Forum » Omrežja in internet » Prekinjanje brezžične povezave za približno 2 sekundi
Prekinjanje brezžične povezave za približno 2 sekundi
RokDaKirba ::
Zadeva je takšna:
Imam 2 compa, in povezavo urejeno z brezžičnim ruterjem. Na en comp je ruter priklopljen žično, drugi pa do njega dostopa z brezžično mrežno kartico. Obe napravi sta Linksys (ruter WRT54GS, kartica WMP54GS).
Na compu, ki z brezžično kartico dostopa do ruterja, se povezava vsake toliko časa za par sekund izklopi in nato spet priklopi nazaj. In to se zgodi med spremembo signala (iz very good na exellent in obratno). Ne vem ali je to samo slučaj, saj se kdaj signal spremeni tudi brez, da bi se povezava izklopila.
To se dogaja samo na tistem compu, ki brezžično dostopa na ruter, pri tistem na katerega je ruter priklopljen je vse v redu.
Zelo je moteče, ker če nekaj dljam, se DL povsem zaustavi, čeprav je povezava prekinjena samo za par sekund.
Imam dinamični IP, ne vem a to kaj pove... Sam sem dosti nov v teh mrežnih, brezžičnih vodah...
Res bi bil hvaležen za kakršnokoli pomoč...
Hvala
Imam 2 compa, in povezavo urejeno z brezžičnim ruterjem. Na en comp je ruter priklopljen žično, drugi pa do njega dostopa z brezžično mrežno kartico. Obe napravi sta Linksys (ruter WRT54GS, kartica WMP54GS).
Na compu, ki z brezžično kartico dostopa do ruterja, se povezava vsake toliko časa za par sekund izklopi in nato spet priklopi nazaj. In to se zgodi med spremembo signala (iz very good na exellent in obratno). Ne vem ali je to samo slučaj, saj se kdaj signal spremeni tudi brez, da bi se povezava izklopila.
To se dogaja samo na tistem compu, ki brezžično dostopa na ruter, pri tistem na katerega je ruter priklopljen je vse v redu.
Zelo je moteče, ker če nekaj dljam, se DL povsem zaustavi, čeprav je povezava prekinjena samo za par sekund.
Imam dinamični IP, ne vem a to kaj pove... Sam sem dosti nov v teh mrežnih, brezžičnih vodah...
Res bi bil hvaležen za kakršnokoli pomoč...
Hvala
I Tie A Rope Around My Penis And Jump From A Tree!
Don't You Wanna Grow Up To Be Just Like Me?
sznn ::
Ja stvar je v samem protokolu, 802.11g ima možnost spreminjanja hitrosti in pri tem spreminjanju se promet upočasni (ustavi se ne kolikor vem). Meni se je to isto dogajalo, zato sem kar preklopil na 802.11b, ki je pač 11mbps, vendar je konstanten. Lahko pa se malo poigraš na routerju in na advanced wireless settings poizkusiš spremeniti transmition rate na neko fiksno hitrost (mogoče na začetku na 54mbps oziroma če se prav spomnim je oznaka GS za booster torej imaš možnost prenosa 108mbps, potem pa malo testiraš, kako kvalitetna je povezava. moral bi dobiti kak software ki bi ti pokazal, koliko paketov je dropped in potem z nižanjem hitrosti bi počasi prišel na optimum. Malo se tudi poigraj z ostalimi nastavitvami na advanced wireless pa se bo zadeva umirila. Vklopi Burst.
Mogoče bo kaj od tega pomagalo.
Lp
Mogoče bo kaj od tega pomagalo.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6128 (4728) | b3D_950 |
» | Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043NDOddelek: Omrežja in internet | 7160 (5991) | krop |
» | Povezava med dvema routerjema in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 3301 (3009) | ali3n |
» | Hitrost brezžične omrežne povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2128 (1998) | Senitel |
» | router & wirelessOddelek: Omrežja in internet | 1620 (1307) | amigo_no1 |