Forum » Problemi človeštva » Kosovo
Kosovo
Temo vidijo: vsi
opeter ::
Jaz delam za Srbe, oni me zato plačajo. Če bo šlo kaj po zlu, bom imel osebno nekaj jurjev v žepu manj in to ne po moji krivdi. Simple as that.
Nekaj jurjev... Tolarjev ali Evrov?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
kekz ::
> Nekaj jurjev... Tolarjev ali Evrov?
Evrov seveda. A danes še kdo govori in razmišlja v tolarjih?
Evrov seveda. A danes še kdo govori in razmišlja v tolarjih?
kozjakovec ::
Nekaj bom še dodal,namreč zdaj ko Kosovarje ne omejuje ne Srbija ,ne Jugoslavija ne Turki ,se pa naj izkažejo. Upam, da me bodo čez 5 let prijetno presenetili.
P.S.
Po teletekstu:ZDA ocenjujejo da bo Kosovo za zagon potrebovalo 2 mlr$ mednarodne pomoči.Torej bo Evropa(torej tudi slovenski davkoplačevalci)še dolgo polnila luknjo brez dna.
P.S.
Po teletekstu:ZDA ocenjujejo da bo Kosovo za zagon potrebovalo 2 mlr$ mednarodne pomoči.Torej bo Evropa(torej tudi slovenski davkoplačevalci)še dolgo polnila luknjo brez dna.
Brane2 ::
Po drugi strani pa je recimo tale Nenad Čanak ( Vojvodina ) kar zanimive nastope s sliko Srbskega dela odgovornosti.
Tale govor je realtivno frišen in zelo zanimiv:
Govor Nenada Čanka I deo
Govor Nenada Čanka II deo
Tale govor je realtivno frišen in zelo zanimiv:
Govor Nenada Čanka I deo
Govor Nenada Čanka II deo
On the journey of life, I chose the psycho path.
olivach ::
Tole postaja že prav glupo branje. Vendar, Hvala Suntrace, da kljub vsem napisanim norostim in nekaterim obtožbam, ne odnehaš s pisanjem in razmišljanjem malo dlje od drugih. Ni pomembna samo višina, vendar tudi širina! Ni pomembno kateremu narodu se dogaja krivica, kajti le ta se ne bi smela dogajati. In vzeti nekomu del ozemlja je kot vzeti mu del telesa, dušo, identiteto in to je obsojanja vredno. Vedno! Jebeš razmišljanja o tem, "kaj pa imamo mi od njih", "glej njihovo obsedenost s patriotizmom", če v tem razmišljanju vsaj malo ne zaznaš pozitivnega duha in dostojanstva, ki ga imajo Srbi do svojega ozemlja in svojega naroda. Za svoje ozemlje in svoj narod štejejo vse prebivalce Srbije in vsi so enakovredni. Mogoče se sliši nekoliko romantično, vendar je Srbija vedno veljala za "odprto" državo, gostoljubno, ne rasistično in toliko mešanja kultur, ver, kot je na tem prostoru in njihova enakovrednost, to me je vedno fasciniralo. Bojim se le, da bi njihova dosedanja duhovna izobrazba oz. kultura, z nastalo nepoštenostjo, lahko ogrozila ljubezniv, prijateljski odnos Srbov do "tujcev" v njihovi državi (ki se tam niti ne počutijo tako), in bog ne daj, bi človek tako izgubili zaupanje v sočloveka. Ni kaj hujšega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: olivach ()
perci ::
olivach: Se strinjam, tole tvoje je že prav glupo pisanje. Narodi so skozi zgodovino kar naprej dobivali in izgubljali ozemlja. Tudi mi bomo spušili del piranskega zaliva in par zaselkov pri dragonji, ti pa pametuješ, kako bo narod izgubil dušo? Get real.
perci ::
Za svoje ozemlje in svoj narod štejejo vse prebivalce Srbije in vsi so enakovredni.Seveda, vsi so enakovredni. Če so Srbi. Ostali so tudi enakovredni. Med sabo. Ne pa do Srbov.
Veš, zaradi tega smo šli ostali narodi ex Jugoslavije stran od tega srbskega gostoljubja.
Zheegec ::
Za svoje ozemlje in svoj narod štejejo vse prebivalce Srbije in vsi so enakovredni.
Torej, če so enakovredni, imajo pa sploh pravico, da se sami odločajo o svoji usodi, kajne? Pa kako hudiča lahko nek narod kolješ, potem se pa greš "enakovrednost"? To je že prav odvratno.
Kaj oni štejejo za svoje ozemlje je čisto njihova stvar. Pripada jim samo ozemlje, ki je njihovo (znotraj meje Srbije), ne pa ozemlje, katerega smatrajo za svoje.
