» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
300 / 370
»»

bambam20 ::

Od doma ima tudi minus, da nisi med ljudmi, kar pomeni manjko socijalnosti.

kuall ::

to pri meni pa ni faktor, ker tisto druženje v pisarni je bolj cigu migu, meni nič kaj dost ne koristi, prej škodi. je pa res, da paše zamenjat okolje, v katerem bivaš, duša ima rada spremembe lokacije (potovanja).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Mike_Rotch ::

Kdo ti pa brani, da greš med ljudi, če delaš od doma? Kolikor imam izkušenj s pisarnami je kar pogosto, da imajo ljudje gor slušalke in bulijo v ekran.

Pa zakaj bi moral biti stalno med ljudmi? A nekateri ne zdržite 2, 3 ure sami?

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

Minusi pisarne:
- Tam si 8h, pa ce si produktiven ali ne. Doma ce imam blokado, skocim malo med ljudi/v naravo/skuham kosilo in pridem nazaj za racunalnik s svezo glavo.
- Folk ti non-stop tezi. Stopis na WC/do hladilnika po pijaco in te trije ustavijo "samo za par besed/nasvet/dopustnisko porocilo". In ze pades ven iz focus modea.
- Ce imas sreco in pisarno samo pol ure stran, je to najmanj ena ura na dan izgubljena. (+urejanje ko gres/prides v/iz sluzbe). Moja ura stane 100eur. Ce vam pot placajo potem OK. Ce ne, je to stran vrzen cas.

Ljudje, ki hodijo v pisarno zaradi socializacije/druzenja/potovanja... bi lahko premislili ali je delovno mesto res namenjeno tem stvarem :))

blokada? kaj je to? včasih sem imel to ja, zdej tega ni več, se hitro odblokira kar za mizo. če se pa ne pač si zapišeš v todo, greš delat kaj drugega in rešiš po šihtu na sprehodu. jaz zelo nerad stvari puščam za kasneje, ker kasneje se mi začne upirat, pol pa padeš hitro v un prokrastinacijski pekel.

še minusi pisarne: preveč v trdo sediš in gledaš v monitor, nezdravo za rit in oči. ne moreš poslušat muzke sproščeno, s slušalkami že ja ampak slušalke imet gor 8 ur ni fajn, zvočniki so boljši.

kuall je izjavil:

blokada? kaj je to?

"not in the mood to think/work/solve problems right now" :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Invictus ::

bambam20 je izjavil:

Služba je služba, družba pa družba.

Sam tega ne mešam...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bambam20 ::

Invictus je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Služba je služba, družba pa družba.

Sam tega ne mešam...

To je res. Ampak če si tok za računalnikom , si mal asocialen. pa tega ne veš.

Zakaj bi bilo doma drugače kot v pisarni. Ko za računalnikom delaš, se ne moreš družiti z ostalimi. Ko ne delaš, se lahko.

Jaz vsako jutro z ženo spijem kavo v miru, pol ure do uro, se podružim z otroci, jih peljem v šolo/vrtec, če je treba. V tipičnem dnevu grem ponavadi 2x na kavo, dopoldne in po kosilu, z različnimi ljudmi. Kosilo lahko v miru pojem z družino.

Če misliš, da remote delo nujno izgleda tako, da si 8 ur sam zaprt v zatemnjeno sobo imaš očitno napačne predstave.

Jaz med povprecnim delovnikom ponavadi spijem eno kavico s kolegi, skocim v morje in predebatiram pasjo klimo z znanci/neznanci, sprehodim psa in z ostalimi sprehajalci recemo kaksno politicno, pred popoldanskimi sestanki pa ponavadi sprehodim se zeno :))

Malajlo ::

Klinac, meni pa paše iti v fabriko delat. Že tako sem doma delal popoldne (in zvečer), da bi pa cel dan tako preživel, no-go. Še med korono sem stegnil stran od familije, ker to je bilo pa res vsakih 10 minut, fotr to, fotr uno. Ja, dejansko sem imel "izolirano" pisarno malce dlje kot bosih nog pet metrov stran. Who cares.
Ko si od doma, greš (nekam) delat. Ko si doma, si doma. Elektronika ugasnjena. Ok, kaj delam ravnokar, je spet mimo mojih načel, ampak če je problem kompleksen, je izziv.
Pa če ne bi hodil v fabriko, bi si omislil pisarno nekje max 500 metrov stran. Da imam mir.
Socializacija je pa seveda druga stvar.

bambam20 je izjavil:

To je res. Ampak če si tok za računalnikom , si mal asocialen. pa tega ne veš.

