Forum » Operacijski sistemi » Assembler
Assembler
Nejc Pintar ::
Torej zanima me vse o assemblerju za x86 sisteme (konkretno Athlon). Kje dobiti kakšen tutorial etc.
Lahko je biti prvi, če si edini!
Loki ::
Sizifovo delo IMO. in len si ocitno tudi.
ce rabis kaj highperformance, bos vec verjetno odnesel z optimizacijo algoritma in/ali pametnim programiranjem, kot pa da bos pisal nekaj (10) ekranov assa za nekaj malih rutin.
x86 assembly
x86 assembly athlon
ce se ze res hoces uciti assemblerja, si oglej kaksen mikrokrmilnik (PIC), ce ze hoces x86, potem Intel 8080, Z80 (spectrum se mu je reklo, se mi zdi)... ali kaksen drug RISC cip (pentiumPro je spadal sem notri, ceprav ne vem, ce ga lahko programiras kot risc, je imel cisc to risc interpreter). ceprav slednjega raje ne za zacetek. 8080 bo cisto dober.
povej zakaj se rabis uciti, za kaj mislis porabiti znanje. danes nacelo, da mora [b]pravi[/b] programer znati tudi ass, ne velja vec imo.
EDIT: se sreca, da nisi rekel, da rabis ass tutorial za kaksne HT multicore x64 prescotte. poj bi bila sele zurka.
(odgovor izraza samo moje mnenje)
ce rabis kaj highperformance, bos vec verjetno odnesel z optimizacijo algoritma in/ali pametnim programiranjem, kot pa da bos pisal nekaj (10) ekranov assa za nekaj malih rutin.
x86 assembly
x86 assembly athlon
ce se ze res hoces uciti assemblerja, si oglej kaksen mikrokrmilnik (PIC), ce ze hoces x86, potem Intel 8080, Z80 (spectrum se mu je reklo, se mi zdi)... ali kaksen drug RISC cip (pentiumPro je spadal sem notri, ceprav ne vem, ce ga lahko programiras kot risc, je imel cisc to risc interpreter). ceprav slednjega raje ne za zacetek. 8080 bo cisto dober.
povej zakaj se rabis uciti, za kaj mislis porabiti znanje. danes nacelo, da mora [b]pravi[/b] programer znati tudi ass, ne velja vec imo.
EDIT: se sreca, da nisi rekel, da rabis ass tutorial za kaksne HT multicore x64 prescotte. poj bi bila sele zurka.
(odgovor izraza samo moje mnenje)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
BigWhale ::
> da mora [b]pravi[/b] programer znati tudi ass, ne velja vec imo.
Mora ne, je pa fino, da pozna delovanje hardware-a.
Mora ne, je pa fino, da pozna delovanje hardware-a.
Nejc Pintar ::
Ok, delam v ass-ju za MC6803 (verjetno vas precej pozna)
zanima me pa zato ker se pač rad učim.
zanima me pa zato ker se pač rad učim.
Lahko je biti prvi, če si edini!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | please helpOddelek: Pomoč in nasveti | 815 (690) | Gray_Warden |
» | optika vs bakerOddelek: Pomoč in nasveti | 2978 (2455) | korenje3 |
» | Čudna memtest86 napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 1453 (1346) | Jackal |
» | filtracija pitne vodeOddelek: Loža | 1605 (1393) | SkIDiver |
» | Oddaljena pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1059 (1024) | Tic |