Pa kakšni "mirovniki" so Srbi, ter "ljubezniv, prijateljski odnos Srbov do "tujcev" v njihovi državi" si lahko pogledaš (če že ne v učbeniku zgodovine) na televiziji. Kako lahko po eni strani vidite Iračane kot žrtve ameriške invazije na Irak, hkrati pa sočustvujete s Srbi, ker bodo izgubili del ozemlja, na katerem se je večinsko prebivalstvo naveličalo, da jih koljejo... toliko o dvoličnosti. Olivach, pa daj si malo preberi temo, potem pa govori o "integriteti". Zločin je zločin, pa kakor koli ti gledaš na to je še vedno samo zločin!! Pa kakšno "široko" razmišljanje je to, če ne dopustiš prostora za spremembe?
Perci - situacija je bila podobna, spet neki dokumenti gor ali dol, glavna stvar je bila želja po neodvisnosti, podobno bi bilo tudi, če ne bi bilo v ustavi napisano, da imamo pravico do samoodločbe. Od kdaj morajo takšne samo-umevne stvari biti še posebej napisane v ustavi?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
olivach ::
Ne vem od kod vam asociacije le na klanje in zločine.(?) vem, da se v vojni dogaja vse "nemogoče", žrtve razmetane vse naokoli itn., ampak to ni le tipično za Srbe. Srbi so vse več kot pa morilci. Če prelistate relevantne knjige (ne gledat tv-ja!), lahko (ni pa nujno!) uvidite, da so oblasti, prebivalci Srbije predvsem branili svoj teritorij in nikoli niso bili le osvajalci.
In tole: "ALIEn3001": "Kaj oni štejejo za svoje ozemlje je čisto njihova stvar. Pripada jim samo ozemlje, ki je njihovo (znotraj meje Srbije), ne pa ozemlje, katerega smatrajo za svoje."
Ne vem, malo sem zmeden, ko berem stavke oz. mnenja podobna zgoraj napisanemu. Srbi samo smatrajo to ozemlje za svoje?! Hm, kako naj razložim.. Recimo, za začetek vzemi-te zemljevid Kosova, poglejte si imena mest. Naloga št. 1: Imajo imena mest kakšen pomen v albanskem jeziku? Kaj pa v srbskem?
In še veliko.
Skušam samo povedati, da nisem Srboljub ali podobno, so me pa nekatere značilnosti Balkana vedno privlačile in zanimale. In Kosovo je srbsko!
In tole: "ALIEn3001": "Kaj oni štejejo za svoje ozemlje je čisto njihova stvar. Pripada jim samo ozemlje, ki je njihovo (znotraj meje Srbije), ne pa ozemlje, katerega smatrajo za svoje."
Ne vem, malo sem zmeden, ko berem stavke oz. mnenja podobna zgoraj napisanemu. Srbi samo smatrajo to ozemlje za svoje?! Hm, kako naj razložim.. Recimo, za začetek vzemi-te zemljevid Kosova, poglejte si imena mest. Naloga št. 1: Imajo imena mest kakšen pomen v albanskem jeziku? Kaj pa v srbskem?
In še veliko.
Skušam samo povedati, da nisem Srboljub ali podobno, so me pa nekatere značilnosti Balkana vedno privlačile in zanimale. In Kosovo je srbsko!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: olivach ()
> Perci - situacija je bila podobna, spet neki dokumenti gor ali dol, glavna stvar je bila želja po neodvisnosti, podobno bi bilo tudi, če ne bi bilo v ustavi napisano, da imamo pravico do samoodločbe. Od kdaj morajo takšne samo-umevne stvari biti še posebej napisane v ustavi?
Najbrž že od začetka ne bi šli skupaj, če ne bi imeli zagotovljene samoodločbe?
V ustavi so v glavnem zapisane samo samoumevne stvari, takorekoč pravniški aksiomi. Saj si že bral ustavo? Pravica do sodnega varstva, pravica do zdravega okolja, svoboda gibanja, pravica do lastnine... Za današnji čas in okolje čisto samoumevno.
Najbrž že od začetka ne bi šli skupaj, če ne bi imeli zagotovljene samoodločbe?
V ustavi so v glavnem zapisane samo samoumevne stvari, takorekoč pravniški aksiomi. Saj si že bral ustavo? Pravica do sodnega varstva, pravica do zdravega okolja, svoboda gibanja, pravica do lastnine... Za današnji čas in okolje čisto samoumevno.
Sergio ::
olivach: Človek bi mislil, da si srbskega porekla, ko takele trosiš ;-). Ker kolikor si pa ti sedaj napisal enih budaleštin (sic!), jih pa že nobeden dolgo ni .
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sergio ()
> Recimo, za začetek vzemi-te zemljevid Kosova, poglejte si imena mest. Naloga št. 1: Imajo imena mest kakšen pomen v albanskem jeziku? Kaj pa v srbskem?
