» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
22 / 1155
»»

Anton ::

Kaj pravite na ta Netbook, se splača

http://www.odnesi.si/prenosnik-netbook-...

http://www.odnesi.si/prenosnik-netbook-...

Cena se mi zdi zelo vredu.

Zanima me tudi, ali ima kdo kakšne izkušnje z zadevo spodaj HP Touch Smart. Ga je kdo že kupil? Cena za to kar ponuja je zelo vredu, glede da sam zaslon stane veliko več, tudi v Avstriji sem jih gledal, pa so zelo dragi, po 400 EUR več.

http://www.odnesi.si/racunalnik-hp-touc...

globoko grlo ::

dejte mi mal pomagat glede laptopov
mi ni čist jasno glede procesorjev in graf keri modeli so bolš oz. slabš
recimo Intel Core 2 Duo T5870 (2.0GHz) 800MHz FSB-3MB je kolk bolš/slabš od Intel(R) Pentium(R) Dual-Core Processor T4200 800Mhz FSB 1MB Cache

A je fora sam pr frekvencah al še kj druzga?

Pa za AMB vs. intl me tut zanima kaj in kako

kupujem pa do nekje 600-700e

tnx

kubanc ::

FSB = front side bus. je hitrost vodila med CPU in northbridge-om.
core 2 duo ima 2 jedra, medtem ko ima core duo 1 jedro, i ga vidi OS kot 2.
Drgac priporocam Intel ...

zlabo ::

No sedaj sem že malo manj v temi. Tale stran sestavi.si je kar fajn :)

malo sem se poigral in sestavil tole, kaj mislite?

Mainboard S-775 ASUS P5QL Pro, ATX - 76.30€
Procesor INTEL Core 2 Duo E8400, 2 x 3,00GHz, S - 775, Boxed - 157.32€
Crucial 4GB kit ( 2GBx2 ), Ballistix 240 - pin DIMM, DDR2 PC2 - 6400 BL2KIT25664AA80A - 59.66€
VGA HD 4890 1GB DDR5 PCIE 2DVI/TVO LITE - 185.81€
Trdi disk WD Caviar SE16 500GB 16MB 7200 SATA2 WD5000KS - 47.03€
DVD +/ - RW SAMSUNG, SATA S223B - Črn - 21.34€
Ohišje LC ATX MIDI PRO914B LC5550, 550W, črn - 55.32€

Skupaj:602,79€

nekako bi se rad držal Intel-a pri procesorjih in Ati-ja pri grafičnih, ker imam dobre izkušnje.
Vprašanje pa je sledeče: ali se mi sploh splača vzeti HD4890, da ne bo potem na koncu procesor ali pa matična ozko grlo? Ali se mi bolj splača vzeti HD4870 in za to razliko v ceni (55€) poseči po večjem disku ali močnejšem procesorju ali pa boljši matični? Ta matična verjetno ne podpira ATI crossfire? Ali se mi splača vzeti takšno matično, če bom slučajno enkrat v prihodnosti menjal za 2x grafično? No zagotovo pa to nimam v planu naslednje 2 leti...

Precej bolj jasne so mi že stvari, a še vedno sem v temi...

Res hvala za pomoč!

MrStein ::

FSB = front side bus. je hitrost vodila med CPU in northbridge-om.
core 2 duo ima 2 jedra, medtem ko ima core duo 1 jedro,

"core duo" pomeni dobesedno "dva jedra". Torej ima dva jedra, ne enega.
Pentium Dual Core pa so nižja klasa kot Core, po ceni in po zmogljivostih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Dragi ::

Kakšni se vam zdijo tile rami?
Kingston DDR3 4GB 1333Mhz - 62EUR
Meni se zdijo zelo poceni. 4x 2GB za 120EUR = superca

TehDucky ::

@zlabo

Kot si tudi sam rekel, nisi kakšen hud gamer, zatorej ne rabiš grafične 4890. Mislim, da če že 2 leti nisi igral igric, verjetno ne boš opazil razliko, če bo AA(glajenje robov) na 0-2X namesto 8X. Načeloma tudi nebi bilo z very high na high. Pa še to bi moral delat kompromise šele pri kakšni resoluciji 1680/1050 pa na crysis. Recimo, da je 4850/4770 (tudi 4870 je postala zelo dobra izbira zadnje čase), veliko bolj primerna. Nikakor pa ne v računalnik za future, katerega boš verjetno imel vsaj 4 leta, tlačit dvojedernika. Mislim, da bo džinksova druga konfiguracija veliko bolj primerna zate, kot tvoja, ki si jo sestavil.

