» »

Požarna varnost ali karkoli že je to!

Požarna varnost ali karkoli že je to!

cekr ::

Kot prvo:
To ni računalniška tema, v mojem primeru pa to je.
Ker se ukvarjam z računalništvom za moje preživetje, sem pač ustanovil firmo v kateri sem sam zaposlen. Do tu vse lepo, toda naša vrla vlada oz. karkoli že to je, si je izmislila, da moramo vsi, neglede s čim se ukvarjamo, izdelati nekakšne izjave o varnosti in del te izjave je tudi požarna varnost(!?). Pa to bi bilo še vse lepo, če bi lahko izjavo napravil sam, vendar pa so zahteve takšne, da jo morajo na vsak način narediti nekakšni t.i. strokovnjaki. Ti strokovnjaki pa, kot ste verjetno uganili, zahtevajo mastne denarce. Pa tudi s tem bi se nekako sprijaznil, pa hočejo kasirat še po izdelavi izjave, in to prav sak mesec. Tako bi se nabralo kar nekaj tisočakov na mesec za usluge, ki jih ne bi nihče opravil oz. bi bile opravljene brez koristi za plačnika(pod prisilo).

Zato sprašiujem, če se komu sanja kako se napravi izjavo za požarno varnost oz. jo je že kje videl na kakšni steni kakšne firme.
Enostavno mi je odveč plačevati za nekaj, kar se je izmislil neki brezdelni(!) birokrat v nekem ministrstvu, ki je videl v teh izjavah lep zaslužek.

Zdi se mi ponižujoče, da bi po toliko plačanih davkih kot jih ustvarim in večletnem študiju, plačeval nekomu za neko zadevo za katero ni upravičen.

Brane2 ::

Lahko ti dam naslove firm, ki to delajo.

Mene so tud moril s tem. Lahko se zvleces samo, ce ma tvoja firma enga zaposlenga-tebe. V tem primeru mas rok za zagotovitev papirjev do konca naslednjega leta, drgac pa do konca tega.

Kaj rabis ?

V osnovi spravljajo vse na kao nek ISO-9001 level.
Gre za osnovo ocene rizika v firmi.
Zato rabis "varnostnega strokovnjaka", ki bo pregledal pac opis ne samo dela in nalog VSAKEGA zaposlenega, nego dobesedno vse, kar se v firmi dogaja in ocenil vse mozne rizike.

Nato je treba izdelati porocilo za VSAKEGA zaposlenega, dela in naloge, rizikov, ki se pri tem pojavljajo, varnostni ukrepi, ki jih firma izvaja s tem v zvezi itd.
Tud recimo VSI zaposleni morjo dat skoz shnell-kurze o varnosti pri delu-IN ZDRAVSTVENI PREGLED, kjer pac zdravnik ugotovi, ali je zaposleni primeren za opravljanje dolocenih del in nalog.

Ce torej recimo porivas tajnico, moras to opravljati na delovnem mestu, ki je temu primerno (razsvetljava, temperature zraka, tal itd.), tajnica mora imeti zdravniski zig, da je za fuk primerna in pri tem moras uporabljati PREDPISANA zaščitna sredstva (poročilo "varnostnega strokovnjaka") Ti in tajnica morata dati torej skoz kurs o nevarnostih pri delu, dat izdelat potrebno dokumentacijo in opravit zdravniski pregled. Firma mora met zascitna sredstva proti nevarnostim, do potankosti nastudiranem porocilu "varnostnika", kar v opisanem primeru pomeni gasilni aparat, škatlo za prvo pomoč in verjetno kondomi...

segi ::

Naša država ni normalna.Sam sicer nimam izkušenj glede tega ker sem še premali ampak kolikor mi moja najstniška pamet narekuje, vam povem da se počutim kakor na trgu.VSI TE JEBEJO V GLAVO ZA 10% POSTO.
Se opravičujem za kletvice.
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varstvo in zdravje pri delu

Oddelek: Loža
207990 (6954) borut_p
»

Strokovnjaki za "obnovitev" omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19326982 (20307) Jst
»

Lagal sem - prosim za nasvet

Oddelek: Loža
154926 (3090) St235
»

Varstvo pri delu za s.p.?

Oddelek: Pomoč in nasveti
65410 (4985) shadeX
»

Zdravniški pregled v službi

Oddelek: Loža
66396 (5998) St235

Več podobnih tem