Forum » Strojna oprema » Težave z grafično kartico agp 4x/8x
Težave z grafično kartico agp 4x/8x
Stajerc ::
AGP 3.0 bus configuration (4X/8X) podpira moja plata in sicer gigabayte ga 7-vax-a. (čipovje via kt400a)
AGP 3.0 bus configuration (4X/8X) podpira moja grafična kartica Gecube 9600 xt 256 mb (500/500)
Nikakor pa ne morem doseči da bi grafična bila aktivirana na agp 8x.
Smartgart mi ne dovoli in jo drži na agp 4x oziroma izklopi agp in mam zaradi tega velike težave z igrami. Če ne inštaliram smartgart z gonilniki problem ostane ker nič ne dela. Mam najnovejši bios na računalniku poskusil sem z najnovejšimi gonilniki za plato in za grafično vendar ne pomaga. Nisem še edino zamenjal biosa na grafični ampak ne vrjamem da bi to pomagalo
To je vrjetno vprašanje za poznavalca ki se je že ubadal s tako težavo in ve odgovor.
agp 4x deluje na 1.5 volta (agp 2.0)
agp 8x pa na 0.8 volta
AGP 3.0 bus configuration (4X/8X) (agp 3.0) pa naj bi podpiral grafične in matične plošče da delujejo na 1.5 v tudi pri agp 8x če prav razumem.
Torej obe plošča in grafična naj bi bili kompatibilni!
AGP 3.0 bus configuration (4X/8X) podpira moja grafična kartica Gecube 9600 xt 256 mb (500/500)
Nikakor pa ne morem doseči da bi grafična bila aktivirana na agp 8x.
Smartgart mi ne dovoli in jo drži na agp 4x oziroma izklopi agp in mam zaradi tega velike težave z igrami. Če ne inštaliram smartgart z gonilniki problem ostane ker nič ne dela. Mam najnovejši bios na računalniku poskusil sem z najnovejšimi gonilniki za plato in za grafično vendar ne pomaga. Nisem še edino zamenjal biosa na grafični ampak ne vrjamem da bi to pomagalo
To je vrjetno vprašanje za poznavalca ki se je že ubadal s tako težavo in ve odgovor.
agp 4x deluje na 1.5 volta (agp 2.0)
agp 8x pa na 0.8 volta
AGP 3.0 bus configuration (4X/8X) (agp 3.0) pa naj bi podpiral grafične in matične plošče da delujejo na 1.5 v tudi pri agp 8x če prav razumem.
Torej obe plošča in grafična naj bi bili kompatibilni!
Have a nice day.
Pozabil sem omenit še da AGP WRITES in AGP READS (namenjena za uporabo sistemskega rama direktno za grafične namene) in FAST WRITE funkcija tudi ne dela tak da težava niti ni tako nedolžna.
Have a nice day.
Spajky ::
Razlika med brzino transferja 4x - 8x je v praksi zanemarljiva in neopazna ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ja že, samo ni to težava. Težava je da je men vse nestabilno in me meče iz iger ven in tudi ugaša mi smartgart vodilo agp. Tako da če bi vse lepo delalo bi se speijaznil z agp 4x (čeprav nerad) ampak men ne dela! Tudi napredne funkcije kot sem omenil zgoraj ne delajo.
Saj pravim čeje kdo mel isto težavo pa mu je uspelo bo vedel drugače pa tak dvomimd a bo kdo vedel.
Lep pozdrav
Saj pravim čeje kdo mel isto težavo pa mu je uspelo bo vedel drugače pa tak dvomimd a bo kdo vedel.
Lep pozdrav
Have a nice day.
Dejancek ::
Vsa umetnost je v temu, da moreš nadgradit driverje od matične plošče. Imel res enih 10 takih primerov in s tem je bla rešitev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GF7600GT na GA-7VT600-L (Rev 1.x)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1052 (989) | John Abruzzi |
» | AGP 4x graficna v AGP 1x slotu ?Oddelek: Strojna oprema | 2173 (1784) | mojsterleo |
» | Bodite pozorni pri nakupih radeon 9600 pro/ne pro kartic!Oddelek: Kaj kupiti | 1536 (1120) | morphling1 |
» | dejmo tole razčistit ! Pentium ni = Celeron !Oddelek: Strojna oprema | 1731 (1048) | KTr1sk |
» | AGP-pomočOddelek: Kaj kupiti | 1108 (920) | Zheegec |