A v pisarni pa nisi za računalnikom??? Če si pošten do delodajalca, potem delaš. Ali pač bluziš okoli...

Doma je bolje...

- Se pripelje kolega mimo, greva na kavo.
- Mulc je doma, si vzamem 15 minut pavze, pa sem z njim, moja sinišira kosilo.
- Če rabim kam leteti po opravkih zaradi kakih papirjev ali ker ima štacuna glup delovnik, grem.
- Ko mi delajo privatniki, jih lahko prevrjam b.p.
- Ni šefa, ki bi gledal čez ramo.
- Za delo porabim manj časa, kot bi ga v pisarni, kar pomeni, da delam manj, pišem 8 ur. Pa je delo narejeno.
- Ni prevoza v službo, imam več prostega časa. Hočeš nočeš, porabiš za pot in pripravo za v službo 1 uro. Nismo vsi tako glupi, da bi vztrajali v službi, ki je čez cesto...

Pisarna samo še, če drugače ne bi šlo. ZA vse ostalo je remote, ki zdaj postaja popularno tudi v Nemčiji in Avstrija. Švica je pač zgodba zase...

V UK, Beneluxu in Skandinaviji pa ne iščem. Ampak razen UK, so vsi hoteli onsote presence... Čudaki, hočejo, da plačujem davke tam...

Tody ::

Eni mate tako fucked up vrednote in pojme da je to kr zaskrbljajoče.

Če prideš v podjetje in se usedeš v pisarno pa je to to kar moreš narediti za ta dan? Remote ni nič drugega, kot računalnik na drugi lokaciji.

Če gledamo strogo, potem je vsa ta "family time", "buddy time" kraja časa. Seveda se potem zaplete pri 8-16 ampak... Naši ministri še do štemplanja niso prišli kaj šele do nekih pamentih flowow kar se tiče opravljenega dela.

Če gledamo strogo, potem je vsa ta "family time", "buddy time" kraja časa.

Osebno nimam problemov s krajo časa. Vsak dan na tak način ukradem v povprečju 4-6 ur vsaki firmi za katero delam. Po 2 letih očitno to nikogar ne moti, celo nagrado za uspešno delo mi dajo tako, da ponoči spim odlično.

Takoj, ko se začneš zavedat, da je 8 urni delovnik v veliko poklicih zastarel koncept, se ti dvigne kakovost življenja za 100%.

@ Mike se 100 % strinjam ampak recimor Invictus malce shizofreno reče da kradeš čas delodajalcu če v pisarni bluziš potem pa napiše da doma pa se ukvarja z mulce in pije kavice itd...

Tody je izjavil:

@ Mike se 100 % strinjam ampak recimor Invictus malce shizofreno reče da kradeš čas delodajalcu če v pisarni bluziš potem pa napiše da doma pa se ukvarja z mulce in pije kavice itd...

Verjetno zato, ker kljub temu še vedno naštepa dogovorjenih X ur (+ pavze). V pisarni pa mnogi naredijo X ur (s pavzami/bluzenjem vštetim v te ure).

LukiYo ::

Mike, ta zadnji stavek o 8 urnem delovniku si lepo napisal in je logičen, ker miselno delo ne more bit konstanta in ne more imet forsiranega začetka ter konca.

8 ur oz 9-17 jobi to, v primerjavi z remote, kvečjem slabše izkoriščajo, ker imaš vmes cele kose neproduktivnega časa, ko možgani pač zabremzajo (npr po kosilu, po vožnji v gužvi na šiht, itd).

Slabost "work from home" je pa morda ta, da meja med delovnim in ostalim časom hitro postane blurry in se zna zgodit, da se ti delo zavleče (razen za tiste z več samodiscipline).

