» »

Kosovo

Kosovo

Temo vidijo: vsi
««
12 / 18
»»

Thomas ::

Sam bi dodal še da bi bilo treba oboje vzgojiti za sobivanje, kar je pa v bistvu multikulturalizem.

Tako jih pahneš v medsebojno klanje, zraven imaš pa še čisto vest, češ da si hotel samo dobro.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vanich ::

Albanci, so od nekod prišli. Tako kot Srbi ali Slovenci ali katerikoli drugi cigani.

Malo prej ali malo pozneje. Nekako je treba z vsemi ravnati človeško, čeprav se med sabo nonstop pobijajo do smrti.

Amerikanci pa niso nobeni Brezmadežni prišleki z Marsa ali Venere, ki naj Slovencem, Srbo, Albancem ... odmerijo ravno prav in v skladu z njihovi mitologijo.

Utopija. Realna politika niti n tako slaba, čeprav so Ameri držali s Srbi, 20 let nazaj. So what?

Problem je v tem, da si Albanci na podlagi svoje izmišljene zgodovine in porekla prisvajajo ozemlja.
To je njihov glavni argument. "Mi smo bili tam že pod Rimljani, (LOL!), vi ste pa prišli kasneje."

Čeprav ni zato nobenega dokaza. Niti enega. Niti en Ilirski-Albanski kamenček ne obstaja. Nič.

Za razliko od Srbske prisotnosti na Kosovu in Metohiji, ki je zelo dobro dokumentirana zgodovinsko in arheološko in še na vse druge mogoče znanstvene in kulturne načine.

Drugih argumentov, razen svojega izmišljenega porekla, za prilaščanje tujega ozemlja, Albanci nimajo.

djordjevic ::

Zanimivo bo/bi bilo primerjati reakcije tistih pravičnikov, ki vpijejo, da je Kosovo kajpak povsem legitimno nastala država in podobne neumnosti, če naši politiki sprejmejo Rehnov predlog in bi nas slučajno pripeljal v položaj, ko bi Hrvatje naenkrat postali 'lastniki' dela Piranskega zaliva in določenih ozemelj, ki so 'od nekdaj slovenska'. >:D

p.s.: Moj oče je bil rojen v preševski dolini, kjer je situacija kljub takisto močni večini Albancev drugačna kot na Kosovu - Srbi k sreči niso ogrožena kategorija. Kar pa ne pomeni, da se že od nekdaj ne ve, kdo je v tistih krajih pravi gospodar.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tudi rabote s spodnjega linka bodo kajpak hitro označene za nedostojno natolcevanje:

http://24ur.com/novice/svet/dva-milijon...

V tistih krajih morajo biti pravi gospodarji prebivalci tistih krajev. Ne glede na takoimenovane osebne okoliščine.

Ali pa to ni demokracija. Možno, da ni.

Double_J ::

Pa saj so intenzivno čistili Kosovo 3mesece in je zbežala kaka tretjina.
A naj bi čakali par let.
Dve šivanki...

Karaya 52 ::

djordjevic> Zanimivo bo/bi bilo primerjati reakcije tistih pravičnikov, ki vpijejo, da je Kosovo kajpak povsem legitimno nastala država in podobne neumnosti, če naši politiki sprejmejo Rehnov predlog in bi nas slučajno pripeljal v položaj, ko bi Hrvatje naenkrat postali 'lastniki' dela Piranskega zaliva in določenih ozemelj, ki so 'od nekdaj slovenska'.

Pravo enostavno ni tako agilno kot je lahko politika in to tipkam že lep čas. Tako kompleksnih stvari se ne more gledati strogo pravniško. Bitko za Kosovo so Srbi zgubili že pred Miloševičem, lahko bi napisal "s politiko izvršenih dejstev". Kdo je živel tukaj pred 2000 leti je samo še stvar zgodovine. "Slovani so se izogibali porušenim mestom in živeli barbarsko v zemljankah": pravi italijanski tankist preden zapelje v Novo Gorico.

Čist tko, men dol visi za Albance. Zato bom kakšen tvoj link z drugačno vsebino z veseljem prebral in primerjal.
Edit: samo ne v cirilici ;p

No pa primerjaj: Kaj imajo o poreklu in zgodovini Albancev povedati sami albanski resnni znanstveniki.

Poudarek na "resni Albanski znanstveniki".

