Forum » Kaj kupiti » Digitalni Multimeter
Digitalni Multimeter
5pellfire ::
Kakšen digitalni multimeter naj kupim; rabil bi ga le za preverjanje voltaž na napajalniku.
Gledal pa sem tele,
tega za 2K oz. za 3K. Sta dobra izbira?
LP,
Sašo
p.s. Kako se zmerijo voltaže na 12v, 5v in 3.3v liniji. Sem čisti noob glede tega.
Gledal pa sem tele,
tega za 2K oz. za 3K. Sta dobra izbira?
LP,
Sašo
p.s. Kako se zmerijo voltaže na 12v, 5v in 3.3v liniji. Sem čisti noob glede tega.
- spremenilo: 5pellfire ()
gumby ::
prakticno vsak multimeter ima obmocje od 20mV do 1000V...
za take enostavne meritve je najcenejsi dovolj dober
edit: in da ne bos slucajno sel merit, kolk amperov je na vticnici, ker bo pocilo
za take enostavne meritve je najcenejsi dovolj dober
edit: in da ne bos slucajno sel merit, kolk amperov je na vticnici, ker bo pocilo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
>> Kaj je to vtičnica?
vtičnica je v bistvu zazidan prašič, ki mi samo rilec malo ven gleda.
zcetrt ::
Na bolsjem v LJ imajo take, ki so kitajcem iz kamijona popadali po 2000 z malo barantanja, marijo pa tudi kapacitivnost kondenzatorjev (poleg vseh ostalih obicajnih stvari) imajo velik lcd, kateremu se nastavi kot prikazovanja in gumjasto srajcko. Dela pa ko pesem.
4.
>> Kaj je to vtičnica?
Hehe, mate pa debele stene pri vas. Kaj samo spredaj gleda ven, al v drugi sobi ven tudi ven gleda
Hmm, še nekaj. Kak pa se zmerijo voltaže na posameznih linijah. 12v in 5v se merita na molexu, kje oz. kako pa se zmeri 3.3v linija??? Gledal sem en vodič, kjer so 3.3v linijo merili na AUX konektorju, samo tega novejši napajalniki nimajo
lahko izmeris na konektorju od matice - na tem imas vse napetosti (+3.3V, +-5V, +-12V, +5VSB)
ampak bodi ZELO previden, da ne bos kratkega stika naredil
ampak bodi ZELO previden, da ne bos kratkega stika naredil
Mogoče veste za kakšen vodič na netu, kjer bi to bilo opisano in opremljeno z slikami.
Jaz sem gledal tega, samo ta meri 3.3v linijo na AUX konektorju:
http://forums.extremeoverclocking.com/s...
Jaz sem gledal tega, samo ta meri 3.3v linijo na AUX konektorju:
http://forums.extremeoverclocking.com/s...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Voltaze???Oddelek: Navijanje | 1661 (1393) | Keyser Soze |
» | 500 W napajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5643 (4620) | mato22 |
» | voltmod napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1597 (1320) | stromar |
» | Antec NeoPower 480 W vs. Tagan 480 W (mini test)Oddelek: Strojna oprema | 2234 (1698) | DjTonic |
» | Chiftek 420W spreminjanje voltaže (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7071 (5683) | BigSexy |