O imenih mest pa res raje ne bi. Je preveč nasprotnih primerov.
Kaj pomeni v italijanščini: Gorica, Trst, Gradišče, Doberdob, Opčine, Barkovlje, ...
Kaj pomeni v nemščini: Gradec, Železna kapla, Dobrač...
Kaj pomeni v slovenščini: Trenta, Izola, Portorož, Piran...
Očitno vsi živimo na napačnih krajih.
O imenih mest pa res raje ne bi. Je preveč nasprotnih primerov.
Kaj pomeni v italijanščini: Gorica, Trst, Gradišče, Doberdob, Opčine, Barkovlje, ...
Kaj pomeni v nemščini: Gradec, Železna kapla, Dobrač...
Kaj pomeni v slovenščini: Trenta, Izola, Portorož, Piran...
Očitno vsi živimo na napačnih krajih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
djordjevic ::
Okej, saj je kul po svoje. Pač razumem zgodovinsko anti-srbsko nastrojenost. Sploh po balkanskih kolinah. Ampak da bo nekaj jasno, česar očitno nihče noče priznat. Albanci so takisto delali in še delajo sranje po Kosovu. Pa tega nihče ne pove na glas. Ne, Srbi so klavci, Albanci dobijo svojo državo. Čisto v slogu trenutnega superhinavskega svetovnega reda.
jype ::
djordjevic> Pa tega nihče ne pove na glas.
Jaz to nonstop poslušam. Tudi vidim na TV.
Ampak Albanci to počnejo šele odkar so bili precej prekomerno tepeni, čeprav niso storili ničesar narobe. Njihov položaj na Kosovu se je slabšal do trenutka, ko slabše ni moglo biti, ker so jih dejansko začeli "etnično čistiti".
Srbija je kot država, ki bi morala zagotavljati vladavino prava na svojem ozemlju, zagotovo odgovorna za vse, kar se je tam zgodilo - tudi če so bili nasilni Albanci.
Ker ni ravnala odgovorno, je suverenost na tem ozemlju (očitno) izgubila.
Jaz to nonstop poslušam. Tudi vidim na TV.
Ampak Albanci to počnejo šele odkar so bili precej prekomerno tepeni, čeprav niso storili ničesar narobe. Njihov položaj na Kosovu se je slabšal do trenutka, ko slabše ni moglo biti, ker so jih dejansko začeli "etnično čistiti".
Srbija je kot država, ki bi morala zagotavljati vladavino prava na svojem ozemlju, zagotovo odgovorna za vse, kar se je tam zgodilo - tudi če so bili nasilni Albanci.
Ker ni ravnala odgovorno, je suverenost na tem ozemlju (očitno) izgubila.
steev ::
kekz:
Portorož -> Porto.rose (italijansko) -> Pristanišče rož
Izola -> Isola (italjansko) pomeni otok, kar je tudi včasih bila
Portorož -> Porto.rose (italijansko) -> Pristanišče rož
Izola -> Isola (italjansko) pomeni otok, kar je tudi včasih bila
:|
kekz je vprašal kaj te reči pomenijo v slovenskem jeziku.
Portorož ne pomeni nič.
Portorose je v italijanskem jeziku pristanišče vrtnic, kolikor vem.
Njegov point je seveda ta, da bi moral biti Portorož italijansko mesto, Trst pa menda naše :)
Portorož ne pomeni nič.
Portorose je v italijanskem jeziku pristanišče vrtnic, kolikor vem.
Njegov point je seveda ta, da bi moral biti Portorož italijansko mesto, Trst pa menda naše :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
jype: Moj oče izvira iz Preševske doline (na meji s Kosovom), ki zna biti kaj hitro takisto problematična zaradi večinskega albanskega prebivalstva. Verjemi, da vem, kaj se je doli dogajalo precej pred raznimi štrajki rudarjev in Miloševičevimi čistkami v 90-ih. Not everything is always as it seems.
djordjevic> Not everything is always as it seems.
Seveda, ampak kar lahko vidimo, je pa zagotovo tako, kot vidimo.
Še vedno trdim, da bi Srbija komot obdržala Kosovo, če bi zanj poskrbela in da ga ni obdržala predvsem zato, ker ni.
Seveda, ampak kar lahko vidimo, je pa zagotovo tako, kot vidimo.
Še vedno trdim, da bi Srbija komot obdržala Kosovo, če bi zanj poskrbela in da ga ni obdržala predvsem zato, ker ni.
Gavran ::
@ olivach: "In vzeti nekomu del ozemlja je kot vzeti mu del telesa, dušo, identiteto in to je obsojanja vredno. Vedno!"
