Forum » Pomoč in nasveti » piski ob zagonu računalnika
piski ob zagonu računalnika
slovencl ::
Kaj pomenijo tole piski ob zagonu:
najprej običajen kratek pisk
potem dva kratka piska z nižjim tonom (zrven na ekranu napiše da je nastavil usb in našel ram)
potem pa en dolg pisk z istim tonom kot prvi pisk
?
najprej običajen kratek pisk
potem dva kratka piska z nižjim tonom (zrven na ekranu napiše da je nastavil usb in našel ram)
potem pa en dolg pisk z istim tonom kot prvi pisk
?
FiKi7 ::
To je odvisno od proizvajalca plošče. Napiši kaj maš zaeno plato, torej proizvajalca in model. Sicer bi to moralo pisati v navodil od matične, če jih imaš.
EagerWolf ::
Poglej katero plato imas ...
Odpri google in vpisi katero plato imas ... in isci motherboard beep errors ... ali nekaj podobnbega.
http://www.pantherproducts.co.uk/Articl...
Ce ti zgornji naslov pomaga...
Potem isces v tabeli zvocni signal, ki si ga opisal. Pogledas, kaj zadeva pomeni ... lahko pomeni, da je napaka na disku, ramu, ...
Ko ves kaj je narobe, preglej, ce je vse pravilno zvezano.. Ce so vsi vtici dobro vtaknjeni itd. Malo se igraj.
Ce se vedno stvar ni ok .. lahko pomeni, da je sla po gobe ...
LP
Odpri google in vpisi katero plato imas ... in isci motherboard beep errors ... ali nekaj podobnbega.
http://www.pantherproducts.co.uk/Articl...
Ce ti zgornji naslov pomaga...
Potem isces v tabeli zvocni signal, ki si ga opisal. Pogledas, kaj zadeva pomeni ... lahko pomeni, da je napaka na disku, ramu, ...
Ko ves kaj je narobe, preglej, ce je vse pravilno zvezano.. Ce so vsi vtici dobro vtaknjeni itd. Malo se igraj.
Ce se vedno stvar ni ok .. lahko pomeni, da je sla po gobe ...
LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!
Matična je soltek 848P-L in sem gledal navodila, pa not ne pišejo piski. Ima AMI Bios, in sem gledal piske, in mi ni jasno kaj bi lahko bilo.
A se prvi pisk tudi šteje? Kaj pomeni The memory refresh Circuitry is faulty, kaj je potrebno narediti če imam to.
Računalnik sicer deluje, ampak ne kot bi moral - med delovanjem se vse zatika (miška programi...)
A se prvi pisk tudi šteje? Kaj pomeni The memory refresh Circuitry is faulty, kaj je potrebno narediti če imam to.
Računalnik sicer deluje, ampak ne kot bi moral - med delovanjem se vse zatika (miška programi...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slovencl ()
farko ::
Circuitry ti pomeni krožna pot ali pa tokovni krog,faulty pa pokvarjen.Ppomeni vse skupaj da nimaš tokovnega pretoka vredu zato preveri kako si priklopil strojno opremo na plato in napajanje.
farko
Spajky ::
Verjetno ti ne valja Ram, slot zanj ali je pa chipset (NB) šel; probaj reseatat ram v slotu ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ampak na začetku napiše 512MB OK
Sem ram prestavljal po slotih, pa še vedno isto. Ampak zadeva drgač deluje...a je možno da ta pisk na koncu pomeni da je zaključil s preverjanjem strojne opreme?
Sem ram prestavljal po slotih, pa še vedno isto. Ampak zadeva drgač deluje...a je možno da ta pisk na koncu pomeni da je zaključil s preverjanjem strojne opreme?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2kratka in en dolg pisk s plateOddelek: Strojna oprema | 1401 (1256) | jackorsen88 |
» | Ni slike -> Kaj je narobe?Oddelek: Strojna oprema | 1474 (1216) | Čmrlj |
» | mama plata ne piska, računalnik ne delaOddelek: Strojna oprema | 3384 (3079) | Azrael |
» | prosim povejte kaj naj kaj je...Oddelek: Strojna oprema | 925 (811) | Enter4 |
» | Comp -- Noče se zbudit :((Oddelek: Pomoč in nasveti | 1157 (991) | T0RN4D0 |