Forum » Zvok in slika » Live albumi na CD-jih
Live albumi na CD-jih
JanezC ::
Pozdravljeni.
Eno od vprašanj, na katere še nisem našel odgovora.
Kes sem star mačkon se spomnim kako je zvenel The dark side of the moon na LP vinilni plošči (posneta v kvadrofoniji). Ne bom razglabljal, kako se je to veliko boljše slišalo na veliko bolj primitivni opremi kakor danes (pač je bila vinilka veliko bolj dinamična in zvokovno bogata in to na Tosca gramofonih). Moti pa me nekaj drugega, Pink Floydi niso nikoli igrali tako da so bili med komadi koščki tišine. In to me moti na današnjih sistemih, preprosto ne morem poslušati cele plošče brez presledkov (gapov), ker elektronika CD-ja pač zazna kdaj se komad konča in drugi začne in tam je obvezno presledek. Ne, imam original CD od Pink Floydov. Ali je kje kakšna finta ali je to defakto tako kot pač je?
Škoda Pink Floydov - njihovi CD-ji so kot en sam komad. Vem, da se da izločiti te presledke vmes, vendar bi moral zato presneti CD. Kako da to ni rešeno na originalnem?
Naj mi kdo od strokovnjakov razloži - hvala.
Eno od vprašanj, na katere še nisem našel odgovora.
Kes sem star mačkon se spomnim kako je zvenel The dark side of the moon na LP vinilni plošči (posneta v kvadrofoniji). Ne bom razglabljal, kako se je to veliko boljše slišalo na veliko bolj primitivni opremi kakor danes (pač je bila vinilka veliko bolj dinamična in zvokovno bogata in to na Tosca gramofonih). Moti pa me nekaj drugega, Pink Floydi niso nikoli igrali tako da so bili med komadi koščki tišine. In to me moti na današnjih sistemih, preprosto ne morem poslušati cele plošče brez presledkov (gapov), ker elektronika CD-ja pač zazna kdaj se komad konča in drugi začne in tam je obvezno presledek. Ne, imam original CD od Pink Floydov. Ali je kje kakšna finta ali je to defakto tako kot pač je?
Škoda Pink Floydov - njihovi CD-ji so kot en sam komad. Vem, da se da izločiti te presledke vmes, vendar bi moral zato presneti CD. Kako da to ni rešeno na originalnem?
Naj mi kdo od strokovnjakov razloži - hvala.
jamiroq ::
po mojih izkušnjah je to odvisno od cd predvajalnika. sem naletel na obe varianti, take predvajalnike, ki cdje predvajajo gapless in take, ki za vsakim komadom vsilijo ~2 sec pavzo. jaz sem (za predvajanje na ipodu, sicer) problem rešil tako, da sem zripal album in mp3je združil v enega s programom media join. take albume (pink floyd, kraftwerk, emerson lake & palmer...) tako ali tako poslušam od začetka do konca in me to, da so v enem "velikem" mp3ju ne moti...
CaqKa ::
načeloma orginali in DAO posneti cdji nebi smeli imeti 2 sec gapa.
sam se sicer nisem naletel na predvajalnik, ki bi sam dodal gap.. vem pa da nero po defaultu da 2 sec gap in morš ročno štelat.
sam se sicer nisem naletel na predvajalnik, ki bi sam dodal gap.. vem pa da nero po defaultu da 2 sec gap in morš ročno štelat.
Bobb ::
Preklopiš na Nero expres, okljukaš brez presledkov, pa je.
Edino prvi komad mora imeti 0.2 sekunde.
Edino prvi komad mora imeti 0.2 sekunde.
JanezC ::
Hvala za vse infote. Bo držalo, prenosni player ima obvezne gap-e, Tehnics pa ne.
Odvisno je od playerja. Žena ne posluša Floydov, pa jih jaz zato poslušam na prenosnem CD-ju v postelji. Hm, dilema je le, zamenjati ženo pa poslušat Floyde na Tehnics-a al najti prenosnika, ki del abrez gap-ov. Hecam se. Da ne bomo preveč resni.
JamiroQ - kaj mi priporočaš ta boljšega od Emerson Lake & Palmer - katero ploščo?
Hvala!
LP
Odvisno je od playerja. Žena ne posluša Floydov, pa jih jaz zato poslušam na prenosnem CD-ju v postelji. Hm, dilema je le, zamenjati ženo pa poslušat Floyde na Tehnics-a al najti prenosnika, ki del abrez gap-ov. Hecam se. Da ne bomo preveč resni.
JamiroQ - kaj mi priporočaš ta boljšega od Emerson Lake & Palmer - katero ploščo?
Hvala!
LP
jamiroq ::
meni sta najbolj všeč Tarkus in Brain Salad Surgery. ostala albuma, ki sem ju poslušal (Trilogy, Pictures at an Exhibition), pa mi nista toliko všeč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero muziko poslušate? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12355 (8661) | AmokRun |
» | Najljubši album in komadOddelek: Sedem umetnosti | 2204 (1509) | PacificBlue |
» | Najboljši rock'n'roll komadiOddelek: Sedem umetnosti | 6739 (6346) | zcetrt |
» | Kaj poslušate? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 7113 (4572) | Slamca |
» | Vaš najboljši komad (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Sedem umetnosti | 22925 (16935) | AnWar |