Pšenični ::

"Zanimivo bo/bi bilo primerjati reakcije tistih pravičnikov, ki vpijejo, da je Kosovo kajpak povsem legitimno nastala država in podobne neumnosti, če naši politiki sprejmejo Rehnov predlog in bi nas slučajno pripeljal v položaj, ko bi Hrvatje naenkrat postali 'lastniki' dela Piranskega zaliva in določenih ozemelj, ki so 'od nekdaj slovenska'"

Ja, to bo hec. Kako bo zvilo naše klečeplaznike.

Vajenc ::

No pa primerjaj: Kaj imajo o poreklu in zgodovini Albancev povedati sami albanski resnni znanstveniki.Poudarek na "resni Albanski znanstveniki".
Zdej jaz ne vem kolk je link iz geocities bolj relevanten od wiki. Pa sem ga vseeno preletel. Se strinjam, da so se Albanci bili "hribovci" in se niso razvijali tako hitro kot ostale takratne balkanske velesile. Težko pa verjamem linku, da so preučevali Ilirščino in prišli do zaključka, da nekatere albanske besede ne izvirajo iz nje. Nikjer tudi ne piše, da albanskih ljudstev ni bilo na območju Kosova, ko so tega začeli osvajati slovani. Ali pač?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

No pa primerjaj: Kaj imajo o poreklu in zgodovini Albancev povedati sami albanski resnni znanstveniki.Poudarek na "resni Albanski znanstveniki".
Zdej jaz ne vem kolk je link iz geocities bolj relevanten od wiki. Pa sem ga vseeno preletel. Se strinjam, da so se Albanci bili "hribovci" in se niso razvijali tako hitro kot ostale takratne balkanske velesile. Težko pa verjamem linku, da so preučevali Ilirščino in prišli do zaključka, da nekatere albanske besede ne izvirajo iz nje. Nikjer tudi ne piše, da albanskih ljudstev ni bilo na območju Kosova, ko so tega začeli osvajati slovani. Ali pač?

Seveda piše. Samo neumnega se delaš. Sploh razumeš angleško?
Vsi viri so navedeni. Skoraj vsi ti viri so izrazito anti-Srbski.
Avtorji so navedeni. Preveri avtorje.

Ups, sem samo preletu. Res piše, da naj bi Albanci prišli preko Bolgarije v 10. st. Se posipam. Linki pa zgleda ne delajo več. Edini, ki dela je bosanski ;)

Edit: popravil iz prosrpski v bosanski
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Ups, sem samo preletu. Res piše, da naj bi Albanci prišli preko Bolgarije v 10. st. Se posipam. Linki pa zgleda ne delajo več. Edini, ki dela je prosrbski.

"BH Dani" ni pro-Srbski. Bolj BiH verzija B92.

Imaš pa še google. Preveri avtorje.

T-h-o-r ::

pa klub vsemu, njihov jezik izvira vseeno iz indo-evropskega

Some scholars believe that Albanian derives from Illyrian [5] while others[6] claim that it derives from Daco-Thracian. (Illyrian and Daco-Thracian, however, may have formed a sprachbund; see Thraco-Illyrian.)

Establishing longer relations, Albanian is often compared to Balto-Slavic on the one hand and Germanic on the other, both of which share a number of isoglosses with Albanian.

wiki :P
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

pa klub vsemu, njihov jezik izvira vseeno iz indo-evropskega

Some scholars believe that Albanian derives from Illyrian [5] while others[6] claim that it derives from Daco-Thracian. (Illyrian and Daco-Thracian, however, may have formed a sprachbund; see Thraco-Illyrian.)

Establishing longer relations, Albanian is often compared to Balto-Slavic on the one hand and Germanic on the other, both of which share a number of isoglosses with Albanian.

wiki :P

Ja, in? What's your point?

Albanski jezik je sorta Satema, Ilirski je bil pa sorta Kentuma. Satem ne more direktno izhajati iz Kentuma.
Ilirski je bil pa baje Kentum, pravijo resni albanski znanstevniki. Ergo; Albanci = Iliri, je čista izmišljotina.
Pa to ni edini dokaz, še zdaleč ne.

Nikjer tudi ne piše, da albanskih ljudstev ni bilo na območju Kosova, ko so tega začeli osvajati slovani. Ali pač?
-----------------------------

Toponimi.

Velika večina toponimov po Albaniji je slovanskega izvora.
Ko so Albanci prišli, so že vse reke, vsi hribi, vsa mesta že imela imena.

Na Kosovu in Metohiji pa sploh NI! nobenega "albansko-ilirskega" toponima.

Še v Albaniji verjetno ne.

Včasih v Ameriki tudi ni bilo belcev, kaj je to važno.
Dve šivanki...

