» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
26 / 1155
»»

alen1 ::

Kupil bi plato malo boljšo samo nevem kaj naj podpira DDR2 ali DDR3. Potem procesor lako že zamenjam če bo prešvoh. Nevem ali se splača vzet ddr3?

T-Majo ::

Rabim PC za sestro:

i5 2.66ghz
Asus P755D
WD6400AAKS 640gb 16mb
Sapphire Radeon HD5750 1GB
Muschkin PC12800 4096MB DDR3
NEC DVD + - RW
Antech 3 Hundred
LC 6550 550W Silent v2.2

AGT 712EUR

Sicer ne misli nekaj igrati iger, vendar bi rad, da nebi bilo kot do sedaj, ko sem vsako leto nekaj dokupoval in ni bilo bistvenega efekta. Ali rajši AMD zadevo? Plošča je ok?

Ali je P55M UD2 od Gigabyte tudi ok? Tako prišparam 30EUR.

PrimozR ::

Ja. Poraja se le vprašanje, zakaj 5750, če ne igra iger? Oz. jih igra, pa si zatiska oči? :)

Če ne igra iger bo popolnoma čez glavo tudi 4300 serija. Nasplošno je tale konfiguracija precej zmogljiva. Nekaj podobnega imam v mislih zase (s 5770), pa vejremti, igram igrice, na 24'' monitorju :D

OK.

Potem pa še nekaj vprašanj? P55M UD2 ali P755D? Ali menjam procesor in matično za AMD Phenom zadevo?

Če ne ta grafična, potem pa ena izmed 4670, 4730, 4770 ali 4850?

Pa rabil bi še nasvet glede napajalnika, na mimovrste je LC650W za 40EUR.
Ne vem pa tudi, kater DVDRW izbrat, vsi mi delujejo isto. LiteON je na mimovrste 26EUR z Nero8, samo ne piše, če je sataII.

Kaj pa disk? Jaz mislim da je ok =D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: T-Majo ()

st0jko ::

Med AMD in INTEL se moraš sam odločit. Z AMD prideš malo ceneje skozi. Glede matične.. ena je mATX, druga pa ATX in podpira CF. Če ne misliš uporabljat CF kupi cenejšo. Naštete grafične so preslabe za igre in predobre za nekoga ki ne misli igrat. Če res igre NE bodo igrale vzameš grafično ranga 4300 za 30EUR. Za igre pa vsaj 4870, 4890 ali 5770. Disk je vredu. Samsung F3 je sicer malo hitrejši, ampak razlika je pri normalni uporabi minimalna. Glede DVDRW nebi jaz kompliciral. Vzameš prvega za okoli 20-25EUR. Napajalnik pa vzemi vsaj 600W LC v2.3.
keks?

Matično definitivno cenejšo, CFa ta komp ne bo videl. DVD-RW kateregakoli SATA. Pa zakaj za vraga vsi tišite 600 W napajalce v kompe, ki porabijo maksimalno 200 W?!?!? 400 W je za tale komp _ČEZ GLAVO_.

Jasno.. dober 400W napajalnik bi bil zadosti močan. Ampak LC pa raje vzemi malo več W.
keks?

Anton ::

Pavilion DV7

Ta prenosnik se mi zelo dopade. Cena je dobra, če upoštevaš miklavžev bon

Ma KATERIKOLI 400 W napajalnik bo zadostoval. Dober 400 W bo pa preživel še 5850.

Simch ::

Pozdravljeni,

kupujem nov laptop ker je moj sedanji naredu samomor! ;) Imam ga šansko kupiti v usa, tako da prideta v poštev predvsem strani www.circuitcity.com in www.bestbuy.com! Potrebujem računalnik ki mi bo služil na vseh področij, ne rabim nekega profi... da pa če bo treba kaj narisat ali al kaj malega odigrat ne bo imel težav :) Nekako se odločam o stvareh podobnih tem:

http://www.bestbuy.com/site/Sony+-+VAIO...

http://www.circuitcity.com/applications... (je refurbished, ima kdo s tem kake izkusnje?)

http://www.circuitcity.com/applications...

Če ima kdo še kak predlog ga bom z veseljem sprejel... zaslon naj je nekje 15.6-17.3... cena pa nekje do 750 usd!

najlepša hvala za pomoč!

