» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
286 / 367
»»

ytodf ::

To je bolj fancy. Osebno se na sestankih ne kažem s kamero, morda na spoznavnem začetku, ker sicer z grdim videzom podrem, kar prej povem ali napišem, sicer pa naše ekipe nismo neki vzajemni gledalci, dokler se fakture podpisujejo :-) Moje ime in priimek sicer vrneta nekaj vrstic, k sreči ne iz socialnih greznic...

Z vzdevki nimam problemov, sem dobil idejo pri enem profesionalnem forumskem prepirljivcu. Ko vidim, da sem kaj preveč povedal (kot v tej temi, ko me je Modri sprovociral s svojimi absurdnimi in slabo domišljenimi večkratniki), zamenjam pojavo.

;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ytodf ()

Vanquish ::

novejsi notebooki imajo moznost ali switch off kamere ali pa fizicnega zapirala kot ga je ytodf prilepil (integriranega)

kuall ::

ytodf=gtfo=še en, se zdej ne spomnim. se zameri ljudem, dobi PNG in gre delat nov account. :D

back on topic: programerji imajo na splošno boljše plače in kar je še bolj pomembno, boljšo prihodnost (bodo bolj iskani), kot sistemci. sem se zadnjič z enim sistemcem pogovarjal, sem bil presenečen, kako eni tanko piskajo tam.

Kuall, pa ti si pravi Sherlock, kolikor se spomnim, samo gtfo je imel PNG, naj moderatorji preverijo, lahko pa pogledaš ti sam. Na zamero ljudi samih po sebi niti ne dam, je pa zoprno, da nekateri nesrečneži doxxxajo, ker so v resnici intelektualno bolj šibki, in me lovijo na izjavah in (ne)doslednosti... Jaz lahko upokojim račun kadarkoli, se ne istovetim z računom, sem se naučil od veliko boljših :-)

Pa banalna vprašanja postavljam preko novih accountov, brez da kdo kaj pametuje o informatiki in zaslužkih, ker bi mi morale ene stvari biti samoumevne ali kaj :-)

No, ZDAJ nazaj ontopic :-)

Zgodovina sprememb…

zanimivo je, kako se po stilu pisanja da hitro ugotovit identiteto. tvoj stil pisanja je malo čuden, da človek velikokrat ne ve, kaj je tvoj point. pač generacijski prepad.

kar se pa tiče služenja 500€ na dan: verjamem, da je to možno, jaz to skoraj delam (slabih 400 na dan). edina razlika je, da ne zase ampak za firmo, v kateri sem zaposlen. plus jaz to delam za slo firme, ne za tuje. če pa delaš za tuje in brez posrednikov pa bi moralo bit možno 1000€ na dan. v glavnem, dost rezerve je tukaj. za eno veliko firmo plačat 1000€ na dan tudi ni veliko v primerjavi z vsemi ostalimi stroški, ki jih ima.

Če je moj stil čuden komu na forumu, me ne moti prav veliko, ko bo čuden pa tistim, ki podpisujejo odobrujejo fakture, se bom pa res zamislil :-)

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch ::

jaz to skoraj delam (slabih 400 na dan). edina razlika je, da ne zase ampak za firmo, v kateri sem zaposlen.

Če firma za tvoje delo zaračuna 400 eur na dan, še ne pomeni, da je direktno tvoje delo vredno toliko. Stranka, ki plača 400 eur na dan firmi, plača še kaj drugega kot tvoje delo. V tvoje programerske ure so vračunane vse ure vseh, ki omogočajo, da ti delaš za firmo. Od računovodje, ki ti nakaže plačo do projektnega vodje, ki skrbi, da so stvari narejene do tistega zaničevanega FDVjevca, ki piše Facebook poste zato, da firma dobi kakšno novo stranko.

no sej se delno strinjam, dejstvo je pa, da večino tazajebanega dela naredim jaz in bi se teoretično dalo zmeniti s strankami brez vseh teh posrednikov. kar je enim uspelo, ki se v tej temi hvalijo s 500€/dan. tisto plačo bi si že sam nakazal, ni tak problem.

Tody ::

Ta zajeban del je dobit posel, skomunicirati rešitev problema, programiranje je pač še en del...