No, potem naj pa Šiptarji vsaj izdajo koncesijo, ki dovoljuje samo Srbom postavljanje in vodenje kazinojev po celem Kosovu. Po možnosti brez davka. Tako, kot lahko indijanci v USA.

A misliš da bojo?:|

Jah, Šiptarji se duvajo da imajo oni pravico na ozemlje, ker da so baje prvi prišli.

(..."Albanci so bili že pod Rimljani!"...,:)))

Toponimi jih zelo hitro postavijo na laž. Pa to še zdaleč ni edini dokaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Srbi pač ne marajo živeti na Kosovu. Kazinoji gor ali dol.
Dve šivanki...

Moč tvojih argumentov me fascinira. ;)

No, potem naj pa Šiptarji vsaj izdajo koncesijo, ki dovoljuje samo Srbom postavljanje in vodenje kazinojev po celem Kosovu. Po možnosti brez davka. Tako, kot lahko indijanci v USA. A misliš da bojo?:|
Zgodovinsko gledano nikoli! Realno težko. Dejstvo pa je, da indjancem nikoli ni bilo dano ,da dajejo kakšne koncesije, ker so bili še bolj primitivni kot Albanci. Kdo je učil Albance neprimitivnosti pa je irelavantno.

EDIT: deljen Kosovo je (atm) edina pametna dolgoročna rešitev, razen, če ima kdo jajca, da iztrebi ~ 90% prebivalstva
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

No, potem naj pa Šiptarji vsaj izdajo koncesijo, ki dovoljuje samo Srbom postavljanje in vodenje kazinojev po celem Kosovu. Po možnosti brez davka. Tako, kot lahko indijanci v USA. A misliš da bojo?:|
Zgodovinsko gledano nikoli! Realno težko. Dejstvo pa je, da indjancem nikoli ni bilo dano ,da dajejo kakšne koncesije, ker so bili še bolj primitivni kot Albanci. Kdo je učil Albance neprimitivnosti pa je irelavantno.

EDIT: deljen Kosovo je (atm) edina pametna dolgoročna rešitev, razen, če ima kdo jajca, da iztrebi ~ 90% prebivalstva

WTF? "Indijancem ni bilo dano da dajejo koncesije?" "Zgodovinsko gledano?"
"Kdo je učil albance neprimitivnosti?"

Si se nažru glavnega šiptarskega izvoznega produkta? Nimam pojma kaj skušaš povedati.

Vedno bolj si smešen, res.

Prebivalstvo se ne bo iztrebilo, pač pa izgnalo. Nič nenavadnega.
To se počne po celem področju EX-YU že skoraj 20 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Indijancem ni bilo dano da dajejo koncesije?
Ne, ker so se na njihovem ozemlju izkrcale dosti bolj tehnično in civilizacijsko razvite evropske nacije.
Zgodovinsko gledano?
To je bilo mišljeno za postavljanje kazinojev.
Si se nažru glavnega šiptarskega izvoznega produkta?
Albanke? Ne ne. Sem pa res malo popil ;)
Nimam pojma kaj skušaš povedati.
Vprašaj pa ti razložim ;p
Prebivalstvo se ne bo iztrebilo, pač pa izgnalo. Nič nenavadnega.To se počne po celem področju EX-YU že skoraj 20 let.
Kdo in kako jim bo razložil, da naj spakirajo in splezajo čez gore? Na silo je že Slobo probu!
Sem vesel, če koga razveselim. Sploh, če je to punca ;)
Woody Allen

Kaj je jasno nenacionalističnim Srbijancem:

http://trzisnoresenje.blogspot.com/

Približno isto, kar jaz trobim.

Albanci ne bi imali ikakve smetnje da kupuju zemlju i druge nekretnine širom Srbije i da se slobodno naseljavaju. To znači da bi u budućnost, područja uz granicu sa Kosovom uskoro imala bitno drugačiju etničku sliku.

Ne, Pepca ima bolj "učinkovit" plan. Srbi počakajo, da postane Rusija svetovni policaj in nato čez noč in gore pomečejo Albance v morje. Ker to se je itak dogajalo po vsej jugi. Pozabil je le, da se muslimani vračajo v Banjo Luko, pa Srbi na Hrvaško ...
Woody Allen

Od kakšnega dobrega leta nazaj, ko sem jaz trdil, da bo že Allah ločil Alkajdovce od Talibanov, če jih vse pobijemo in sem zato dobil častni naziv ... se je precej spremenilo na Slo-techu.

