Forum » Programska oprema » Photoshop - odstraniti odsev stekla
Photoshop - odstraniti odsev stekla
civava23 ::
Imam fotografije, ki so slikane skozi okno ( vem vem, nikoli ne slikaj skozi zaprto okno ), na njih pa je na na nekaj območjih blag modri odsev stekla, ki pa je precej moteč. Zanima me, kako je mogoče v photoshopu odstraniti ta efekt odseva stekla.
Mislim da gre za pogosti problem, zato obstajao verjetno že kakšni naštudirani triki in postopki.
Hvala !
Mislim da gre za pogosti problem, zato obstajao verjetno že kakšni naštudirani triki in postopki.
Hvala !
BluPhenix ::
Jaz ne poznam nobenega hitrega postopka.
Lahko probaš z lasom izbrati del ki te moti (ne točno, malo naokoli, lahko tudi malo več). Greš select -> feather 10px (px odvisen od odseva, probaj par varjant). Pol pa se malo poigraš z image -> adjustments -> hue/saturation. To bi bila ena hitra varjanta.
Tako bi vsaj jaz naredil, nisem pa nek photoshop ekspert.
Lahko probaš z lasom izbrati del ki te moti (ne točno, malo naokoli, lahko tudi malo več). Greš select -> feather 10px (px odvisen od odseva, probaj par varjant). Pol pa se malo poigraš z image -> adjustments -> hue/saturation. To bi bila ena hitra varjanta.
Tako bi vsaj jaz naredil, nisem pa nek photoshop ekspert.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Z Nvidio vedno sije sonce (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 19348 (15743) | D3m0r4l1z3d |
» | Nenavadna svetlobaOddelek: Loža | 2946 (1529) | lexios |
» | Sončna očalaOddelek: Loža | 7383 (6469) | Ramon dekers |
» | Glossy ali mat površina TV-ja - kako preveriti?Oddelek: Loža | 2083 (1964) | Pyr0Beast |
» | svetila & knjigeOddelek: Loža | 1568 (1307) | Nejc Pintar |