» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
24 / 1155
»»

TehDucky ::

Mogoče bi si edino pri tvoji sestavi @mare4444, da bi zamenjal za kakšen cenejši ram ter za disk Samsung F3.
http://www.funtech.si/akcijeSlotech.htm = Glej za Ram CORSAIR DDR3 4GB DC Kit 2X2Gb PC3-1333 (TW3X4G1333C9A) 92,00
http://www.funtech.si/ram.htm

P.s.: Napajalnik bo OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

mare4444 ::

hvala za predlog. ima še kdo kakšno idejo?
če bi procesor navil bi tud rami 1600MHz nekaj prispeval al ni bistvene razlike?

Rami z frekvenco 1066MHz Ter 2000MHz skorajda ne bodo imeli vpliva na aplikacije kot so igre ter brskanje po netu. Razlika bo samo v kakšnih programih kot je 3Dmark in SuperPi. Navitje procesorja se bo pa kar ogromno poznalo pri vsem kar boš počel.

lothar ::

Pozdravljeni, kupujem prenosnik do 800 evrov da b gor kšn modelirnik dal in da bi progarmiral. Ma se ne spoznam a mi lahko kdo kaj svetuje. Neki možmosti je :Prenosnik Lenovo ThinkPad SL500 2,2GHz (4414W7B)
Prenosnik HP ProBook 4510s 2,1GHz (NX431EA)

Hp glede na opis me zadostuje mojim potrebam. Razen če je treba za moje potrebe več odšteti.

Lp Lothar

zgavectim ::

Zanima, koliko bi stala ta konfiguracija:
procesor: 3ghz dvojedrni
ram: vsaj 4gb
grafična: 1gb (podpirati mora hd)
trdi disk: 1TB 7200RPM
dvd rom drive

Zanima me predvsem konfiguracija, ki bi perfektno delovala v programu Adobe Premiere Pro CS4. Urejeval bom tudi filme v HD ločljivosti.
Na tej strani so minimalne zahteve: http://www.adobe.com/products/premiere/...
Hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

Johnny_q ::

Pozdravljeni,
mene pa zanima, če kdo pozna kakšno dobro ponudbo za prenosnik nekje okrog 700EUR, pogoj je, da je zraven vključen OS W7. Uporabljal bi ga predvsem za internet (itak) pa za gledanje filmov in občasno delo urejanja slik.
Gledal sem tega http://www.mimovrste.com/artikel/275019...
A se izplača?
Pa zanima me, če piše na Mimovrste, da je operacijski sistem zraven, ali dobim Os tudi na dvdju ali samo prednaloženega?

Za odgovore se najlepše zahvaljujem.

pino ::

Dobil eno ponudbo za PC, pa me zanima ce bi tale kofiguracija sibala montazo HD videa in mpeg2.

Hvala

Intel Core i7-920 2.66Ghz
6GB PC2-5300 MB/sec, 240 pin, DDR2 SDRAM,
1TB SATA 3G (3.0 Gb/sec)5400 rpm,
Blueray 16X DVD(+/-)R/RW 12X RAM (+/-)R DL Blueray Enota
NVIDIA Geforce GT120, 1GB GDDR2, HDMI, duallink DVI,
Integrated High Definition audio, Realtek ALC 888S chipset, podpira
do 7.1 audio channels,
mrežna 10/100 Base-T
Wireless LAN 802.11 b/g, Tv Tuner
Izhodi spredaj: 1×1394, 2×USB, 1×Headphone, 1×Microphone,
1×Line-in,
Izhodi zadaj: PS2 (keyboard, mouse),VGA, 4×USB, 1×1394, SPDIF out
(coaxial), SPDIF in, Audio (side speaker out, rear speaker out, center
speaker out, line-in, line-out, microphone)
Cardreader,
HP multimedia tipkovnica, HP PS2 optična miška,
Vista Home Premium!
CENA:650€ z ddv
LP Pino

PrimozR ::

ROTFL, PCI ethernet in WLAN mrežna s samo 100 Mbit, GT120 z gigabajtom RAM in BLurayem. Pa PS/2 miška :D Vsaj cena je dobra.

