» »

Umiranje diska?

Umiranje diska?

motorc ::

Pozdravljeni!

Mojemu kolegu se je sistem zaganju 11 minut. Recem da bo treba formatirat. On hoce ene 6GB podatkov ohranit. Grem po njegov disk in ga priklopim v svoj rac. ( leto dni star disk WD 80GB).
Ob zagonu mi javi SMART BAD napako, kar verjetno pomeni, da bo sel disk kmalu k vragu. Pridem v windowse in zacnem kopirat tistih 6GB. In to zelo zelo pocasi. Potegnem dol program HDD health, ki pa pravi, da je disk ok. Ampak ni, pocasen je!

A se da to se kako odpravit (s kakim programom)?

Ce je odg. ne, me zanima, ce se lahko za tale disk uveljavi garancija (predvidevam, da jo se ima, glede na to je disk mlajsi od enega leta)?

Aja, pa zanima me se kako dolgo lahk ma potem prodajalc tvoj disk na "opazovanju" preden ti sporoci, ce bo uveljavljena garancija?

Hvala.

Daedalus ::

Ob zagonu mi javi SMART BAD napako, kar verjetno pomeni, da bo sel disk kmalu k vragu.

Jah, tako nekako...če ti ob vkloplenem SMART javlja napake - bo šal k hudiču.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Doman ::

Da ne odpiram nove teme...
Imam WD disk 200GB in je tako glasen, da komaj zaspim ob njem. Stalno se sliši škrtanje. Vem da je to normalno, tako glasno pa ne. Zato me zanima kako bi lahko pogledal če je z njim kaj narobe?-imam občutek da je počasen.

stromar ::

Meni je z istimi simptomi crknil disk WD800BB. Diagnostični program je javil napako pri Raw Read Error Rate. To je tista serija, ki ima na vrhu nepobarvan pokrov. Zamenjali so mi ga v garanciji z drugo serijo a isto kapaciteto (WD800JB-00JJC0 - pokrov črne barve) . Ta disk je dosti bolj tih

Diagnostični program dobiš na WD strani
http://www.westerndigital.com/en/index.asp?Language=en

motorc ::

Smo uveljavil garancijo za disk, pa smo ga dobil nazaj ces, da je z njim vse vredu, da zakaj smo ga sploh tja prinesli.
Ga priklopim, kot predvidevam, spet javi SMART status BAD, razlika je v tem, da zdaj dela dokaj hitro (napram prej).
Go dam v drug racunalnik javi isto glede SMARTa.

To bi ze skorde mogl zamenjat, ane?

Sicer mam je se eno leto garancije za disk, sam podatkov pa vseen ni fajn zgubit.

Aja, pa neki me se zanima. Ali kolegu (je s.p.) v primeru, da pride do izgube podatkov, pripada kaksna odskodnina za izgubljene podatke, glede na to da oni kljub opozorilom niso hotli zamenjat diska?

Daj kakšen scan disk lavfat dva dni skupaj ali kaj podobnega, pa ga bo pobralo. Jaz ne bi šel inštalirat na novo sistema, škoda časa.

Lp

Azrael ::

Hja nič goni tisti disk, saj bo kmalu škripnil.

Mislim, da odškodnine za izgubljene podatke ni.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

trdi disk ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
325096 (4383) alkoo
»

prenosni disk WD 500 Giga

92244 (2159) StratOS
»

Disk za 24/7

Oddelek: Kaj kupiti
71036 (884) Izi
»

S.M.A.R.T. javlja napako - garancija?

61309 (1037) Kr nekdo
»

Naredil RAID 0 SATA, ampak zakaj tako čuden rezultat v Hdtach?

381361 (995) TribesMan

Več podobnih tem