Pa malce poglej po računih, dvomim da gre samo za 50 eur na uro

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tody ()

to je podobno, kot da bi rekel, da je tazajeban del trgovcem prodati pridelek, dejanska pridelava kmeta je samo še en del.
čist možno je odsekat posrednika in sam prodat stranki. o tem jaz govorim. in v to smer je treba razmišljat, če hočeš več služit. to je nekaterim uspelo narediti. no ali pa delajo za tuje programerske firme po večjih tarifah od doma. to sta 2 opciji, kako več služiti. eni celo združijo oboje, uni pa največ služijo.

111111111111 ::

kuall je izjavil:

back on topic: programerji imajo na splošno boljše plače in kar je še bolj pomembno, boljšo prihodnost (bodo bolj iskani), kot sistemci. sem se zadnjič z enim sistemcem pogovarjal, sem bil presenečen, kako eni tanko piskajo tam.

Odvisno kje sistemc dela. Če dela za firmo katere primarni posel ni IT, ponavadi res tenko piska, ker ga ne cenijo. V progamerskih firmah pa so dobri sistemci zelo iskani.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

a še vedno so manj iskani in cenjeni kot programerji :)

TheBlueOne ::

Mike_Rotch je izjavil:

jaz to skoraj delam (slabih 400 na dan). edina razlika je, da ne zase ampak za firmo, v kateri sem zaposlen.

Če firma za tvoje delo zaračuna 400 eur na dan, še ne pomeni, da je direktno tvoje delo vredno toliko. Stranka, ki plača 400 eur na dan firmi, plača še kaj drugega kot tvoje delo. V tvoje programerske ure so vračunane vse ure vseh, ki omogočajo, da ti delaš za firmo. Od računovodje, ki ti nakaže plačo do projektnega vodje, ki skrbi, da so stvari narejene do tistega zaničevanega FDVjevca, ki piše Facebook poste zato, da firma dobi kakšno novo stranko.

Ne smes pozabit del, ki lahko b.p. dela na projektu minus:
- Garancija in s tem popravila v garanciji
- Odgovornost in stroski ter jajcanje povezano s tem
- Morebitna insolvenca narocnika

Invictus ::

TheBlueOne je izjavil:

Ne smes pozabit del, ki lahko b.p. dela na projektu minus:
- Garancija in s tem popravila v garanciji
- Odgovornost in stroski ter jajcanje povezano s tem
- Morebitna insolvenca narocnika

To je odvisno od pogodbe...

Če imaš time + material, odpadeta zgornji postavki.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mislim, da je tu bilo bolj govora o slo firmi, ki racuna drugi firmi 400€ za zaposlenega.

LukiYo ::

kuall je izjavil:

zanimivo je, kako se po stilu pisanja da hitro ugotovit identiteto. tvoj stil pisanja je malo čuden, da človek velikokrat ne ve, kaj je tvoj point. pač generacijski prepad.

kar se pa tiče služenja 500EUR na dan: verjamem, da je to možno, jaz to skoraj delam (slabih 400 na dan). edina razlika je, da ne zase ampak za firmo, v kateri sem zaposlen. plus jaz to delam za slo firme, ne za tuje. če pa delaš za tuje in brez posrednikov pa bi moralo bit možno 1000EUR na dan. v glavnem, dost rezerve je tukaj. za eno veliko firmo plačat 1000EUR na dan tudi ni veliko v primerjavi z vsemi ostalimi stroški, ki jih ima.

"Jaz to skoraj delam": Tako, kot se je Janazek hvalu doma, da je skor 5ko dobu, ker jo je un zraven dobu.

Drugač pa vem kaj želiš rečt in komot to zrihtaš zelo hitro z accountom na Upwork s postavko 50 eur za svoje najmočnejše področje - če si dober, boš še poceni za nekoga!

Ali pa delaš pogodbeno na običnih programerskih projektih v tujini in dobiš tolk. Praktično imaš celo Evropo na dlani, samo en lep profil na linkedinu in mal googlanja.

Če se pa naučiš še Mandariščine, pa lahko ob poslanem CVju dopišeš še poljubni znesek - kolk plače želiš :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LukiYo ()

user4683 ::

Se vrtimo v krogu.. mislim, da je ravno kuall že 10 strani nazaj podal isto ugotovitev - da on lahko črta vse vmesne člene in služi 500/dan direktno pri naročnikih... ampak da ne bo :))

njyngs ::

V tej temi se kup enih pa istih mentalnih revežev kurči s svojimi zaslužki, ampak nikdar niso bili tega sposobni dokazati. Na internetu je koneckoncev vsak lahko kar hoče. No, za nekatere izmed zgornjih se pod mizo že ve kdo so, zato je toliko slajše brat njihovo nakladanje.