Res je, vendar zelo neskladno s politiko Srbije v prejšnjem desetletju. Le kdaj je preišlo v srbskem razmišljanju do takih sprememb? Srbi lahko jemljejo kakor jim paše, Hrvati ali Albanci pa ne?
Še mala razlika med Kosovim in recimo Baski: kosovo je imelo neke mednarodno znane meje, meja Baskije pa je znana večinoma le lokalcem.
Res je, vendar zelo neskladno s politiko Srbije v prejšnjem desetletju. Le kdaj je preišlo v srbskem razmišljanju do takih sprememb? Srbi lahko jemljejo kakor jim paše, Hrvati ali Albanci pa ne?
Še mala razlika med Kosovim in recimo Baski: kosovo je imelo neke mednarodno znane meje, meja Baskije pa je znana večinoma le lokalcem.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
Pšenični ::
"Še vedno trdim, da bi Srbija komot obdržala Kosovo, če bi zanj poskrbela in da ga ni obdržala predvsem zato, ker ni."
Tam dol je balkan v prave smislu besede, zato ta teorija ne zdrži niti hipotetično. Gre se za interese od zunaj , to je zdaj že vsakemu 5 let staremu otroku jasno, sam juretu še ne. Srbija bi kosovo obdržala samo na način kako so to naredili Hrvati. Počistiš in potem pred kamerami talaš raji čokolade(srbom). Zdaj gre vse v smer delitve kar je lahko izredno nevarno, sicer pa kje je tle logika, albanci niso hoteli živeti z srbi , srbi pa zdaj morajo z albanci.
Tam dol je balkan v prave smislu besede, zato ta teorija ne zdrži niti hipotetično. Gre se za interese od zunaj , to je zdaj že vsakemu 5 let staremu otroku jasno, sam juretu še ne. Srbija bi kosovo obdržala samo na način kako so to naredili Hrvati. Počistiš in potem pred kamerami talaš raji čokolade(srbom). Zdaj gre vse v smer delitve kar je lahko izredno nevarno, sicer pa kje je tle logika, albanci niso hoteli živeti z srbi , srbi pa zdaj morajo z albanci.
Thomas ::
> Moj oče izvira iz Preševske doline (na meji s Kosovom), ki zna biti kaj hitro takisto problematična zaradi večinskega albanskega prebivalstva.
Predlagam, da preko malih oglasov, posrednikov in tako naprej, Albanci iz Preševa in Srbi iz okolice Peči, zamenjajo stanovanja in posestva. Naj bodo Albanci na Kosovu in Srbi v Srbiji. Predlagam.
Predlagam, da preko malih oglasov, posrednikov in tako naprej, Albanci iz Preševa in Srbi iz okolice Peči, zamenjajo stanovanja in posestva. Naj bodo Albanci na Kosovu in Srbi v Srbiji. Predlagam.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
"Predlagam, da preko malih oglasov, posrednikov in tako naprej, Albanci iz Preševa in Srbi iz okolice Peči, zamenjajo stanovanja in posestva. Naj bodo Albanci na Kosovu in Srbi v Srbiji. Predlagam"
In potem jaz predlagam, da zamenjajo stanovanja še tisti ki hočejo v Ameriko , pa ne morejo iti.
In potem jaz predlagam, da zamenjajo stanovanja še tisti ki hočejo v Ameriko , pa ne morejo iti.
WarpedGone ::
A Srbi nočejo iz Kosova v Srbijo al Albanci nočejo iz Srbije na Kosovo?
Kakorkoli, Srbi v Sloveniji o tem nimajo nič pametnega za povedat. Le izkazujejo svoje domoljubje in plačujejo davke tuji državi. Hehe...
Kakorkoli, Srbi v Sloveniji o tem nimajo nič pametnega za povedat. Le izkazujejo svoje domoljubje in plačujejo davke tuji državi. Hehe...
Zbogom in hvala za vse ribe
Žalostna realnost pa je, da so edini, ki imajo kaj keša, da bi dejansko kaj kupili, Albanci, in ti veselo kupujejo njive od parcele od Srbov, kosovska meja pa se, zaenkrat sicer neuradno, lepo počasi, a vztrajno pomika proti severu.
> A Srbi nočejo iz Kosova v Srbijo al Albanci nočejo iz Srbije na Kosovo?
IMHO se to vseeno dogaja. Samo to ne obešajo na veliki zvon nobeni. Ampak se dogaja in še bolj se bo.
IMHO se to vseeno dogaja. Samo to ne obešajo na veliki zvon nobeni. Ampak se dogaja in še bolj se bo.
> Žalostna realnost pa je, da so edini, ki imajo kaj keša, da bi dejansko kaj kupili, Albanci, in ti veselo kupujejo njive od parcele od Srbov,
Potem Srbi tud dobijo denar, ane? Se lahko preselijo v Srbijo.
