» »

Plače v IT industriji

Plače v IT industriji

Temo vidijo: vsi
««
119 / 370
»»

Invictus ::

Smurf je izjavil:

Dvomim, da je veliko firm, kjer ti bo menedzer iskal nov racunalnik. Imas zato ponavadi druge ljudi (razen, ce imas res majhno firmo). Drugace pod menedzerje spadajo vsi od CEO, CTO, COOjev, do projektnih vodij. Pac ljudje, ki nadzorujejo in usmerjajo ostale. Ce ne verjames, si preberi definicijo besede. Ne vem kako ti je uspelo tukaj vriniti Slovenijo.

Manager je tudi tisti pekač hamburgerjev v McDonalsu, ki ima pod sabo 2 človeka. Sam toliko ...

Slovenijo? Dovolj izkušenj z delom v Sloveniji in tujini. Pa pol lahko primerjaš. V slovenščini je definicija kot je. Realnost je pač nekaj drugega.

In ja, manager (temu sicer pravijo operativni) mi je rihtal stol, mizo in računalnik. Ker je bilo to njegovo delo. Ne pa neke hude strategije. Takih managerjev je zanemarljivo malo. Ostali so tajnice z malo več pooblastili.

Pojdi malo na kak večji projekt v tujini, pa boš videl kako to poteka. Kot inženir se počutiš strežen od vseh strani ... Mogoče je bila pa samo taka moja izkušnja ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

AndrejO ::

Invictus je izjavil:

Pojdi malo na kak večji projekt v tujini, pa boš videl kako to poteka. Kot inženir se počutiš strežen od vseh strani ... Mogoče je bila pa samo taka moja izkušnja ...

Ne, ni to samo tvoja izkušnja. Si pa morda slabo izbral način, kako to izraziti.

Inženir(ji) so v jedru izvedbenega projekta, ostali sodelujoči pa skrbijo za to, da je tem jedru, v okviru smiselnega, možnega in mogočega, zagotovljeno kar potrebujejo, da svoj del optimalno oddelajo.

V kakšnih drugih projektih so lahko v središču tudi kakšni drugi profili, da ne bo to sedaj kdo zreduciral do absurda.

Smurf ::

Invictus je izjavil:

In ja, manager (temu sicer pravijo operativni) mi je rihtal stol, mizo in računalnik. Ker je bilo to njegovo delo. Ne pa neke hude strategije. Takih managerjev je zanemarljivo malo. Ostali so tajnice z malo več pooblastili.

Torej, da obnovimo. Ti si mnenja, da je nekdo, ki je prej delal 10+ let v razvoju in se premaknil nato v menegment, sedaj zadolzen za nabavo racunalnikov in ostale pisarniske opreme?

Ja moram priznati, da po sem mojem to do sedaj videl samo v zelo majhni slovenski firmi, niti slucajno pa ne v mednarodnih multinacionalkah. En razlog si ze ti napisal, inzenirji so dragi, senior inzenirji, ki dobijo povisico in gredo v vodstvo pa so ponavadi se drazji.

jan_g ::

Odvisno od firme in (tudi) kulture vodstva. V Nemčiji je po mojih izkušnjah hierarhija temelj vsega in tam je middle-management nad inženirji. V vseh pogledih: komunikacija, zadolžitve, plače, itd, a tudi (in to je pomembno) odgovornost. Če ni rezultatov, ga zamenjajo, pri inženirjih pa tega niti nisem opazil. Če je bila menjava, je bila na lastno željo inženirja.

Hm. Izgleda, da imajo angleži in američani pri inženirjih drugačen pristop. Praviloma, pogosto, občasno, ...? Ne bi vedel. Ampak inženirji napredujejo po svoji hirearhiji, managerji pa po svoji. Inženir tako lahko v višku svoje kariere postane tudi del vodstva, ker ima edinstven vpogled v tehnologijo, prihodnost tehnologije, omejitve, ... Nikjer pa ni zapisano, da to sedaj pomeni, da bo postal manager. Njegov obseg dela bo še vedno tehnika.