Pač imaš določene naloge, za katere potrebuješ X ur efektivnega časa. Te ure lahko po potrebi razbiješ na manjše kose in imaš vmes pavze, ali pa ti jih razbijejo sodelavci, ko ti uletavajo z vprašanji, vikend poročili s Krka ipd. Razlika je, da doma si te pavze načeloma razporejaš sam, da ti čim manj motijo efektivno/fokusirano delo. Druga razlika je, da doma lahko med pavzami narediš kaj koristnega (druženje z otroki, pospravljanje, telovadba), če pa si v pisarni pa so te pavze dostikrat čas izgubljen za bluzenje. Z otroki se boš še vedno moral družiti, trava doma se ni pokosila sama. Je pa doma potrebna samodisciplina, da ne kosiš trave (bluziš) vsake pol ure :)

Pat_MaGroin ::

Jaz sem včasih živel na Viču in delal na Rudniku, pa je šlo dnevno 60 min za transfer + pripravo na job.

Plus benz, pa obraba avta, pa riziko debilov na AC, nein Danke.

Watercooler talk pa s sodelavci tudi prek Teamsov udarimo.

Moja firma ima pisarne na 7 lokacijah po svetu, pa je zadnjič CEO rekel, pridite še kaj v pisarno, dokler nam najemne pogodbe ne potečejo, gremo fully remote, yay :). V familiji je dovolj 1 avto, za cote še vedno isto zapravim, ker je treba spodobno zgledat :).

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Tody je izjavil:

Če prideš v podjetje in se usedeš v pisarno pa je to to kar moreš narediti za ta dan? Remote ni nič drugega, kot računalnik na drugi lokaciji.

Če gledamo strogo, potem je vsa ta "family time", "buddy time" kraja časa. Seveda se potem zaplete pri 8-16 ampak... Naši ministri še do štemplanja niso prišli kaj šele do nekih pamentih flowow kar se tiče opravljenega dela.

Seveda je to "kraja" časa... ampak prvo se naj firma odloči ali si ti zaposlen 8ur ali si ti zaposlen da neko stvar narediš... tu se pri nas še vedno kreše logika.

Če jaz sedim na firmi in moram nekaj nardit in to delam počasi in naredim v 1 uri je to to... kao ni kraje časa...

Če pa jaz delam od doma in se fokusiram in naredim hitro vedoč da bom potem 15 min pospravljal, pa je to "kraja časa"...

V obeh primerih sem naredil isto stvar v nekem časovnem obdobju, to da sem si ga 15 min metal na roke ali pospravljal je nepomembno overall.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato se 100% strinjam, ampak država in s tem tudi podjetja gredo pa v drugo smer. Želijo vedeti kdaj si delal! in s tem bodo prislili tudi podjetja da bodo imela seznam kdaj je delavec prišel "v službo" in kdaj odšel. Predvsem za to da si ga bo minister na roko metal ob vseh teh podatkih (pa da zgleda kot da kaj dela...)

Dejmo merit učinkovitost in ne časa. Samo potem je treba postavit cilje in vedit kam naša barka pluje, kar pa ni zmeri lahko ...

Tody je izjavil:

Mato se 100% strinjam, ampak država in s tem tudi podjetja gredo pa v drugo smer. Želijo vedeti kdaj si delal! in s tem bodo prislili tudi podjetja da bodo imela seznam kdaj je delavec prišel "v službo" in kdaj odšel. Predvsem za to da si ga bo minister na roko metal ob vseh teh podatkih (pa da zgleda kot da kaj dela...)

Dejmo merit učinkovitost in ne časa. Samo potem je treba postavit cilje in vedit kam naša barka pluje, kar pa ni zmeri lahko ...

Ne samo da ni lahko ampak je nas celoten sistem delovnega casa (polni delovni cas) zgrajen okrog arhaicne logike da si ti delodajalcu na voljo za 40ur tedensko oz 8 ur dnevno... Namesto da si mu na voljo da opravis to in ono in tretjo...

In zato nagrajujemo delo pocasi ker ni nagrade v 99 postov ce ti opravis nekaj v 45 min namesto 60 min ti ne bo delodajalec rekel priden zdaj pa googlaj 15min ampak ti bo dal dodatno delo

Delo od doma to resuje ker ti da voljo nekaj naredit hitreje ker preostali cas za nagrado porabis po lastnih zeljah

user-pass ::

Pri nas v sluzbi od marca 2019 delamo od doma in se en plus, ki ga niste omenili, je, da je bolniskih manj.