P.s.: Disk, ki si ga dal notri, je stara WD5000AAKS. Le-ta ima 2x250GB plošči, medtem ko najnovejši Spinpoint F3 od Samsunga pa ima eno ploščo po 500GB, kar naj bi bilo teoretično 2x hitrejše(koliko je, pa nimam pojma, saj nisem še nič testov prebiral).

@Angel478, teli rami so za DDR3 že kar luštna cena. Če ti bo 8GB rama prav prišlo pri delu, ki ga opravljaš, kar nabavi. Drugače je pa 3/4-6GB trenutno zadovoljiva cifra. Zgoraj sem videl, da boš uporabljal za Photoshop oz. za druge podobne programe. V tem primeru si jih kar nabavi.

Še eno vprašanje za koga bolj izkušenega na področju i5. Bo v njegovem primeru i5+8GB rama boljše od i7 860+4GB rama ? Ker cena je praktično ista(10EUR gor/dol).

Sem glih hotu vzet pa sem si premislu. Trgovina tako smrdi da glava peče. Polno tipkarskih napak, slike manjkajo po dosti artiklih, za povrhu pa sploh ne piše nič o trgovini. Se pravi, ni kontakta, ni lokacije, ni številke, nič. Scam stran al pa kej verjetno.

Drugač pa, uporabljat mislim za video obdelavo, sony vegas in after effect večinoma. Recimo zdele v AE ko dam ram preview, mi za par S previewa zasede ves ram. Win7 pokuri 1,2GB, AE ga zafila do 3,98GB.

Zelo rad ni našel 4x2GB palčke poceni, pa so vse drage ko svina. Kolker koli sem računal, izpod 150EUR mi ne pride :'(
DDR3 je drag kot svina.

edit: Zdele si mi dal mislit...
Tuhtam al bi preklical naročilo i5 pa matične in namesto tega vzel novo matično + rabljenga i7.
Cena bi bla res ista.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dragi ()

mare4444 ::

kupujem nov komp za 800EUR. izbral sem naslednjo konfiguracijo:

3R System R450Li Black
ASUS P7P55D LE - Intel P55 Chipset
Intel Core i5-750 (2,67Ghz, 8MB) BOX
OCZ Gold Edition 4096MB / 4GB 1600Mhz cl8 KIT
Western Digital Caviar Black 640GB 32MB - WD6401AALS
IDE LG GH-22NP20
LC POWER LC6600 - 600W
Sapphire Radeon HD 4890 1024MB / 1GB Vapor-X

Skupaj: 795.40 EUR

zanima me vaše mnenje kaj bi lahko spremenil, da bi za isti dnar dobil boljši komp. mnenja so dobrodošla predvsen glede pomnilnika in napajalnika.

deejko ::

Hej,

Moja mami se je odločila, da si kupi laptop. Ker ima v kleti pisarno, se ji ne da ponoči dol viset, ko bi rada uporabljala internet. Torej rabi laptop (HP seveda), ki bi bil bolj kot ne uporabljen za internet, kakšne računovodske programe (nezahtevne) in take stvari.

Cenovno tam do 600EUR bi bila pripravljena dat. Lahko tudi predlagate kakšnega dražjega, vendar bi moral biti res ali zelo zelo uporaben ali pa dimenzijsko dober (lahek, tanek, ...).

[url="http://www.mimovrste.com/artikel/275017... HP ProBook 4510s[/url]

Nekje sem zasledil da so te S serije crap. Ravno zaradi tega (ker nimam pojma) bi vas prosil za pomoč,

Res se vam vnaprej zahvaljujem za vsakršno koli pomoč,

dejko

PrimozR ::

Zakaj 'HP seveda'??

deejko ::

Ker se mi zdi, da so najbolj kvalitetni laptopi.

Kot sem že napisal, sem bolj ali ne laik, tako da me prosim ne loviti na besede.

glede znamke se ne obremenjevat, itak bo čez par let crknu/ti na tla padu/ti ga odnesejo s plaže

glej proc, ram, grafo, disk pol pa primerjej kje dobiš več za manj dnarja
če ti je pa avtonomija pomembna, pa vzem tazga, ki ima 8 celično baterijo
moja 6 celična baterija je zdržala slabo uro in pol, 8 celična pa naj bi občutno več

pierlo ::

Kaj pravite glede primerjave tega compa

http://www.ultrastore.si/index.php?str=...
in tega
http://www.hofer.si/si/html/offers/2827...

