Forum » Strojna oprema » Čudno obnašanje diska v zun. ohišju
Čudno obnašanje diska v zun. ohišju
neoto ::
Pred kakšnim letom sem kupil IcyBox zunanje USB 2.0 ohišje za trdi disk. Vsake toliko časa začne disk brez razloga brati podatke in to traja kakšnih 10-15 minut, če ga ne ustavim tako, da ga odprem neko mapo na disku. Stvar ni povezana z računalnikom, saj se isto dogaja tudi, če je USB kabel odklopljen!
Do pred kratkim sem mislil, da je to pač neka funkcija WD diskov, novi Seagate-ov disk pa se obnaša točno enako, zato sumim, da je nekaj na tem ohišju.
Ima kdo od vas tudi tale IcyBox zunanje ohišje? Se vam dogajajo iste stvari?
Do pred kratkim sem mislil, da je to pač neka funkcija WD diskov, novi Seagate-ov disk pa se obnaša točno enako, zato sumim, da je nekaj na tem ohišju.
Ima kdo od vas tudi tale IcyBox zunanje ohišje? Se vam dogajajo iste stvari?
MadMax ::
Za WDje ne vem, MorskeGate™ pa imajo to nadležno mletje vključeno kot kalibracijo.
Nerodna stvar, če v idlu slišiš nekaj česar ne bi treba, pa če je še povrh vsega to najglasnejša zadeva v compu. (pri meni so to MorskeGate™ 400/SATA, uporabljen samo za arhiv, torej uporabljan dejansko 1% časa)
S tem da to mletje traja nekak 1/3 vsega časa, včasih tudi do 1/2.
Nerodna stvar, če v idlu slišiš nekaj česar ne bi treba, pa če je še povrh vsega to najglasnejša zadeva v compu. (pri meni so to MorskeGate™ 400/SATA, uporabljen samo za arhiv, torej uporabljan dejansko 1% časa)
S tem da to mletje traja nekak 1/3 vsega časa, včasih tudi do 1/2.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
neoto ::
Zakaj pa potem nekateri tako hvalijo te SeaGate-ove diske kot ene izmed najtišjih?? Če jih imaš ugasnjene, so vsi diski tihi...
MadMax ::
Vprašaj tiste, ki jih hvalijo.
Jaz šaltam na Hitachije.
V vsakem pogledu tišji od morskihgat.
Pravzaprav najtišji od vseh do zdaj.
Jaz šaltam na Hitachije.
V vsakem pogledu tišji od morskihgat.
Pravzaprav najtišji od vseh do zdaj.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 3 TB diskaOddelek: Kaj kupiti | 2679 (2259) | mojca |
» | Zunanja diska mi zginjataOddelek: Pomoč in nasveti | 1033 (719) | BorutK-73 |
» | Mrežni diskOddelek: Kaj kupiti | 1725 (1554) | toplakd |
» | razlika hitrosti med USB2 in firewire pri externem diskuOddelek: Strojna oprema | 2131 (1951) | BigFoot |
» | Katero zunanje ohišje za disk 3.5"Oddelek: Kaj kupiti | 2476 (1873) | Realman |