Vzporedno s tem managerji napredujejo po svoji lestvici in lahko v višku svoje kariere postanejo del vodstva, ker imajo znajo upravljati z ljudmi, poznajo in soustvarjajo poslovno kulturo podjetja, poznajo dinamiko poslovnega okolja v katerem podjetje deluje, ...

Predvsem pa je opazno, da v tem razmerju inženir vs. manager ni govora o "šefovstvu". Moj manager ni moj šef, pa če se to še tako čudno sliši. Je pa meni nujen pomočnik in sodelavec, tako kot sem jaz njemu nujen pomočnik in sodelavec.

jan_g ::

Ja, ok, v vsakem podjetju je par posameznikov, ki narekujejo tehnično plat razvoja in so del širšega vodstva. Pa v res velikih podjetjih z več tisoč zaposlenimi so potem še tehnični vodje produktov, divizij, ipd. Ampak, recimo za ostalih 95% inženirjev. Pa če smo že pri Ameriki, tudi tam je veliko različnih firm. IBM in Oracle na eni strani verjetno ni enako kot Google in Facebook na drugi (ali pa Amazon in Microsoft, ki naj bi bila nekje vmes, glede na to kaj se govori).

Smurf je izjavil:

Torej, da obnovimo. Ti si mnenja, da je nekdo, ki je prej delal 10+ let v razvoju in se premaknil nato v menegment, sedaj zadolzen za nabavo racunalnikov in ostale pisarniske opreme?

Se vidi da nisi nikoli delal v res veliki firmi. Nabavna služba je pač ločena od razvoja. Saj ti manager ne kupi škatle, samo poskrbi da pride od nabavne do tebe tako kot mora biti. Čimprej da inženir lahko začne delati. Lahko se pa zgodi tudi zgornji scenarij. Kaj misliš da so vsi razvijalci z 10+ leti dobri? Za nekatere bi bilo bolje če jih nikoli ne bi bilo tam ...

Smurf je izjavil:

Ja moram priznati, da po sem mojem to do sedaj videl samo v zelo majhni slovenski firmi, niti slucajno pa ne v mednarodnih multinacionalkah. En razlog si ze ti napisal, inzenirji so dragi, senior inzenirji, ki dobijo povisico in gredo v vodstvo pa so ponavadi se drazji.

Senior inženirji v velikih multinacionalkah niso dovolj nori da bi šli med managerje, če to ni res neka njegova želja. Vsak ve da je tam bistveno več zajebancij in mreženj. Pa tudi letiš prej kot manager. Senior inženirjev se skoraj ne odpušča. Pač prinašajo denar.

Lahko povem svojo zadnjo izkušnjo. Zajebavam se z vsemi dostopi, papirji in podobnim sranjem da bi začel delati. Na vsa vprašanje te samo šibajo sem ter tja ker se nobenemu ne ljubi ukvarjati s tabo, ker te nima za svojega. Ko je prišlo do problemov pri stranki, sem na vprašanje če sem kaj naredil, odgovoril da nimam dostopov. V dveh dneh je bilo vse urejeno. Za kar se ponavadi rabi en mesec :D. Pa da ne bo kdo spet Slovenije noter vlekel ... Ne delam več tu ...

jan_g je izjavil:

Odvisno od firme in (tudi) kulture vodstva. V Nemčiji je po mojih izkušnjah hierarhija temelj vsega in tam je middle-management nad inženirji. V vseh pogledih: komunikacija, zadolžitve, plače, itd, a tudi (in to je pomembno) odgovornost. Če ni rezultatov, ga zamenjajo, pri inženirjih pa tega niti nisem opazil. Če je bila menjava, je bila na lastno željo inženirja.

Lahko samo potrdim tole.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus je izjavil:

Se vidi da nisi nikoli delal v res veliki firmi. Nabavna služba je pač ločena od razvoja. Saj ti manager ne kupi škatle, samo poskrbi da pride od nabavne do tebe tako kot mora biti. Čimprej da inženir lahko začne delati. Lahko se pa zgodi tudi zgornji scenarij. Kaj misliš da so vsi razvijalci z 10+ leti dobri? Za nekatere bi bilo bolje če jih nikoli ne bi bilo tam ...