Oz. ali bi bilo bolje kupim po komponentah. Kakšne se vam zdijo cene v tej trgovini: http://www.ultrastore.si/index.php?str=...

Rad bi kupil comp od 500EUR do 600EUR. Sem pa tja delam kakšno videomontažo in zalaufam kakšn špil. Preizkusil bi tudi kakšno n
ovejšo igro. Kateri OS priporočate za nov comp, ali 32 ali 64 bitni OS?

LP

Ma dejte že enkrat jemat 64 bitni os. 32 bitni Windowsi sploh nočjo krepnit, tok kot XPji ne. Še kar vztraja in vztraja... jaooo

Naložu bom 64 bitni Seven. Kaj pravite glede zgornjih compov? Verjetno je ceneje če kupim po komponentah.

striker ::

Evo, da še sam vprašam za mnenje glede sledeče konfiguracije. Stvar se bo uporabljala kot delovni stroj, seprav za 3D modeliranje, vizualizacije, grafične zadeve (photoshop, illustrator, ipd..) in seveda za CAD programe.

Cena do cca. 1000€

INTEL CORE I7 920, 2.66 GHZ 8MB LGA1366 BOX
ASUS P6T Deluxe V2 - Motherboard - ATX - iX58
Corsair DDR3 PC1600 4GB
WD Caviar Black, 1TB SATA2, 32MB,7200RPM
Nvida Quadro FX 580
Corsair 650W
ANTEC ohišje THREE HUNDRED

So kje slabosti tega sistema, ozka grla ipd? Ker bi res rad za svoj denar dobil dobro zadevo, ne nekaj, s čimer bodo možne težave...

Hvala že vnaprej!

LP

bluefish ::

Nekaj lahko prihraniš pri Quadro kartici, ki v 3Ds Maxu ipd. itak ni izkoriščena, v CAD pa le pri 3D scenah z veliko poligoni.

Izbrani i7 uporablja TrippleChannel in je torej optimalna izbira 3 x 2GB.
Preostanek sestava pa je stvar okusa.

kerga ot teh treh prenosnikov priporočate, pa zakaj, če se vam da pisat :)

PRENOSNIK HP Probook 4710s C2D T5870 2.0GHz 17.3" LED, 3 GB/320, HD4330 512MB ( YNX628EA) + original HP torba
href="http://www.rolan.si/katalog/34401/PRENO...

PRENOSNIK ASUS K70IO Core 2 Duo T6500 2,1 GHZ / 17,3"/4GB/500GB/NVidia GT-120M
href="http://www.rolan.si/katalog/34441/PRENO...

PRENOSNIK ASUS K70AB AMD X2 ZM84/ 17,3"/4GB/500GB/ ATI HD 4570
href="http://www.rolan.si/katalog/34442/PRENO...

Zgodovina sprememb…

striker plato s P55 in i7 850. Ceneje, hitreje. Grafa pa, kto je rekel BLueFish, če nimaš cele jadrnice naenkrat naložene, praktično ne rabiš. Povej s kakšnimi zadevami se ukvarjaš da dobimo občutek :)

No, ukvarjam se predvsem z modeliranjem in vizualno predstavitvijo stavb. Sepravi, da so stvari precej velike in zahtevne. Potemtakem pride na vrsto tudi grafični del, ki je tudi precej obsežen. Zaradi tega tudi kupujem en temu dostojen računalnik.
Kakšna je sploh izkoriščenost Quadro kartic? Kako se pa navadne grafične kartice odrežejo pri takem delu oz. ali jih programi (3Ds Max, Rhinoceros, AutoCAD) sploh znajo izkoriščat?

Sepravi da i7 850 je boljša izbira? Kakšna je pa ta matična zraven? Koliko je pa razlike v performansah, seveda ob predpostavki, da je namesto prvotnih 4GB rama 6GB. Sem malo bral o temu, pa vidim, da je res bolje 6GB.

Zaenkrat hvala za odgovore!

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: striker ()

dzinks63 ::

Kakšna je sploh izkoriščenost Quadro kartic? Kako se pa navadne grafične kartice odrežejo pri takem delu oz. ali jih programi (3Ds Max, Rhinoceros, AutoCAD) sploh znajo izkoriščat?