MrStein ::

Matično definitivno cenejšo, CFa ta komp ne bo videl. DVD-RW kateregakoli SATA. Pa zakaj za vraga vsi tišite 600 W napajalce v kompe, ki porabijo maksimalno 200 W?!?!? 400 W je za tale komp _ČEZ GLAVO_.

Točno tak.
Ne samo da da več denarja za po nepotrebnem močnejšega napajalnika, bo ta napajalnik tudi več elektrike porabil, ker je izkoristek pri polovični moči slabši (razen če ima "80-plus" certifikat ali podobno).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

zidifuker ::

Živjo,
kupujem prenosnik, cena je od 700 do max 800 eur, potreboval bi ga za šolo in pač vsakdanja uporaba..želim dobro baterijo, čim manj težav z delovanjem in pa da bi zadostoval za teh nekaj let (usaj 5) študija..nekako mi je vseč znamka HP, pavilion 6 iz glave ker pišem s telefona (ja, res potrebujem računalnik :D)sem imel ogledan pri BB, ker je placilo na obroke in lahko podalsam garancijo na 6 let kar se mi zdi velik plus.
Zdaj pa me zanimajo vaša mnenja in predlogi s konkretnimi linki :)
Aja,pa nekako se mi vista ne dopade, zato bi raje win 7 da vidi če je kaj boljše kot vista, drugače mi pa še zmiri xp ostane :P
Najlepša hvala!

Zgodovina sprememb…

urosz ::

Pavlion dv6 ali Toshibo l505

oba sta 799EUR (mislim da dv6 celo manj v eni trgovini)

zidifuker ::

Mi najbolj ustreza ta ponudba pri bb z razrezano ceno tako da grem jutri v akcijo :)

TechnoTroll ::

Pozdravljeni

Kupujem novo mašino, primarno za igre in nekaj photoshopa. Brskal sem po forumih tu in gledal kaj vse se splača in to ter prišel do sledeče konfiguracije.

Hladilnik za procesor SCYTHE Kabuto, z 120x120mm ventilatorjem
AMD Phenom II X4 955 3.2GHz AM3 BOX Black Edition
MBD ASUS M4A78T - E AM3/PCIE/V256/S/R/F/GL/HT3
VGA HD 5850 1GB DDR5 PCIE 2DVI/HDMI/DP FULLS
SAMSUNG 1TB SATA2, 32/7200, F3 ( HD103SJ )
DVD/RW SAMSUNG SH - S223B/BEBE SATA BULK BLACK
PWS COOLER MASTER SILENT PRO M850W RS850-AMBAJ3-EU
Mushkin 996585 - 4GB (2x2GB) DDR3 PC3-10666 9-9-9-24 Silverline

Vse skupaj nanese na sestavi.si 940€, budget imam tam nekje do 1000€. Kakšni predlogi?

Hvala vnaprej!

žalb ::

Načrtujem nakup PC-ja. Uporabljal bi ga v glavnem za programiranje, brskanje po netu in filme. Sm pa tja bi mogoče pognal kakšen špil. Ampak glede na to, da sem zadnjih 5 let uporabljal prenosnik z intelovo grafiko sm glede špilov precej nezahteven. Tako da bi najbrž lahko vzel cenjšo grafiko? V mislih imam nekaj takšnega s sestavi.si:

ASUS M4A77TD PRO 84.33 EUR
Procesor AMD Athlon II X4 620 88.76 EUR
Sapphire HD 4670 512M DDR3 PCIE 2DVI/TVO LITE 60.69 EUR
PATRIOT 2x2GB DDR3 ram, PC3-10600, 1333MHZ 90.56 EUR
HDD WD 500GB 32MB 7200 SATA2 BLACK 55.71 EUR
DVD +/- RW NEC, SATA AD - 7240S 24.49 EUR
Ohišje LC ATX MIDI PRO914B LC5550, 550W 55.33 EUR
-------
459.88 EUR

Monitor bom uporabljal tudi za gledanje TV, tako da mora biti 23 ali 24 inčni. Gledal sem Samsung SyncMaster P2450H 24" za 231,29 EUR na mimovrstah:
http://www.mimovrste.com/artikel/265007...
TV tunerja nisem še dodal k sistemu, ker najbrž ne bo s sestavi.si.

