Forum » Pomoč in nasveti » mp3ji štekajo; zmanjkalo idej
mp3ji štekajo; zmanjkalo idej
dejanslo ::
Pozdravljeni!
Situacija je takšna: VSI mp3ji, ki jih poskušam predvajati z winampom, wmp-jem, bsplayer-jem ali katerikolim programom - štekajo. Rahlo, a zanemarljivo štekanje se pojavi tudi ob začetku predvajanja divx filmov, pa še to hitro izgine.
Moja konfiguracija: MSI K8N NEO4 (z onboard 7.1 sound kartico), AMD 64 3000+, 1gb DDR2, WD 200Gb SATA2, Seagate 160Gb ATA; DVD-/+RW Pionner; GF6600GT 256Mb; Genuis 5.1 Live Maker; windows xp pro + SP2; winamp 2.80/5.02, windows media player 10, bsplayer 1.32
Poskusil sem:
- predvajanje iz obeh diskov in cdja
- reinštalacija programov
- reinštalacija kodekov
- reinštalacija gonilnikov
- uporaba druge kartice (default je onboard)
- onemogočanje ene izmed kartic
- povečanje bufferja v winampu
- izklop mrežnega kabla (ne vidim bistvene povezave, ampak nekomu je modem nagajal in ko ga je izklopil, je štekanje ponehalo)
Druga dejstva:
- v igrah je zvok OK
- v filmih (kot sem že omenil) je štekanje opazno le, če si res pozoren na to
- diski so ok, tudi njihove nastavitve
- programi ne uporabljajo nenormalnih količin CPUja; poraba se zmeraj giblje ~1%
- problem se je pojavil pred inštalacijo folding clienta, med poslušanjem z ali brez vklopljenega clienta ni razlike
- problem se je pojavil sam od sebe
Podobna tema je odprta že tukaj, vendar sem se odločil, da jo objavim še tukaj in stvari napišem bolj pregledno.
Edina stvar, ki se je spomnim in še je nisem nardil je preizkus RAMov, vendar se mi tudi to zdi skorajda neverjeten vzrok problema, kajti vse ostalo, razen predvajanja mp3jev, dela normalno.
Kaj, razen reinštalacije sistema še je za storiti?
p.s.: štekanje definiram kot desetinko sekunde dolga nenačrtovana pavza, ki se pojavi naključno
Situacija je takšna: VSI mp3ji, ki jih poskušam predvajati z winampom, wmp-jem, bsplayer-jem ali katerikolim programom - štekajo. Rahlo, a zanemarljivo štekanje se pojavi tudi ob začetku predvajanja divx filmov, pa še to hitro izgine.
Moja konfiguracija: MSI K8N NEO4 (z onboard 7.1 sound kartico), AMD 64 3000+, 1gb DDR2, WD 200Gb SATA2, Seagate 160Gb ATA; DVD-/+RW Pionner; GF6600GT 256Mb; Genuis 5.1 Live Maker; windows xp pro + SP2; winamp 2.80/5.02, windows media player 10, bsplayer 1.32
Poskusil sem:
- predvajanje iz obeh diskov in cdja
- reinštalacija programov
- reinštalacija kodekov
- reinštalacija gonilnikov
- uporaba druge kartice (default je onboard)
- onemogočanje ene izmed kartic
- povečanje bufferja v winampu
- izklop mrežnega kabla (ne vidim bistvene povezave, ampak nekomu je modem nagajal in ko ga je izklopil, je štekanje ponehalo)
Druga dejstva:
- v igrah je zvok OK
- v filmih (kot sem že omenil) je štekanje opazno le, če si res pozoren na to
- diski so ok, tudi njihove nastavitve
- programi ne uporabljajo nenormalnih količin CPUja; poraba se zmeraj giblje ~1%
- problem se je pojavil pred inštalacijo folding clienta, med poslušanjem z ali brez vklopljenega clienta ni razlike
- problem se je pojavil sam od sebe
Podobna tema je odprta že tukaj, vendar sem se odločil, da jo objavim še tukaj in stvari napišem bolj pregledno.
Edina stvar, ki se je spomnim in še je nisem nardil je preizkus RAMov, vendar se mi tudi to zdi skorajda neverjeten vzrok problema, kajti vse ostalo, razen predvajanja mp3jev, dela normalno.
Kaj, razen reinštalacije sistema še je za storiti?
p.s.: štekanje definiram kot desetinko sekunde dolga nenačrtovana pavza, ki se pojavi naključno
There`s More Than One Way To Do It
dejanslo ::
A je probal že kdo to:
http://support.microsoft.com/?id=835730
?
Sem jim poslal mail, pa so mi rekli, da se moram obrnit na MS Slovenija, česar pa še nisem storil.
http://support.microsoft.com/?id=835730
?
Sem jim poslal mail, pa so mi rekli, da se moram obrnit na MS Slovenija, česar pa še nisem storil.
There`s More Than One Way To Do It
Tr0n ::
Hmm, to je tezko ugotovit. Edino, kar mi pade na pamet je flashanje novega BIOSa, uporaba drugih gonilnikov za zvocno in maticno (ce uporabljas tiste, ki so prisli zraven, probaj novejse z web strani izdelovalca) ter ce imas to moznost; testiranje zadeve na drugi maticni plosci.
Preglej tudi sound nastavitve codecov pod Control Panel in se probaj malce igrat z nastavitva za Stereo, 2ch etc... Ti pod safe mode tudi steka? Si pregledal BIOS nastavitve za zvok in on-board stuff? Kaksne SATA gonilnike uporabljas in ali si namestil vse potrebno, kar se tice maticne plosce, SATA, mrezne, zvocne, procesorja (.INF),...?
Preglej tudi sound nastavitve codecov pod Control Panel in se probaj malce igrat z nastavitva za Stereo, 2ch etc... Ti pod safe mode tudi steka? Si pregledal BIOS nastavitve za zvok in on-board stuff? Kaksne SATA gonilnike uporabljas in ali si namestil vse potrebno, kar se tice maticne plosce, SATA, mrezne, zvocne, procesorja (.INF),...?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
Imagination ::
Kolega je imel podobne nerešljive probleme zaradi tega, ker je disk z mp3ji posodil prijatelju, ko pa je dobil disk nazaj, se je pojavilo škljocanje. Rešitve ni bilo, na žalost! lp
---
Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue screen z napisomOddelek: Pomoč in nasveti | 2209 (1767) | taz |
» | onemogočeno downloadanje fajlovOddelek: Pomoč in nasveti | 1135 (1054) | Lith |
» | Zakaj šteka?!Oddelek: Operacijski sistemi | 1605 (1442) | dejanslo |
» | Disk Hitachi 160 Gb - dostopnih le 137 GbOddelek: Pomoč in nasveti | 1980 (1648) | Kastrola |
» | windows could not start beacause the following file missing or corruptOddelek: Pomoč in nasveti | 1113 (1034) | LoneWolf |