Če se misliš resno ukvarjati s temi programi, se ti splača nabaviti quadro kartico, ali pa vsaj softmodat gamersko v quadro.
 GeForce 8800GTS -softmode to- Quadro FX 4600

GeForce 8800GTS -softmode to- Quadro FX 4600

Za i7 850 vzameš 4 GB RAMa, 6 GB je za drugo platformo, ki je triple channel. Če ti je 4 GB premalo, vzemi 8 GB.

Plato pa praktični vseeno katero, le eno s P55 čipovjem vzemi. So pa od 120 EUR naprej (in tudi manj, a so npr. mATX in podobno).

galu ::

Za i7 850 vzameš 4 GB RAMa, 6 GB je za drugo platformo, ki je triple channel. Če ti je 4 GB premalo, vzemi 8 GB.

Plato pa praktični vseeno katero, le eno s P55 čipovjem vzemi. So pa od 120 EUR naprej (in tudi manj, a so npr. mATX in podobno).

i7 850? Verjetno mislite 860...
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

i7 850? Verjetno mislite 860...

Ah, ja, sori. Sem slepo mislil da sta na trgu 850 in 860, sta pa 860 in 870 :) Mi scuzi.

Še nekaj: kaj predlagate kot alternativo grafični kartici Nvidia Quatro? Katera grafična bi ustrezala zgoraj napisani konfiguraciji sistema?

Lp

Alternativo za? Mislim za kakšen scenarij uporabe.

Za uporabo, ki ne vključuje igranje iger... Predvsem programi (Photoshop,Illustrator,AutoCAD,3Ds MAX, ipd,...)

AnZo ::

Pozdrav,
odločam se za nakup prenosnika in izbiram med sledečima:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

in

http://www.nakupovanje.net/prenosnik-as...

Katerega priporočate in zakaj?
V kolikor priporočate katerega drugega v tem rangu cene, prosim za nasvet.

lp in tnx
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

Povej za kaj ga rabiš >.>
Asus se mi osebno zdi bolj kvaliteten (plastika pa to), ima pa 6 celično baterijo in mal slabši procesor, nima pa bluetooth
HPji mi delujejo bolj ceneno, ima pa zato 8 celično baterijo, c2d, ima pa bluetooth.

Sam bi verjetno probal poiskat kakega asusa z HP configuracijo. HPjev pač ne maram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dragi ()

AnZo ::

Neka srednje zahtevna raba. Office, internet, mogoče kakšna easy obdelava slik... nič zahtevnih iger.
Snowboarding is the best thing you can do with your pants on...

lisjak ::

Kaj pravite na tole konfiguracijo ? klik
se splača ? ali se dobi kaj boljšega za okoli 800e ?

lp

Kaj pravite glede grafičnih odločam se med:

Sapphire HD 5850 1GB DDR5 ali 4850 . Znanec ki prodaja compe pravi da bodo čez teden ali 14 dni padle cene grafičnih, ko se bo bolj intenzivno začela prodajat attijeva serija 5.

Procesor bom vzel AMD Phenom II X4 955, baje ni veliko razlike med i5.

Ram bom vzel 4G 1300 Mhz.

5850.

eržo ::

Prijateljca kupuje prenosnik do 500EUR. rabi ga za faks in občasno kakšen film.
Nšel sem dva, ki se mi zdita zanjo najprimernejša (sam se bolj nagibam k toshibi):
TOSHIBA Satellite L300-2CR
Lenovo IdeaPad U350 59-024170
Ali sta zgornja prenosnika prierna zanjo, oz. ali abstaja še kakšna boljša opcija.

Hvala za odgovor...

LP
Muki

gorencg ::

A kdo na splošno priporoča Tron desktope in zkaj ja/ne??

newing ::

Kupujem prenosnika (ja, tudi jaz sem tak :))

Uporabljal pa ga bom za šolo in pa igre (bolj nezahtevne igre - recimo CSS, ne COD4 60+FPS)
Cena naj bi bila tam nekje od 600-800EUR.
Zanima me pa, kje naj ga kupim (prodajalna, internetna (po možnosti z osebnim dvigom) in fizična), katere znamke naj bo (osebno sem zelo nadvušen nad Lenovo).
Se za to ceno splača kupovati iz tujine?

In pa še nekaj drugega: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

A lahko kdo najde podrobnejši opis tega računalnika?
Pa še kakšni splošni nasveti, če jih kdo ima.

