» »

epox 8KTA3 WTF?

epox 8KTA3 WTF?

Kaiser ::

Doticno plato iam v svojem racunalniku. Do sedaj je delala BP, danes se je pa racunalnik med delom v w2k kar sesul - resetiral. Rezultat je bila crna slika in plata je zacela piskat (kot ce na plati ni RAMa, CPUja ali graficne). OK resetiram s knofom - nic, ugasnem spet prizgem - nic, resetiram BIOS - nic....
Ko pritisnem gumb za vklop se racunalnik zalavfa, zaslon je crn, Led displej na plati pa kaze FF, kao OK. Zanimivo je to da kaze FF ze takoj, ko racunalnik prizgem. To mi je dalo misliti in sem iz plate potegnil cip na katerem je BIOS in situacija ob vklopi rac. se je ponovila - spet FF.
Zdaj pa teza: po moje nekaj ne stima z BIOSom, al se je neki zbrisal al pa je kaj narobe s cipom?
Ali se da flashat BIOS za 8KTA3 z ene druge plate? Recimo ECS K7S5A vzamem v DOS nacinu BIOS ven (ker ga ne rabi) pa notri zatlacim moj bios in ga probam flashat? Zdi se mi da ne bo slo, vprasam pa vseeno.

"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

MTB ::

Jaz na tvojem mestu ne bi hitel z biosom. Preveri najprej, kaj pomenijo piski. Pri meni npr. pomeni 1xdolgo in 2xkratko napako z grafično kartico. Enkrat se mi je zgodilo, da mi je ob vklopu matična plošča tako zapiskala. Izvlekel sem grafično, jo postavil nazaj in vse je bilo OK. Nekje je bil verjetno slab stik. Mogoče je pri tebi kaj podobnega.

RS

Kaiser ::

Ja sej to foro poznam, sam pravim, da mi zdej tud piska ne vec.
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

VASkO ::

ocitno je sla plata ali napajalec, preberi newsgroupe na news.epox.com

bios na ta nacin lahko flashas, samo moras izklopiti preverjanje, ce je BIOS tapravi za plato (poglej, s katerim parametrom to naredis, ne vem na pamet)

Kaiser ::

No zdej plata spet dela. Ven sem vzdel BIOS mal nastelal nozice pa masina spet dela. Sicer sem vesel, da zadeva dela, sam me pa jezi, ker ne vem kaj je blo narobe. Bom se poskusal....
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

zile ::

Imam enak problem z Abitko, vendar pri meni tud to z biosom ne deluje. Plata še vedno ne dela. Včasih piska 10 minut (dokler ne popeesdim in ugasnem), včasih pa sploh ne piska. Kam po informacije ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjene plošče zaradi "zmaličenih" BIOSov

Oddelek: Navijanje
223530 (846) sbawe64
»

Asus p5q Pro Turbo startup problem

Oddelek: Strojna oprema
281582 (1293) Engineer_SLO
»

Kje do BIOS čipa ?

Oddelek: Strojna oprema
412626 (2080) Pyr0Beast
»

neuspel flash bios-a

Oddelek: Strojna oprema
251447 (1135) Matevžk
»

BIOS FLASH - Problem - NUJNO

Oddelek: Pomoč in nasveti
191906 (1658) steiner

Več podobnih tem