišlo.

loli4212 je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

za to smo pa mi tukaj ane :)

iloveboobz je izjavil:

loli4212 je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

za to smo pa mi tukaj ane :)

Tej pa če ma kdo čas lpo prosim, za kaj vi priporočate ;) po možnosti, da je nakup možen v sloveniji.

do kolk $$$

in kaj lahko preneseš iz prejšnega sistema ?

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

do kolk $$$

in kaj lahko preneseš iz prejšnega sistema ?

800-900€
prenest ne morem nič, ker mam trenutno prenosnika, razen windows 8ko :D

klkkkkkkkkkk ::

i5+ 280X ...

Lahka pa kakšen FX 8320 + R9 280X + SSD

Čeprav mimislim da se tud v i5 + 28=X da kakšen ssd spravit notr

velik sreće z 280x ta trenutek..

tole vzam
1. Team Group Elite Series DDR3-1600, CL11 - 8 GB Kit TED38G1600C11DC01
2. Crucial M500 120GB SSD SATA3 2.5" disk 7mm + 9.5mm adapter CT120M500SSD1
3. Procesor Intel Core i5 4570 BOX, Haswell
4. Gigabyte H87M-HD3, Intel H87 Mainboard - 1150
5. Trdi disk WD Green 1TB SATA6Gb/s 64MB (WD10EZRX)
6. Napajalnik XFX Core Edition PRO 550 Watt
7. ZOTAC GeForce GTX 760 AMP! Edition, 2048 MB DDR5, DP, HDMI ZT-70402-10P
8. Ohišje Antec VSK4000E ATX Mid-Tower
802,16 € @ funtech.si

Zgodovina sprememb…

Hashek je izjavil:

Dober večer vsem...

Sestavljam si namizni računalnik in nisem najbolj domač v teh stvareh, zato bi rad slišal vaše komentarje na konfiguracijo.
Računalnik se bo uporabljal za vsakodnevne nezahtevne stvari ter občasno igranje iger in zelo redko 3d risanje.
Malo me skrbi, če bo napajalnik dovolj močan. Razmišljam še o zamenjavi radeon 7870 z R9 270x, kaj mislite vi?
Pri funtechu je identična konfiguracija 825EUR.

Hvala,
Simon

tkole z velik boljšo plato...

tista manjša ferkenca se nebo opazila + GPU 7870 za 200EUR je predrag raje od ASUSA za 185EUR

Zgodovina sprememb…

kaj pa hdd ? kr pozabo..

iloveboobz je izjavil:

kaj pa hdd ? kr pozabo..

sej ga ni imel on pri prejši

@FlyingBee hvala za predlog. Haswel 4570 je OK. Za Asus H87M-E vs B85M-E pa res ne vem če res potrebujem H87. Se mi zdi da vse kar ima H87 boljše in več, ne potrebujem. Ali se motim?

@hojnikb: hdd ne potrebujem...

sama kvaliteta plate je boljša...

več "bonbončkov" tudi včasih prav pride

Zgodovina sprememb…

če ne rabiš hdd, potem vzam 840evo 250G namesto m500 v mojem buildu.
pa odstraniš hdd..

Zgodovina sprememb…

Hashek je izjavil:

@FlyingBee hvala za predlog. Haswel 4570 je OK. Za Asus H87M-E vs B85M-E pa res ne vem če res potrebujem H87. Se mi zdi da vse kar ima H87 boljše in več, ne potrebujem. Ali se motim?

@hojnikb: hdd ne potrebujem...

sama kvaliteta plate je boljša...

več "bonbončkov" tudi včasih prav pride

Točn tko pa s tole grafično tud ni nič narobe.
http://www.dinokomp.si/produkt/sapphire...

sapphire nepriporčam vsaj ne 7870 serij

Pro_moted ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

sapphire nepriporčam vsaj ne 7870 serij

Podkrepi še zakaj. Ne samo tako na blef.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
««
291 / 1161
»»