Forum » Pomoč in nasveti » okvara boota XP-jev?
okvara boota XP-jev?
redT ::
LP,
a je mozno, da mi je zaradi menjave kablov ide pokvarilo win Xp-je? Namrec, rabu sem en kabel ide, sem ga vzel od cdroma, in tistega, ki je bil za disk priklopu se cd rom zraven, sam sem kabel ravno obrnu, tisti del kabla, ki je bil prej na maticni priklopljen je bil zdej na cd romu, vmes pa je bil prikloplen disk....zazenem racunalnik, in ne gre nikamor. potem se ustrasim in postavim stvari kot so bile: sedaj pa napise:
searching for boot record from floppy...not found
searching for boot record from IDE-0...OK
_
in ne gre več naprej...
bios sem nastavu na default
a je potrebno zdej ponovno instalirat XP-je, imam namrec pomembne podatke na c-ju (my documents v windowsih), ki jih nebi rad izgubil!
prosim, prosim za pomoc!!!
a je mozno, da mi je zaradi menjave kablov ide pokvarilo win Xp-je? Namrec, rabu sem en kabel ide, sem ga vzel od cdroma, in tistega, ki je bil za disk priklopu se cd rom zraven, sam sem kabel ravno obrnu, tisti del kabla, ki je bil prej na maticni priklopljen je bil zdej na cd romu, vmes pa je bil prikloplen disk....zazenem racunalnik, in ne gre nikamor. potem se ustrasim in postavim stvari kot so bile: sedaj pa napise:
searching for boot record from floppy...not found
searching for boot record from IDE-0...OK
_
in ne gre več naprej...
bios sem nastavu na default
a je potrebno zdej ponovno instalirat XP-je, imam namrec pomembne podatke na c-ju (my documents v windowsih), ki jih nebi rad izgubil!
prosim, prosim za pomoc!!!
zee ::
kabel priklopi na matično tako, kot je bil. Windowsov pa ti zaradi tega ni treba še enkrat nameščat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
redT ::
O hudic, kabli so postavljeni sedaj identicno kot prej, pa mi napise tisto zgoraj, in ne gre naprej!!
a je to sploh mozno, ker kaj takega semi je prvic zgodilo...
a se da morda kako z instalacijsim cd-jem resit to??? brez igume podatkov, da samo booot kako popravis?
LP
a je to sploh mozno, ker kaj takega semi je prvic zgodilo...
a se da morda kako z instalacijsim cd-jem resit to??? brez igume podatkov, da samo booot kako popravis?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: redT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4365 (3531) | MasterKiD |
» | Ne morem ištalirati nobenih WIN preko nobenega medija (USB, DVD, CD...)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2067 (1855) | BorutK-73 |
» | Računalnik ne bootne w winseOddelek: Pomoč in nasveti | 1337 (1251) | StratOS |
» | Racunalnik zmrzne malo naprej od bootanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1171 (976) | Ballau |
» | Tole mi javi prenosnik ?Oddelek: Strojna oprema | 1380 (1142) | #000000 |