» »

Saw 2

Saw 2

Dekinio ::

Je že kdo pogledal omenjen film.Že prvi del me je navdušil-dvojka tud seka.Film ima neverjetno zgodbo, dobre efekte...

strictom ::

Prvi del sem gledal in moram rečt da je eden najboljših filmov kar sem jih kdaj gledal.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Dekinio ::

Tu meni en od najboljših filmov kar sem jih pogleal...

amerikanec ::

Pa ti si čist brez okusa! Saw 1 je en najslabših filmou in mi je ševedno žal da sm vrgu stran 2ure mojega življenja, ko bi pa lahko gledal v belo steno!

Prvo poglej vse epizode jajota in pajota, nato risano serijo Mali in veliki pujs, nadaljuj s Smrkci in nato preidi na filme. Mislim da se ti bo potem izoblikoval okus o filmih in boš osvojil podlago, s katero boš lahko kritiziral in ocenjeval filme.

LP
Amerikanec

PS: V 7 minutni risani seriji iz leta 72 "A je to" vidiš boljšo zgodbo in več posebnih efektov!
"Zdrava pamet je od vseh reči na svetu porazdeljena najbolj enakomerno:
Vsakdo nemreč meni da je ima zadosti." Rene Descartes

Primoz78 ::

...bodoci kandidat za kako "cudno titulo" :D ...nevem ce si film sploh gledal in ce si ga razumel...Mogoce mam slab okus a verjemi, da sem gledal ze veliiiiko filmov in se strinjam, da je film kar dobr...lahko recem, da je meni en najboljsih thrilerjev zadnjih 5 let. Pac stvar okusa! Mal si zgresil smisel teme, kjer je bilo namenjeno kritiki filma ne pa okusa Dekinio-ta...:\

Lp Primoz

p.s. Saw 1 je bil meni (po mojem okusu!) za kak odtenek boljsi kot 2-ka!
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

R33D3M33R ::

amerikanec: ti pa zagotovo pišeš recenzije filmov? ;(
Vsak ima pač svoj okus, meni je bil tudi všeč. Kdo pa pravi, da mora vsebovati efekte?
Prav zanima me kako je nadaljevanje...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Bob Rock ::

Drugega dela se nisem pogledal....prvi del mi je bil pa ZELO vsec.

amerikanec....ce ma ta film tak grozno zgodbo....lahka das kak primer filma z dobro zgodbo?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Primoz78 ::

Poglej npr. Blair witch project...amatersko posnet pa za moje pojme precej dober in srhljiv film...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

2tiLen ::

Saw 1 in 2 sta vredu filma z zelo dobrim koncem. Jaw dropping (prvi del).

Amerikanec: si ti eden tistih, ki vneto gleda samo ruske ipd. filme, samo zato, da se lahko pohvali, da ne gleda hollywoodske produkcije? :\

lp
Tilen

Dekinio ::

Amerikanec - Vredi, napisal si, da se ti film ne dopade kar ni nič narobe...Meni osebno je film nekaj posebnega, ker ima neverjetno zgodbo in je nasploh film je drugačen.To pa je tvoj problem, če se ti ne dopadejo filmi pri katerih moreš krepko mislit, da dojameš smisel vsega.

Sklepam, da se ti dopadejo enostavni filmi pri katerih ti je že na začetku znan konec.

Pa ta tema je namenjena komentiranju filma ne pa okusa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dekinio ()

amerikanec ::

OK! Berem da sm zbudil kr nekej zanimanja in prijetnih pajdašou za klepet... :))

Da grem kar po vrsti: Film je ZANIČ! (Način uporabe te izjave: Moje mnenje je da film ni vreden 2h ur časa, zgodba je bedna, igralska zasedba je bedna).

Za tiste skeptike, ki mislite da nism zastopu zgodbe: kronološko - en tipo zboli za hudo boleznijo in ne more nikol uzdravet pa ve da bo umru. On kao začne ful cenit življenje in se odloč, da bo ljudi k ne cenjo življenje pripravu do tega da ga bojo. Uspe mu samo pri eni narkomanki, k razreže prajtla da mu z črev potegne kluč (baje se pol neha drogirat). Ona pol tud daje policiji največ podaktov kdo je ta psihopat. Nakoncu je pa poanta usega tega da je edino tisti zdravnik tolk pripravljen živet (da ne bi bla njegova hčerka brez očeta), da si odreže nogo pa uide. Usi ostali pa zgleda ne... Ne me zdej za usako besedo držat (sej vem da me boste :D ), ker sm čas s tem zapravljal pred približno pol leta.