Bodoče etnično čiščenje Albancev (ali Srbov) se lahko svobodno obravnava. Zdej ne vem, če je to zato, ker se je razmahnila svoboda govora, ali pa le zato, ker je taglavni bwana nekako odsoten in kazen "sovražni govor" še sledi.

Ne samo za Pepco, ampak še zame, ker sem si drznil ponoviti svoj stari greh. No, da vidimo!

Od kakšnega dobrega leta nazaj, ko sem jaz trdil, da bo že Allah ločil Alkajdovce od Talibanov, če jih vse pobijemo in sem zato dobil častni naziv ... se je precej spremenilo na Slo-techu.

Bodoče etnično čiščenje Albancev (ali Srbov) se lahko svobodno obravnava. Zdej ne vem, če je to zato, ker se je razmahnila svoboda govora, ali pa le zato, ker je taglavni bwana nekako odsoten in kazen "sovražni govor" še sledi.

Ne samo za Pepco, ampak še zame, ker sem si drznil ponoviti svoj stari greh. No, da vidimo!

Jah, jaz pa mislim, da v državi, ki priznava krajo ozemlja (mimo UN in mednarodnega prava!) in s tem tudi etnično čiščenje, ki se izvaja na Kosovu, pač ni noben tabu pogovor o: "humani vrnitvi prišlekov domov".

Saj je Slovenija priznala Kosovo, kajne?

Če pa to je problem, in če se lahko po eni strani najvišji državni vrh odloči za mednarodno priznanje neke nezakonito ustanovljene kvazinarkodržave , ki je mimogrede, ustanovljena na etničnem čiščenju domicilnega prebivalstva, po drugi strani se pa bolj logične in pravične rešitve ne smejo slišati, je to hujša hipokrizija. Najmanj to.

Po tretji strani pa forum ni država in smo odvisni od presoje moderatorjev.

Ne, Pepca ima bolj "učinkovit" plan. Srbi počakajo, da postane Rusija svetovni policaj in nato čez noč in gore pomečejo Albance v morje. Ker to se je itak dogajalo po vsej jugi. Pozabil je le, da se muslimani vračajo v Banjo Luko, pa Srbi na Hrvaško ...

Nič se ne čaka nobene Rusije za karkoli.

Pohvalno, če se muslimani vračajo v Banja Luko.

V Krajino se pa nihče ne vrača. Pelji se enkrat skozi. Samo puščava in sežgane srbske hiše.
Tam ni nikogar.

Indijancem ni bilo dano da dajejo koncesije?
Ne, ker so se na njihovem ozemlju izkrcale dosti bolj tehnično in civilizacijsko razvite evropske nacije.
Zgodovinsko gledano?
To je bilo mišljeno za postavljanje kazinojev.
Si se nažru glavnega šiptarskega izvoznega produkta?
Albanke? Ne ne. Sem pa res malo popil ;)
Nimam pojma kaj skušaš povedati.
Vprašaj pa ti razložim ;p
Prebivalstvo se ne bo iztrebilo, pač pa izgnalo. Nič nenavadnega.To se počne po celem področju EX-YU že skoraj 20 let.
Kdo in kako jim bo razložil, da naj spakirajo in splezajo čez gore? Na silo je že Slobo probu!
Sem vesel, če koga razveselim. Sploh, če je to punca ;)

Glavni izvozni in trgovski produkt Albancev je heroin.
To vedo vsi, sploh pa evropske policije in Interpol.

Slobo ni preganjal vseh Albancev, ampak UČK teroriste.
In jih je tudi pregnal v 14 dneh. Ni bilo nobenega več. Vsi so spizdili v Albanijo.
Prebivalstvo je pa bežalo pred konstantnim NATO bombardiranjem, ki je trajalo 79 dni.

Nisem punca. Sorči.

Brane2 ::

Ne vidim kje se to svobodno obravnava. To, da nekomu na forumu še niso poslali policije za vrat, če/ker klamfa neumnosti, še ne pomeni splošnega stanja družbe.

In BTW: se ti ne zdi ravno poseg NATO-ja zelo podoben odzivu, ki bi ga lahko pričakoval smrtnik od policije d.o.o. ali še bolj "Policije d.d. Blackwater group" ko bi sam prijavil podoben napad v družbi, povsem zasnovani na tržnih mehanizmih ?

Napadejo te recimo oboroženi cigani, ti izropajo del posesti na zasedenem ozemlju, posilijo sestrične, pobijejo in preženejo vse skupaj in razglasijo ta del parcele za svoj.