Cakaj, ti si trdil, da je programer, ki gre v manegement v tujini praviloma malce bolje placana tajnica, ki je zadolzen, da ti prinese pravi laptop. Me veseli, da si se sedaj popravil. Jaz ze od zacetka mnenja, da menedzerji kvecjemu skrbijo, da vse poteka pravilno, ne ukvarjajo pa se praviloma s takimi osnovnimi taski.

Invictus je izjavil:

Senior inženirji v velikih multinacionalkah niso dovolj nori da bi šli med managerje, če to ni res neka njegova želja. Vsak ve da je tam bistveno več zajebancij in mreženj. Pa tudi letiš prej kot manager. Senior inženirjev se skoraj ne odpušča. Pač prinašajo denar.

Ja, ampak mi smo se do sedaj pogovarjali, o tistih, ki gredo, ne pa o tem koliko jih gre. In tisti, ki gredo, ponavadi ne pocnejo dela, za katere so zadolzene tajnice.

P.S Si upam trditi, da sem delal na projektih v vecjih korporacijah od tebe (GM, Nasa, Esa, Caterpillar). Kar pa niti nima veze s to temo. Pac spet si nekaj nabijal v prazno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

oldguy ::

Smurf je izjavil:

Invictus je izjavil:

Cakaj, ti si trdil, da je programer, ki gre v manegement v tujini praviloma malce bolje placana tajnica, ki je zadolzen, da ti prinese pravi laptop. Me veseli, da si se sedaj popravil. Jaz ze od zacetka mnenja, da menedzerji kvecjemu skrbijo, da vse poteka pravilno, ne ukvarjajo pa se praviloma s takimi osnovnimi taski.

Daj no daj. Sej ti je blagovoljeni velecenjeni gastarbeiter s kupom "izkušenj" ki jih ostali plebejci iz vukojebine called Slovenija nimamo lepo povedal da se ti na kilometer vidi, da še nisi delal v kakšni zares veliki firmi. On bo že vedel, njemu managerji lastnoročno pritrogajo laptop, in to v dveh dneh namesto v mesecu dni! Tako da nimaš prava glasanja.

Get out with your pesky facts.

On a serious note, tudi nemci imajo svoje management clusterfucke od firm. Velike firme tako pri nas kot v tujini pa seveda delajo po modernih teorijah managementa, ne pa po garažnih konceptih. In ja, se najdejo, tudi pri nas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

An0N ::

Pa kolko ste te stari eni tu gor, iščete pozornost z izjavami tipa "kdo je kje delal" ipd... je to normalno ?

Ti posti v tej temi se nagibajo k tematiki tipa "Razmere dela v IT" in ne "Plače v IT industriji". Le redek post dejansko omeni kakšno plačo, pa tudi le-te izjave niso kredibilne.

Vsak drugi trol lahko izjavi: Zaslužim 10k / teden, ker sem topshit dev.

Mislim res, malo smešno vse skupaj.

P.S. zgoraj napisano je zgolj subjektivno mnenje, ni mišljeno ofenzivno.

Saj smo praktično vsi napisali koliko zaslužimo. Malo pobrskaj.

An0N ::

Res je. Toda tu zraven še je tolko nekega off-topic balasta, pa brezveznega primerjanja med sabo... To je pač point, ki sem ga želel izpostavit.

Kot v vsaki drugi temi. Ne vem kaj se čudiš :).

prometej ::

Bi bil nekdo tako dober, da bi zbral vse podatke, ki smo jih zaupali o svojih plačah, na kup?

Pa še moja opazka glede razmerja med plačami in znanjem: V sloveniji je to razmerje popolnoma random. Najpomembnejši dejavnik pri višini plače je tvoj delodajalec. Če si v dobrem podjetju boš imel dobro plačo. Nagrajevanje v Sloveniji je tudi velik problem, ker ga ni. In medtem ljudje odhajajo v tujino (sam sem tudi dal odpoved in nisem več pripravljen delati za slovenskega zaposlovalca).