Zakaj je zgodba butasta? Ker če boš ti enga zaklau, mu iz črev vn potegnu kluč in nakonc zvedu da si ga ubil ne boš nikol več normaln. Isto kokr vojaki iz vietnama. V filmu pa je prdstavljen kokr da je pa zdej rešu narkomanko. Pol se sploh ne ve, a je zdravnik preživu (poanta celga filma). Jz bi reku da ne, ker če gledamo kako deleč je mogu polcaj laufat notr v objekt, kjer sta bla ta dva zaprta je jasno da se zdravnik ne bo nikol prplazu vn samo z eno nogo. Štorija sploh ni tko revolucionarna, da na koncu zvemo, da je ubijal čist en drug, samo hollywodski produkt, da isto zgodbo vzamejo pa jo mal jo dajo v drugačno embalažo.

R33D3M33R: Ne pišem recenzije ampak svoje mnenje, efekte sm pa kritiziral ker jih je nekdo pohvalil (se mi ne da gledat kdo).

Bob Rock: Film z dobro zgodbo: Botr 1,2 (si ga lahko učeri na popu gledu), Swordfish, American Beauty, Gladiator, South Park the movie, Good Will hunting...

2tiLen: Gledam use filme, kar mi pride pod roke. Vjetno se boš strinjal, da so filmi iz Hollywooda vedno bolj bedni, ker se jim gre za količino in ne za kvaliteto. Drugače mi je pa popolnoma useeno iz kje je film.

Dekinio: Ne morm reči da je film drugačen. Tak status si lahko zasluži npr. Matrica, Sin City, South Park... Se pa popolnoma strinja, da je ta tema namenjena komentiranja in moj komentar je, da film ni vreden pozornosti in si želim, da bom vsaj eno osebo prepričal v to in ji s tem prihranil čas.

Upam, da sm vas z mojim mnenjem vsaj malo predramil in se veselim vaših odgovorou...
"Zdrava pamet je od vseh reči na svetu porazdeljena najbolj enakomerno:
Vsakdo nemreč meni da je ima zadosti." Rene Descartes

whatever55 ::

Hmm v bistvu je film precej zanimiv zaradi nekaterih preobratov, ki jih nisem pričakoval (na "truplo" sredi sobe sploh nisem uprl pozornosti, čeprav mi niti ni jasno kako nista opazila da je živ), najbolj zanimive pa so mi bile zvijače Jigsawa. To je bilo v enki. Dvojka pa je slaba kopija enice z preveliko dozo krvi in nasilja. Če hočete nasilje pa glejte K1. :)

Odin ::

Saw 1 mi je bila dosti bolj vsec, ker so me tako krute finte zelo presentle. Ko sem pa gledal Saw 2 pa sem zaradi velikega pricakovanje bil kr rahlo razocaran. Ni mi bilo niti 5% tako grozno kot pri enki.

Raw ::

Saw 1 in 2 sta odlicna filma - predvsem v zadnjem casu ni nic novega. Vse(skoraj) so le pogrete stare in plesnive zupe, ki jih pol zacinjo z novimi efekti. Koncno en film, ki se lahko kosa s se7en. Igralska zasedba sicer res ni kaj posebnega, ampak kr dobro odigrajo svoje vloge. V detajle se ni za spuscat. Raje pejte chekirat reviewe na kasne bolj znane strani, kot pa da berete mnenja ljudi, ki gledajo predvsem swohotne drame (ni prenevarno za srce), pa novodobne risanke ... Nepristranskost - zelo podcenjena vrlina redkih.
my2bitz@topic
I am what I am and I do what I can

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Raw ()

snow ::

> Ne morm reči da je film drugačen. Tak status si lahko zasluži npr. Matrica

13th floor, ce ze.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

kopriwa ::

Saw 2 nism gledal, je bil pa Saw 1 res dobr film, z dodelavami bi lahko postal odličen. In glede na to kaj se je v zadnjih letih z filmom dogajalo (dobrih je bilo le ene par) je bil Saw res resfreshing. Za amerikanca pa ni pomoči, verjetno gleda glih ostal šrot k se vrti v kinu, po tvju...

christooss ::

Saw enka je res kdo se je že izrazil jaw dropping :)

Amerikanec :) Swordfish ti je všeč samo zarad enega prizora cko da ne bluzi :P

pa Matrix se ne prevaja v Matrico. Jao
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Bob Rock ::