Zaenkrat je edini približek realnemu stanju na slovenskem IT trgu anketa, ki jo vsako leto izvede Miha Medven. Če bi nakladanje iz te teme prenesli v tisto anketo bi verjetno bila povprečna plača ITjevca v sloveniji 5x višja.

Tema se pač bere kot "to si ti, kaj sem pa jaz", "jaz mam tvojo plačo + še malo več - ne glede na to koliko boš rekel!", "jaz mam miljon, vsi ki nimate ste pa nesposobni in leni". Tema se je popolnoma izrodila in lahko glede na zadnjih par straneh vidimo kdo so akterji, ki so krivi za to. Ego je jebena stvar, sploh ko moraš bit na internetu nekaj, kar v realnem življenju nisi.

njyngs, imaš prav...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Styrian11 ()

zadnjih par postov so sami tipični slo tech izpadi :))

njyngs je izjavil:

V tej temi se kup enih pa istih mentalnih revežev kurči s svojimi zaslužki, ampak nikdar niso bili tega sposobni dokazati. Na internetu je koneckoncev vsak lahko kar hoče. No, za nekatere izmed zgornjih se pod mizo že ve kdo so, zato je toliko slajše brat njihovo nakladanje.

Zaenkrat je edini približek realnemu stanju na slovenskem IT trgu anketa, ki jo vsako leto izvede Miha Medven. Če bi nakladanje iz te teme prenesli v tisto anketo bi verjetno bila povprečna plača ITjevca v sloveniji 5x višja.

Tema se pač bere kot "to si ti, kaj sem pa jaz", "jaz mam tvojo plačo + še malo več - ne glede na to koliko boš rekel!", "jaz mam miljon, vsi ki nimate ste pa nesposobni in leni". Tema se je popolnoma izrodila in lahko glede na zadnjih par straneh vidimo kdo so akterji, ki so krivi za to. Ego je jebena stvar, sploh ko moraš bit na internetu nekaj, kar v realnem življenju nisi.

Kaj bi želel imeti dokazano, da je programerska postavka 50eur/h? To potem nanese 400 na dan bruto, minus dopusti, minus davki, minus bolniške, itd. Čisto normalen example. Lahko pa da sem narobe razumel kaj želiš dokazano...

111111111111 ::

njyngs je izjavil:

Ni. Ker sem reševal anketo in pokriva izključno programerski del. Nima sistemcev, mrežarjev, securitya.. Skratka anketa je daleč od realne slike.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Morda to:

https://www.boljsaplaca.si/salaryinfo/r...

Ocitno je od teh:

https://www.deloglasnik.si/

,ce kdo slucajno pozna.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Recordman je izjavil:

one too many je izjavil:

Saj so, kot sem napisal v prvotnem sporočilu, prispevki in davki v Sloveniji pri enakih zneskih podobni kot v Franciji ali Nemčiji. Razlike se začnejo večati šele pri zneskih, ki jih redkokateri Slovenec zasluži (okoli 10000 € bruto). To verjetno velja tudi za večino Evrope.

Razlike niso samo pri visokih plačah.
Recimo v primerjavi s severnimi sosedi: Slovenija ima splošno davčno olajšavo 3,5k, Avstrija pa 11k. Tudi pri minimalnih plačah (avstrijskih) razlika ni zanemarljiva, vprašaj dnevne migrante, ki že leta vpijejo zakaj takšna doplačila dohodnine v Sloveniji.

Ja, samo če meni ponudijo šiht preko ceste za 1.500 bruto ali pa šiht v Avstriji z dnevno vožnjo 100km+ v obe smeri za 2.500 bruto se mi bolj splača ostat doma... (za isto delo) ker prihranim dosti več časa in še avta ne rabiš kot če se fijakam gor in dol
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

user4683 ::

LukiYo je izjavil:

Kaj bi želel imeti dokazano, da je programerska postavka 50eur/h? To potem nanese 400 na dan bruto, minus dopusti, minus davki, minus bolniške, itd. Čisto normalen example. Lahko pa da sem narobe razumel kaj želiš dokazano...

Nekaterim cene, ki so bile dosegljive že davnega leta 2008, ali pa cene, ki jih dosega povprečen vaški avtomehanik, za IT v letu 2022 nekaj nepredstavljivega :)

Mato989 je izjavil:

Ja, samo če meni ponudijo šiht preko ceste za 1.500 bruto ali pa šiht v Avstriji z dnevno vožnjo 100km+ v obe smeri za 2.500 bruto se mi bolj splača ostat doma... (za isto delo) ker prihranim dosti več časa in še avta ne rabiš kot če se fijakam gor in dol

Tako razliko skoraj sigurno dosezes s skrajsanim delovnikom v AT in lepo kompenziras ure.

