» »

[Gentoo]amd64, da ali ne?

[Gentoo]amd64, da ali ne?

Trubadur ::

Ok malo trapasto vprašanje. Imam AMD 64 in me zanima kakšne komplikacije lahko pričakujem, ob/po namestitvi Gentoo AMD64.
Je isto kot pri Win XP 64, da nekatere zadeve niso podprte in ne delujejo? Se sploh splača nameščat 64 bit. sistem?

lp:8)
Berite Thomasa!

Poldi112 ::

Malo vec komplikacij je kot ce enostavno naredis 32bit sistem. Ampak ne veliko. Stvari ki niso podprte pac tecejo v 32bit nacinu. Malo sem pozabil kaj vse me je zafrkavalo, se najbolj nvidia in openoffice, ki se ni v 64bit verziji. Mislim da sem nek nestabilen bin vzel - edino kar je bilo (potreboval sem 2.0).
Malo se spomnim da bi znale biti tezave z plugini za firefox-a, ampak to sem samo bral, vem pa ne ker nobenega se nisem instaliral.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Aha ampak se sploh splača namestit 64 bit sistem? Kakšne so sploh prednosti?
Berite Thomasa!

Berite Thomasa!

Poldi112 ::

Jaz sem ga namestil iz firbca - pač glede na to da sem kupil 64bit sistem mi je bilo čudno da ne bi dal 64bit os gor. Čisto moje osebno mnenje pa je da ni nekih prednosti. Nimam pa meritev. Ampak za to kar jaz uporabljam procesorja itak nikoli ne obremenim do konca (ok, razen kadar se prevaja), ampak tudi takrat glede na nizko prioriteto ni opazno.
Mislim da je precej je odvisno od tega katere programe uporabljaš. Verjetno se ti splača na njihovih straneh pogledati, ali lahko pričakuješ pohitritve.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Linux] Sprememba oznake valute

Oddelek: Operacijski sistemi
51203 (1083) root
»

kako dolociti koliko baz, koliko prostora...

Oddelek: Programska oprema
131257 (1080) Senzacionale
»

linux logon ascsii art slika

371584 (1238) CaqKa
»

grub splashimage

7908 (850) BigWhale
»

Mala dilema pri nakupu "JAE ponudba"