> kosovska meja pa se, zaenkrat sicer neuradno, lepo počasi, a vztrajno pomika proti severu.
Nima se kej premikat! Prav zato naj Srbija, če je pametna, spodbuja naseljevane Srbov iz Kosova v Južni Srbiji, Albanci pa naj grejo na Kosovo.
Lepo, mirno se to zmente, bo najboljš!
Potem Srbi tud dobijo denar, ane? Se lahko preselijo v Srbijo.
> kosovska meja pa se, zaenkrat sicer neuradno, lepo počasi, a vztrajno pomika proti severu.
Nima se kej premikat! Prav zato naj Srbija, če je pametna, spodbuja naseljevane Srbov iz Kosova v Južni Srbiji, Albanci pa naj grejo na Kosovo.
Lepo, mirno se to zmente, bo najboljš!
Ja sej modeli albanci so polni keša, zaradi sladoleda sigurno ne...
Mirno se pa ne bodo zmenl, sam da Amerika spoka kufre, potem bojo albanci malo manj korajžni.
Mirno se pa ne bodo zmenl, sam da Amerika spoka kufre, potem bojo albanci malo manj korajžni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Zdej - a so polni keša - al niso polni keša?
Baje je Kosovo 3 krat bolj revno kot Albanija.
Če pa so polni keša, naj Srbi na Kosovem polju in v Mitrovici prodajo svoje imetje tam in naj se naselijo v Srbiji!
Matr ste zaguleni, Srbijanci! Če bi bil jaz na vašem mestu, pa nacionalist, kakršni ste, bi skakal do stropa od veselja! Največjih zoprnikov ste se znebili, končno imate nacionalno državo! Precej veliko in udobno, pa Srbi v veliki večini! Brez grožnje, da vas nekdo izriva!
Baje je Kosovo 3 krat bolj revno kot Albanija.
Če pa so polni keša, naj Srbi na Kosovem polju in v Mitrovici prodajo svoje imetje tam in naj se naselijo v Srbiji!
Matr ste zaguleni, Srbijanci! Če bi bil jaz na vašem mestu, pa nacionalist, kakršni ste, bi skakal do stropa od veselja! Največjih zoprnikov ste se znebili, končno imate nacionalno državo! Precej veliko in udobno, pa Srbi v veliki večini! Brez grožnje, da vas nekdo izriva!
> Kot se tudi nazadnje ni, kali
Kali? Kaj ti veš, kaj pomeni beseda "kali".
A mate državo? Mate. A mate mednarodno priznane meje? Imate. Kaj še hočete? Povsem ugodno domovino imate in nehejte srat!
Kali? Kaj ti veš, kaj pomeni beseda "kali".
A mate državo? Mate. A mate mednarodno priznane meje? Imate. Kaj še hočete? Povsem ugodno domovino imate in nehejte srat!
"Matr ste zaguleni, Srbijanci! Če bi bil jaz na vašem mestu, pa nacionalist, kakršni ste, bi skakal do stropa od veselja! Največjih zoprnikov ste se znebili, končno imate nacionalno državo! Precej veliko in udobno, pa Srbi v veliki večini! Brez grožnje, da vas nekdo izriva"
Dej ne najedej.. spravi se čitat zgodovino, da se bo dal s tabo še kej poment...
Dej ne najedej.. spravi se čitat zgodovino, da se bo dal s tabo še kej poment...
Najedam?
Lepo sem vam povedal, da je albanska nataliteta tolikšna, da bi bila polovica prebivalstva v Srbiji v par desetletjih Albanci, če bi obdržali Kosovo. Povedal, da še toliko bratskih Rusov (ali Slovencev ki nas imate tud radi, baje) ne bi mogli prenašati, kaj šele Albancev.
Zdaj je ta problem rešen.
Lepo sem vam povedal, da je albanska nataliteta tolikšna, da bi bila polovica prebivalstva v Srbiji v par desetletjih Albanci, če bi obdržali Kosovo. Povedal, da še toliko bratskih Rusov (ali Slovencev ki nas imate tud radi, baje) ne bi mogli prenašati, kaj šele Albancev.
Zdaj je ta problem rešen.
Okej, če se že moramo it osebno diskreditacijo. Sem predvideval, da se lahko udeležim debate o Kosovu, čeprav nisem čistokrvni, kleni Slovenec in imam slučajno prednike iz krajev, ki se jih ekspanzija Albancev neposredno dotika. Za razliko od večine tukaj na tem forumu. Predvidevam pač, da Thomasovi posti letijo name, ker sem očitno toliko neumen, da si upam prijavit račun z lastnim priimkom, ki je, vsaj kot je po nekaterih postih moč razbrati, še vedno zelo 'zaželen'. In ja, vem, kaj pomeni 'kali'. Za pojasnilo gesla pa se le obrni na SSKJ - predvidevam, da veš, o čem govorim. In ja, lepo je od prvega dne živeti v demokratični državi, kjer te vsak, ki ima pet minut čas, hitro zreducira na moteč tuj element, kakor hitro se ne strinja s tvojim mišljenjem. Lepa igra, ni kaj. In komu se že očita Balkan in nacionalizem?