RAMa in proca imaš rez problemov dovolj za video obdelavo.

zgavectim ti pa pomisli o quadu. Grafa pa z obdelavo videa načeloma nima veze(ni treba da 'podpira HD ločljivost').

bluefish ::

Dobro bi bilo vedeti, katera matična plošča je notri. Glede na grafično se namreč ne obeta nič kaj dobrega.
Poleg tega DDR2 in i7 920 ne greta ravno skupaj, za obdelavo videa pa tudi 5400rpm disk ni biser.
Skratka, upoštevaje omenjeno bi lahko dobil veliko boljšo ponudbo.

DDR2 je ziher napaka. Glede na opremo bi rekel da gre za en HPjev 'workstation'.

bolj kot berem manj mi je jasno. kot sem večkrat zasledil velja splošno načelo da so amd procesorji boljši za igre, intel pa se bolje navijajo. torej če ga lahko bolje naviješ je tud za igre boljši al se motim?

za isto ceno kot Intel Core i5 se dobi tudi AMD Phenom II X4 965. kateri procesor je boljši nakup za isti denar in katerega se bolje navije? prednost imajo igre.

Za ta denar bi verjetno vzel COre i5, ker je precej hladnejši. Plate imajo večinoma isto ceno, RAM je pa itak isti. Zdej 965ka je v Avstriji (MyLemon) 160 EUR, kar nekoliko spremeni zadevo :>

zame 13EUR ne spremeni bistveno zadeve:)
zanima me kateri procesor je boljši za igre in se ga da bolje navijat na stock hlajenju? razlika v ceni pa je samo 5EUR pri Mlacom-u.

Binji ::

Mi lahko kdo priporoči prenosnik za nekje do 600EUR? Uporabljal se bo večinoma za programiranje, rad bi pa tudi da bi bil sposoben pognati kako (starejšo) igro, tako da bi se integriranim grafičnim karticam izognil. Poganjal bo tudi kakšno virtualno mašino, tako da bi rad tudi vsaj kakih 3gb rama in spodoben procesor. Zaželjen tudi bluetooth modul in kak HDMI izhod.
Upam da nisem dal prehudih zahtev ;)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

j3rn3jk ::

Pozdravljeni,
mi lahko negdo pove kateri prenosniki so trenutni bestbuy za nekje 500EUR ??
hvala :D

urosz ::

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...

tole, če dodaš še 35EUR

pierlo ::

Kolega mi je poslal ponudbo za spodnjo sestavo. Zanima me kako se vam zdi ? in kje cca. se vrti cena za tako kompilacijo?

LP

- MB Socket AM3 MSI AMD 770(ATX,5200 MHz,4 DDR3 SDR,SB,1GbitLAN,Serial ATA II/300-RAID,6xUSB2.0,45nm CPUs support)ret
- CPU Desktop Phenom II X4 955 (3.2GHz,8MB,125W,AM3) box Black Edition
- 2x Desktop Memory Device KINGSTON ValueRAM (DDR3 SDRAM,2GB,1333MHz(PC3-10600),9-9-9-27,Non-ECC,256 x 64,DIMM 240-pin) Retail
- SAPPHIRE Radeon HD5850 1GB PCIe
- HDD Desktop SEAGATE Barracuda 7200.12 (3.5",500GB,16MB,SATAII-300)
- NEC AD-7243S DVD-+RW 24x dvoslojni SATA črn oem
- Internal black cardreader all-in-one - 3,5 w/USB2.0 in front panel - metal housing
- Chassis JET COMPUTER HANTOL Midi Tower, ATX , 7 slots, 2xUSB2.0, audio, Steel, Silver/Black
- Power Supply INTER-TECH Energon EPS AC 230V, 50Hz, DC 3.3/5/?12V, 650W, Retail, Active PFC, 1x120

Montaža, instalacija win7 ( ni origin.), vsi zadnji gonilniki, testiranje, programi po želji

kateri procesor je boljši AMD Phenom II X4 965 ali Intel Core i5 predvsem za igre?
ali se splača kupit AMD Phenom II X4 965, ki je 20EUR dražji kot X4 955?

