» »

Norton 2005 & Microsoft Printer Spooler Service

Norton 2005 & Microsoft Printer Spooler Service

bazzz ::

Na XP-jih imam nameščen Norton Internet Security 2005 in printer Lexmark. Nikakor se ne morem znebiti Nortonovega pop-up obvestila (desno spodaj), da je usvaril pravilo za Microsoft Printer Spooler Service. Klikam OK vendar pop-up se neprestano prižiga. Ima kdo podobne težave?

#000000 ::

Tole mogoče :(
Norton-Removal-Tool LP

bazzz ::

Ampak jaz ne bi rad odstranil Nortona (disable-ov Ad Blocking and Pop-up Blocking) , rad bi se le znebil nadležnega okna (rules automatically created for Microsoft printer spooling service), ki se ves čas prikazuje. Vseskozi klikam OK pa nič ne zaleže.

yayo ::

Lahko narediš tole:
Odpreš Nortona, odpreš firewall in v nastavitvi Turn On Automatic Program Control vzameš ven kljukico iz okenca. Tako boš onemogočil avtomatsko odpiranje portov s strani Nortona (vsakič te bo vprašal ali dovoliš programu povezavo z internetom). Ampak to morda ni najboljša ideja, ker bo zamudno za vsako malenkost dajati Nortonu navodila kateremu programu naj dovoli dostop do interneta in kateremu ne...
Tudi sicer Printer Spooler Service nima dosti zveze s tvojim Lexmarkom, gre za funkcijo, ki omogoča uporabo printerjev v mreži in predstavlja eno od klasičnih varnostnih lukenj v Windowsih.
Zato se mi zdi najboljša ideja tale: V firewallu klikni na zavihek Program Control in v okencu Manual Program Control (kjer so našteti programi, ki se povezujejo z internetom) poišči Printer Spooler Service. V vrstici kjer je Printer Spooler, na desni strani (pod napisom Internet Access) klikni z miško in pokazale se ti bodo tri opcije:
Permit All, Block All ter Custom. Ti enostavno klikni na Block All, tako boš servisu dokončno onemogočil povezavo z internetom (oziroma mrežo). Aja, v oknu Program Control imaš na vrhu profile. (Settings for Default, Home, Office, Away). Odpri vsakega posebej in kontroliraj ali se spodaj, pri Manual Program Control pojavi Printer Spooler. Če se, ga onemogoči.
Upam, da sem tole napisal kolikor tolikor razumljivo. 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne najde tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
102156 (2065) Miro-Slav
»

Problem z tiskalnikom (HP 1315)

Oddelek: Strojna oprema
5760 (728) Duhec
»

Problem s printerjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91584 (1353) rescue112
»

Ko izklopim printer ga ni več

Oddelek: Pomoč in nasveti
51055 (922) Storm
»

Canon MP520 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
192416 (1986) overdovs

Več podobnih tem