Pro_moted ::

Mato989 je izjavil:

Tody je izjavil:

Seveda je to "kraja" časa... ampak prvo se naj firma odloči ali si ti zaposlen 8ur ali si ti zaposlen da neko stvar narediš... tu se pri nas še vedno kreše logika.

Če jaz sedim na firmi in moram nekaj nardit in to delam počasi in naredim v 1 uri je to to... kao ni kraje časa...

Če pa jaz delam od doma in se fokusiram in naredim hitro vedoč da bom potem 15 min pospravljal, pa je to "kraja časa"...

V obeh primerih sem naredil isto stvar v nekem časovnem obdobju, to da sem si ga 15 min metal na roke ali pospravljal je nepomembno overall.

To imaš neko posebno logiko.

Doler te ne plačujejo "po projektu", pač nimaš kaj svirat delovnega časa v prazno. Lahko pa odpreš s.p., pa si projektno plačan. Takrat pa lahko ležiš kadar hočeš.
Dokler ti pa delodajalec plačuje XX ali celo XXX na uro, pa pač, če si bolj učinkovit od pajaca pri sosednji mizi , si boš moral urno postavko izborit višjo. Ne pa, da odležiš 2 uri od 8ih, ker si prej končal.
Mislim, še par let, pa bomo prišli do tega, da te bo delodajalec moral vsak dan sproti vprašat, kdaj si kaj pripravljen delat, da ne bo preveč motil osebnega življenja.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Dokler ti pa delodajalec plačuje XX ali celo XXX na uro, pa pač, če si bolj učinkovit od pajaca pri sosednji mizi , si boš moral urno postavko izborit višjo. Ne pa, da odležiš 2 uri od 8ih, ker si prej končal.

Zakaj pa višjo urno postavko? A ni bolj elegantno odležati 6 ur od 8 in vseeno zaslužiti dovolj za relativno udobno življenje?

Mike_Rotch je izjavil:

Zakaj pa višjo urno postavko? A ni bolj elegantno odležati 6 ur od 8 in vseeno zaslužiti dovolj za relativno udobno življenje?

Ja, seveda je bolj elegantno.
Ne verjamem pa, da se strinja večina delodajalcev, če si zaposlen za 8 ur.
Zaposlen pa tudi verjetno ne bi bil zadovoljen, da ga plačajo samo 2 uri.

Če si pa samozaposlen in si tako dober, da v 2 urah na dan zaslužiš dovolj, potem pa vsa čast in le tako naprej.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

Nekaj je kar piše v pogodobi, zaradi tega ker zakon pač narekuje da se dela za polno socialno zavarovanje/zdravstvo itd. pač 40 ur na teden. Nekaj pa praksa.

Meni je dokaj senior oseba, ko sem bil še redno zaposlen, povedala, da mu je čisto vseeno če delam 2 ure na dan, dokler je končano za deadline.

Sploh ne vem kako si predstavljaš to, da moraš 7-8 ur neprestano programirat s polno koncentracijo? Če ti to uspe več kot par dni zapored, mogoče tednov, če imaš deadline, potem si superman.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

matic492 je izjavil:

Nekaj je kar piše v pogodobi, zaradi tega ker zakon pač narekuje da se dela za polno socialno zavarovanje/zdravstvo itd. pač 40 ur na teden. Nekaj pa praksa.

Meni je dokaj senior oseba, ko sem bil še redno zaposlen, povedala, da mu je čisto vseeno če delam 2 ure na dan, dokler je končano za deadline.

Sploh ne vem kako si predstavljaš to, da moraš 7-8 ur neprestano programirat s polno koncentracijo? Če ti to uspe več kot par dni zapored, mogoče tednov, če imaš deadline, potem si superman.