Kolega mi je poslal ponudbo za spodnjo sestavo. Zanima me kako se vam zdi ? in kje cca. se vrti cena za tako kompilacijo?

LP

- MB Socket AM3 MSI AMD 770(ATX,5200 MHz,4 DDR3 SDR,SB,1GbitLAN,Serial ATA II/300-RAID,6xUSB2.0,45nm CPUs support)ret
- CPU Desktop Phenom II X4 955 (3.2GHz,8MB,125W,AM3) box Black Edition
- 2x Desktop Memory Device KINGSTON ValueRAM (DDR3 SDRAM,2GB,1333MHz(PC3-10600),9-9-9-27,Non-ECC,256 x 64,DIMM 240-pin) Retail
- SAPPHIRE Radeon HD5850 1GB PCIe
- HDD Desktop SEAGATE Barracuda 7200.12 (3.5",500GB,16MB,SATAII-300)
- NEC AD-7243S DVD-+RW 24x dvoslojni SATA črn oem
- Internal black cardreader all-in-one - 3,5 w/USB2.0 in front panel - metal housing
- Chassis JET COMPUTER HANTOL Midi Tower, ATX , 7 slots, 2xUSB2.0, audio, Steel, Silver/Black
- Power Supply INTER-TECH Energon EPS AC 230V, 50Hz, DC 3.3/5/?12V, 650W, Retail, Active PFC, 1x120

Montaža, instalacija win7 ( ni origin.), vsi zadnji gonilniki, testiranje, programi po želji

Zdi se nam, da ga bo treba nekam prijaviti zaradi neoriginalnih windowsev. Če se gre to za trgovino seveda.

Kakšna se vam zdi ta sestava? Glede winsow no comment. Kolk cca so take sestave?

LPd

Kakšna se vam zdi sestava. Računalnik bi uporabljal tudi za občasno video montažo in občasno igranje kakšne novejše igre. Zanima me če se splača zadevo vzeti za 720 EUR . Drugače je pa to iz trgovine, z računom in garancijo, seveda ne za winse:)

Katera trgovina?

V osnovi ne prodajajo komponent, pač samo prenosnike in lcd-je ....

Kaj je konfiguracija vredu al ne? se splača vzet?

st0jko ::

Ja poglej po drugih trgovinah, kakšne so cene teh komponent.
keks?

Aimée ::

Mja, kupujem svoj prvi laptop. Oziroma fotr kupuje, ga bo nekaj časa rabil, potem pa dobim kot darilo za rd. :) Tako, da ... Mja, presrečna sem, no. Ampak seveda se je treba že zdaj zasekirat glede konfiguracije. (ker se fotr glede tega ne sekira posebno, jaz pa sem pač bolj zahtevna)

Fotr pravi, da max. 800EUR. Jaz sem mu rekla, da bom dala zraven pa se lahko vse skupaj tudi na nekje okoli 1000-1100 evrov pomakne.

Glede navadnih računalnikov še znam preverjat, zbirat dobre komponente, pa vse ... Kar se pa laptopov tiče, pa mi vse skupaj ne gre posebno. Tako, da ... rada bi nek na kakem zanesljivem testu dobro ocenjen laptop s 320 ali 500 GB trdega diska, po možnosti 4 GB rama in vsaj 2.3 GHz procesorjem. Aja, pa s čim daljšo avtonomijo baterije, seveda. Diagonala pa naj po možnosti bo 15'4" ali 15'6" ... Ne vem, če sem še kako ključno komponento pozabila, pa po možnosti čim boljše. ^^

Sicer sem včeraj preverjala laptope po naših straneh, ampak nekak nisem našla "ta pravega", ker pač ne vem, če je res dober, če komponentam pripisujem zadostno/preveliko pomembnost in tako.

DELL Studio 1555 - meni osebno je kombinacija celi WOW, samo cena pa mi je izjemno sumljiva.

Tako, da ja, se obračam na vas za kakršnekoli nasvete. :) Časa na žalost nimam posebno dosti, ker ne vem, kako dolgo bom še uspela fotra prepričevati, da naj še ne kupi laptopa.