Meni težko očitaš nacionalizem. Ne do Srbov, ne do Albancev, ne do kogarkoli.
Posebno visokega mnenja nimam niti o Slovencih, niti o Američanih, niti o Rusih. Nekoliko me fascinirajo kvečjemu Japonci, čeprav nisem kakšen fan Japonske.
Prenekatere šege domorodcev v različnih koncih sveta se mi zdijo ogabne.
Tko, da ne ti men z nacionalizmom težit, niti z ostrimi odtenki v svojih postih, je brez veze. Vidim pa, da veš kaj je "kali".
Toda tudi kakor nisem nacionalist, mi gre stalno demonstriranje vašega nacionalizma pa na jetra. Sploh ko ga izvajate državljani Slovenije in proti Sloveniji. To mi pa gre na živce. Sem ste prišli, tukajle čisto enakopravno z nami živite, a nam vseen težite zaradi Kosova in ostalih vaši (IMO umetnih) travm. Pa tud če niso umetne.
To NI lepo. Dojemaš?
Posebno visokega mnenja nimam niti o Slovencih, niti o Američanih, niti o Rusih. Nekoliko me fascinirajo kvečjemu Japonci, čeprav nisem kakšen fan Japonske.
Prenekatere šege domorodcev v različnih koncih sveta se mi zdijo ogabne.
Tko, da ne ti men z nacionalizmom težit, niti z ostrimi odtenki v svojih postih, je brez veze. Vidim pa, da veš kaj je "kali".
Toda tudi kakor nisem nacionalist, mi gre stalno demonstriranje vašega nacionalizma pa na jetra. Sploh ko ga izvajate državljani Slovenije in proti Sloveniji. To mi pa gre na živce. Sem ste prišli, tukajle čisto enakopravno z nami živite, a nam vseen težite zaradi Kosova in ostalih vaši (IMO umetnih) travm. Pa tud če niso umetne.
To NI lepo. Dojemaš?
"Lepo sem vam povedal, da je albanska nataliteta tolikšna, da bi bila polovica prebivalstva v Srbiji v par desetletjih Albanci, če bi obdržali Kosovo. Povedal, da še toliko bratskih Rusov (ali Slovencev ki nas imate tud radi, baje) ne bi mogli prenašati, kaj šele Albancev."
Problem še zdaleč ni rešen.Samo poglej kako je v Makedoniji. Situacija je bistvu alarmantna. Albanci s svojo nataliteto ogrožajo že obstoj cele države, že drugo državo . Zdaj jih je že 35% , čez 10 let jih bo polovica.Kaj misliš da se bo zgodilo. Vem kako je Makedoniji, ker so makedonci delali pred pol leta na naši firmi. Vsi se bojijo albancev. Samo čakajo da se bo začelo. Če ne vidiš kam to pelje.....V veliko vojno v kateri se bodo vsi borili za življenski prostor. Ko se človek počuti ogroženega potem ne bo pomagal ne nato pakt ne kdo drug. Prej ali slej se bo balkan upru Ameriki, ki nima zgodovine , ki vidi samo svoje kapitalistične interese.Problem še zdaleč ni rešen, albanci bodo sedaj dobili krila. Če Rusija seveda ne poseže vmes in naredi tisto kar je treba.
Problem še zdaleč ni rešen.Samo poglej kako je v Makedoniji. Situacija je bistvu alarmantna. Albanci s svojo nataliteto ogrožajo že obstoj cele države, že drugo državo . Zdaj jih je že 35% , čez 10 let jih bo polovica.Kaj misliš da se bo zgodilo. Vem kako je Makedoniji, ker so makedonci delali pred pol leta na naši firmi. Vsi se bojijo albancev. Samo čakajo da se bo začelo. Če ne vidiš kam to pelje.....V veliko vojno v kateri se bodo vsi borili za življenski prostor. Ko se človek počuti ogroženega potem ne bo pomagal ne nato pakt ne kdo drug. Prej ali slej se bo balkan upru Ameriki, ki nima zgodovine , ki vidi samo svoje kapitalistične interese.Problem še zdaleč ni rešen, albanci bodo sedaj dobili krila. Če Rusija seveda ne poseže vmes in naredi tisto kar je treba.
