Forum » Strojna oprema » DDR ram PC2100
DDR ram PC2100
marin ::
Zdravo!
Že nekaj časa uporabljam 2x256 DDR PC2100 na osnovni plošči ABIT KG-7 Lite. Pred kratkim sem instaliral OS WinXP in takrat so se pričele težave. Računalnik mi ni hotel normalno boot-at. 1x256 DDR sem kupil naknadno. Ko sem začel malo brčkarit po računalniku sem odkril, da če dam ven staro ploščico RAM-a, mi potem normalno boot-a. Normalno mi boota, tudi če je "pokvarjen" RAM v 1slotu, dober pa v drugem. V vseh ostalih kombinacijah mi noče boot-at. A mi lahko kdo pove, kako je do tega prišlo? Če je RAM "crknu" a se da pol še kej zrihtat?
Hvala!
Že nekaj časa uporabljam 2x256 DDR PC2100 na osnovni plošči ABIT KG-7 Lite. Pred kratkim sem instaliral OS WinXP in takrat so se pričele težave. Računalnik mi ni hotel normalno boot-at. 1x256 DDR sem kupil naknadno. Ko sem začel malo brčkarit po računalniku sem odkril, da če dam ven staro ploščico RAM-a, mi potem normalno boot-a. Normalno mi boota, tudi če je "pokvarjen" RAM v 1slotu, dober pa v drugem. V vseh ostalih kombinacijah mi noče boot-at. A mi lahko kdo pove, kako je do tega prišlo? Če je RAM "crknu" a se da pol še kej zrihtat?
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crucial bx100 počasen boot time (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8661 (7275) | ajfon |
» | NF7-S nedelujoči PCI in AGP sloti?Oddelek: Strojna oprema | 1183 (1086) | pingec |
» | Napajanje računalnika in hlajenje diskovOddelek: Strojna oprema | 1328 (1225) | Vlady |
» | En zelo cuden problemcic...Oddelek: Operacijski sistemi | 1234 (972) | neoto |
» | ddrOddelek: Pomoč in nasveti | 923 (738) | punisher16 |