Kar se Windowsov tiče ... Mja, rada bi vidla, da je že Vista/Win7 gor. Pa da je pri Visti zagotovljena možnost onega "upgrade za 30 evrov" ali karkoli že to imajo.

No, to pa bi bilo res vse. Hvala že vnaprej.

Za tole ceno bi res rekel, da je napaka.

Glede windowsev, si mogoče na kakem tehničnem faksu? kar nekaj jih ima namreč MSDNAA program, prek katerega dobiš zastonj licenco za windowse.

Steinkauz ::

So že popravl. Škoda, da nisinaročila, ker bi ti mogl prodat po taki ceni:)

bluefish ::

Niti ne.

Je bla glih tle enkrat novica, da je eno podjetje prodajal monitorje za 100dolarjev namest 1000(al nek tazga).
V 24ih urah so dobil par tisoč naročil in so mogl prodat potem po taki ceni :)

Novice pa ne najdem...

medulla ::

Zivjo,

prosim za nasvet: silom prilike kupujem prenosnik, ki bo namenjen predvsem obdelovanju dokumentov, prezentacijam, spletu, obcasno multimediji, torej bolj pisarniskemu delu, redko graficnim programom in nikoli igricam - skratka, ne rabim posebej mocnega in zato tudi nisem pripravljena veliko zapraviti :) Poleg ugodne cene sta pogoja se AMD-jev procesor in dobro odzivanje na Linux, zato zaenkrat oklevam med:

Acer Aspire 5538 (http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
in 6530
(http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Na spletu je sploh o prvem malo podatkov o konstrukciji in razporeditvi komponent - ali kdo ve, kako enostavno je pri obeh nadgrajevanje, koliko se segrevata, ali kaksna komponenta posebej rada crkne, kako vzdrzljiva je baterija? Tezav z gonilniki v Ubuntuju ne bi smelo biti, ko sta pripravljena na Linux?
6530 sicer ima boljsi procesor in vec RAM-a, a tudi nekaj reci, ki jih ne rabim (npr. citalec odtisov) in tehta kar 1,1 kg vec, tako da ne vem, ce je zame vreden razlike v ceni ...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: medulla ()

kmetek ::

Je bla glih tle enkrat novica, da je eno podjetje prodajal monitorje za 100dolarjev namest 1000(al nek tazga).
V 24ih urah so dobil par tisoč naročil in so mogl prodat potem po taki ceni :)

Novice pa ne najdem...

Niso dolžni, edino v trgovini, v živo.

popcorn ::

Zdravo.
Bom kar tule vprašal da ne odpiram nove teme.
Skratka menjam računalnik pa sem si tole sestavil. Uporabljam ga pa za vse živo.
Malo grafičnega oblikovanja malo iger (če že kak counter strike al pa kaj podobnega, nisem nevem kak gamer)...predvsem pa da ga ne menjam čez 2 leti.
Prosim za pregled in nasvet:

Xigmatek Asgard Črna 40,36EUR
LC Power LC6600GP2 "Silent Giant" v2.3 52,46EUR
ASUS M4A78T-E 122,41EUR
AMD Phenom™ II X4 955 "Black Edition" 157,39EUR
Xigmatek Achilles 39,08EUR
Mushkin PC3-12800 "High Performance" KIT 4096MB 1600 MHz DDR III 107,62EUR
Sapphire Radeon HD 4870 1024MB GDDR 5 PCI-Express™ 16x 141,11EUR
Western Digital WD6401AALS "Caviar(R) Black™" 640GB 7200RPM 32MB Serial ATAII 63,90EUR
Samsung SH-S222H BEBE Črna 24,21EUR

Skupaj 748,54EUR

Thanks
AMD 955BE, Asus M4A78T-E, ATI 4890

Kar v redu konfiguracija, vendar mislim, da ne boš opazil razlike z matično M4A78 ter z DDR2 rami. Bo pa prišlo kakšnih 100EUR ceneje. Mogoče bi bilo fino pogledat še za trdi disk od Samsunga F3 serija. 500GB ali pa 1TB verzija, pa je odvisno od tebe.

