Forum » Omrežja in internet » deljenje internet povezave adsl - nisem administrator omrežja
deljenje internet povezave adsl - nisem administrator omrežja
NaturalShine ::
Lep pozdrav usem skupaj... na začetku upam le, da ne ponavljam teme:). Predhodno pa sem pregledal poste s podobnimi vsebinami.. a se mi nekako zdi, da nisem uspel zaslediti tistega kar bi trenutno potreboval.. Vsem, ki mi lahko kakor koli pomagate se zahvaljujem.. stvar pa je sledeča -
Sem v omrežju skupaj še približno desetimi ljudmi. Jaz sem eden izmed treh, ki je celotno zadevo oziroma postavitev sistema sofinanciral. Naredili pa smo tako, da smo od ADSL/siol vzeli dijaški paket povezava pa je 4096/768. Takrat smo se zmenili, da bomo u mreži samo štirje ljudje. Za deljenje smo kupili tudi router Lynxis (tip???). Zmenil pa smo se tudi, da bo eden od nas administrator. Mi trije naj bi bili tudi tisti kateri lahko tudi vlečejo stvari dol med tem ko drugi pridruženi člani lahko le srfajo po straneh.
No in sedaj moje vprašanje -
Ker nisem zadovoljen z delovanjem moje povezave in ker ima naš admin veliko več znanja o tem kako se stvari naštelajo menim, da si on zadeve večinoma naštima po svoje.. se pravi.. prispeval sem isti denar in mesečno vaski mesec plačujem enak delež.. sedaj pa ima on veliko boljšo povezavo... Da je temu tako pa sem nekako ugotovil, ko je tip šel na dopust.. so se zadave začele odvijati z kar precej boljšo hitrostjo.. Zanima me ali imam kakšno možnost (program??) , da bi tudi sam imel vpogled v delitvene nastavitve omrežja - brez da bi za to vedel administrator??
ali pa obstaja kakšna druga varianta??
Upam da tema ni bedna... pa upam da sem bil dovolj jasen??
Hvala
Sem v omrežju skupaj še približno desetimi ljudmi. Jaz sem eden izmed treh, ki je celotno zadevo oziroma postavitev sistema sofinanciral. Naredili pa smo tako, da smo od ADSL/siol vzeli dijaški paket povezava pa je 4096/768. Takrat smo se zmenili, da bomo u mreži samo štirje ljudje. Za deljenje smo kupili tudi router Lynxis (tip???). Zmenil pa smo se tudi, da bo eden od nas administrator. Mi trije naj bi bili tudi tisti kateri lahko tudi vlečejo stvari dol med tem ko drugi pridruženi člani lahko le srfajo po straneh.
No in sedaj moje vprašanje -
Ker nisem zadovoljen z delovanjem moje povezave in ker ima naš admin veliko več znanja o tem kako se stvari naštelajo menim, da si on zadeve večinoma naštima po svoje.. se pravi.. prispeval sem isti denar in mesečno vaski mesec plačujem enak delež.. sedaj pa ima on veliko boljšo povezavo... Da je temu tako pa sem nekako ugotovil, ko je tip šel na dopust.. so se zadave začele odvijati z kar precej boljšo hitrostjo.. Zanima me ali imam kakšno možnost (program??) , da bi tudi sam imel vpogled v delitvene nastavitve omrežja - brez da bi za to vedel administrator??
ali pa obstaja kakšna druga varianta??
Upam da tema ni bedna... pa upam da sem bil dovolj jasen??
Hvala
:)
HellRaiseR ::
Mislim, da žal tega ne boš mogu ugotovit brez posega v njegov računalnik. Ker ne vem kateri tip routerja mate žal ne morem povedat če se, da dodelit bw vsakemu uporabniku posebej. Mislim, da imajo take napredne opcije le zelo dragi routerji. Bi pa vam(če je le možno), namesto routerja v škatli priporočal nek računalnik z linuxom, če nobeden od vas nima znanja bo najbolši clarkconect. Tam lahko omejite dl/ul za vsakega uporabnika, lahko nastavite katere incoming/outgoing porte lahko kateri uporabnik uporablja(tako se lahko prepričate da uporabniki, ki jim je dovoljeno surfati po netu res uporabljajo samo outgoing port 80). Dostop do nastavitev imate preko spletnega vmesnika tako, da lahko vsakdo preveri kakšne so nastavitve za svoj računalnik. Seveda pa vsekakor prej preveri če mogoče že vaš router to omogoča.
NaturalShine ::
Veliki HVALA......... bom preveru.. mislim pa da smo se že nekaj pogovarjal o linux na posebni za to namenjeni kišti.. tako, da verjetno router tega ne omogoča...
hvala:)
hvala:)
:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 93168 (11183) | Klemen86 |
» | WiFi v poslovnih prostorihOddelek: Omrežja in internet | 1872 (1609) | sirotka |
» | Ruter z 4x1Gbps LAN porti in VPN podporo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8170 (6926) | levaky |
» | Kateri router za podjetje 20 ljudi (od tega 10 IT - intenzivni uporabniki)? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 22756 (19733) | NeMeTko |
» | Blokada porta 465 - SiolOddelek: Omrežja in internet | 1946 (1707) | Mediator |