Kolikor so meni znana razmerja v neto smislu za srednje kvalificirane je bolj SLO 12 x 1000EUR, AT 14 x 2000EUR. Se mi zdi, da nekje do 2000EUR bruto v Sloveniji, vsaj dvakratnik, pri visjih pa je vedno manj razlike. AT ima dodaten plus, da dosti lazje napredujes, ker praviloma res ni tipicne slovenske fovsije.

Mimogrede ne smes gledati citiranih plac, ker so v 99% najnizje po kolektivni pogodbi. Praviloma je vsaj +25% pa do + x 100%.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Ni. Ker sem reševal anketo in pokriva izključno programerski del. Nima sistemcev, mrežarjev, securitya.. Skratka anketa je daleč od realne slike.

Vsekakor je dobrodošlo, da vzpostaviš boljšo anketo, ki vse to pokriva.

LukiYo je izjavil:

Da, narobe si razumel. No, v bistvu je mišljeno to, da tile ki toliko opletajo s kurci po tej temi... lahko pokažejo svoj s.p., d.o.o. na AJPES-u in potem stojijo za svojimi trditvami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

Ne moremo pokazati zadeve na AJPESu, ker bilance normirancev niso javne...

Poleg tega bi delili preveč osebnih podatkov...

Saj ste vabljeni na pivo/kavo, pa nihče noče priti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

secops ::

Zadnjič mi je kolega poslal tale link in gre za zelo zanimivo branje: https://blog.pragmaticengineer.com/soft...
Verjetno je nekaj podobnega tudi pri nas. Zato pa ljudje iz prve skupine obtožujejo tiste iz tretje da lažejo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: secops ()

njyngs je izjavil:

111111111111 je izjavil:

njyngs je izjavil:

Vsekakor je dobrodošlo, da vzpostaviš boljšo anketo, ki vse to pokriva.

LukiYo je izjavil:

Da, narobe si razumel. No, v bistvu je mišljeno to, da tile ki toliko opletajo s kurci po tej temi... lahko pokažejo svoj s.p., d.o.o. na AJPES-u in potem stojijo za svojimi trditvami.

Nek oris rednih plač, pogodbeno/projektno je ponavadi več plačano, ker je za določen čas trajanja, itd.

https://kruschecompany.com/internationa....

Mike_Rotch ::

V čem je problem? Ne verjameš, da Invictus zasluži toliko ali ne verjameš, da so plače takšne nasploh?

Če prvo, ti ne morem pomagati. Če drugo, poglej linke, ki sem jih prilepil par strani nazaj na remote job portale, kjer je polno jobov z urno postavko 50€ in več.

secops je izjavil:

Zadnjič mi je kolega poslal tale link in gre za zelo zanimivo branje: https://blog.pragmaticengineer.com/soft...
Verjetno je nekaj podobnega tudi pri nas. Zato pa ljudje iz prve skupine obtožujejo tiste iz tretje da lažejo

Zanimivo branje.

Me zanima kako bi bilo pri nas.

LukiYo je izjavil:

...lahko pokažejo svoj s.p., d.o.o. na AJPES-u in potem stojijo za svojimi trditvami.

Lahko pa ti (anonimno) poveš kaj delaš (in za koliko ali pa tudi ne). Če je tvoje znanje aktualno, na nivoju, imaš leta izkušenj, ti lahko na ZS pošljem kakšno tako ponudbo ali jo preusmerim nate. Celo plačano lahko dobim, če pripeljem dobrega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LukiYo ()

Invictus je izjavil:

Kaj ne - Grof pogosto vabi na kakšno kosilo, sicer ni zelo blizu, ampak včasih se izplača :-)

Sem sicer raje za to, da se me obravnava kot zaupanja nevrednega lažnivca, za ceno forumske anonimnosti...

LukiYo, recepljen much? :-)

Zgodovina sprememb…

ytodf je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kaj ne - Grof pogosto vabi na kakšno kosilo, sicer ni zelo blizu, ampak včasih se izplača :-)

Sem sicer raje za to, da se me obravnava kot zaupanja nevrednega lažnivca, za ceno forumske anonimnosti...

LukiYo, recepljen much? :-)

Da fuq, zato pa je kot je...