Hvala, in, LP

klinker ::

Prijateljca kupuje prenosnik do 500EUR. rabi ga za faks in občasno kakšen film.
Nšel sem dva, ki se mi zdita zanjo najprimernejša (sam se bolj nagibam k toshibi):
TOSHIBA Satellite L300-2CR
Lenovo IdeaPad U350 59-024170
Ali sta zgornja prenosnika prierna zanjo, oz. ali abstaja še kakšna boljša opcija.

Hvala za odgovor...

LP

LENOVO G550L T4200/ 3GB/ 320GB/ BT/ FREEDOS

patiko300 ::

lp

Tudi mene zanima mnenje o tej konfiguraciji. Predvsem grafična kartica in pa kombinacija 6GB rama z i5.

Ali se pa morda splača kupiti posebej komponente?

Hvala,
Gregor

Tammih ::

Nameravam kupiti računalnik za službene namene.. Baza, testiranje, ...
Zanima me kaj menite o prenosniku ThinkPad SL500 ..

lp

lp

Tudi mene zanima mnenje o tej konfiguraciji. Predvsem grafična kartica in pa kombinacija 6GB rama z i5.

Ali se pa morda splača kupiti posebej komponente?

Hvala,
Gregor

Jao kakšno štalo naredi Intel s tripe channel pomnilnikom...

Na i5 oz. na LGA-1156 se uporablja 4 oz. 8 GB RAMa, ne 6.

m4tko ::

rabim pomoč pri naročitvi komponent za sestavo računalnika.. budget je okoli 900 evrov.. sam sem razmišljal o i7 920 in 6gb ddr3 rama, vem pa da je tudi i7 860 ki je podoben kot 920 ampak podpira samo 4gb rama v dual channelu. razmišljal sem tudi o radeonki 5850, trdi disk naj bi bil od 640gb do 1tb, ohišje z zračnim pretokom, mogoče tudi nek hladilnik za procesor da ga bom lahko tudi malo navil. napajalnik pa naj bi bil tako močan da bo to poganjal pa mogoče še malo močnejši če bom kasneje nadgrajeval.. pa še neka dvd enota..

hvala za odgovore.. lp.

'Samo'... Vzemi 860ko, razlike ne boš opazil, sicer pa vzameš 8 GB RAMa. Sicer je pa izbira komponent kul.

za 8gb rama bi potem moral izbirati rame z 1333mhz ker bi drugače prišlo predrago. mi lahko prosim kdo da kakšen link do 4gb ramov 1600 ki so čim bolj cenejši, da vzamem 2 takšna. pa je sploh kaka opazna razlika med 1333, 1600, 1800mhz ddr3 rami?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m4tko ()

Ja, v frekvenci. V resničnem svetu? Bolj ne kot ja.

ja v resničnem svetu sem misliv.. če je vidna razlika da so 1333 počasnejši kot 1600 in le ti počasnejši kot 1800... kaj pa glede ramov kaj nihče drug ne preglejuje foruma da bi mi lahko svetoval?

Blazna raezlika se pozna le v sintetičnih testih, v realnem svetu je pa razlika v redu nekaj %. Tudi med navitimi in nenavitimi RAMi. Več boš naredil, če vzameš LGA-1156 platformo pa 8 GB RAMa oz. npr če bi zneslo cenovno (pa ne), namesto 920 procesorja 870ko. Bo cel sistem precej hitrejši (a tudi dražji).

abruptum ::

Umm, jaz pa kupujem računalnik tko bolj za špilat igre, pa bolj ko gledam manj vem kakšnega, ampak bi pa rad za svoj EUR dobil največ. Imam u mislih mašino za enih 1000EUR, lahk tut 100EUR več, če se splača. Rad bi tut da je naprava kokr se da tiha, ker bo delovala 24/7. ATI/nVidia oz. Intel/AMD mi je vseeno. Če kdo ve za kako tako mašino, prosim za link. ;)

potem bom pa vzel 8gb 1333mhz ddr3 rame.. zdej je pa še vprašanje katero matično za 1156 podnožje.. ker nevem kakšne razlike so med najdražjimi in najcenejšimi mi prosim kdo pove katere so? :) aja pa mogoče še kdo ve za kakšen dober hladilnik za 1156 podnožje ker bi rad imel i7 860-ko tudi navito da sistem izkoristim do konca...
««
22 / 1155
»»