Forum » Kaj kupiti » Nasvet o prenovi racunalnika
Nasvet o prenovi racunalnika
Nekdo111 ::
Pozdravljeni,
obracam se na vas za nasvet. Pred dobrim mesecem mi je pregorel napajalnik pri racunalniku konfiguracije: Duron 800, 256 SDRAM PC 133, GeForce2 MX, HDD 20GB 7200, CD-RW, CD rom, matična plošča ASUS A7V.
Na zalost z napajalniko je sla tudi maticna plosca, zgleda ali pa procesor (natancno se nisem ugotovil kaj je-sigurno pa eno od teh dveh).
Rad bi vas prosil, kako bi se mi splacalo zadevico najcenej vzpostavit spet v delujoce stanje. Razmisljal sem tudi o nakupu par novih komponent in jih kombinirat s tem kar je celega. Kaj bi mi priporocili kupit (dokupil bi maticno plosco, procesor in ram, ostalo bi nekako obdrzal).
Oziroma ce bi sel v "renoviranje", kje se mi splaca gledat za kose druge roke?
Hvala za vaso pomoč in lep pozdrav.
D.
obracam se na vas za nasvet. Pred dobrim mesecem mi je pregorel napajalnik pri racunalniku konfiguracije: Duron 800, 256 SDRAM PC 133, GeForce2 MX, HDD 20GB 7200, CD-RW, CD rom, matična plošča ASUS A7V.
Na zalost z napajalniko je sla tudi maticna plosca, zgleda ali pa procesor (natancno se nisem ugotovil kaj je-sigurno pa eno od teh dveh).
Rad bi vas prosil, kako bi se mi splacalo zadevico najcenej vzpostavit spet v delujoce stanje. Razmisljal sem tudi o nakupu par novih komponent in jih kombinirat s tem kar je celega. Kaj bi mi priporocili kupit (dokupil bi maticno plosco, procesor in ram, ostalo bi nekako obdrzal).
Oziroma ce bi sel v "renoviranje", kje se mi splaca gledat za kose druge roke?
Hvala za vaso pomoč in lep pozdrav.
D.
s.d.
Jan987 ::
novo plato ki podpira sdr boš težko dobil. Lahko pa kupiš eno rabljeno socket a plato (~8k), provaš ram in kupš ddr ram (tukej ti verjetno ne bo treba kej velik doplačat ker ma sd-ram kr ceno. Če pa ti še kej ostane pa še nov procesor. Sam če boš menjavov plato+ram+procesor boš verjetno novo najcenejše pršov skoz z 754 in sne s socket a. Grafična ti lahko ostane tudi na 54 kompu, diska pa ravno tako če ti je dosti velik!
mzidy ::
Nekdo111 ::
Pozdravljeni vsi,
hvala za nasvete...mislim da se bom res odločil kar za nakup novih komponent, po vasih navodilih.
lep dan vsem, d
hvala za nasvete...mislim da se bom res odločil kar za nakup novih komponent, po vasih navodilih.
lep dan vsem, d
s.d.
itak37 ::
Glej da vzames 64 bitni sempron, so zadnji model... pa poglej da bo imel 256kb cache-a,
mislim da je to 2800 in 3100 ...
mislim da je to 2800 in 3100 ...
AndrewSmith ::
Kaj pa to plato in ta proc.
Po moje bi mel kr nekaj cajta mir....ker socket 754 je bolj tako,sploh za kako
nadaljno nadgradnjo.
Po moje bi mel kr nekaj cajta mir....ker socket 754 je bolj tako,sploh za kako
nadaljno nadgradnjo.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri nadgradnji starega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 928 (928) | tilinho20 |
» | Nova plata, procesor in rami...do 200 ojrovOddelek: Kaj kupiti | 2061 (1440) | pinx |
» | ze 100x... kater prenosnik, tokrat do 600 eurovOddelek: Kaj kupiti | 2611 (2285) | Sycroft |
» | cim tisji in cim cenejsi racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3917 (3028) | Pyr0Beast |
» | Najcenejši računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1396 (1270) | roli |