Računalnik imam namen imeti kar nekaj let. Kar glede na to, da razen občasno igric ne igram, ne bi smel biti problem. Kot vsak bi pa za svoj denar rad dobil čim več, tako da me zanima vaše mnenje glede zgornjega sistema. Zapravit pa imam namen med 700 in 800 EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: žalb ()

Odlično si sestavil. Glede monitorja pa poglej temo "kateri monitor kupiti"
keks?

žalb ::

st0jko hvala za odgovor. Sem si sicer že tako veliko pomagal s tvojimi posti na forumu :)
Za monitor sem se pa že skoraj dokončno odločil za Samsung SyncMaster 2494HM. Čeprav sem bil ob poslanem postu v temi o LCD-jih bolj za Samsung SyncMaster P2450H.

lp, blaž

sejmon ::

mi lahko kdo priporoča procesor + mnatično ki je varčna z elektriko.
rabim pa samo:
-matična
-procesor
-1gb rama
-hladilnik za cpu
(dobro bi bilo, da še ima agp vodilo)
Računalnik bo prižgan NONSTOP,uporabljal pa se bo večinoma za brskanje po netu,youtube 720p;
100EUR-120EUR

hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sejmon ()

Steinkauz ::

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...
čeprov ne vem kolk je kej glasev tale ventič
agpja ne boš več dubu

Sem gledal tele minije na ebayu in se dobijo komplet z atom 330 (low power cpu)
To bi bilo ok.
Samo že zdaj rabim vsaj 5xusb
in grafo z DVI.
Tale mini ITXi pa imajo samo 1x pci.

Bila bi super tudi mini ATX plošča z atom 330 procesorjem če kdo ve za to naj da link.(lahko se kjerkoli nahaja).
Sem gledal na wiki in atom 330 porabi najmanj elektrike in dokaj močan...power/performance je super.

MrStein ::

Malo preračunaj koliko boš na elektriki prišparal, pa koliko boš zato več nabavne cene plačal... Da ne boš šparal samo v narekovajih...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Gigabyte S775 G31M - ES2L, DDR2, PCIe, SATA2, VGA 1 41.86
Procesor INTEL Celeron Dual Core E3300, 2,50GHz, Boxed 1 51.67
PATRIOT DDR2 ram, 1GB PC2 - 5300, 667MHz, s hladilnikom 2 41.96
Grafična kartica HD 4350 512MB DDR2 PCIE DVI/HDMI/LOW PROFILE 1 28.98
Skupaj: 164.47
keks?

DMX ::

Pozdravljeni

V Leclercu sem zasledil tale PC

plata Gigabyte GA-P55M-UD2
cpu Core i5 750 2,66 Mhz
4 gb rama 1600 Mhz
NV 250GTS 1gb
750gb Sata 2

cena:699EUR (od tega ti pripišejo na kartico 140EUR, kar pomeni, da te na koncu pride 539EUR)...

A je tale PC vreden tega denarja?

hvala

Gigabyte S775 G31M - ES2L, DDR2, PCIe, SATA2, VGA 1 41.86
Procesor INTEL Celeron Dual Core E3300, 2,50GHz, Boxed 1 51.67
PATRIOT DDR2 ram, 1GB PC2 - 5300, 667MHz, s hladilnikom 2 41.96
Grafična kartica HD 4350 512MB DDR2 PCIE DVI/HDMI/LOW PROFILE 1 28.98
Skupaj: 164.47

Če že, G41 čipset, je 65 nm namesto 90 in zato prišpara še nekaj malega. Little Falls bo za 720p polom, rešitev bi bil ION, a dokler ne bo podpore v Flashu (neke ornk podpore), tudi to ne bo delovalo. Ampak naj bi pa kmalu. Če te zanima, poglej kake Zotac plate, ampak so po 100+ €. Imajo DVI/HDMI, tako da grafične ne potrebuješ, reža je pa PCIe x16. USBjev je pa tudi skorajda verjetno dovolj.

Za Youtube 720p bo verjetno res še najboljša prej omenjena konfiguracija s sceleron E3300, mogoče še če ga malo odviješ, spustiš napetoti na procesorju in čipsetu, itd... Aja, pa pri temle kompu grafične ne potrebuješ, spet vzameš plato, ki ima že DVI gor. za internet bo čez glavo, proc je pa tudi dovolj hiter.

Tale celeron porabi 65w.
Samo 3w manj od procesorja,ki ga zdaj imam.

Atom pa max 10W
Tale plošča s procesorjem stane 88EUR s poštnino znotraj Evrope.(brez davka,brez carine.)

