Forum » Programiranje » random funkicja v Cju (dev-c++)
random funkicja v Cju (dev-c++)
bozjak ::
Torej imam zelo cudno tezavo z rand() funkcijo v dev-c++ oziroma z random() funkcijo v borland c prevajalniku.
Zadeva je taksna: Program mi sicer generira neke random stevilke, ampak te so ob vsakem novem zagonu programa iste. torej ce pozenem program in mi vrze random(10) v tabelo 0, 7, 3, 6, 5... bo ob vsakem naslednem zagonu v tabeli pravtak 0, 7, 3, 6, 5...
to sem najprej odkril v borland c++ compailerju (uporabil sem randomize(), nisem pozabil :D), nato se v dev-c++ a rezultat je enak...
Kaj mi je za storiti, da bodo stevilke drugacne ob vsakem zagonu?
Hvala, Lp
Zadeva je taksna: Program mi sicer generira neke random stevilke, ampak te so ob vsakem novem zagonu programa iste. torej ce pozenem program in mi vrze random(10) v tabelo 0, 7, 3, 6, 5... bo ob vsakem naslednem zagonu v tabeli pravtak 0, 7, 3, 6, 5...
to sem najprej odkril v borland c++ compailerju (uporabil sem randomize(), nisem pozabil :D), nato se v dev-c++ a rezultat je enak...
Kaj mi je za storiti, da bodo stevilke drugacne ob vsakem zagonu?
Hvala, Lp
bozjak ::
eh sm pogruntov...
ce se koga zanima: pred uporabo rand() v devu je treba vpisati (potrebno je met vkluceni funkciji stdlib.h in time.h)
time_t t;
srand(time(&t));
Lp
ce se koga zanima: pred uporabo rand() v devu je treba vpisati (potrebno je met vkluceni funkciji stdlib.h in time.h)
time_t t;
srand(time(&t));
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6579 (5317) | Genetic |
» | c grafikaOddelek: Programiranje | 998 (743) | aaaaa93 |
» | c++ compilerOddelek: Programiranje | 1559 (1325) | darkkk |
» | izbira programa za COddelek: Programska oprema | 1231 (1091) | moowy123 |
» | [C++] Borland compilerOddelek: Programiranje | 1827 (1559) | Gundolf |