» »

Nestabilen sistem

Nestabilen sistem

overlord_tm ::

Ok zadeva je taka, recimo da sem pred kakim mesecom malo navijal, ampak sem potem zarad pomankanja časa spustil nazaj na privzete voltaže. Ene parkrat se mi je tudi zgodilo da sem pozabil vklopiti vodno hlajenje, ampak se je računalnik sam ugasnil (ima v biosu nastavljen tist autoshutdown). Zadnje čase mi je začel zmrzovati brez razloga - vsaj jaz ga ne vem. Uglavnem slika na zaslonu je zamrznila, računalnik se ni odzival na nobeno tipko, miška ni delovala, pomagal je samo reset. In tako sem ga ene parkrat resetiral, tako tudi danes. Ampak sedaj se mi pa noče več zagnati. Gre lepo skozi boot, začnejo se loadat windowsi, ampak do logona pa ne pridem, ke prej pokaže za čisto kratek čas tisti moder zaslon (se ga ne da prebrat, prehitro) in se resetera.

A je kdo že imel podobne probleme? Je možno da se je kaj poškodoval komp takrat ko sem pozabil prižganti hlajenje ;( ?

Komp:
Athlon 2600+
Abit NF7-s
fx 5600
1GB rama

Azrael ::

So kondenzatorji na plošči in napajalniku videti v redu, se pravi nenapihnjeni in brez rumeno rjave packarije?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

overlord_tm ::

Niso napihnjeni :)) .

Ubistvu sem že pogruntal kaj je. Če probam linux zalavfat z enega drugega diska, potem lavfa lepo. ko hočem iz linuxa prekopirat windows disk, mi javi da mapa ne obstaja, ampak vseeno lahko odprem vsebino mape. Tako da backupa ne morem nardit, any idea? Nebi rad izgubil podatkov, ker imam gor ene par seminarskih za šolo, pa album slik z digitalcev in te zadeve :\ .

Če hočem čez inštalirat windowse, mi javi da mora formatirat cel disk, ker je ena particija (tista z win ;(( ) poškodovana (oz, je gor pofentan FS). Tako da sumim da se je zje*** datotečni sistem od teh restartov ;(( ;(( :'( . Upam da ni pofentan disk.

Zdej pa ena šansa je da na sata disk (tist z linuxom) inštaliram windowse in od tam poskusim rešiti kaj podatkov. Ampak mi windows setup ne zazna sata diska!? V BIOSu se zazna, lunux ni imel nobenih težav z njim, windowsi pa rečejo da v mojem sistemu ni diska :\ .

Any idea, kak pripravt windowse da se inštalirajo na sata disk, ali kako uštimat tist disk?
PS: maybe bi bilo bolje da prestavimo tole med operacijske sisteme :)

dav ::

dej noter drugi disk ali ga odnesi do prijatelja, pa si poberi dol važne podatke,

civic_ ::

SLAX live, se je že nekej ztazga zgodilo in smo rešli več kot 100gb

XaNti ::

Probaj z Programom Bart Pe: Program je zasnovan tako da se zažene iz cd-ja potema se ti pa izberjeo možnosti kaj lahko narediš. ("totalcommander" stem si lahko kopiraš datoteke na drugi disk ki jih potrebuješ) lahko pa zbrišeš tudi mapo windows in ponovno naložiš :\

Lp XaNti
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*

overlord_tm ::

Ok, hvala mi je nekak ratal urihtat. Ubistvu je šlo nekak tako da sem šel v repair konzolo od win namestitve, tam pognal chkdisk /p al nekak tako. si malo pogledal trenja, potem pognal fixmbr in fixboot. pomoje je bil fixmbr glaven, ker je nekaj zajambral, da imam en nepoznan datotečni sistem gor in če želim da on to posvoje prepiše.

Uglavnem dela, zdajle delam backupe. Never know :\ . ma je kar mal pri srcu stisnil, ko sem šel pogledat kdaj imam zadnji backup, avgust 2005 :\ .

glede teh programov, ki ste jih omenjal. A tudi če ima particija poškodovan datotečni sistem, a potem znajo prebrat podatke dol, al ne? Ker v linuxu sem že rekel, da sem recimo slike lahko odprl, če sem jih hotel prekopirati pa je rekel da datoteka ne obstaja :\ . Potem ti ostane samo še vsako stvar posebej odpret in dati save as (to je delal). Samo malo zamudno je to

AngelOfDeath ::

ficmbr reši dosti takšnih težav 8-)
edit: Slovnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priklop starih diskov na sata brez formatiranja

Oddelek: Pomoč in nasveti
13875 (725) amigo_no1
»

BOOT na disku je šol..

Oddelek: Pomoč in nasveti
291408 (1033) boula
»

Linux po instaliranju ne morem formatirat

Oddelek: Operacijski sistemi
342446 (2047) CCfly
»

instalacija xpjev na 250gb disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
402283 (1646) PIII850
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1006467 (5011) SkIDiver

Več podobnih tem