Zgoraj povedano pa velja predvsem zato, ker vsi igrajo na to, da je programer popolnoma zameljiv. Poglejte fluktuacijo zaposlenih v naših podjetjih tipa src, comland, comtrade.... vsi smo že delali pri njih :).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prometej ()

Mufasa ::

Sj v enem pogledu se je to vlaganje v eUpravo nekako splačalo. V Sloveniji je recimo do svetlobna leta pred Nemčiji in USA. Ne morš vrjet kolk so tam podatkovne baze decentralizirane... za vsak šit obrazec poslat u 3p.m. skoraj nič se ne zrihta na okencu. Tudi recimo elektronsko davčno napoved so nemci dobili šele 2013.

Problem je ker se knowhow digitaliziranja JU ne prodaja dobro v tujino. Je to zaradi protekcionističnega obnašanja vlad ali slabih prodajalcev v Sloveniji...god knows...

@prometej po pričevanju lahko stakneš trenutno, če si izkušen, v Sloveniji trenutno ponudbe od 1,5k bruto pa do 4k bruto. S tem da so zadnje bolj redkost in to da si top strokovnjat morda niti ni toliko pomembno, kot da se dobro mrežiš in zadevo zvohaš. Je pa, kot si napisal, neka korelacija med tem ali firma dela dobro (in za tujino) ali bolj životari. Trenutno so firme ki delajo za JU bolj kot ne med slednjimi, in žal tudi med najbolj pogostimi.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mufasa ()

prometej je izjavil:

Pa še moja opazka glede razmerja med plačami in znanjem: V sloveniji je to razmerje popolnoma random. Najpomembnejši dejavnik pri višini plače je tvoj delodajalec. Če si v dobrem podjetju boš imel dobro plačo.

Saj tujina ni nič boljša. Tako da se ni treba okoli tega sekirat.

Samo, kot tuji iskalec dela, moraš biti pač boljši od domačih. Zato pač malo napačna percepcija. Sploh če delaš kot freelancer. Če pogledaš redno zaposlene, ni nek presežek ...

V povprečju so pa ljudje tam, tam ...

user4683 ::

V neki drugi (podobni) temi je bila anketa o plačah. Na koncu se je našel kup folka, ki so tiste, ki zaslužijo nekoliko več obtožili da si zmišlujejo in da jih sigurno ni toliko in da trollajo :)

Isotropic ::

Mufasa je izjavil:

Sj v enem pogledu se je to vlaganje v eUpravo nekako splačalo. V Sloveniji je recimo do svetlobna leta pred Nemčiji in USA. Ne morš vrjet kolk so tam podatkovne baze decentralizirane... za vsak šit obrazec poslat u 3p.m. skoraj nič se ne zrihta na okencu. Tudi recimo elektronsko davčno napoved so nemci dobili šele 2013.

Problem je ker se knowhow digitaliziranja JU ne prodaja dobro v tujino. Je to zaradi protekcionističnega obnašanja vlad ali slabih prodajalcev v Sloveniji...god knows...

@prometej po pričevanju lahko stakneš trenutno, če si izkušen, v Sloveniji trenutno ponudbe od 1,5k bruto pa do 4k bruto. S tem da so zadnje bolj redkost in to da si top strokovnjat morda niti ni toliko pomembno, kot da se dobro mrežiš in zadevo zvohaš. Je pa, kot si napisal, neka korelacija med tem ali firma dela dobro (in za tujino) ali bolj životari. Trenutno so firme ki delajo za JU bolj kot ne med slednjimi, in žal tudi med najbolj pogostimi.

a JU mar še vedno vlaga v development? par let nazaj vem, da je bila panika zarad tega zujfa.
problem pri firmah, ki delajo z njimi je predvsem v neučinkovitosti in posledični previsoki ceni za mednarodno okolje. govorim za firme, ki imajo 90% prejemkov od JU recimo ipd.

user4683 je izjavil:

V neki drugi (podobni) temi je bila anketa o plačah. Na koncu se je našel kup folka, ki so tiste, ki zaslužijo nekoliko več obtožili da si zmišlujejo in da jih sigurno ni toliko in da trollajo :)

Tukaj nas je pisana mešanica od začetnikov, do izkušenih, od zaposlenih, preko samozaposlenih do svobodnjakov, ravno tako delamo v Sloveniji ali v tujini ter bodisi za naročnike v Sloveniji ali v tujini.

