Forum » Sedem umetnosti » Latinski citati
Latinski citati
christooss ::
A kje obstajajo zbrani znani latinski citati? Pomožnost v slovenski knjigici. Lahko tud na internetu. Lahko pa tudi vi poveste kakšnega.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
- spremenilo: christooss ()
IgorGrozni ::
Meni ljuba : Titulus mensae - razlog za popivanje
Omnia mea mecum porto- Vse svoje (kar mi je pomembno) nosim s seboj
Omnia mea mecum porto- Vse svoje (kar mi je pomembno) nosim s seboj
jarre ::
Da, obstaja takšna knjiga.
Stanko Banič; Latinski pregovori, izreki in izrazi; Ljubljana, Državna založba Slovenije, 1990, ISBN 86-341-0408-7
LP Jarre.
Stanko Banič; Latinski pregovori, izreki in izrazi; Ljubljana, Državna založba Slovenije, 1990, ISBN 86-341-0408-7
LP Jarre.
christooss ::
uuuuuu
Hvala Kolk bom zdej lahko pametn izpadu :)
Hvala Kolk bom zdej lahko pametn izpadu :)
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
Ziga Dolhar ::
Pejdi v Konzorcij. Zadnjič sem tam videl _vsaj tri_ [če ne štiri] slovenske knjigice - zbirke citatov. Ampak vse so bile zgolj neke "zbirke" s prevodi, brez obrazložitve nastanka in pomena citata, kar pa boš našel v [prej nešteti] Kranjčevih "Latinskih pravnih rekih" [Cankarjeva založba, zbirka Pravna obzorja].
--
edit: tistole na wikipediji so predvsem zgolj fraze, ne pa dejanski reki, ki naj bi nekaj [oz. precej v primeru maksim] "povedali" .
--
edit: tistole na wikipediji so predvsem zgolj fraze, ne pa dejanski reki, ki naj bi nekaj [oz. precej v primeru maksim] "povedali" .
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PregovoriOddelek: Loža | 5739 (4573) | Oddin |
» | Sony PS1/PS2 IgreOddelek: Igre | 1965 (1901) | Sandi1987 |
» | half-life 1Oddelek: Igre | 2087 (1547) | PNG |
» | procesorjiOddelek: Strojna oprema | 946 (873) | energetik |
» | Posluša še kdo The Beatles?Oddelek: Sedem umetnosti | 2078 (1852) | Oxford |