» »

Bonsai drevesa

Bonsai drevesa

jRk0 ::

Hi,

ker mi je na pamet padlo, da bi rad mel kaksno drevesce, me zanima kje majo kako izbiro teh drevesc, pa kaj je treba vsaj za zacetek vedet pametnega. malo se razpisite ;)

hvala =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Nejc Pintar ::

BonsaiSite

Sicer pa tudi zame precej zanimiva tema, ampak predolgotrajen proces zame:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

cholt45 ::

Ja jast trenutno čakam na pomlad, ko bom nabavil svoje prvo drevesce! Paziti ti v bistvu ni treba nič, pomembno je da se držiš enih smernic, ki jih bonsai narekuje, drugo je pa predvsem prosto po Francetu. In ja traja pa kar precej časa! Najboljše je da si prebereš kako knjigo o tem. Meni se je zdela kul od Kovšca- Bonsai (umetnost in filozofija- ali nekaj takega), nova knjiga, ki ti da nekaj informacij kaj lahko pričakuješ.
Glede izbire je pa najboljše, da si izbereš par sort in jih potem iščeš v narav, v kakih nemogočih razmerah ti zraste že lep zavit-nenavaden bonsai, da ti ga v bistvu sploh ni treba prepogibati itd. Če pa ne poznaš dreves pa pač izberi-izruvaj kar ti je pač najbolj všeč(spomladi).

Predvsem si pa najprej preberi ali preleti par knjig.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cholt45 ()

civic_ ::

hja no imel sem vrbo bonsaj uzgojil sem jo iz podtaknjenca. ker sem pa v dijaškem domu sem jo prepostil bratu v oskrbo. ta jo je dal iz sklede vode v hiši (ne na močni svetlobi) na najhujše sonce ;(( in seveda ko sem prišel je bla čisto suha pol sm jo zrihtu (potaplajanje v vodo, špricanje korenine v vodi)(nikoli ni bla kot prej) in je bla za silo v redu. pol je brat se spet neki mešu in jo dal na veter, le ta ji je pokvaril obliko. prenesel sem in jo nazaj oblikoval, presadil (rezanje korenin) pol sm brata napizdil in se je razjezu in mi zlil not kokakolo (originalno ta strupeno) kljub skoraj takojšnji presaditvi in še nekaj časnem namakanju v vedru vode (vrba ima lahko korenine v vodi) se je po 2 letih nege in skrbi posušila :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()

2tiLen ::

Jst bi bratu korenine porezu... ;(

CX20RE ::

Dej no, drevesa so out, ta božič se kupuje bonsaikitten.

Nejc Pintar ::

Old HOAX:\
Lahko je biti prvi, če si edini!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Vrtnastvo] (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5010418 (8915) martinc
»

"Bonsai mucek" - peticija?

Oddelek: Loža
362809 (1899) poweroff
»

Kje kupiti bonsai?

Oddelek: Loža
912334 (12190) username
»

Presajanje sobnih rastlin...

Oddelek: Loža
252113 (1798) Tarzan
»

Bonsai Kitten

Oddelek: Loža
221828 (1529) luni

Več podobnih tem