Precej spremenljivk ti da precej radikalne razpone plač, zato se pri vsaki objavi razvname debata o kontekstu plače.

Če ti npr. rečem, da trenutno zaslužim nekaj čez $100k letno, to verjetno ne pove vsega, če ne povem še celotnega konteksta.

prometej je izjavil:

Pa še moja opazka glede razmerja med plačami in znanjem: V sloveniji je to razmerje popolnoma random. Najpomembnejši dejavnik pri višini plače je tvoj delodajalec. Če si v dobrem podjetju boš imel dobro plačo. Nagrajevanje v Sloveniji je tudi velik problem, ker ga ni. In medtem ljudje odhajajo v tujino (sam sem tudi dal odpoved in nisem več pripravljen delati za slovenskega zaposlovalca).

Zgoraj povedano pa velja predvsem zato, ker vsi igrajo na to, da je programer popolnoma zameljiv. Poglejte fluktuacijo zaposlenih v naših podjetjih tipa src, comland, comtrade.... vsi smo že delali pri njih :).

Dobre firme imajo praviloma tudi visjo selekcijo med programerji in poberejo tiste boljse.

Red_Mamba ::

prometej je izjavil:

Bi bil nekdo tako dober, da bi zbral vse podatke, ki smo jih zaupali o svojih plačah, na kup?

ne rabis nc zbirat,
na glassdoor naj vsak vpise svojo placo anonimno, pa bos mel "realno" sliko za slovenistan

trenutno je sam en iz Cosylab-a vpisal placo. Tko da povprecje je ocitno 2100EUR na mesc, ne vem ka se pritozujete :P
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

AndrejO je izjavil:

user4683 je izjavil:

Tukaj nas je pisana mešanica od začetnikov, do izkušenih, od zaposlenih, preko samozaposlenih do svobodnjakov, ravno tako delamo v Sloveniji ali v tujini ter bodisi za naročnike v Sloveniji ali v tujini.

Precej spremenljivk ti da precej radikalne razpone plač, zato se pri vsaki objavi razvname debata o kontekstu plače.

Če ti npr. rečem, da trenutno zaslužim nekaj čez $100k letno, to verjetno ne pove vsega, če ne povem še celotnega konteksta.

Ja tega se zavedam. Iz tega razloga je tudi izredno tezko zbrati kaksne pametne podatke o placah oziroma zasluzku.

Mimogrede tukaj je link do ankete/rezultatov, ki je bila narejena na slo-techu: http://goo.gl/forms/YqF8QVFnFV

Rudolfo ::

Moja zadnji FORTNIGHTLY payslip (v AU $). Ne vkljucuje polletnega bonusa ki je ~$5000.00 AUD nett in se izplaca dvakrat letno po performance review ce dosezes 100%.

COMPONENT THIS PAY
SALARY 4807.69
GROSS 4807.69
NETT 3395.69

Pozicija: Senior ICT PM (permanent) .
Lp rudi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rudolfo ()

Tody ::

Rudolfo zdaj pa napiši še mesečne stroške za življenje :) Ker drugače zelo težko tvojega 2000 eur primerjaš z našimi 2000 euri...

Ziga Dolhar ::

Fortnightly.
https://dolhar.si/

Mufasa ::

Rudolfo je izjavil:

Moja zadnji FORTNIGHTLY payslip (v AU $). Ne vkljucuje polletnega bonusa ki je ~$5000.00 AUD nett in se izplaca dvakrat letno po performance review ce dosezes 100%.