Ti pokličeš Policijo d.d., ta se loti analize in pride do problema. Tvoji napadalci so neugodni, njihov pregon je pa relativno low-profit, obenem pa high-risk. Poleg tega policija ugotovi, da imaš parcelo na trasi, kjer bo šla avtocesta, kateri recimo ti bodisi nasprotuješ, bodisi čakaš na najboljšo ceno za prodajo in računaš na visok dobiček.

Poleg tega tvoji napadalci obljubijo Policiji stalen posel, če prepustijo zasedeni del njim, obenem pa dodaten kolač, bo prišlo do odkupa/najema zasedenega dela zemlje. V tej situaciji je odziv no-brainer. Tudi če bi se mu gnusilo, šef policajev preprosto mora iti v deal, da ga shareholderji ne linčajo.

Zakon trga dela svoje, vprašanje pa je če lahko taki organizaciji še rečeš policija ali jo sploh obravnavaš kot organizacijo, ki skozi "tržne mehanizme" dela za javno dobro.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Zanimivo, v starih črnobelih filmih s korumpiranimi policaji ponavadi sledi tudi dobronamerni nasvet žrtvi s strani policaja, kako naj bi morala žrtev gledati na ta "poseg" s pripombo in utemeljitvijo, da ji policija v bistvu na nek način dela uslugo.

Točno tako kot tale biznis s Kosovom, koneckoncev.

Zgodovina sprememb…

Ne vidim kje se to svobodno obravnava. To, da nekomu na forumu še niso poslali policije za vrat, če/ker klamfa neumnosti, še ne pomeni splošnega stanja družbe.

In BTW: se ti ne zdi ravno poseg NATO-ja zelo podoben odzivu, ki bi ga lahko pričakoval smrtnik od policije d.o.o. ali še bolj "Policije d.d. Blackwater group" ko bi sam prijavil podoben napad v družbi, povsem zasnovani na tržnih mehanizmih ?

Napadejo te recimo oboroženi cigani, ti izropajo del posesti na zasedenem ozemlju, posilijo sestrične, pobijejo in preženejo vse skupaj in razglasijo ta del parcele za svoj.

Ti pokličeš Policijo d.d., ta se loti analize in pride do problema. Tvoji napadalci so neugodni, njihov pregon je pa relativno low-profit, obenem pa high-risk. Poleg tega policija ugotovi, da imaš parcelo na trasi, kjer bo šla avtocesta, kateri recimo ti bodisi nasprotuješ, bodisi čakaš na najboljšo ceno za prodajo in računaš na visok dobiček.

Poleg tega tvoji napadalci obljubijo Policiji stalen posel, če prepustijo zasedeni del njim, obenem pa dodaten kolač, bo prišlo do odkupa/najema zasedenega dela zemlje. V tej situaciji je odziv no-brainer. Tudi če bi se mu gnusilo, šef policajev preprosto mora iti v deal, da ga shareholderji ne linčajo.

Zakon trga dela svoje, vprašanje pa je če lahko taki organizaciji še rečeš policija ali jo sploh obravnavaš kot organizacijo, ki skozi "tržne mehanizme" dela za javno dobro.

Dobro si to napisal.

Da se razumemo. Jaz sem za takole svobodno obravnavo vseh opcij. To se mi zdi velik plus, da je moderaterstvo zaspalo in bwanstvo obupalo. Super, za ta primer.

Žal pa ne vidim nobene taprave logike na strani "prosrbske" struje. Znate povedati samo, kakšna krivica se vam je zgodila, ne znate pa dati nobene alternative. Razen tiste, da bi pač nagnali milijon in pol Albancev čez prokletije v Albanijo in na Kosovu naselili Srbe.

Tega, da niste zmožni živeti skupaj z Albanci v isti državi ... to pa kar ignorirate.

Ampak kot sem rekel, eni Srbijanci so daleč pametnejši:

Većini Srba ni u kom slučaju nisu potrebni Albanci na teritoriji Kosova (i na jugu Srbije) već podnošljiv broj, kao etnička manjina. Naravno, i teritorija, pa makar i podeljena. Ovako kako je teze u postu izneo Aleksandar, to je čist horor za vladajuću većinu kao i za većinu birača u Srbiji!

A i za njihove potomke širom sveta.

Izraelci so dali Gazo. Slovenci smo dali Gosposvetsko polje. Nemci so dali Celje. Srbi ste dali Kosovo. Italijani so dali Koper.

In?

jype ::

Thomas> To se mi zdi velik plus, da je moderaterstvo zaspalo in bwanstvo obupalo. Super, za ta primer.