Veš kaj, včasih pozabljam, da se tukaj gor pogovarjam z računalničarji :)
Trenutno ste nek vzporeden svet napram večini ostalih poklicev. Tako, da si lahko privoščite takšne oblike zaposlitve.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

error7891 ::

Pro_moted je delodajalec. :)

Doler te ne plačujejo "po projektu", pač nimaš kaj svirat delovnega časa v prazno. Lahko pa odpreš s.p., pa si projektno plačan. Takrat pa lahko ležiš kadar hočeš.
Mislim, še par let, pa bomo prišli do tega, da te bo delodajalec moral vsak dan sproti vprašat, kdaj si kaj pripravljen delat, da ne bo preveč motil osebnega življenja.

Dokler nas plačujejo po urah je pač tako kot sem napisal, žal delodajalci ne nagrajujejo bolj sposobnih z višjimi plačami ampak z več dela (prevečkrat) rezultat je to kar jaz govorim, kolektivna upočasnitev opravljanja nalog, zato pač Slovenci dosti delamo naredimo pa bolj malo, ker delodajalci še vedno mislijo da smo v času ko nas imajo na ure namesto za neko delo.

Pro_moted je izjavil:

Ti nekako ne veš, kako delo preko s.p. poteka. Projektnih zadev je malo, ker to izberejo samo amaterji. Ostali smo plačani na uro. Precej bolje kot če bi imeli redno službo.

Moraš biti res debil, da na s.p. prevzameš projektno delo, kjer nimaš glavne besede.

Če si pa samozaposlen in si tako dober, da v 2 urah na dan zaslužiš dovolj, potem pa vsa čast in le tako naprej.

Tehnično gledano sem sicer samozaposlen, ampak v praksi pa imam "full time" pogodbe. Nisem računalničar.

Samo izkoriščam dejstvo, da je v corporate svetu ogromno bullshita in relativno malo dejanskega dela. Namesto, da bi delal za eno firmo 2 uri na dan in zabil 6 ur po neproduktivnih sestankih, se otepam sestankov in bullshita in raje delam za 2 ali 3 firme po 2 uri na dan.

Kaj pa pol delaš v corporate bullshitu, da si to lahko privoščiš?

Sam še nisem pogruntal kaj naj bi to bilo :D.

Scrum master je :P Pa jire prelaga sem in tja :D

Trenutno imam nazive Growth marketing manager, Product manager in Marketing automation manager. Dejansko večinoma delam analitiko, načrtujem eksperimente na produktih in webu in postavljam razne funnele.

Drugače pa poznam nekaj programerjev, ki delajo enako. Imamo eno privat "overemployed" grupo v kateri imaš vse možne profile. Od ITja do računovodji in vsega vmes.

Veliko office jobov je lahko takih, odvisno od firme, koliko imaš workloada. Tudi kake računovodkinje delajo bolj trdo ko je čas za zaključne račune ja, kdaj vmes pa mogoče malo manj :)

endelin ::

Vsaka čast če lahko z dvema urama dela obračunaš 8 ur:))

Njegovi sefi verjetno niso povsem neumni in to vejo, ampak jim je cost/performance v redu in ce so vsi zadovoljni, potem ni problema.

Problem bi nastal, ce bi se ga nenadoma odlocili stisniti, da njihovi podatki in metrike ne kazejo, da naredi 8h in bi moral dokazovati... konec koncev mu pogodba (verjetno) pravi, da dela 8h >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

TheBlueOne ::

Ce je koncern, potem zna biti, da jim je dosti vseeno. Ce imajo zanj denar je boljse 2 uri kot nic ur. Tam kjer je dosti denarja in projektov praviloma dalec ni casa za nek micromanagement.

Njegovi sefi verjetno niso povsem neumni in to vejo, ampak jim je cost/performance v redu in ce so vsi zadovoljni, potem ni problema.

Ne vem, če vejo, ampak imaš prav, niti ni pomembno. Saj pravim, trenutno poleg plače redno dobivam nagrade za uspešnost, očitno jim performance odgovarja.

c3p0 ::

Saj se najde, poznam primere. 1h se da razvleči tudi na par dni, mora pa le pravilno vodit taske in reporte. "Manager" tehnično nima osnov, samo, da milestones štimajo in lahko grafeke riše.

Osebno bi raje pustil, kot da se bi šel takih iger, zato mi tudi JU nikoli ni dišala (razen manjše plače).

