Forum » Pomoč in nasveti » nov PC in nForce4
nov PC in nForce4
BBKing ::
dobil maschinco , mam pa par vprašanj vrejetno za vas smešna za mene je pa to novi svet.
sedaj si lastim plato na kateri je tudi nForce4 chipsets in še 'miljon' novih stvari razni nVidiA firewalli, avto CPU overclockingi itd....katere pač omogoča ASUS A8N-SLI Deluxe .
zanima me na kratko:
1. kva sploh je in čemu služi nForce4 chipsets ?
2.v add or remove programu, se mi poleg driverja grafe prikaže še nekaj neznank
-ethernet driver components ???
-nForce PCI system management driver ???
-in nVidia ForceWare Network Access Manager (za tega sploh nisem nasel driverja ne CDju plate ne na srani nVidie, če bi ga 'slučajno' zbrisal pa hotu naknadno naložit).
2. če hočeš naložit novi driver za grafo starega removaš novega pa naložiš,a ne
kje se pa nForce driver nahaja, da ga najprej zbrižem in ga naknadno lahko z novejšim nadomestim ???
3.na nVidini strani zdaunloudam novi driver za grafo 81.95, starega odinštaliram in ko novega zaštartam mi napiše:
The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtain another copy of the file,verify its integrity, and try again
4. pri igri, konkretno pri BF2 mi v VIDEO nastavitvah omogoča max resolucijo samo 1280x9?? in zakaj ne 1280x1024 ???
upama, da vas nisem preveč zamoril in hvala za odgovore
lp, BBking
sedaj si lastim plato na kateri je tudi nForce4 chipsets in še 'miljon' novih stvari razni nVidiA firewalli, avto CPU overclockingi itd....katere pač omogoča ASUS A8N-SLI Deluxe .
zanima me na kratko:
1. kva sploh je in čemu služi nForce4 chipsets ?
2.v add or remove programu, se mi poleg driverja grafe prikaže še nekaj neznank
-ethernet driver components ???
-nForce PCI system management driver ???
-in nVidia ForceWare Network Access Manager (za tega sploh nisem nasel driverja ne CDju plate ne na srani nVidie, če bi ga 'slučajno' zbrisal pa hotu naknadno naložit).
2. če hočeš naložit novi driver za grafo starega removaš novega pa naložiš,a ne
kje se pa nForce driver nahaja, da ga najprej zbrižem in ga naknadno lahko z novejšim nadomestim ???
3.na nVidini strani zdaunloudam novi driver za grafo 81.95, starega odinštaliram in ko novega zaštartam mi napiše:
The contents of this file cannot be unpacked. The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtain another copy of the file,verify its integrity, and try again
4. pri igri, konkretno pri BF2 mi v VIDEO nastavitvah omogoča max resolucijo samo 1280x9?? in zakaj ne 1280x1024 ???
upama, da vas nisem preveč zamoril in hvala za odgovore
lp, BBking
SimplTech ::
Vidim da imaš kar nekaj težav . Skušal ti bom odgovorit na nekaj.
1. Nforce4 čipset je v en čip združen severni in južni most. To sta 2 poglavitni komponeneti na osnovni plošči, ki vsaka skrbita za določene stvari. Severni most povezuje CPU in RAM, južni most pa povezuje grafično, PCI reže, kotrolerje za diske... Preberi si raje zelo zanimiv članek na strani howstuffworks in boš točno videl kako deluje matična plošča Kako deluje matična plošča @ howstuffworks.com
2.
- ethernet driver components - gonilniki ga mrežno kartico
- nForce PCI system management driver - točno ne vem, kaj tole je a so del gonilnikov za matično ploščo
- nVidia ForceWare Network Access Manager - to je pa program s katerim nadzoraš Active Armor (Nvidija ime za vgrajen strojni požarni zid, ki je del Nforce 4 čipovja).
3. Če želiš dat nov driver ja grafiko, moraš starega odstranit. Nahaja se pod Dodaj/Odstrani programe, v kategoriji Nvidia Driver. Klikneš nanjo in nato izbereš Spremeni/Odstrani. Odpre se ti možnost, da izbereš katere driverje želiš dat dol - ti označiš Nvidia Display drivers in jih odstraniš.
1. Nforce4 čipset je v en čip združen severni in južni most. To sta 2 poglavitni komponeneti na osnovni plošči, ki vsaka skrbita za določene stvari. Severni most povezuje CPU in RAM, južni most pa povezuje grafično, PCI reže, kotrolerje za diske... Preberi si raje zelo zanimiv članek na strani howstuffworks in boš točno videl kako deluje matična plošča Kako deluje matična plošča @ howstuffworks.com
2.
- ethernet driver components - gonilniki ga mrežno kartico
- nForce PCI system management driver - točno ne vem, kaj tole je a so del gonilnikov za matično ploščo
- nVidia ForceWare Network Access Manager - to je pa program s katerim nadzoraš Active Armor (Nvidija ime za vgrajen strojni požarni zid, ki je del Nforce 4 čipovja).
3. Če želiš dat nov driver ja grafiko, moraš starega odstranit. Nahaja se pod Dodaj/Odstrani programe, v kategoriji Nvidia Driver. Klikneš nanjo in nato izbereš Spremeni/Odstrani. Odpre se ti možnost, da izbereš katere driverje želiš dat dol - ti označiš Nvidia Display drivers in jih odstraniš.
BBKing ::
......... kje se pa nForce4 driver nahaja, da ga najprej zbrižem in ga naknadno lahko z novejšim nadomestim ???
bb
bb
SimplTech ::
Nforce4 driver je komplet večih driverjev, ki pridejo zraven ploše (Gart driver, Nvidia PCI system management driver, IDE driver, Ethernet driver...). Pod Nvidia driver odstrani vse razen display drivers (če si jih že zmamenjal) in lahko namestiš nove gonilnike za ploščo. Ti ponavadi pridejo v enem fajlu. ki ti med instalacijo ponudi možnost kaj želiš namestiti. Poglej na stran proizvajalca tvoje ploše za najnovejše.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Athlon 64 3000+Oddelek: Kaj kupiti | 2910 (1760) | bluefish |
» | driverji za "other PCI Bridge device" in "SM BUS controllerOddelek: Operacijski sistemi | 1092 (994) | petrus |
» | Pomoč pri zvočni in čitalcih karticeOddelek: Programska oprema | 2447 (2351) | jan01 |
» | Problem s driverji?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1586 (1461) | bluefish |
» | Nforce2 brez podpore za VistoOddelek: Novice / Matične plošče | 5052 (3242) | MrStein |