» »

Tagan EasyCon glasen >: I

Tagan EasyCon glasen >: I

5pellfire ::

Imam velik problem; v soboto sem kupil napajalnik Tagan Easycon 580W. Problem je v tem da
je napajalnik glasen, zelo glasen.;(( ;(( Problem je v ventilatorju, ko sem vent zaustavil z svinčnikom,
se napajalnika ne sliši, razen zvoka podobnega zagonu disketinka ki se pojavi ob vsakem zagonu
ali rebootu. To sem probal ob izklopljenem disku in izklopljenih ventih. Ob normalnem delovanju
pa napajalnik preglasi cel računalnik, pa imam kar par ventov not. Prej sem mel Chieftecov 420W
napajalnik z 2 80mm ventoma not, pa je tišji kot ta Tagan (star pa je 3 leta).

Včeraj sem sel v trgovino in zamenjal napajalnik za 530W verzijo, ki je malo tišja od 580W. Tam
smo probali tudi še enega 580W vendar je enako glasen kot moj, in dva 530W ki sta tišja od 530W.
To je bilo sicer vse samo približno probano, ker je v trgovini kar glasno in se ne da lepo poslušat.

Ima kdo kakšne s temi napajalniki, z enim kolegom sem se pogovarjal in je rekel da je bil 580W kar tih
(mu je pa cvilil ob obremenitvah)? Kaj je možno da bi trgovina (v Mariboru) dobila vse napajalnike z
napako (oz. z glasnimi venti) ali pa so EasyConi pač tak glasni?

Je možno da se vent ulaufa v parih dneh, ker če se to nebo vsja malo stiša, bom napajalnik vrnil in
zahteval denar nazaj. Rok za odstop je v takih primerih 8 dni, ne? Torej je zadnji dan naslednji
ponedeljek.

Hmm, lahko kateri od moderatorjev to temo prestavi v Strojno opremo, prosim.
Sorry, sem malo hitro pisal:\

cole-22 ::

Nevem moj Tagan je "neslišen" Definitivno najbolj tiha stvar v kišti!

grabber ::

Problem je v ventilatorju, ko sem vent zaustavil z svinčnikom

A mogoce mislis, da bi bil lahko to razlog za glasnost ?

Ja problem je ravno v ventu; no vsaj pri 580 je bil. 530W bom probal danes.
Ko sem vent ustavil, je spustil samo en čudn zvok ob zagonu (podobno kot floppy),
potem pa je tiho. Kakor hitro spustim vent, začne brenčat - tako da je vent -je
pa notri baje Globe Fan S1202512L - sleeve bearing;(( ;(( ;((

http://www.pc-experience.de/wbb2/thread...

AngelOfDeath ::

na strani ki si jo dal je med plusi tudi zelo tiho delovanje :)

po moje je napaka na ventilatorju od napajalnika...
edit: Slovnica

Ja po moje tudi - samo sem danes vprašal kako je glede vrnitve blaga v prodajalno, pa se baje to ne da več????
Moram jutri poklicat tržno inšpekcijo glede roka za vračilo blaga če je še vedno 8 dni od nakupa -meni
je prodajalec rekel da je baje po novem samo en dan.

Ker baj bi moral potem dokazovati, da napajalnik odstopa po glasnosti od spcifikacij...kako pa naj to
naredim, če so pa vsi ki jih imajo oni glasni....torej ali imajo celotno pošiljko z defektnimi venti ali pa
so Tagan pač tako glasni...samo po vseh postih ki sem jih gledal naj bi bili Tagani eni izmed tišjih
napajalnikov....no očitno niso (vsaj ti ne ki sem jih sprobal).

Sem pisal tudi na Tagan support pa zaenkrat še nisem dobil odgovora in mislim da ga tudi ne bom dobil.

cole-22 ::

Mah to je tvoj vent mal defekten! Sem slišal že pa Taganov in so bili vsi tihi! Pa zdi se mi da je še vedno 8 dni za vračilo, edino če se je v zadnjih dneh kaj spremenilo :\

Sem probal zdaj pa je 530W verzija tiha, če vse izkolpim (diske in vente) se komaj
kaj čuje, moraš res uho zraven kište dat. Kriva sta bila 2 enermax venta, ki sta
zdaj srečna na 5v. Tako da je to rešeno....samo 580W pa je bil glasen;(( ;((

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
241556 (1306) TRANCE MAN
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1128046 (5653) sid911