COMPONENT THIS PAY
SALARY 4807.69
GROSS 4807.69
NETT 3395.69

Melbourne?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

jeti51 ::

Bi rekel da Brisbane. :)

Rudolfo je izjavil:

COMPONENT THIS PAY
SALARY 4807.69
GROSS 4807.69
NETT 3395.69

ka pa tvoja punca dela, tut neki programiranje? (jo poznam na videz, sam se ne spomnim več niti kako ji je ime)
drgač pa čestitke

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Za Rudolfa in gospo glejte tale blog, je precej awesome:

Down Under Experience
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Jutro.

Ravnokar pregledujem mail in kolega z Malte mi je poslal par zanimivih stvari.

http://catenamedia.com/ podjetje isce 49 ljudi.

http://tek-experts.com/jobs/?location=m... podjetje isce vsaj 5 ljudi.

Ce kdo zeli kaksno drugo delo naj ga kontaktira, nekje malce nazaj sn objavo link do njegovega LI profila. Ime: Matej Mom.

Prav tako pa pravi, da ceprav na Malti IT sluzbe prinesejo kar dober cekin, naj ljudje ne pricakujejo prevec. Tja folk gre migrira zaradi izi lajfa, ne za to da bo garal. :)

Pa lep dan, gospodje.
Smesko
@ Pusti soncu v srce... @

oemdzi ::

Mene pa zanima koliko ti do dela pomaga LinkedIn profil, če sem iskalec prve zaposlitve (inženir informatike) in ciljam predvsem na Slovenijo ? Iščem pa predvsem dela v povezavi s strojno opremo, kot je naprimer serviser, prodaja PCopreme, support itd. Sprašujem zato, ker ko gledam druge profile, so to od ljudi, ki že imajo dosti izkušenj in že nekaj podjetij za sabo, profili pa so posledično nabasano polni, praktično ne najdem nobenega primera nekoga brez izkušenj. Verjamem, da ti lahko zelo koristi, če imaš kaj res konkretnega za pokazati, ne vem pa koliko je koristi(ali celo škode), ko praktično napišeš zgolj zaposlitvene interese, izobrazbo in znanja, ki jih je v primerjavi s povprečnim Linkedin profilom zelo malo.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Okapi ::

Ko te hoče kakšen kadrovik poguglati, je imho bolje, če najde likedin z malo podatki, kot če ga sploh ne najde. Slabo pa je, če najde FB poln bedarij>:D

FBja že dolgo nimam, mi ni ustrezal in sem ga izbrisal, zato sem tudi potreboval pol leta neuspešnega iskanja dela, da sem dobil motivacijo poizkusiti na Linkedin :P Ko je profil recimo da zadovoljivo ustvarjen, počnem kaj ? Poklikam oz. dodam čimveč interesnih skupin ?

Pa čim več stikov naberi, in jim "endorsaj" vse, kar znajo in kar ne znajo, da bodo tudi oni tebi kaj.

amacar ::

Js imam bolj švoh izpolnjen račun: https://si.linkedin.com/pub/amadej-peve..., pa so me v roku 5 mesecev kontaktirali 3 delodajalci. (En za delo v UK, en za delo v Češki in en za delo v Nemčiji/Švici). Osebno ne dodajam ljudi, tu pa tam pogledam in sprejmem vse, ki so me dodali.

knesz ::

amacar je izjavil:

Js imam bolj švoh izpolnjen račun: https://si.linkedin.com/pub/amadej-peve..., pa so me v roku 5 mesecev kontaktirali 3 delodajalci. (En za delo v UK, en za delo v Češki in en za delo v Nemčiji/Švici). Osebno ne dodajam ljudi, tu pa tam pogledam in sprejmem vse, ki so me dodali.

LinkedIn je močno orodje in se ga da izkoristiti na več načinov.
Jaz osebno dodajam stike ki mi jih avtomatika predlaga glede na obstoječe stike, večinoma iščem R&D profile oz. vodje R&D ekip, katere potem tudi direktno kontaktiram z namenom predstavitve kaj delam in kaj znam. Na ta način sem dobil kar precej strank s katerimi sedaj redno sodelujem, recimo posledično sem bil udeležen v kar nekaj slo kickstarter projektih, delal(m) sem pa tudi v verigi za firme kot so Elektrolux, Phillips, Hella...