To, da nihče ni še kršil pravil, še ne pomeni, da nihče ne bere. Velik plus se mi zdi, da ste mnogi prenehali z uporabo fašističnih floskul.

Ti si pa del problema, jure. Ne problema Kosova, ampak problema razkroja Slotecha.

Izraelci so dali Gazo. Slovenci smo dali Gosposvetsko polje. Nemci so dali Celje. Srbi ste dali Kosovo. Italijani so dali Koper.

Zgodovina mi sicer nikoli ni šla kaj preveč, a kot vem, nihče ničesar ni dejanjsko _dal_.

Sploh pa ne po prijateljskem bombardiranju ( kako že ? - "Usmiljeni angel" je bilo ime "akciji"- če to ni kraljica vseh eufemizmov, potem res ne vem, kaj je ) velesile, ki z darilom ni imela nobene neposredne zveze.

Pšenični ::

"Ti si pa del problema, jure. Ne problema Kosova, ampak problema razkroja Slotecha"

+1

Tega, da niste zmožni živeti skupaj z Albanci v isti državi ... to pa kar ignorirate.

Ob obilni zunanji pomoči nekoga, ki bi te rad ubil in izselil, pa doslej ni imel moči za to, je to res težko, priznam.

A razsvetli nas o recimo ljubezni do muslimanov. Bi ameri dejanjsko lahko živeli z muslimani v isti državi, če bi ti imeli takšen backing od zunaj ?
Bi sploh kdo ?
In ali lahko nekomu poglexdaš naravnost v oči in rečeš, da bi takrat pač Ameri ubrali kosovski scenarij ?
Ne me smejat.

Zgodovina mi sicer nikoli ni šla kaj preveč, a kot vem, nihče ničesar ni dejanjsko _dal_.

Točno. Prej se je vedno zgodila neka vojna ali vstaja, potem so bila pa premirja na doseženih pozicijah.

Premirja, miru še nismo imeli, kar svet stoji.

A razsvetli nas o recimo ljubezni do muslimanov. Bi ameri dejanjsko lahko živeli z muslimani v isti državi, če bi ti imeli takšen backing od zunaj ?

Sej živijo. Jih je imajo, nek manjši a naraščajoč procent. V bistvu so protestantska skupnost, v katero se katoliki, ateisti, pravoslavni, hindujci ... bolj ali manj težko vkljapljajo. Poleg tega je še ta protestantska skupnost sama v neki stalni transformaciji, da zadeve niso preveč enostavne. Dovolj muslimanov na njihovih tleh, pa pomeni padec njihove Ustave. Morda najprej počasen, potem pa hiter in transformacijo v kaj manj (meni) simpatičnega od družbe samozavetnih individualistov.

Sej Britanci so IMO že podlegli. Še angleščine ne govorijo več, kaj šele njihova "britišnes". Quite over.

Le eno majhno tiny-tajni razliko si pozabil.

Ne Ameri ne Britanci ne uvažajo neangležev iz čiste bratske ljubezni do folka, ki so jih prej po kolonijah imeli za target practice.

Oboji naveliko uvažajo tujce zaradi lakomnosti domače industrije. Ameriška avto industrija počiva na poceni delu Mehičanov itd. Ravno tako imajo ANgleži svoje vzroke.

Na KOsovu je pa situacija malček drugačna. Še nisem slišal za neko mogočno industrijo, ki bi se hranila z mladimi albanci v YU/SR. Oni so dobili tujce kot čisti minus- kot folk, ki je prišel živet na sociali in momogrede koga počit.

Skratka, profil, ki v USA sploh prišel ne bi do procedure za šut čez mejo, ker bi prej pokasiral metek.

Argentinci pa ne sprejemajo Paragvajcev. Italijani imajo radi Madžare. 1000 narodov, tisoč nerazumljivih setov odnosov do drugih narodov. Plus do sebe in do svojih delov.

Še vedno mislim, da so Srbi lahko hvaležni USA za amputacijo Kosova. Tako kot bi bili Izraelci lahko hvaležni nekomu ki bi jih ločil od domačih Arabcev, pa če bi zato tudi izgubili del ozemlja. Zaradi ISTIH vzrokov.

Samo, da je za Srbijo dovolj USA power, za Izraelce bi se pa morali najti kakšni Marsijanci z very advanced tech, da jim naredijo isto.

Potem bi Izralci v večini jamrali tako, kot danes jamrajo Srbi. Enim bi bilo pa jasno, da boljš manjša država in nacionalno precej homogena, kakor kakršnokoli bratstvo jedinstvo z nekom etnično alien.