Najbrž so redki tisti, ki lahko zase trdijo, da so prav vsi njihovi predniki že vsaj 28 kolen avtohtoni Slovenci, pa okej. Privzemimo, da sem res prišel sem. Četudi sem tukaj rojen sin slovenske matere. Se mi zdi po svoje pravzaprav poniževalno, da te stvari sploh pišem na javnem forumu, ker se pravzaprav razen mene ne tičejo nikogar, ampak takšna posploševanja terjajo odgovor. Ne teram nikakršnega nacionalizma niti ne težim zaradi kakršnihkoli travm. Po svoje mi dol visi za Kosovo. Predvsem pizdim, ker si mi zdi kosovski primer nevarni precedens za ostale bodoče mini državice tipa Kosovo. In če pri tem, bognedaj, omenim, da sem v tem primeru na strani Srbov, je to najbrž moje legitimno mnenje. Ali ne? Pa četudi imam spodaj družinske vezi. Od mene namreč nihče ne bo slišal neumnosti ala srbsko ognjišče and co. Je po svoje prav fino, da so se znebili zibelke nerazvitosti. Ampak moti me način. Če privolimo v tak način kreiranja držav, potem prav nobena na tem svetu ni več varna. Nobena, ki nima protekcije ZDA, to je.
Rusija bo naredila kar je treba? Pomeni, da se bo razsula? Al kaj?
Kaj bo z Makedonijo? Ne vem. Nanje pritiskajo vaši frendi Grki prav tako kot Albanci. Bolgari jih imajo tako radi, da bi jih kar posvojili. Srbski nacionalisti jih označujejo za Južno Srbijo.
Makedonci imajo res smolo s svojimi sosedi. Z vsemi.
Kaj bo z Makedonijo? Ne vem. Nanje pritiskajo vaši frendi Grki prav tako kot Albanci. Bolgari jih imajo tako radi, da bi jih kar posvojili. Srbski nacionalisti jih označujejo za Južno Srbijo.
Makedonci imajo res smolo s svojimi sosedi. Z vsemi.
> potem prav nobena na tem svetu ni več varna.
Še nikoli ni bila nobena država varna. Niti ZDA niso. Nobena.
Vse kar se da narest je to, da se domorodci po svetu ne koljejo kot jim narekujejo starodavne šege in navade, pač pa da se grejo eno čudno igro svobodne trgovine in prosperitete in da prenašajo nad sabo ene redarje.
To ali pa verske vojne. Plemenske vojne ... folklora pač.
Še nikoli ni bila nobena država varna. Niti ZDA niso. Nobena.
Vse kar se da narest je to, da se domorodci po svetu ne koljejo kot jim narekujejo starodavne šege in navade, pač pa da se grejo eno čudno igro svobodne trgovine in prosperitete in da prenašajo nad sabo ene redarje.
To ali pa verske vojne. Plemenske vojne ... folklora pač.
"Rusija bo naredila kar je treba? Pomeni, da se bo razsula? Al kaj?"
Jebeno pipo od nafte in plina bo priprla in Busho se bo vozil z biciklom v službo.
Jebeno pipo od nafte in plina bo priprla in Busho se bo vozil z biciklom v službo.
Rusi so Saudijci na mrzlem. Busho bo zvrtal par vrtin v Texasu ali Koloradu in Puto bo spet lačen. Simple as that.
Amerika nafte nima več, samo še gleda okol kaj bo ukradla. To je resnica. Brez nafte se njena mašinerija ustavi. Nepreklicno. In enkrat se tudi bo, prej ali slej. In potem bo tisto kar so ni umetno usvarili razpadlo. morda tudi kosovo, ki je umetna tvorba. Na infuziji, brez gospodarstva, z vrtoglavo rastjo prebivalsva, medtem ko v celi evropi nataliteta pada. Kva bojo zdej , gledal v zrak od kje bodo letele donacije. Kosovo banana država z vojaško bazo, ki služi nadaljnim osvajanjem. Samo bog ve kako se bo to končalo.
Makedonci imajo tud smolo s sosedi, pa z svojimi albanci tudi ,ki jih tud jejo od znotrej, počas pa sigurn.In potem ko bo spet kritična masa, spet nova država, ne vem kako si eni to predstavljajo.Kam bojo šli pa potem makedonci u filadelfijo?
Makedonci imajo tud smolo s sosedi, pa z svojimi albanci tudi ,ki jih tud jejo od znotrej, počas pa sigurn.In potem ko bo spet kritična masa, spet nova država, ne vem kako si eni to predstavljajo.Kam bojo šli pa potem makedonci u filadelfijo?
Kako bodo šli Makedonci v Filadelfijo, če pa ne bo nafte?
Ko smo Slovenci morali v Filadelfijo, je nafta še bla.