LukiYo je izjavil:

Hecam te, če si razcepljena osebnost, ker se sklicujes na post, katerega si sam avtor :-)

Ehm, recepljen - še zame je malo prezgodaj za takšne kixe, oprostite.

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tako razliko skoraj sigurno dosezes s skrajsanim delovnikom v AT in lepo kompenziras ure.

Kolikor so meni znana razmerja v neto smislu za srednje kvalificirane je bolj SLO 12 x 1000EUR, AT 14 x 2000EUR. Se mi zdi, da nekje do 2000EUR bruto v Sloveniji, vsaj dvakratnik, pri visjih pa je vedno manj razlike. AT ima dodaten plus, da dosti lazje napredujes, ker praviloma res ni tipicne slovenske fovsije.

Mimogrede ne smes gledati citiranih plac, ker so v 99% najnizje po kolektivni pogodbi. Praviloma je vsaj +25% pa do + x 100%.

Ja ampak kaj pa mi kompenzira dejstvo da danes ne rabim avta, da se ne rabim vozit in tvegat nesreče, da sem lahko cel čas v kratkih hlačah ali trenerkah itd...?

Da ne omenjam pol jebanja s FURSom ko moraš plačat davek pa se jajcat še s tem...

Ok, če zamenjaš delo od doma z drugim delom od doma to je OK, pol mi je vse kar je več kot 200€ neto razlike v plus dovolj da konkretno o tem razmislim... ampak da bi pa šel z dela od doma na delo kjer se moram vsak dan vozit 100+km in moram kupit nov avto (ker ga nimam) pa pride samo v poštev ob 3x moji neto plači, torej vsaj 3.300€ neto(za enako količino ur in delo pon-pet)... toliko pa nekak ni interesa :P
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

ytodf je izjavil:

LukiYo je izjavil:

Hecam te, če si razcepljena osebnost, ker se sklicujes na post, katerega si sam avtor :-)

Ehm, recepljen - še zame je malo prezgodaj za takšne kixe, oprostite.

NP, mal sem trim-al citat, ki ga je napisal nekdo par postov višje. To je odgovor zanj, ki pravi, da naj ljudje poleg plač objavijo še svoje podatke, ker drugače ne verjame. Torej še enkrat: Naj napiše kaj dela, kolk časa, in če je dober, mu z veseljem preusmerim ponudbo. Naročniki celo nagrajujejo za kontakt dobrega programerja. Če zna dovolj / ima aktualna programerska znanja, garantirano dobi dobro plačilo, v okvirih ki se omenjajo v tej temi.

Smurf ::

Meni je pa ravno ta tema dokaz, kako se je na anonimnih forumih tezko pogovarjat o resnih zadevah. Bolj kot ne je 3/4 postov prepucavanje/trolanje kdo koliko zasluzi, brez neke dodane vrednosti. Ze na FB slovenski developerji so debate malenkost boljse, kjer se vsaj vecina podpise tudi s pravim imenom. Se bolje pa je v zivo ali pa v zaprtih skupinah.

Ocitno se forumom pocasi izteka cas.

Smurf je izjavil:

Bolj kot ne je 3/4 postov prepucavanje/trolanje kdo koliko zasluzi, brez neke dodane vrednosti.

Ja, sem sicer predlagal vejitev teme na Plače in Honorarje, seveda, obe javno dostopni, vendar ni pravega interesa, izgleda. Se pa absolutno strinjam, da je bolje ne verjeti prepucavanju/trolanju kdo koliko zasluzi. No, ne vem, če je to res bolje, nekako že je.

matic492 ::

Ne vidim pointa o tem da se plače objavljajo? Recimo jaz uradno (pogodba) niti ne smem povedati kakšne dohodke imam.

A vam ni dovolj dejstvo da je možno, da nekdo toliko služi? Ali je to kdorkoli na tem forumu je irelevantno.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

pegasus ::

Mi smo danes dobili plačne liste za celo lansko leto in cifra je še ene 20% višja, kot sem jo uspel sam naračunat ... pa že tako padem ven na desni strani grafa na oni anketi o plačah ;)

Smurf je izjavil:

Meni je pa ravno ta tema dokaz, kako se je na anonimnih forumih tezko pogovarjat o resnih zadevah. Bolj kot ne je 3/4 postov prepucavanje/trolanje kdo koliko zasluzi, brez neke dodane vrednosti. Ze na FB slovenski developerji so debate malenkost boljse, kjer se vsaj vecina podpise tudi s pravim imenom. Se bolje pa je v zivo ali pa v zaprtih skupinah.