popcorn ::

Super ...hvala lepa za nasvet. Samo a je ta plata ki so jo predlagal kompatibilna z tem procesorjem?
Ker tam vidim da ima drugo podnožje...Se pravi lahko gor nabijem le X4 940..
ali je bistvena razlika v performance vise med tem in 955? Nisem strokovnjak, zato mi številke ne povedo kaj dosti.
Se priporočam za razjasnitev :D

Hvala
AMD 955BE, Asus M4A78T-E, ATI 4890

kljukusa ::

Zdravo,

mam podoben problem :) Menjati moram računalnik pa sem si zamislil tole konfiguracijo:

ANTEC Three Hundred - ohišje
LC POWER LC6600GP2 v2.3 - napajalnik
ASUS P7P55D PRO - plata
Intel Core™ i7-860 - CPU
SCYTHE SCKBT - 1000 Kabuto - CPU hladilnik
A-DATA 4GB (2X2GB) DDR3 1600G - ram
Sapphire HD 5850 1G DDR5 - grafična
WD WD7501AALS Caviar (R) Black™ - HDD
NEC AD-7240S - dvd
SCYTHE Kama Reader2 45 in 1 black - čitalec kartic

računalnik je mišljen tako za delo (od offica do adobe cs4 in CAD programi) kot tudi občasno za kakšen špil. Kakšni komentarji pz nasveti so dobrodošli, hvala že vnaprej.

lp

winchester ::

Pozdravljeni,
Nameravam kupiti računalnik v vrednosti do 1000e,prosil bi če mi lahko pomagate pri izbiri komponent.
Za zdaj sem izbral naslednje stvari:
Procesor: Intel(R) Core™ i7 860
napajalnik: Lc Power LC6550GP "Silent Giant" 550W
GPU: Sapphire Radeon HD 5850
disk: WD1001FALS "Caviar(R) Black
matična ????????????????????
rami ?????????????????????

Uporaba računalnika bo zgolj za igre,vsak vas nasvet bom uposteval saj sem laik na tem področju.Hvala.lp

@popcorn: na M4A78 paše tudi x4 955, na AM2+ matično grejo AM3(novejši) procesorji, medtem ko obratno pa ne (AM3 plošča ter AM2+ procesor odpade). Ni opasne razlike med 940 ter 955, le 955 je malo bolj navit ter je AM3 procesor. Glede na to da je 955 ceneješi za 2EUR od 940 (pri agt.si), je veliko bolj smotrno vzeti 955.

@kljukusa: Mislim, da je vse super, razen mogoče diska. Ne vzemaj 750GB verzij, ker so počasne. Priporočam ti Samsung F3 1TB, če si pa WD fan pa WD 1TB black.

@winchester: Za rame je vseeno kateri so, priporočam OCZ, Corsair pa še kakšne. Tako ali tako so pa vsi povečinoma okoli 100EUR (4GB). Matična pa verjetno kar Asus P7P55D PRO. Mogoče edino zamenjaš kakšen napajalnik kot je LC POWER LC6600GP2 v2.3.

kljukusa ::

@Duck_3: hvala, bom menjal disk :)

mersault ::

Kupujem računalnik, ki ga bom uporabljal za brskanje po spletu, pisanje besedil, urejanje fotografij, gledanje filmov. Igric ne bom igral oz. minimalno.

Na strani agt.si sem na hitro sestavil tale računalnik za 480 eur:
- Cooler Master Elite 331 Črno-Srebrna
- LC Power LC6420 "Black Edition" v1.3
- ASUS P5QL Pro
- Intel® Core™ 2 Duo E7600
- 2x Mushkin PC2-6400 2048MB 800 MHz DDR II
- Gainward GeForce 9500 GT "Silent" 1024MB GDDR 2 PCI-Express™ 16x
- Western Digital WD6400AAKS "Caviar® Blue™" 640GB 7200RPM 16MB Serial ATAII
- Samsung SH-S223B BEBE Črna

Ali je ok za moje potrebe in ali bi se dalo še kaj prišparati?

Hvala.

