Forum » Zvok in slika » video prek firewire ven iz računalnika
video prek firewire ven iz računalnika
ReBi ::
mogoče kdo ve, kako je to izvedljivo, če sploh je. rad bi speljal kar je trenutno na namizju prek dv kabla ven.
baron21 ::
Živijo! Zadeva je izvedljiva, uporabljam Canon DV kamero, ki omogoča snemanje iz računalnika v kamero na kaseto, lahko pa tudi direktno na videorecorder ali ogled na TV. Za Canon vem da to omogoča, ker deluje kot DV-AV konverter v obe smeri, za ostale pa mi ni znano. Pomemben je še program, ki ga imaš na računalniku, dober je Inter video crator ali Pinnacle, ni pa v redu Movie Maker iz Win., ker pri kreiranju izhodnega filma začne s snemanjem prej kot je do konca narejen zato pa pride do prekinitev pri snemanju - prazni deli na traku. Potrebni priključki: računalnik fire-wire, kamera: fire-wire+av vhod izhod- cinch ali podobno, tv ali videorec.: cinh ali scart. Veliko uspeha!
baron21
podtalje ::
Sicer mogoče jaz nisem čisto vredu zastopil, vendar se mi zdi, da želi baron21 oddajati živo sliko
svojega Namizja (desktop-a) ven prek firewire vhoda, kar pa dvomim, da kakšen program to omogoča.
Še najbližja rešitev za to bi bila zajem desktop-a s program VLC v datoteko (omogoča tudi živo stream-anje,
vendar ne prek firewire) in nato prenos te datotek s kakšnim drugim programom (kot so Premiere ali zgoraj omenjeni)
svojega Namizja (desktop-a) ven prek firewire vhoda, kar pa dvomim, da kakšen program to omogoča.
Še najbližja rešitev za to bi bila zajem desktop-a s program VLC v datoteko (omogoča tudi živo stream-anje,
vendar ne prek firewire) in nato prenos te datotek s kakšnim drugim programom (kot so Premiere ali zgoraj omenjeni)
ja, moja kamera ima firewire vhod. in ja, hočem met realnočasovno sliko z namizja. nekako ne najdem nič na internetu. samo za snemanje videa nazaj na kamero so.
Vprašanje, če kaj takega sploh obstaja.
Še najbližje rešitvi boš prišel, da najprej posnameš in nato preneseš na kamero.
Za kakšne namene pa nameravaš to uporabljati?
Še najbližje rešitvi boš prišel, da najprej posnameš in nato preneseš na kamero.
Za kakšne namene pa nameravaš to uporabljati?
namen? grafično mam na plati, brez tv-out, valda. pa nameravam uporabt lcd od kamere kot projektor.
sej bom kupu grafično, sam še ne zdej, ker ne špilam igrc, komp mam za filme pa msn
sej bom kupu grafično, sam še ne zdej, ker ne špilam igrc, komp mam za filme pa msn
Se pravi nameravaš iz LCD matrike na kameri narediti projektor, verjetno za gledanje filmov.
Poleg tega, da boš uničil kamero, imel slabo sliko, pa je problem še, ker večina software-a za zajem desktopa
deluje tako, da dela screen shot-e, kar pa nikakor ni primerno za gledanje kakšnih filmov.
Svetujem ti rabljeno kartico za 2k SIT, recimo kakšno TNT2, za 4k pa dobiš že Geforce 2.
Poleg tega, da boš uničil kamero, imel slabo sliko, pa je problem še, ker večina software-a za zajem desktopa
deluje tako, da dela screen shot-e, kar pa nikakor ni primerno za gledanje kakšnih filmov.
Svetujem ti rabljeno kartico za 2k SIT, recimo kakšno TNT2, za 4k pa dobiš že Geforce 2.
kamere ne bom uniču, to sem že naredu. slika bo ql za gledanje kakšnih videospotov, medtem k bom js počivu, reševou križanke...
sm dobu eno ati 9200se al neki tazga pa je nabl gnila ever. sam bla je pa free:)
sm dobu eno ati 9200se al neki tazga pa je nabl gnila ever. sam bla je pa free:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16707 (10875) | BorutK-73 |
» | Branje z DV kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5311 (4716) | sokel |
» | iz kamere na PCOddelek: Programska oprema | 6219 (5184) | Tomay |
» | Katero kamero kupitiOddelek: Kaj kupiti | 5207 (4046) | Gwanaroth |
» | grafična za zajem videa ?Oddelek: Strojna oprema | 1343 (1175) | Gunny |