Ima 1x PCI.Sem dam eno grafično low power z DVI.
Rabim pa 8x USB.Ta pa jih ima 4.
Doma imam PCI kartico v USB, ampak ni več prostega slota.
S temi razdelilci za usb zunanjimi pa imam zelo slabe izkušnje.
Sem že imel 3 različne in ob priklopu npr. 500gb diska javi napako, da naprava ni prepoznavna.

Lej, na 720p youtube, vsaj gladek, z Atomom lahko pozabiš takoj zdaj. Če si se pripravljen odpovedati temu, kul, vzemi Atoma. Če želiš gemblat na nVidiino podporo v Flashu (prihaja, je bila novica na STju o tem), vzemi enga IONa (~110 EUR za Zotacove plate). Pri tem grafe ne potrebuješ, USBji pa itak niso edino na I/O panelu. Za 8 USBjev tam boš moral kupiti kar spodobno plato (~100 EUR, brez grafične, itd.)

Itak pa magari za disk napelješ podaljšek in imaš namenski USB priključek samo zanj, ostale pa na razdelilec. Ali pa si kupi spodoben hub.

Pa Celeron porabi do 65 W samo, če obe jedri obremeniš do konca. Lahko najdeš Celeron 420, ki ima TDP 35 W. Čeprav s tem vprašanje kako gladek bo 720p video (lahko probam).

EDIT: aja, pa Zotacove plate imajo x16 PCIe režo, torej lahko noter daš spodobno grafično kartico.
EDIT2:ah, ION plate nimajo sploh, mea culpa. Itak imaš pa spodobno grafo onboard.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Na tem linku še 1080p predvaja brez zatikanja

Zgodovina sprememb…

Ja, navadn, mkv film. Youtube je nekaj drugega ker je flash.

A tako.Jaz sem pa mislil, da je to enako.:D

Ta AthlonXP, ki je notri porabi max 68W (dokler se ne pregreje...problem opisan v drugi temi) in deluje 720p na youtubu.
Če bom s celeronom prišparal samo par wattov, potem se mi sploh ne splača menjavat.:|

Zgodovina sprememb…

UFA! AthlonXP... To je s Celeronom primerjat zmogljivost kot primerjat velikost bohinjskega jezera pa Sredozemskega morja :D Celerona komot odviješ na ene 150 MHz FSBja, kar je 1,9 GHz namesto 2,5, zraven še spustiš napetost, enako narediš na čipsetu, seveda vse to v mejah stabilnosti. Vse bo teklo gladko, poraba bo pa precej nižja. itak je večinoma v idle, odvit bi pomojem porabil bolj nekje 20 W. TDP 65 nm, single core Celerona, ki je na 1,6 GHZ, je 35 W. Jest sem ga sicer imel navitega na 2,4 GHz, da so tudi 1080p filmi delovali gladko, pri E3300 imaš pa prednost 45 nm in dveh jeder (okej, za porabo je slednje bolj minus). Za vsakodnevni komp je mislim da Celeron skoraj boljša izbira, ker je procesorska moč enostavno procesorska moč. Zanašati se na grafično kartico zdaj še ni smiselno, ker ni tolikšne podpore. Čez nekaj let, ko bo povsod, ja, zdaj še ne.

Pa če si delaš varčen PC, pazi na porabo pa na ostale komponente. Eno palčko RAMa, pač 'čim večjo', mogoče 2,5 GB disk oz. SSD, NUJNO pa 80plus PSU, da ti ne bo napajalnik pri porabi 40 W pokuril dodatnih 40 W...

Aja, E3300 ne porabi 65 W NIKOLI! Glavni porabnik pri današnjih CPUjih je predpomnilnik. E6750 ga ima 4 MB, Celeron E3300 ga ima 1 MB. Frekvenco ima E6750 višjo (2,67 GHz), izdelan je v 65 nm procesu, TDP imata pa enak. Torej realno bolj okrog 50 W pri polni obemenitvi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

@PIPI, hvala za pojasnila.

