Forum » Zvok in slika » Urejanje kablov
Urejanje kablov
IČA ::
Ker naslednji teden dobim novo pohištvo za dnevno sobo, bi potreboval kakšno pametno idejo za ureditev kablov. Ker ima priklopljeno na TV sledeče : 1xDVD/DivX player, 1xDVD/DivX player domači kino 5.1, 1xVCR, 1xbrezžično povezvo na PC, 1xkabel za kabelsko TV, 1xkabel za kabelski radio in 1xkabel za kabelski internet, si lahko predstavljate, da je kar precej kablov. Uredil pa bi rad čimbolj elegantno in čimmanj vidno. Izgled video dela regala pa bo približno takšen kot na spodnji sliki.
Za ideje se že v naprej zahvaljujem.
LP
IČA
Za ideje se že v naprej zahvaljujem.
LP
IČA
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
- spremenil: IČA ()
Stepni Volk ::
Tema o samih kablih poteka že tu: [Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli .... Pred urejanjem sobe, si oglej še: [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok...
Da bodo kabli nevidni, morajo biti dovolj dolgi, da se jih da speljati za nosilci pohištva dnevne sobe. Na nosilcih moraš uporabiti tuti kakšna vodila za kable, ki se jih dobi v različnih oblikah in barvah. Alternativa so plastični jermenčki s katerimi na vsake toliko cm spneš kable, ki voijo v isto smer ali privite kljukice z istim namenom.
Tovrstna vodila in sponke obstajajo v vseh DIY trgovinah.
Da bodo kabli nevidni, morajo biti dovolj dolgi, da se jih da speljati za nosilci pohištva dnevne sobe. Na nosilcih moraš uporabiti tuti kakšna vodila za kable, ki se jih dobi v različnih oblikah in barvah. Alternativa so plastični jermenčki s katerimi na vsake toliko cm spneš kable, ki voijo v isto smer ali privite kljukice z istim namenom.
Tovrstna vodila in sponke obstajajo v vseh DIY trgovinah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
IČA ::
Hvala za odgovor.
Tema o samih kablih mi ne koristi kaj dosti, tema o vplivu prostora na zvok tudi ne (kolikor se je pač dalo sem najboljše skombiniral pohišto).
Sponke mi niso preveč všeč, bolj se nagibam k vodilom. Je pa problem tudi v tem, da so recimo kabli prednjih zvočnikov kar precej predolgi (ni možnosti krajšanja) in džungla, ki imam sedaj ni več sprejemljiva.
Tema o samih kablih mi ne koristi kaj dosti, tema o vplivu prostora na zvok tudi ne (kolikor se je pač dalo sem najboljše skombiniral pohišto).
Sponke mi niso preveč všeč, bolj se nagibam k vodilom. Je pa problem tudi v tem, da so recimo kabli prednjih zvočnikov kar precej predolgi (ni možnosti krajšanja) in džungla, ki imam sedaj ni več sprejemljiva.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VGA to SCART direct TV-outOddelek: Zvok in slika | 5869 (1323) | maša30 |
» | TV 42" do 1000 EUR - SD T2 preko FTTH - HD Ready ali FHDOddelek: Zvok in slika | 2427 (1914) | Invictus |
» | Hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 2036 (1731) | trdoreh |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5479 (4307) | m1h4 |
» | Gledal bi filme na TV-ju, ampak brez TV-OUT funkcijeOddelek: Zvok in slika | 1746 (1338) | pivmik |