Pa Gladiator ma res zapleteno pa napeto zgodbo...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

cosmopapi ::

Amerikanec - ko si začel opisovati film, sem se sprva moral nasmejati, ker sem mislil, da iz heca začneš opisovati čisto drugi film. Kakšna narkomanka? Namen? Vzrok? To v tem filmu sploh nima veze zakaj, pa kdo. Who cares! Jaz se tega sploh ne spomnim več. Zakaj je moril? pač je, tip je malo fuknjeni pa je..Važna je osnova zgodbe. Zelo težko je napisati zgodbo, ki se večinoma dogaja v enem prostoru in pri tem ne postati dosaden. Redke grozljivke/trilerji, ki jim je to uspelo so še Cube, the Others, 12 Angry men...
Moraš pa tudi vzeti v obzir, da za boljšega režiserja, igralce, efekte pač ni bilo denarja. Predstavljaj si, da ta film posname Fincher...
Btw si(ste) mogoče gledali The Pledge, kjer Nicholson lovi morilca. Na koncu filma pa sploh ne pokaže kdo je morilec. Potem pa čitaš na IMdb forumu, kako razglabljajo kdo bi lahko bil morilec. Čez čas pa enemu prekipi in jih vse nadere, da naj drugič več ne gledajo filmov, če jih ne razumejo. Ni bilo važno kdo je morilec, važna je bila zaubljuba in posledica zaobljube Nicholsona. Eden najboljših koncev zadnjih let
Aja, tisto z Gladiatorjem, risankami in posebno Swordfish pa ti oprostim. Meni po tistem prizoru z Halle, film več tudi ne gre iz glave.
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

Zgodovina sprememb…

christooss ::

cosmopapi zdj ga pa biksaš. Narkomanka je pomembna kot so pomembni vsi aktrerji v filmu vsaj men no
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

fitipaldi ::

Ful dobr film in 1-ka tud :)

WarpedGone ::

Enka je dobra, čeprav konec že mal meji na absurd, ampak ajd.

Dvojka je neumna.

Zakaj? Totalno nelogično obnašanje večine likov (pustmo ta bolanega, njemu se je recimo spipal). Ura in pol traja da pride policijska ekipa? Celo uro in pol delajo samo to da zijajo v monitorje? Uni v bajti ne znajo druzga kot skozi rešetke poskušat uit ko bi blo dost da bi nekak v bajti nardil prepih (magari par lukn v steni) kar bi blo dost da bi se tolk zmanjšala koncentracija strupa u lufu da bi namest tisith dveh ur preživel vsja tri ure - pol se pa itak kao ključavnice same odprejo. Mi je blo žal časa.
Zbogom in hvala za vse ribe

cosmopapi ::

Pa kaj je z vami ljudje,cHRü$tooß
iščete globino zgodbe v grozljivki.
Saw je odličen B-film, lahko bi tudi rekel Trash film, podoben kot Land of the Dead ali The Devil Rejects. (da omenim samo novejše).Tudi pri teh dveh filmih sem se zelo zabaval. Zakaj so postali Zombiji, zakaj je družina ubijala ?- nema veze zakaj
To so pač filmu, ki so namenjeni zabavati. Pri takih filmih res rabite iskati sporočila ali pa ga celo z Seven primerjati
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

HerrFlick ::

cosmopapi: The Saw je zate grozljivka? Niti kančka horrorja ne vidim v tem filmu. Po mojem mnenju je to triler razreda "Seven". Zgodbi sta si precej podobni in filma sta oba zelo kvalitetna. Bi Seven tudi ocenil za B film? Seveda ne...če ne drugega, je bil svetovna uspešnica, glavni strošek filma pa kopica slavnih igralcev.

Ob Land of the dead si se zabaval? Romero bi moral ostati pri nizkoproračunski produkciji, s tem filmom si je pa pokvaril ime (to seveda govorim v svojem imenu).

230-DC ::

SAW 1 in 2 sta oba fula fajna
men je še posebno to fajn ko je tak psihičn film :D
*the gates of valhalla are near*


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Best Muvi Ever (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
829546 (1166) lynxslo5
»

Grozljivka (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8818729 (2510) Ganon
»

Katero grozljivko mi priporočate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
12924594 (12956) barocco
»

Psihološki filmi

Oddelek: Sedem umetnosti
237411 (6802) Saladin
»

Van Helsing

Oddelek: Sedem umetnosti
362664 (1982) Super Sonic

Več podobnih tem