Ko smo Slovenci morali v Filadelfijo, je nafta še bla.
poweroff ::
djordjevic: kot si lahko sam opazil, je nacionalizem v svoji najslabši obliki kar lepo prisoten v Sloveniji. Nestrpnost v vseh oblikah pa tudi.
Ampak to lahko razumemo - ljudje, ki zganjajo nestrpnost so prestrašeni. Strah jih je lastne nesposobnosti, njihovi desničarski voditelji so jih že prevečkrat nategnili in te nestrpneže je strah, da bi morali začeti misliti z lastno glavo.
To je pa problem. Namreč mišljenje z lastno glavo. Ker ko enkrat poiskusiš, lahko ugotoviš, da lastne glave sploh nimaš. Da si pač celo življenje kot papagaj ponavljal tisto, kar so ti govorili tvoji vodje. In da so ti sedaj možgani nekoliko zakrneli.
Zato je seveda veliko lažje pljuvat po "drugačnih" in kot zvesti hlapec iskati nove gospodarje.
P. S. Glede samostojnosti Kosova pa mislim, da je prav, da je Kosovo samostojno. Mora pa seveda Kosovo zagotoviti vse pravice svojim manjšinam.
In mislim, da bi bilo tudi prav, da bi dali samostojnost tudi Baskom in ostalim manjšinam. Ob pogoju spoštovanja pravic in demokracije seveda.
Ampak to lahko razumemo - ljudje, ki zganjajo nestrpnost so prestrašeni. Strah jih je lastne nesposobnosti, njihovi desničarski voditelji so jih že prevečkrat nategnili in te nestrpneže je strah, da bi morali začeti misliti z lastno glavo.
To je pa problem. Namreč mišljenje z lastno glavo. Ker ko enkrat poiskusiš, lahko ugotoviš, da lastne glave sploh nimaš. Da si pač celo življenje kot papagaj ponavljal tisto, kar so ti govorili tvoji vodje. In da so ti sedaj možgani nekoliko zakrneli.
Zato je seveda veliko lažje pljuvat po "drugačnih" in kot zvesti hlapec iskati nove gospodarje.
P. S. Glede samostojnosti Kosova pa mislim, da je prav, da je Kosovo samostojno. Mora pa seveda Kosovo zagotoviti vse pravice svojim manjšinam.
In mislim, da bi bilo tudi prav, da bi dali samostojnost tudi Baskom in ostalim manjšinam. Ob pogoju spoštovanja pravic in demokracije seveda.
sudo poweroff
telbanc> sam da Amerika spoka kufre
Won't happen.
Na žalost. Bi bilo fino, če bi ZDA zmogle kaj takega, ampak ker ni v njihovem interesu, se to zgodi zelo redko (jih mora prej kdo našeškat).
Won't happen.
Na žalost. Bi bilo fino, če bi ZDA zmogle kaj takega, ampak ker ni v njihovem interesu, se to zgodi zelo redko (jih mora prej kdo našeškat).
suntrace1 ::
olivach: Človek bi mislil, da si srbskega porekla, ko takele trosiš
Mislim dober Sergio, pa kaj ima za en k* veze kakšnega porekla je kdo?!?! Je to nazi forum, da se najprej sprašuje KAJ si po narodnosti?! Pričakujem tvoj odgovor.
"Na žalost. Bi bilo fino, če bi ZDA zmogle kaj takega, ampak ker ni v njihovem interesu, se to zgodi zelo redko (jih mora prej kdo našeškat)."
Počasi prihaja čas tudi za to. Verjemte tudi to se bo zgodilo, Amerika se zapleta in zapleta v vedno več konflktov.Sproža spiralo , ki se je začela obračati proti njej. V svoje konflikte vleče še evropo. Najprej naredi konflikt, nato pa se naj drugi borijo za njihove interese. Vojska je na robu zmogljivosti, še malo manjka, pa se bodo preforsirali. Samo še Iran pa smo tam.
Glede samostojnosti baskov in palestincev, pa kurdov-predvsem njih ,....lahko rečem da so jo prej zaslužili kot pa kosovo.
Počasi prihaja čas tudi za to. Verjemte tudi to se bo zgodilo, Amerika se zapleta in zapleta v vedno več konflktov.Sproža spiralo , ki se je začela obračati proti njej. V svoje konflikte vleče še evropo. Najprej naredi konflikt, nato pa se naj drugi borijo za njihove interese. Vojska je na robu zmogljivosti, še malo manjka, pa se bodo preforsirali. Samo še Iran pa smo tam.
Glede samostojnosti baskov in palestincev, pa kurdov-predvsem njih ,....lahko rečem da so jo prej zaslužili kot pa kosovo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kristalna noč na KosovemOddelek: Problemi človeštva | 2170 (1715) | Thomas |
» | Kosovo..Oddelek: Loža | 2452 (1276) | Thomas |