Mavrik ::

oemdzi je izjavil:

FBja že dolgo nimam, mi ni ustrezal in sem ga izbrisal, zato sem tudi potreboval pol leta neuspešnega iskanja dela, da sem dobil motivacijo poizkusiti na Linkedin :P Ko je profil recimo da zadovoljivo ustvarjen, počnem kaj ? Poklikam oz. dodam čimveč interesnih skupin ?

Lej, poanta je, da ko nekdo vpiše tvoje ime v Google, ne pade ven tvoja slika z glavo v jarku polnem bruhanja. Ampak nekaj kar ti sam kontroliraš in s tem kontroliraš percepcijo. LinkedIn je za to dokaj dober - je kraj kamor se pogosto tudi gre preverit zgodovino ljudi. Če si začetnik potem itak nimaš poleg šole in početja tam kaj palamudit in pusti profil smiselno izpolnjen. Laganje načeloma ni vredu.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Blinder ::

Obupanci. Enx kako v austirjo brez izkušenj in brez znanja nemškega jezika. Drugič kako do štud. napotnice po koncu študija. Tretjič linkedin...
Brez izkušenj ti bo linkedIn pomagal ravno toliko kot ti diploma v žepu pomaga: nič :D

Meni linkedin ni pomagal, kljub obkljukanim sposobnostim in zapisanimi izkušnjami kot programer. V bistvu me čisto noben ni kontaktiral. Zdaj, če je v vseh primerih tako nevem. Povem le lastno izkušnjo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

A ti je škodoval? Ti je krona z glave padla, ko si ga pisal?

Blinder je izjavil:

Obupanci. Enx kako v austirjo brez izkušenj in brez znanja nemškega jezika. Drugič kako do štud. napotnice po koncu študija. Tretjič linkedin...
Brez izkušenj ti bo linkedIn pomagal ravno toliko kot ti diploma v žepu pomaga: nič :D

Meni linkedin ni pomagal, kljub obkljukanim sposobnostim in zapisanimi izkušnjami kot programer. V bistvu me čisto noben ni kontaktiral. Zdaj, če je v vseh primerih tako nevem. Povem le lastno izkušnjo.

z doktoratom veliko lažje (brez nemščine, izkušnje načeloma imaš)

preden se kdo obregne:
produktni vodje in vodje razvoja (itd.) pri akrapovicu so doktorji, isto pri danfossu (dodana vrednost 100k). je pa res, da tak clovek verjetno ni uporaben prvi dan in običajno rabi še par ljudi pod sabo, da podelajo operativo (ponavljajoče se zadeve) oz. implementirajo.

Zgodovina sprememb…

Blinder je izjavil:

Sem zgoraj napisal, da so me trije kontaktirali, pa sem začetnik brez izkušenj (ok sedaj jih imam 5 mesecev, takrat ko so me kontaktirali pa sem imel mogoče 2 meseca), saj nisem delal med študijem nič preko študenta, trenutno pa imam za napisati le še magisterij .

nekateri rekruterji so plačani od vsakega, ki ga pripeljejo na razgovor
to, da so te kontaktirali, še nič ne pomeni, samo da imaš očitno prave keyworde v linked

knesz ::

Isotropic je izjavil:

Blinder je izjavil:

z doktoratom veliko lažje (brez nemščine, izkušnje načeloma imaš)

preden se kdo obregne:
produktni vodje in vodje razvoja (itd.) pri akrapovicu so doktorji, isto pri danfossu (dodana vrednost 100k). je pa res, da tak clovek verjetno ni uporaben prvi dan in običajno rabi še par ljudi pod sabo, da podelajo operativo (ponavljajoče se zadeve) oz. implementirajo.

Drži. Delam z njimi in vsi so na LinkedIn-u :)

To je bil bolj odgovor Blinderju, ki se mi zdi, da se smili sam sebi v vsaki takšni podobni temi.

delno, delno pa tudi raznim super koderjem tle, k se mal preveč trkajo po prsih, kakšni carji so.