Gigabyte AM2, M61PME - S2P, DDR2, PCIe +VGA, SATA2 1 42.12
Procesor AMD Athlon II X4 620, 2,60GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed 1 96.71
PATRIOT DDR2 ram, 2x 2GB PC2 - 6400 800MHZ s hlad. 1 76.88
Grafična kartica Sapphire HD 4670 512M DDR3 PCIE 2DVI/TVO LITE 1 60.58
SAMSUNG 500GB SATA2, 16/7200 - Spinpoint F3 (HD502HJ) 1 50.28
DVD/RW SAMSUNG SH - S223B/BEBE SATA BULK BLACK 1 21.50
Ohišje LC 648B, MIDI, 420W, ATX/mATX, black 1 36.94
Skupaj: 385.01€ Sestavi.si

Jaz bi nabavil to.
keks?

Bi se kar strinjal s st0jkovo konfiguracijo. Grafična je resda nižjega ranga, vendar je še zmeraj sposobna poganjati večino novejših iger na High pri 12x10.
Verjetno pa nimaš tolko ogromno filmov, da boš zapolnil vseh 500GB ali pač ?

P.s.:DDR2 rami so abnormalno dragi. Še letos januarja sem dobil boljše OCZ rame za 40EUR 4GB.

HD 4670 512M je boljsa od 9500GT.
keks?

mersault ::

Hvala za odgovore.

St0jko - a nima ta matična plošča že vgrajene grafične kartice? Zakaj potem še posebej kupovati grafično? Pa tudi na tej strani (http://www.hardwaresecrets.com/article/... pravijo, da gre za kartico, ki tememlji na zastareli tehnologiji. A je kljub temu ok?

Kaj pa napajalnik? Ali je v tvojem predlogu vključen?

Ima vgrajeno, ampak te vgrajene so izredno slabe.
4670 je "zastarela", če primerjaš z trenutnimi, najnovejšimi Radeoni. Ponuja pa največ za svoj denar in jo toplo priporočam, če misliš igrat igre, ampak nimaš denarja za kaj boljšega/novejšega.
Napajalnik je vključen zraven ohišja, ni pa nek višek kvalitete ali moči. Bi pa zadostoval za ta sistem.
keks?

BTW... V dveh dneh, odkar sem sestavljal konfiguracijo, so se rami podražili iz 76.88EUR na 91,77EUR

klik
keks?

Iztok Smolic ::

Zdravo vsem,

mrzlično iščem pravo konfiguracijo vendar ne pridem do zaključka. Pogledal sen namreč benchmarke za programe, ki jih največkrat uporabljam (http://www.tomshardware.com/charts/2009... in prišel do zaključka, da se mi veliko bolj splača kupi hitrejše procesorje z manj jedri. Ampak po drugi strani se mi trenutno pri delu s prenosnikom z CD2 z 2,5GHz pozna hitrost ravno pri uporabi več programov skupaj (3 grafični programi, pisarniški, browser + še kaj..).

Torej kateri procesor priporočate za predvsem grafično oblikovanje ter uporabo 10+ programov hkrati? Amd ali Intel?

Hvala

edit: še primerjava (po ceni enakovrednih modelov) Klik

Se mi zdi da Phenom II gladko zmaga in bo moj ;)
-----------/------------

Zgodovina sprememb…

Milsm, da si sam odgovoru.
955 BE za 150eur je čista zmaga...
Edin če mislš navijat nad 4ghz potem poseži po intel...

ozbolt ::

Poceni celoten računalnik:

Trgovina so mimovrste in vse je na zalogi, tako da je kar priročno, me pa zanima če bi kako dugače sestavili ali kje drugje sestavili. Cena se še lahko dvigne do 650E...

PS: AMD/Intel ali Nvidia/ATI mi je vseeno (isto za matično in ostalo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ozbolt ()

kmetek ::

to je zate ugodno?

ozbolt ::

Če grem na ceneje.si za iste stvari ne dobim velikokrat nižje cene. Celo monitorji 22" so dražji, ta je pa celo lep. Reci, zakaj ni ugodno?
««
24 / 1155
»»