Ocitno se forumom pocasi izteka cas.

Res čudno, da je 3/4 postov kdo koliko zasluži v temi o plačah...Dodana vrednost je pa lahko v tem, da ljudje opišejo še svoja znanja zraven in pade kakšna ponudba. Da ne ostane samo pri besedah. Sigurno pa ne moreš pričakovat, da se bodo ljudje podpisovali zraven, saj jim je na koncu itak vseeno kaj si kdo misli.

dodatna vrednost bi bila, da se zberejo linki, do portalov s katerimi imajo uporabniki dobre izkusnje.

LukiYo je izjavil:

Res čudno, da je 3/4 postov kdo koliko zasluži v temi o plačah...Dodana vrednost je pa lahko v tem, da ljudje opišejo še svoja znanja zraven in pade kakšna ponudba. Da ne ostane samo pri besedah. Sigurno pa ne moreš pričakovat, da se bodo ljudje podpisovali zraven, saj jim je na koncu itak vseeno kaj si kdo misli.

Vsebina je zelo revna. Vecinoma se samo nekaj posameznikov ponavlja v iskanju samopotrditve. Relevantne informacije pa moras prakticno iskati s povecevalnim steklom.

matic492 ::

Vanquish je izjavil:

dodatna vrednost bi bila, da se zberejo linki, do portalov s katerimi imajo uporabniki dobre izkusnje.

Jaz sem stranko za popoldanca, našel na upwork.com Samo moraš filtrirat low-ball offerje kjer iščejo pač indijce za peanut money. Freelancer.com je katastrofa po mojih izkušnjah. Polno spama in čudno job offerji.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Vanquish je izjavil:

Recimo.

Ali pa linki do anket o placah, sirse izkusnje o placnih razredih na posameznem podrocju/geografski regiji, etc., ne pa samo jaz-jaz. Potem pa, ce je kdo uspesen in se mu zdi, da ima informacije, ki bi pomagale ostalim lahko recimo tudi to opise (na kaksnih portalih isce sluzbo, s katerimi recruiting agencijami je povezan, na kaksnem podrocju dela, ...)

Smurf je izjavil:

Bolj kot ne je 3/4 postov prepucavanje/trolanje kdo koliko zasluzi

Predvsem dosti je izpadov fovšije ali nečesa podobnega, kot je tudi tale tvoj na en način. Začnejo pametovat, da lažeš ali kaj podobnega. Če napišeš, da zaslužiš 500€ na dan in ti nekdo nazaj pribije "AMPAK" je to pač dokaz, da je imel kratek stik v buči. :D

Če misliš, da so vse kritike vezane na foušijo si pa res ubog v duši in glavi. Se vidi, da nimaš kaj več za ponudit drugim, kot evre. Kot je napisal Smurf. Ta forum je popolnoma egocentričen in vse je le "jaz, jaz, jaz". Namesto doprinosa v skupno dobro gre le za kup hvalisanja ter hkratnega zaničevanja drugih v stilu "če ne zaslužite toliko ste leni in nesposobni". To je izredno moteče in ne spada v teme kjer se pogovarjajo zreli ljudje.

@LukiYo: hvala, osebno znam poskrbeti za sebe in mam dovolj dela. Lahko pa zapišeš zadeve javno vsem tistim, ki potrebujejo dodatno delo.

heh, tebi že fovšija seka, resnica boli, ne? jaz nisem nič pisal v smislu ste ubogi, ker ne zaslužite veliko niti nisem nikogar zaničeval, to se je v tvoji glavi spletlo. bolj sem dajal nasvet, kako priti do visoke plače. poslušaj in se uči raje, namesto da se kregaš s tistim, ki ti hoče pomagat. :)) to je podobna fora kot una, ko je microsoft/zda osovražen na veliko. hmm, le zakaj? ja zarad stare dobre fovšije, kaj pa drugega. al pa musk, najbogatejši zemljan je tudi zadnje cajte na veliko osovražen, predvsem od levakov. pač človeška narava je taka. se pa učimo na forumih, da se v real life ni za hvalit z visoko plačo, ker ne bo v resnici ljudem v bučah sekalo nič dreugegas kot fovšija, kak talent pa si bo mogoče še naredil plan, kako vdreti v bajto in kaj ukrasti heh. da pa bi kdo dobil idejo, da bi se kaj naučil od tebe, to je pa redko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()
««
286 / 367
»»