Forum » Operacijski sistemi » Windows 2003 std. Ram drive
Windows 2003 std. Ram drive
$FFFF ::
Zadeva je taka, ne morem usposobiti RAM driva. Windows default RAM drive driver installacija in spreminjanje nastavitev v registru, najdenih na raznih straneh, ni obrodilo sadov.
RAM drive namestim in vse, vendar ima RAW file sistem, in ne morem pisati niti brati.
Baje da je potrebno dopovedati windowsem da nalozijo posporo fat file sistemu kljub temu, da ni hardwarea v sistemu ki bi ga po mnenju windowsew potreboval....baje da se ne nalozi podpora avtomatsko ce nimas niti disketnika in vse diske na NTFS. Baje je potrebno fastfat-u v registru postavit vrednost 1, vendar ne najdem tega v windows 2003.
Zadeva naj bi se nahajala tukaj:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Fastfat
vendar je ni....sploh ne najdem "Services"....je nekaj podobnih zadev, vendar nima nobena fastfat folderja
Bojda default windows Ram drive driver podpira samo ram drive do 32MB, sem iz microsoftove strani downloadu tud eno zadevo k ma omejitev 2GB, moj cilj je pa 512MB ram drive...
v glavnem problem ostaja, ram drive ima v properties "raw file system" in skos vraca incorrect function, ne morem pisati, nic...
Zanima me, ce se je kdo s tem ze igral in mu je kaj uspelo, karkoli pac :)
hvala
RAM drive namestim in vse, vendar ima RAW file sistem, in ne morem pisati niti brati.
Baje da je potrebno dopovedati windowsem da nalozijo posporo fat file sistemu kljub temu, da ni hardwarea v sistemu ki bi ga po mnenju windowsew potreboval....baje da se ne nalozi podpora avtomatsko ce nimas niti disketnika in vse diske na NTFS. Baje je potrebno fastfat-u v registru postavit vrednost 1, vendar ne najdem tega v windows 2003.
Zadeva naj bi se nahajala tukaj:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Fastfat
vendar je ni....sploh ne najdem "Services"....je nekaj podobnih zadev, vendar nima nobena fastfat folderja
Bojda default windows Ram drive driver podpira samo ram drive do 32MB, sem iz microsoftove strani downloadu tud eno zadevo k ma omejitev 2GB, moj cilj je pa 512MB ram drive...
v glavnem problem ostaja, ram drive ima v properties "raw file system" in skos vraca incorrect function, ne morem pisati, nic...
Zanima me, ce se je kdo s tem ze igral in mu je kaj uspelo, karkoli pac :)
hvala
Sem poskusil 3 programe, rezultat je isti kot ce sam installiram ramdrive...ima raw file system in na njega ne morem pisati (vrne incorrect function)....
Jah, bo treba vrzt noter disketnik ocitno.
Jah, bo treba vrzt noter disketnik ocitno.
Spajky ::
a si probal Cenatek RamDisk (shareware, trial) ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Hvala, sem pravkar probal, vendar ne dela. CENATEK se nima podpore za server verzije winsev kao, sam dvomim da je to problem,... mogoce.
Spajky ::
Bug 12-2005 CD, Probaj Tweak-XP Pro 4 (ram+virtual diski tudi ima)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
zbogi ::
ja men ramdisk v win2003 dela, v vseh verzijah, Standard, Enterprise, DataCenter, R2
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/
http://www.oc-lab.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ram disk za x64Oddelek: Programska oprema | 766 (673) | noraguta |
» | D:/ is not accesible incorrect functionOddelek: Pomoč in nasveti | 1214 (941) | Ruby |
» | Kako narediti USB-ZIP boot disk na ključu brez uporabe disketne enoteOddelek: Pomoč in nasveti | 5285 (5093) | StratOS |
» | Ram DriveOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 1982 (1982) | Simko |
» | Swap file na RAMDRIVE: ????Oddelek: Strojna oprema | 2325 (2154) | andrej |