» »

zakaj linux ne zna rihtat z hitrostjo procesorja

zakaj linux ne zna rihtat z hitrostjo procesorja

Juventus ::

zakaj moj gentoo neu zna sam uravnavat hitrost proca. Ves čas deluje na 1700mhz. zakaj prenosnik nič ne deluje na 700mhz kot v winsih. Lastnoročno lahko spremnijam hitrost iz 1700 na 700 in podobno z speedstem programom samo nevem ali je to dobro ali ne in ali lahko kaj skurim. Zakaj sam to ne dela?

nekdo123 ::

Preber si malo o daemonu "cpuspeed".

Juventus ::

hmm cpuspeed pri meni v emergu ne obstaja. Sem tudi googlal samo najde vse drugo samo to ne.

A ta zna uravnavat hitrost potem, kje si ga dobil?

Brane2 ::

V kernelu moraš omogočit nadzor hitrosti proca in emergeat cpufreq. Več me ne vprašat, ker tega še nisem probal.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

nekdo123 ::

Tudi jaz več kot to ne vem, vem samo, da ima Fedora tak service (in to celo po defaultu vklopljen), pa sem klel in iskal, kje bi to ugasnil, ker mi je server prepočas delal (dual core, pa je bila zasedenost skoraj vedno pod 50%, čeprav je bil kak težak izpis).

Brane2 ::

Ko emergeaš kernel ( verjetno gentoo-sources), imaš v /usr/src/Documentation mapi tudi navodila za te zadeve. Mislim da je fajlu ime cpufreq.txt.

Vem, da se da izbirati politiko vodenja hitrosti (največji prihranki/ user defined /Zlata sredina /Max hitrost)...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7:Kubuntu - segrevanje laptopa

Oddelek: Operacijski sistemi
101548 (1198) Stipex
»

delovanje rama

Oddelek: Strojna oprema
61735 (1623) IČA
»

Frekvenca procesorja v Linuxu

Oddelek: Operacijski sistemi
6930 (868) moj_nick
»

Kaj je boljše za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101173 (935) frenk
»

Kako do tihega računalnika: Duron + Zalman ali Celeron BOX?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
7932 (783) ChiefThunder

Več podobnih tem