Forum » Operacijski sistemi » Linux konzola (SuSe)
Linux konzola (SuSe)
1234567890 ::
V nastavitvah grafike (sax2) sem zmešal vse nastavitve, tako da ko sem prijavim vidim samo horizontalne črte nič rduzga! Kako naj resetiram nastavitve iz konzole?
Kami ::
Nemoreš, če si pred tem nisi naredo backupa fajla xorg.conf :)
Pač ga ročno urediš pa popravit napake -> nano /etc/X11/xorg.conf npr.
Pač ga ročno urediš pa popravit napake -> nano /etc/X11/xorg.conf npr.
ql000 ::
najbolj izi varianta je da v konzoli zaženeš mc (midnight commander), ki je podoben res legendarnemu norton commanderju, pa potem preko njega polepšaš /etc/xfree86.conf (suse mislim, da ima tega). Suse se mi zdi, da naredi avtomatsko backup xfree86.conf, mislim, da potem pride končnica .backup (ma nisem čisto prepričan!, preveri).
dr.J ::
A Suse nima nobenega orodja za _zacetno_ nastavitev grafike? Saj ob instalaciji nek program ustvari
xorg.conf glede na konfiguracijo racunala in monitorja.
xorg.conf glede na konfiguracijo racunala in monitorja.
CCfly ::
sax2 lahko zaženeš tudi iz konzole in popraviš nastavitve. Seveda ga zaženi pod uporabnikom root.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
kriko1 ::
poženi:
#sax2 -m 0=gonilnik
kjer za gonilnik stoji:
ATI: fglrx
NVIDIA: nvidia
NVIDIA Open-source gonilnik: nv
#sax2 -m 0=gonilnik
kjer za gonilnik stoji:
ATI: fglrx
NVIDIA: nvidia
NVIDIA Open-source gonilnik: nv
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux][Fedora] monitor refresh rateOddelek: Operacijski sistemi | 1414 (1037) | DOOM_er |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1313 (1031) | roli |
» | ATI linux gonilnliki in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2059 (1946) | roli |
» | SUSE 3D acceleration ojejOddelek: Operacijski sistemi | 2183 (1475) | kriko1 |
» | SuSE 10.0 in problem z driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1388 (1335) | kriko1 |