USS Liberty ::

Ne vem, kaj se tako sekirate Srbi za tisto Kosovo...
Izgubili ste Kosovo - najmanj razvito pokrajino, ste pa Srbi dobili pod svoj škorenj celo Slovenijo, ki je v bistvu postala nekakšna SAO Slovenija de facto srbski protektorat, kjer vlada srbski lobi...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Kot recimo kdo ?

rndm2008 ::

Za tiste, ki se tako pritožujete nad krivico, ki se je Srbom bojda zgodila na Kosovu, imam le eno majceno vprašanjce, ker se mi sicer povsem fučka za tisto vukojebino tam spodaj. Matra me pa tale princip: pravite, da bi Kosovo moralo biti interni srbski problem. Recimo. A srbski živelj v Bosni in na Hrvaškem pa ni bil problem dotičnih držav? Se pravi, samo Srbi imajo pravico do formiranja lastne, po možnosti etnično čiste nacionalne države? Za srbsko manjšino na Hrvaškem pa bi morala veljati pravica, da se priključi matični Srbiji? In za Republiko Srbsko velja enako? Hipokrizija, da se kar kadi. No ja, za Srbe nič presenetljivega. So pač "velik" narod.
Sprijaznite se, Srbijanci, Kosovo je zadnjih nekaj sto let ravno toliko srbsko, kot je zadnje tisočletje avstrijska Koroška slovenska. En kurc. S tem, da vsaj obstajajo indici, da so Avstrijci plebiscit pogoljufali. Srbi so pa po zaslugi svojih znamenitih štirih "s-jev" Kosovo izgubili kar lepo na bojnem polju, junaki, kakršni so.
AE911TRUTH
All Hail Thermal Expansion!

Nič presenetljivega pri tem ni le to, da ti ne bereš postov folka in trobiš neumnosti.

Kot recimo kdo ?
Kučan Veliki ... valda ;)
Woody Allen

Argentinci pa ne sprejemajo Paragvajcev. Italijani imajo radi Madžare. 1000 narodov, tisoč nerazumljivih setov odnosov do drugih narodov. Plus do sebe in do svojih delov.

Ne marajo jih, ja. Ampak ljubezni je veliko vrst in sovraštva veliko stopenj. Rad bi videl eno, primerljivo s Kosovskim scenarijem. NI ravno slučajno, da so srbi prignali Kosovski scenarij pred mednarodno odišče in da se procesa misli udeležiti all-time rekordno število držav.

Še vedno mislim, da so Srbi lahko hvaležni USA za amputacijo Kosova. Tako kot bi bili Izraelci lahko hvaležni nekomu ki bi jih ločil od domačih Arabcev, pa če bi zato tudi izgubili del ozemlja. Zaradi ISTIH vzrokov.

Samo, da je za Srbijo dovolj USA power, za Izraelce bi se pa morali najti kakšni Marsijanci z very advanced tech, da jim naredijo isto.

Sploh ne. Izraelci sploh ne bi smeli biti trd oreh.

Evo ti en a'la Serbian scenarij:

1. Politični pritiski

Glede na stalna surova obračunavanja Izraela z okolico in glede na njegovo vojaško dominacijo ga zahod obtoži genocida in zahteva takojšno vpeljavo demokratskih metod, ki seveda izključujejo možnost samoobrambe s skrajno zajebanem napadalcu, oziroma zmanjšan odziv, ki bi minimiziral število žrtev. Minimiziral seveda v absolutnem smislu, torej bi to pomenilo v neki meri povečanje žrtev na Izraleski strani.
Seveda to pomeni tudi popolno odstranitev tistih nekaj konic. Pa izročitev vojnih zločincev sodišču v Haagu. Seveda tako tako raznih Yitsakov kot Husseinov, vendar veliko več prvih kot drugih in z veliko težjimi kaznimi ter praktično brez oprostilnih sodb ( za približno primerljiva s*anja seveda).

Pa seveda vrnitev ozemlja. Pa ne na neke meje iz leta 68 ampak na taprve meje minus nekaj ozemlja za stroške intervencije, seveda. Če hočeš "agresorja" kaznovati, mu moraš vzeti nekaj, kar nikakor ne bi bil pripravljen dati, ker je ponižanje popolno le tako. Recimo Jerusalem z zelo izdatno široko okolico.

2. Blokada uvoza-izvoza vojaških tehnologij.

Izrael seveda izvaža orožje, ne dela pa vsega sam, pa tudi vseh materialov nima. Obenem je pa življenjsko odvisen od tehnološke razlike, ki seveda mora biti enormna. Vse, kar je manj, je premalo.
Kaj je lepšega torej kot doseči na mednarodni ravni blokado prometa naprednih orožij in delov z Izraelom in ga tako pripraviti do poslušnosti ?