NP, tudi mene matra nekaj low low power za NAS, pa sem si malo ogledal trg, primerjal porabe čipsetov, procesorjev in tako naprej. Za majhno porabo je pač ključ čim manj komponent, kjer vsaka porabi čim manj. Zato 2,5 palčni (laptop) trdi disk oz. SSD. Ampak brez pogojev je največja težava pri napajalcih. Čeprav z 80plus napajalcem, kjer je garantirana vsaj 80% učinkovitost čez celo območje moči, načeloma ne bi smel zgrešiti, ampak taki so vsi 300W ali več. Čeprav za namizni PC to verjetno ni tak problem.

pol3ni ::

LP

Sestri je skurilo računalnik in bi rabila matično,procesor,grafično in ram.
Ostalo je nepoškodovano.Rabila ga bo za šolo in kakšno špilo tudi kdaj obrne.
Pravi da za ceno cca 400 eur.Kaj ji priporočate.
Hvala in LP vsem.

Athlona 640 +4 giga rama + primerno plato + 5750
keks?

Al pa če počakaš na Core i3/i5 v začetku 2010. Ampak to verjetno ne bo opcijo. Ima kake zahtevnejše programe za šolo?

Pozdravljeni!

Kaj mi svetujete za nakup komponent. Rabim pa matično, procesor, disk. Matično bi vzel asus, samo ne vem ali naj vzamem z DDR2 ali DDR3. Procesor AMD potreboval bi takega, ki kuri čim manj vatov lahko je 2 jedrni. Disk pa WD samo ne vem kakšnega. Računalnik ni za igranje iger, zato ne rabim neke vesoljske zadeve, bi pa seveda vzel boljšo plato, da je lahko s časom nadgradim (zamenjam procesor, rame...)

ASUS M4A79XTD Evo
110,75EUR
AMD Athlon™ II X4 620
100,35EUR
Western Digital WD1001FALS "Caviar(R) Black™" 1000GB 7200RPM 32MB SerialATA II 88,78EUR
Mushkin PC3-12800 "Essential" KIT 4096MB 1600 MHz DDR III
100,89EUR
Skupaj
400,77EUR
keks?

jan01 ::

athlon x4 620 lahko v slo dobiš že za 87EUR

vem... pac to je na hitro iz agt.
keks?

Pa tut plata bi bla loh cenejša. Pa diska 640 GB. Pa tudi RAM je po eni strani vseeno, če vzame DDR2. No, tukaj itak ni več take razlike...

Tralala999 ::

Vem da je nametano. ampak PROSIM bo ohišje s tem napajalnikom dovolj za spodnjo konfiguracijo? Prosim za odgovor, ker se mi mudi z naročilom.
Mainboard Socket
- AM3 ASUS
M4A785TD - V
EVO, ATX
1 84.33
odstrani

Procesor AMD
Phenom II X2 550
Black Edition,
3,1GHz, Dual -
Core, S - AM3,
Boxed
1 90.46
odstrani

HDD WD 500GB 32MB
7200 SATA2 BLACK
1 57.70
odstrani

DVD/RW NEC AD -
7241S - 0B
SATA BULK BLACK
1 23.47
odstrani

LCD MONITOR LG
W2343T
1 142.88
odstrani

Logitech LS1 Laser
Mouse, črno -
zelena, USB
1 18.60
odstrani

Tipkovnica
Logitech Deluxe
250 črna
1 9.63
odstrani

Zvočniki Logitech
S - 120, 2.0,
5W RMS, črni
1 9.88
odstrani

Ohišje LC ATX
MIDI PRO914B
LC5550, 550W, črn
1 55.33
odstrani

VGA HD 4870 512MB
DDR5 PCIE 2DVI
1 121.27
odstrani

RAM PATRIOT.DDR3
2x 2GB 1600MHZ
VIPER II 7-7-7-20
1 117.36
odstrani

Skupaj:

730.91

Ja.

Pa tut plata bi bla loh cenejša. Pa diska 640 GB. Pa tudi RAM je po eni strani vseeno, če vzame DDR2. No, tukaj itak ni več take razlike...

Ja PIPI... Lahko je tudi še dražja plata in SSD. Ker ni postavil finančnega okvira sem pač po svoje nametal.
keks?

jah saj sklepaš po namembnosti - za sestro.

To sem sestavil za alen1.. On ni nikjer omenjal sestre. Slabo slediš :D
keks?

A, sestro ma pol3ni. Mea culpa.

A se splača nabavit katero od teh dveh plošč? Sicer ne vidim neke razlike. Zanima me če je čipovje vredu in katero se bolj splača?
http://www.mimovrste.com/katalog/compar...

Dražja je crossfire, cenejša pa ni. Prihrani če nimaš namena uporabljat.
keks?
««
26 / 1155
»»