Če delaš od doma je drugače, kot pa da moraš vseeno 7 ur sedet v pisarni in gledat v luft, to je tudi mene ubijalo, če sem kdaj na taske čakal. Se je zgodilo, ko sem delal za nemce, da sem PM-u rekel da nimam nič za delat in nič taskov, pa je rekel ok, ti dam nove, pa sem rabil čakat 2 dni da sem dobil nov task, vmes sem moral pa v luft gledat, to je skoraj bolj stresno kot pa delo :D

Jaz efektivno delam 4-6 ur, sem dejansko vprašal šefa in je rekel, da je to OK, da me imajo za opravit naloge, če jih ni, ni moja krivda, da pa morajo plačat 8 ur na dan, ker človek mora od nečesa živet. Ampak si vedno najdem tudi sam delo, ker folk je počasen in potem lahko gledaš v luft, če si prehiter in jih čakaš.

Če lahko firma za Front licence (ker je babam to fino fajn) zagoni 150k na leto, potem se ne bodo sekiral za enga balkanca, če res dela 8 ur na dan :).

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch je izjavil:

Ne vem, če vejo, ampak imaš prav, niti ni pomembno. Saj pravim, trenutno poleg plače redno dobivam nagrade za uspešnost, očitno jim performance odgovarja.

Jap, to so ti normalni odnosi v delovnem razmerju. Meni ponavadi dajo nagrado in dvignejo plačo ravno takrat, ko se mi zdi da pa sem pa mogoče res malo preveč gledal v zrak. :))

Vprašanje: kako vam američani talajo povišice? Po koliko časa, sami pristopijo ali bo treba s CPI ciframi pojamrat? :D

matic492 je izjavil:

Če delaš od doma je drugače, kot pa da moraš vseeno 7 ur sedet v pisarni in gledat v luft, to je tudi mene ubijalo, če sem kdaj na taske čakal. Se je zgodilo, ko sem delal za nemce, da sem PM-u rekel da nimam nič za delat in nič taskov, pa je rekel ok, ti dam nove, pa sem rabil čakat 2 dni da sem dobil nov task, vmes sem moral pa v luft gledat, to je skoraj bolj stresno kot pa delo :D

In v takem primeru je home office zlato... pač tačas spucaš itd...

Saj se najde, poznam primere. 1h se da razvleči tudi na par dni, mora pa le pravilno vodit taske in reporte. "Manager" tehnično nima osnov, samo, da milestones štimajo in lahko grafeke riše.

Jaz sem na srečo že v fazi, ko mi nihče ne daje taskov niti jih ne gleda. Na dveh firmah imam relativno senior pozicijo, svoj team, budget in obvezo, da konec kvartala stvari štimajo.

Veš kolk časa požre fejkanje taskov in delanje lepih grafov :)

Pat_MaGroin je izjavil:

Vprašanje: kako vam američani talajo povišice? Po koliko časa, sami pristopijo ali bo treba s CPI ciframi pojamrat? :D

Pri nas imamo 2x letno performance review in 1x letno usklajevanje tarife.

Pat_MaGroin je izjavil:

Jaz efektivno delam 4-6 ur, sem dejansko vprašal šefa in je rekel, da je to OK, da me imajo za opravit naloge, če jih ni, ni moja krivda, da pa morajo plačat 8 ur na dan, ker človek mora od nečesa živet. Ampak si vedno najdem tudi sam delo, ker folk je počasen in potem lahko gledaš v luft, če si prehiter in jih čakaš.

Če lahko firma za Front licence (ker je babam to fino fajn) zagoni 150k na leto, potem se ne bodo sekiral za enga balkanca, če res dela 8 ur na dan :).

jah, če firma nima dela in opraviš vse seveda ni problema če manj delaš, kaj pa naj bi šel premetavat pesek iz enega kupa na drugega?
problem je, če se firma utaplja v delu ti pa delaš po 4 ure.

velikBrokoli ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Jaz imam enkrat na 2 tedna 1on1 s founderjem, ampak tukaj gre za startup. Lahko tam pojamram ali predebatiram karkoli me muči.

Pri večji corpo firmi (10k+ zaposlenih) sem pa bolj balkanski contractor in na pol leta podaljšamo pogodbo in je takrat čas za dvige :D

Zgodovina sprememb…

««
300 / 370
»»