3. Zamrznitev zunanjega imetja in resursov.

Ker bi seveda Izrael seveda še naprej brcal, je na vrsti naslednji korak - postopno zategovanje preostalih poti in izrčpavanje Izraela na alternativnih, veliko dražjih poteh.

4. Popoln ekonomski embargo.

Glede na Izraelovo lego in naravo bi bila ta točka najbrž bolj efektna kot pri Srbiji. Bil bi prisiljen švercati vse živo čez mejo in to z zagrizenimi nasprotniki, seveda vse po prijateljskih, 10x cenah. Brez DDV, jasno. In "carine", ki bi jo pobrali "nadzorniki".

5a. Mednarodna vojaška intervencija- "usmiljeni angel" v inačici iz Tore

Ta točka pride v poštev po klasičnem scenariju nad Izraelom, ki ni jedrska grožnja. za nasprotni primer pride v poštev opcija 5b.
Pri bombardiranju je zanimivo to, da so v Izraelu praktično vsi vojaški obvezniki in kljub uporabi kojekakvih "pinpoint" in "smart" orožij izbira tarč pravzaprav ni potrebna. KArkoli trofiš, je "legitimen cilj". Če 500kg bombo šutneš direkt v porodnišnico v centru 3 milijonskega mesta, je to veljaven cilj, ker bi se lahko tam skrivala vojska. Ponoviti dokler ne spraviš Izrael v "pravične meje", seveda minus nek teritorij, ki se mu nikakor ne bi odrekel(glej točko 1)

5b. "Cilit Bang" opcija.

Tako kot je "milosrdni anđeo" eufeizem za "stestiraj nove bombe in orožja na domorodcih", tako je "Cilit Bang" eufemizem za končno rešitev, povzet po imenu popularnega čistila, ki "očisti vse", pa še zveni pripravno. Mogoče malo izvedba spominja na holokavst, a le laično oko.

Gre v osnovi za "Shock & Awe", a prirejen za večjo grožnjo. Če se torej greš asimetrično vojno in na recimo relativno surov ( in to v zate najboljšem slučaju, a pustimo sedaj podrobnosti) napad vojske neke države na gverilce na svojem terenu odgovoriš z nič manj kot kombiniranim 90-dnevnim bombardiranjem letalskih sil večine NATO članic po veliko CIVILNIH ciljih in gospodarski infrastrukturi, radiodifuznih postajah itd itd itd, kaj je potem temu ustrezen, podanemu faktorju K sorazmeren odogovor na Izraelsko grožnjo, da bi z jedrskim orožjem napadel tarče po svetu ?

Ne navdušujem se nad kojekakvimi "končnimi rešitvami", a tu ne vidim kako bi lahko izbral karkoli manj in pri tem ne bi osramotil "Shock & Awe" doktrine.
"Cilit Bang" bi tako vključeval radiranje Izraela. Pa verjetno vseh židov kjerkoli po svetu in njihovega genotipa.
Ali vsaj kompletno vseh družin vseh židov, ki so bili kakorkoli aktivno vpleteni v korist Izraela.

Gre v bistvu za odziv, ki je mešanica nekakšnega asimetričnega Mutual Assured Destruction, le da je tukaj v verziji- "Zagotovo lahko naredite veliko škode, ampak potem vam bomo je*ali mater, kot še nihče." in spoznanja da ob večjem orožju paše tudi večja tarča- masa greedy bankerjev v kojekakvih MMFih, bankah, za vplivnimi politiki itd razsutih po svetu, ki pa mogoče svoje riti ne bi zastavili za Izrael.
Stavim, da je kje folk, ki bi šel v Cilit Bang samo zaradi kolateralne škode.

Če pa bi jo, zelo verjetno bi večino izstrelkov prestregli, preostanek pa zagotovo ne bi ugonobil vseh, bi pa finale zagotov izbrisal Žide iz tega galaktičnega kraka. Kar je koneckoncev logično. Če nekdo resno zagrozi celemu svetu, kako hudiča naj se ta odzove kot z odstranitvijo grožnje ?
Cilit Bang to the rescue.

No, če bi bili Izraelci hvaležni za eno tako rešitev, super. Kaj še čakamo ?

Zgodovina sprememb…

««
12 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kristalna noč na Kosovem

Oddelek: Problemi človeštva
182170 (1715) Thomas