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Blinder je izjavil:

+1. V treh letih, odkar imam linkedin profil, me je našel le en irelevanten rekruter za meni irelevantno delo. Res da sem butelj kar se tiče modernih web sajtov, ampak da nekaj delam tako narobe, pa tudi dvomim.

Red_Mamba ::

mene so nasli preko monster.co.uk
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Tody ::

ja itak, kar tepejo se za vas... Linked in pride v igro šele v drugem krogu ali pa pri res kaki velki firmi ali če imate res kaka specialna znanja. Še zmeri pa je bolje biti proaktiven. Pogledat kdo od znancev je gor, ga lepo pozdravit vprašat kako se ima in če slučajno kaj iščejo pri njih... Hodit na razne zaposlitvene sejme, delavnice in družabna srečanja ki so temu namenjena. Pol bo pa tudi linked in pol izkušenj in povezav.

amacar je izjavil:

To je bil bolj odgovor Blinderju, ki se mi zdi, da se smili sam sebi v vsaki takšni podobni temi.

Jaz ga še kar razumem, eni pač ne razumejo najbolj kako izgleda, ko si prvič na trgu dela brez kakšnegakoli uporabnega "mreženja" ali po domače rečeno vez , je pa res, da s takšnim nenehno negativnim odnosom imaš tudi bistveno manj možnosti, ker enostavno v vsemu vidiš samo razloge zakaj ne boš izbran(ja, sem tudi imel to fazo). Jaz sicer po pol leta še nisem obupal, sem se pa kar pošteno streznil, vedel sem da bo težko, nisem si pa predstavljal kako težko in sem nekoliko razočaran, da niti za "navadnega" supporta ali serviserja ne prideš dlje od razgovora, ki je iz tega področja manj kot 1x mesečno, saj oglasov praktično ni. Zadnjič mi je delodajalec na razgovoru za serviserja odkrito povedal, da bi me že vzel,da znanje ni problem oz. ga imam dovolj,tudi moj odkrit odnos da mu je všeč (sem mu povedal s čim sem se ukvarjal med študijem, torej nisem nakladal o neobstoječih projektih ali čemu podobnemu, ampak povedal, da sem se preizkusil v drugi karieri - pokeraš, če koga zanima), ampak je +100 prijavljenih kandidatov (iskali so po hitrem postopku, torej v še ne 7 dneh toliko kandidatov) in jih mnogo ima večletne izkušnje na temu področj. Torej nekakšne "vstopne" službe v IT so poplavljene z iskušenimi delavci, kaj je šele pri kakšni sistemski administraciji, kjer pa dejansko precej bolj zaostajam v znanju v primerjavi z izkušenimi oz. se tam skorajda niti več ne vidim, vendar me na srečo hardware dejansko zanima in delo serviserja, prodajalca, helpdesk itd, tako, da mi ne bo muka vsak dan to početi, kot mi bo, če izkoristim srednješolsko izobrazbo ekonomista, kjer mi je muka sploh pomisliti na računovodstvo, ironično me iz tega področja niti ne vabijo na razgovore, ker bi očitno moral imeti samo srednjo šolo. Tudi pri razgovoru za operaterja sem izvedel o +150 prijavljenih kandidatih in ko pogledaš čez lužo ter primerjaš plače, je vse skupaj res žalostno, da tudi za drobiž(v primerjavi z USA plačami za isto delo, ki ga pri njih ponavadi dobijo popolni začetniki) te ne vzamejo.

Skratka Linkedin, ponudbe na slepo podjetjim ki jih pogooglam, seveda tudi navadne vloge za delo iz oglasov. Je še kak predlog ? Od vrat do vrat se mi pa danes ne zdi ravno dobra opcija, pa tudi nisem oseba za to, ker drugače bi že zdavnaj bil zavarovalni agent ali pa komercialist na terenu za pospeševanje prodaje, ker teh oglasov je pa res največ:))
««
119 / 370
»»